folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teomanyak
    teomanyak's avatar
    Erkek
    computerwolf cok önemli bir konuya deginmis. maglesef bu ve benzeri sorulari bende kendime 2-3 senedir sormak zorunda kaliyorum. ben avrupanin ortasinda dogup/büyüdüm fakat asla benligimi kaybetmedim. beni ben yapan anadilimi,dinimi ve kültürümü hicbir zaman aksatmadim (avrupada yasayan türk demeye dilimin varmadigi kitle'nin 90% gibi bir orani cankan,ismayil yk tipi avrupa özentisi kirolardan olusuyor ve hepsi kaldiklari ülkenin vatandasi) simdi 19 yasindayim, kariyer yapabilecegim bir sirkette calisiyorum ve türk pasaportu tasimama ragmen burda basarili bir hayat sürdürdügümü söylebilirim. askere gitmelimiyim veya gitmemelimiyim bilmiyorum, vatanima birsey borclu olup olmadigimida bilmiyorum(yoksa her türk damarlarindaki kan yüzünden borclumudur?) 5.000€ veripte bati'da 1 ay tatil yapmayida askerlik olarak görmüyorum. bosbakan gibi gavurun kölesi olmus ibnelerin, söz geciremeyen ve dis politikasi tamamen abd/ab'nin elinde olan bir sistemi korumak zorundamiyim onuda bilmiyorum =) askeriyesiz bir türkiye olabilecegini düsünmüyorum, böyle riskli, jeopolitik acidan önemli bir konuma sahip ve binlerce yildir kanla sulanmis bu topraklari tabiki bekcileri olmali. fakat simdiki dünya sistemi gücle degil, zeka mantik,strateji ve dogru politikalarla isliyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

askerlik gerekli bişey ama 15 ay çok uzun...

4 yada 6 ay falan normal birde compun dediğine katılıyorum tam pratik zamanında sen beni askere alırsan benden ondan sonra bişey bekleme, zorunlu olması bile çok vahim bir durum Vicdanı Retçi olanları dövüolardı Tv'de MHP'liler ama biraz bizdede suç var "ben yaptım oda yapsın biz eşşek başımıyız" diye mantık olduktan sonra bize 15 ay'da az gelir.

Paşa Çocuğu Yarbay çocuğu Torpillisi şöyle yaptı böyle yaptı. Bunları sürekli terkrarlamanın alemi yok türkiyenin en genel durumu bu  Askerlik Haricindede olan bişey yani O Eline nataşasına çat çat çakarken sen çakıl taşı temizlersin rene'nin dediği gibi.

Okuyorum Alttan Ders Bırakıyorum Budur.

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

ben gitmeyeyim,o gitmesin,sen de gitme.paşanın oğlu gitmiyo o yüzden de gitmeyelim.

zenginler rahat uyusun die askerlik mi yapacam ? da diebilrsiniz.ama o zenginlere terörist vs bişey yapmaz : )

sen orda ananı babanı-çocuunu koruyosun.kurtuluş savaşında "komutanlara mı hizmet etçez ?" düşüncesi  olsaydı  şu an burada olabilir mydik.

ya da  en azından babamızı bilebilir miydik =)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AgiL3
    AgiL3's avatar
    Erkek
    hocam gerçekten 15 ay gereksiz... yani alsınlar bi süre, eğitsinler, hazır olsun insanlar savaşmaya, bi tehlike anında da tekrar seferberlik şeysine zaten asker olucaz hoca...

"bir gün öldürmediğim her bir yahudi için bana sitem edeceksiniz." GosteResim.Net kullanın hocalar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    infared
    infared's avatar
    Erkek

yok savaş çıkarmış, neymiş silah kullanmayı öğrenmek gerekmiş. yok daha neler :D senin milyonluk ordun olsun, adam okyanus aşırı bi uçak gemisinden sallar nükleer füzeyi topunun amına bile kor geçer. askerlik olmuş, sirk meydanı. çakıl temizle, ot topla, sialahı yağlaya yağlaya eskit. şimdi 15 ay sana silah mı öğretiyorlar sanıyorsunuz ? 3 emrmi attın attın, sen g3 kullanmayı öğrenirsin, ama herkes uçak, tank havan rpg fln kullanmayı öğrenemez. 5 yaşında counter strike oynayan velete ver g3 ü sadece oyundan gördüğü kadarıylabile şarjörü takıp mermiyi sürebilir.tüm silahları öğrenmek için 1-2 saat yeter, 15 ay değil. en büyük örneği ajganistanda eline keleşi alıp, savaşan 7-8 yaşındaki veletler gösterilebiliriz. o veletlerin hepsi 15 ay askerlik sonucu öğrenmediler herhalde silah tutmayı, ama gör senin en eğitimli askerine kök söktürür. beni bugüne kadar eşşeklik yapanlar bağlamaz, bundan öte bu eşşekliğe boyun eğmeyecek olanlar can dostumdur.. ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

kibir, anlamsız gurur ve egotizm vatanseverliğin ayrılmaz bileşenleridir. Açıklayayım. Vatanseverlik dünyamızın her biri demir parmaklıklarla çevrili küçük noktalara bölünmüş olduğunu söyler. Bazı özel noktalarda doğma şansına sahip olanlar herhangi bir diğer noktada ikâmet edenlere göre kendilerini daha üstün, asil ve akıllı görürler (özelliklede biz türkler sanırım). Bu yüzden de o seçilmiş noktada yaşayanların, üstünlüklerini diğerlerine göstermek amacıyla kavga etmek, öldürmek ve ölmek gibi görevleri vardır.

Genel kavga, ülkemizi yabancı tehditlerden koruyacak bir orduya gereksinimimiz olduğudur. Ne var ki her entelektüel kadın ve adam bilir ki, aptalları baskı altında tutmak ve korkutmak için var olan bir mittir bu. Bir diğerinin ilgi alanlarını bilen dünya devletleri, birbirlerine saldırmazlar. Uluslararası karmaşaları, savaşlardansa antlaşmalar yoluyla çözmekle kazançlarının daha fazla olacağını öğrenmişlerdir. Gerçekten de Carlyle'ın söylediği gibi, "Savaş, kendi savaşlarını vermeyecek kadar korkak olan iki hırsızın kavgasıdır; bu yüzden de bir köyden ve bir diğerinden oğlanları alıp onlara üniformalar giydirir, onları silahlandırır ve karşılıklı olarak vahşi canavarlar gibi kaybetmelerine izin verirler."

kısaca özetlemek gerekirse vatanseverlik insanları dizginlemek için kullanılan bir araçtır. 

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hojam sizler yapmayın askerlik ama ben babalar gibi onurlu olarak yapacam  savaş cıktıgında ne olsa götümzü kollayanlar var nedne yapalıki diyonuz silah tutmayı blmeyin sora gelin kendinzi vurun UYANIN ARTIK UYANIN ETRAFINIZA BAKIN!!!! TÜRKİYE heran savaşa hazır olmak durumundadır bizi yıkmaya çalışıyorlar ama siler göremiyorsunuz yok ben askerlik yamayacam yok istemiyorum yok bu ülke bana en verdiki bu zamana kadar senin götünü kim kolladı pkk bu ülkeyi yıkmaya çalıştıgında kim kolladı tabii sizin gibi düşünenlerr cok ama bi avuçsunuz toplasınız bi binada hepiniz yanarsınız...yazık sizn gibi düşünenlere...o zamn siz bu ülkeyide sevmiyonuz demektir bana öyle geliyor hatta öyle  bazılarımız şunu diyor en pahalı benzin adsl vb... ,cok saçma şeyler bunlar bence mantıklı dşünemiyorsunuz...neyse cok sinirlendim gene daha bişey yazmiyim kalp kıracam yoksa...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

quotemessage=292565

hoja çanakkale savaşındad düşöanlarımız bizden güçlüydü ama ne oldu sonuca bak sonra konuş yok nükleer füze felan sen bu ülkeyi ne sanıyorsun o gördügün bugün en güçlü ülke denilen abd yi zikinde oynatır bu ülke ama böyle düşüneler oldugu sürece biraz zorlanır ama genede yapar...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gestapo26
    gestapo26's avatar
    Erkek

15 ay uzun gözüksede yaparsın geçer askerlik kutsaldır türk toplumlarında askerlik kutsal bir görevdir şunuda unutmamak gerek her ana asker doğurmaz askere gidip en azından hayat hakkında tecrübe kazanırsın hayatın nasıl zor olduğu falan ben böyle düşünüyorum kısmettse 25 martta askerim gidelim vatan borcumuzu ödeyelim

sen vaktinden sonra gelen sevdalı bir çiçeksin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    infared
    infared's avatar
    Erkek

bugün f16 ları amerikadan alıyorsak, modifiye için amerikaya yolluyorsak, amerika istedi diye kıbrısı veriyorsak, ırakta katledilen türkmenlere askeri manada yardım eli uzatamıyorsak, bunların tek nedeni amerikaya geçe gündüz saxo çekmemizden geçmektedir ;) eski savaşlar bitti artık, adam seni termal ile görüp 4km den nokta atışı yaparak beynini uçurabiliyor. savaş = teknoloji oldu. düşmanınla göz göze gelmene gerek kalmıyor çağımızın savaşlarında. bu memlekete amelede gerek, gidin paşa paşa amelelik yapın , gelin sağlıcakla. başkada sözüm yoktur ..

-------------------------

muritlere ''amele amele konuşmayın'' tarzında ithamlarda bulunduğunuz için mesajınız editlenmiştir.bunu bir daha yapmayınız.

- yonetim -

Toplam Hit: 8882 Toplam Mesaj: 72