Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...
-
diger konulara hic deginmeden compu nun dedigi konuya deginicem, yas mevzuna. turkiyede askerlik yası kisinin en verimli en dinamik en guclu oldugu zamana denk gelir. nedenide basittir. sen askere 30yasında gidersen istimada hakkın rahmetine kavusursun. bunyen okadar agır calısmayı kaldırmaz. aynı tempoda essek gibi 15ay calısamazsın. o yasta askere gidersen anca dagda bayırda cicek toplarsın. tek nedeni budur. askeriyenin kimsenin gelecegine kastı yok olamsı gereken oluyor sadece.
-
Valla ankara etimesgutta, tam 2.5 ay boyunca network tesisatı çektim..
Bütün alayın(Ki türkiyenin en büyük alayıdır ankara etimesgut) her yerini gezdim taa albayından yarbayına 1000 başısından erine kadar, normal bir insan gözü ile her şekilde konuştum muhabbet ettim..
O kapı girişindeki 2 askerin sabah saat 9 dan akşam saat 6 ya kadar, "yağmur yağmış, yağınca çakıl taşları çamur olmuş, çamur oluncada kirli duruolarmış, komutan bunları yıkakamızı emretti" diyerek, elleriyle belkide 2-3 tondan fazla gelen küp şeker kadar çakıl taşlarını alıp, hiç bi malzeme kullanmadan götürüp yıkayıp geri getirdiklerine şahit oldum...
Bir önceki grubun taş bırakmadığı tertemiz ettiği siktiri boktan etimesgut arazisini ertesi gün yeni grup getirerek temizlettiklerini, taş bulamayanın pislik bulamayaının dayak yediğini, aman dayak yemeyim die cebinde çöp taşıyan askeri gördüm...
İşsizlikten her gün 3 tane tankın bütün motorunu söküp, içini cifleyip geri yerine taktıklarını gördüm...
Revirde psikologun olduğu odada, para kazanmak için ne yaparsın die soran asker doktorun, çalarım die cevap aldığını gördüm...
Hiç kimse bir daha o deliğe sokamaz beni a.k. Kaca bildiğim kadar kaçaçam olmadı yurt dışına kacacam... Sikerim askerliğini, vatan matan korumuon orada...
Karşı gelende varsa gitsin araştırsın, Ankara Etimesgutta 2.5 ay boyunca kim fiberoptik network çekmiş...
Çalıştığım 2.5 ayı vatani görevden sayarlarsa, gider 2.5 ay yaparım yoksa paşa gönülleri bilir...
-
Neyse kurallar net ve açık tartışmanın anlamı yok.Ben giderim o gitmez.Şu yaşta bu yaşta yok.Zamanı gelince eşşek gibi gidilecek.
-
30 olsun demiyorum haci ,20-30 arasi sure koysunlar 10yilda gidip yapacaksin diye, bunun icin herhangi bir sart kosulmasin.Zaten isi gucu olmayan adam 20 sinde gidip yapim gelim biran once diyecektir.Ama binlerce insan bilim uzerine teknoloji uzerine calisiyor ve planlarini hep askerlik sonrasina erteliyor.Burada planda projede siciyor iste,en guzelim projelerimiz havada kaliyor veya 2-3yil ertelemek zorunda kaliyoruz.Askerlik kutsaldir tamam,ama yapilan bilimsel calismalarin,projelerin vatana katkisi niye gormezden geliniyor.Sonra proje plan tamamlayip gelistirmek icin yurt disinda bir ulkeye gidip projeyi orada devam edip bitirme suresini bekleyince asker kacagi oluyorsun ,sonra memlekete donememe mevzsusu var sonra vatandaslik degistirme mevzusu var.Iste burada 20-30 arasi 10yillik surec taninda belki daha rahat bir ortam olacak,daha rahat planlama yapabilecegiz.
-
FireX bunu yazdı:
Neyse kurallar net ve açık tartışmanın anlamı yok.Ben giderim o gitmez.Şu yaşta bu yaşta yok.Zamanı gelince eşşek gibi gidilecek.
eşşek gibi gidilmeyecek, sokarım böle vatandaşlığa denilip iptal ettirilecek gerisi fıs :) askerlik , askerlik değil mubarek sirk meydanı. az mı kişi gidipte aklını , canını yitirdi ? bi çok eer komutan veya , komutan yalaklarına karşı Atatürk ü savundu die öldürülüp çatışmada şehit düştü denildi ! Atamızı savunan genç önce dipçikle dövülüp, ardından kurşuna dizilmişti. ama öyle bi kanun varki, şehit taputu açılmazmış .basın duyurdu, bütün türkiye konuştu. daha duyulmayan onbinlere ne demeli. ben bu 5 para yalaka yönetim için askere maskere gitmem arkadaş, türkiye evladını bi gavur devleti kadar korumamıyor .. ben hollanda vatandaşıyım ayrıca, orada gördüğüm insana verilen değeri burda görmeyi bırak duymadım bile. ben gider gavura hizmet ederim arkadaş. bugün ben giderim yarın öteki gelir. aklı başında teknolojiye ön ayak olan şahıslar gün gelir bir bir dökülürse, gavurun hesabına çalışırsa, baştakiler gün gelir vatanın nasıl bölündüğünü gördüğünde de afedersin ama kıçını ortaya koysa eski birliği bi araya getiremez.
-
infared bunu yazdı:
FireX bunu yazdı:
Neyse kurallar net ve açık tartışmanın anlamı yok.Ben giderim o gitmez.Şu yaşta bu yaşta yok.Zamanı gelince eşşek gibi gidilecek.eşşek gibi gidilmeyecek, sokarım böle vatandaşlığa denilip iptal ettirilecek gerisi fıs :) askerlik , askerlik değil mubarek sirk meydanı. az mı kişi gidipte aklını , canını yitirdi ? bi çok eer komutan veya , komutan yalaklarına karşı Atatürk ü savundu die öldürülüp çatışmada şehit düştü denildi ! Atamızı savunan genç önce dipçikle dövülüp, ardından kurşuna dizilmişti. ama öyle bi kanun varki, şehit taputu açılmazmış .basın duyurdu, bütün türkiye konuştu. daha duyulmayan onbinlere ne demeli. ben bu 5 para yalaka yönetim için askere maskere gitmem arkadaş, türkiye evladını bi gavur devleti kadar korumamıyor .. ben hollanda vatandaşıyım ayrıca, orada gördüğüm insana verilen değeri burda görmeyi bırak duymadım bile. ben gider gavura hizmet ederim arkadaş. bugün ben giderim yarın öteki gelir. aklı başında teknolojiye ön ayak olan şahıslar gün gelir bir bir dökülürse, gavurun hesabına çalışırsa, baştakiler gün gelir vatanın nasıl bölündüğünü gördüğünde de afedersin ama kıçını ortaya koysa eski birliği bi araya getiremez.
Bu olaylar her yerde olacak diye birşey yok.Herkesmi aklını yitiriyor askere gidince işinden gücünden oluyor.Kaç tane asker kaçağı yada askere gitmeyen adam tanıyorsunuz.Okursun kısa dönem askerliğini yaparsın.Biter gider.O kadar kolaysa vatanını terketmek vatandaşlığını iptal ettir git o zaman. -
şehitin tabutu neden açılmıyor biliyomusun kardeş.
çümki çoğunun kolu bacağı kafası götü yerinde olmuyor.
kimisi paramparça geliyor.
hangi insan evladının yüreği dayanır evladının parçalanmış vücudunu görmeye?
-
infared bunu yazdı:
eşşek gibi gidilmeyecek, sokarım böle vatandaşlığa denilip iptal ettirilecek gerisi fıs :) askerlik , askerlik değil mubarek sirk meydanı. az mı kişi gidipte aklını , canını yitirdi ? bi çok eer komutan veya , komutan yalaklarına karşı Atatürk ü savundu die öldürülüp çatışmada şehit düştü denildi ! Atamızı savunan genç önce dipçikle dövülüp, ardından kurşuna dizilmişti. ama öyle bi kanun varki, şehit taputu açılmazmış .basın duyurdu, bütün türkiye konuştu. daha duyulmayan onbinlere ne demeli. ben bu 5 para yalaka yönetim için askere maskere gitmem arkadaş, türkiye evladını bi gavur devleti kadar korumamıyor .. ben hollanda vatandaşıyım ayrıca, orada gördüğüm insana verilen değeri burda görmeyi bırak duymadım bile. ben gider gavura hizmet ederim arkadaş. bugün ben giderim yarın öteki gelir. aklı başında teknolojiye ön ayak olan şahıslar gün gelir bir bir dökülürse, gavurun hesabına çalışırsa, baştakiler gün gelir vatanın nasıl bölündüğünü gördüğünde de afedersin ama kıçını ortaya koysa eski birliği bi araya getiremez.infared hocam bu yazına bakarak sadece gülüyorum.ne kadar bilgi eksikliğin olduğunu, ne kadar kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğini ve ne kadar vatan sevgisinden yoksun olduğuna bakarak bir yandanda ağlayasım geliyor.hangi zihniyet vatanı için kolu bacağı kopmuş adamı, komutanlar öldürdü ondan tabut açılmıo die düşünebilirki ?tüm yurtdışında yaşayan Türkler acaba böylemi düşünüyor ?
-
Şahsen birşey diyeyim.Vatan için can feda.Fakat bu pkknında bku çıktı aq.Senelerdir şehit veriyoruz.Kimsenin doğru düzgün birşey yaptığı yok.Olan sadece dağdaki askere oluyor.Gidipte orda pkklı ite şehit düşmek ağırıma gider.
-
Nedense askerliği eleştirenler hep askere henüz gitmemiş olanlardır. Askerliğini yapanlar arasında neden bu oran çok düşüktür? Hiç bunu düşündünüzmü?