folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Kimse kusura bakmasın ama konunun nereye çekilmeye başladığı belli.compu gibi aklı başında düzgün bi adamın açtığı konuya yapılmaz bu...

Badman,Askerde öyle bir ayrım yok. Bir Kürt arkadaşım gitti geldi bu tür şikayetler duymadık.

Sen efendi gibi hareket etmiyosan,götü kalkık artist hareketler yapıyosan indirecekler tabii.Orası babanın evi değil.Kaldıki bu durum herkez için geçerli. Söylediklerinin akla yatan bi yanı yokDoldurma,boşa sıkılma sözler bunlar.

Her Hakkım Saklıdır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    sana neden bağırılıyor? verilen emri yerine getirmediğin için?
    savaşta ta da sana düşman canım cicim dicek ya ondan tantana ediyonuz

neden üniformalar büyük-küçük veriliyo?
    düzgünün kendi aranda araştır bul kaynaş diye
    neden dayak atılıyo?
    orda gerçekten sadece dayaktan anlayan dangalak insanlar olduğu için
    (sağını solunu önünü ardını bilmeyen adamlar war)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Askerlik keyfi bir şey değildir.İsteyen adam gider isteyen adam gitmez denirse kim gider Allah aşkına? Kim 16 ay yada kısa dönem 6 ay memleketinden,sevdiklerinden uzak olup sabahın köründe eğitime kalkmak,ondan bundan emir almak,akşama kadar eşşek gibi çalışmak ister? Türkiye'de seferberlik vardır.Savaş çıktığı zaman seferberlik ilan edilirse herkes vatanını korumak zorundadır.Savaşmanında eğitimi burada alınmaktadır.Bunun yannda biz sıcak yatağımızda yatarken sınırda sabahlara kadar nöbet tutan adamlar,karda buzda teröristlerle çatışanlarda salak değildir.Askerlik zorunlu olarak gidilmesi gereken bir yer olup sonsuza kadarda zorunluluğunu koruyacaktır.Ahmet gitmedi,Mehmet gitmedi ben salakmıyımda gideyim diye soru gelmezmi aklıma?

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ben doğru buluyorum.Şu anda Türkiyedeki askeri sistem mükemmel nedeni ise savaşçı bir toplumdur.Sürekli geliştik mütiş askeri yapımız var.

zorunlu askerlik ile tüfeği kullanmayı öğrneiyorsunuz yarın öbür gün seferberlik çıktığında 70 milyona karşı ne 3-5 milyonluk paralı askerler karşımızda durabilir nede başka bişey.

Bu ülke savaşları kazanır.Tabi savaşlar öyle çarpışmalı olsaydı.Bu nedenle Türkiye ye savaşarak girilmeyeceğini anlayanlar içten böylemeye uğraşıyor.Bu ülkede zorunlu askerlik ve iman oldukça savaşları kazanırız.

İman derken sadece allaha inanmak değil bir şeye inanmak peçeteye kumandaya doğaya içkiye aşka şuna buna inanıp onun için savaşıldıkça kazanırız.Zorunlu askerlik şart.Ben büyük ihtimalle komando olarak yapıcam askerliği.Buna ramaen bunu diyorum.

Kompu şunu unutma o ülkenin kaymağını yiyenler rahat olurken aynı zamanda senin ailende sevdiklerinde senin sayende rahat uyuyor.Onlar cezasını çeker.Sürekli kötü yonleri düünürsen belli süre sonra işin içinden çıkamazsın unutma bardağın boş tarafına bakma hep.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Askerlik neden insanlar zorla silah altına alınsın ki ? İsteyen yapar isteyen yapmaz bence bu şekill olmalı birde fakirin fukaranın oğlu dağda ölsün paşa general çocukları otellerde nataşalarla zikiş yapsınlar sonrada sen deki kaldırıp aferin vatan için gittiler!!!! Kaç tane paşa çocuğu ölmüştür çatışmada ? Ben hiç duymadım öyle ha bi tane duymuştum çocuk izmirde askerdeyken çarşı izninde araba çarpmıştı....

Birde şu var diyelimki türkiyede amerikanın yanında ırağa girseydi teskere onaylanıp sonra da bizim askerler orda gidip masum insanları öldürseydi  ne olacaktı ? Yada öldürülseydi yine şehitti demi ? Saçmalamayın ya....

Mahir çayanın bir sözü.'' mesele silah kullanıp kullanmamak değil silahı kime karşı nasıl kullanacağındır...''

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Arkadaslar konuyu fazla saptirmayalim...sunun disindaki tartismalari geride birakalim dogru yanlis bosverin.Asil konu su : Askere alinma yasiyla ilgili.En verimli cagi askerde gecirmek ne kadar dogru ? ...Burada kimse kimseden daha az vatansever yada daha cok vatansever degil.Herkes vatanini seviyor kimsenin suphesi olmasin.Sorun ordunun iyiligi kotulugu degil.Sorun askerlige alinma donemi.

Ayrica yazilim veya network gibi gelisen bir alanin icinde olanlar 15aylik ayriligin neye mal olacagini cok iyi bilirler.Ayrica 4yillik uni mezunu olsan dahi kisa donem askerlik garanti degil.Sansina bagli birazda.Ben cok iyi elemanlar tanidim askere gitmeden once cok faydalarini gordum,cok sey ogrendim ama adamlar askerden geldikten sonra perisandi.bir arkadasim var suan 27yasinda cukurova bilg.muh. mezunu ,askere gitmeden once oldukca iyi yetilere sahipti ama cocuk askerden geldikten sonra hem piskolojik cokuntu yuzunden hemde teori-pratik yapamadigi icin heba olmustu.Suan fayanscida calisiyor.Fayans dosuyor.Iste boyle binlerce genc dinamik yok oluyor benim dikkat cekmek istedigim nokta burasi.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    20 Yaşında sizi askeri alıcaklar tam gelişme cagında tam evresinde hayat gösterecekler bu asırlardır böyle geldi böyle gidecek.. Askerlik Kime zordur biliyormusunuz?  hayatı boyunca hiç çalışmamış hiç uğraşmamış çaba göstermemiş hedefi olmayanlar için zordur... Yan gelip yatanlar için zordur.. Açın Haritayı Bakın Komşularımıza Tek Tek gidecek hepsi ,ama bugün ama 20 yıl  ama 50 yıl sonra sıra bizede gelecek... Bırakında Askerlik Zorunlu Olsun Bu Ülkede...

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek

binlerce senelik Türk toplumu savaşçı özelliğini şimdi yitirecek ya da yitirmiş deil.bu savaşçı toplum lafını şu an ilkellik olarak algılayanlar olabilir.alakası yok.

bu vatan bizim.bu vatana biz borçluyuz.biz atamıza borçluyuz.askerlik olmasında nolsun ?

osmanlı'nın son zamanlarındaki gibi bugün örnek aldığınız emperyalist güçler bize saldırıya geçtiğinde, kütahya eskişehir savaşındaki gibi 60 bin kişi bulmak için kılı kırk mı yaralım ?

emperyalist güçlerle savaşırken aynı zamanda savaşın ne olduğunu vatanın ne olduğunu bilmeyen cehalet sahibi insanlarladamı savaşalım ?

askerlik bu ülkenin deil tüm dünyanın bi gerçeğidir.bana göre boş mevzu (compu lafım sana deil alınma sayın abim) bunu konuşmak.

sonuç olarak fikrimde zikrimde şudurki askerlik bu ülke için son derece gereklidir.eğitim sadece okul kitaplarında ve okul eğitim müfredatlarında veya kültürümüzü geliştirmek amaçlı okuduğumuz kitaplarda olmaz.türk gencine herşeyden önce vatan sevgisi ve vatan müdafası eğitimi verilmelidir.bunun içinde askerlik son derece şarttır.bu konuya adam öldürmek gibi bi yaklaşımla bakanlarada katılmıyorum.askerlik vatana sahip çıkmaktır adam öldürmek deil.

''sahipsiz bir vatanın batması haktır.sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.'' Mehmet Akif

... sorcerer & musket ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

Vatanseverlik nedir? Bir kişinin doğduğu topraklara, çocukluğunun anıları ve umutlarının, hayallerinin ve özlemlerinin bir arada toplandığı yere duyduğu sevgi midir? Çocuksu bir naiflikle, bulutların akışını seyrettiğimiz ve kendimizin de neden öylesine yumuşakça uçamadığımızı merak ettiğimiz yer midir? Milyarlarca parlayan yıldızı sayıp, ruhlarımızın derinliklerine işleyen "gözümüzün nuru mu"? Kuşların müziğini dinleyip, onlar gibi uzak diyarlara uçmak için kanatlarımız olmasını dilediğimiz yer mi? Ya da annemizin dizlerinde oturup, büyük zaferlerin ve efsanelerin hikâyeleriyle kendimizden geçtiğimiz yer midir? Kısacası, her santimetre karesinin güzelliği ve eşsiz mutluluk, zevk ve oyun dolu çocukluğumuzu temsil ettiği yere duyulan aşk mıdır?

Eğer vatanseverlik bu ise, bugün pek az Amerikalı'yı vatansever olarak adlandırabiliriz; çünkü, oyun mekânları artık fabrikalar, değirmenler ve madenlere dönüşmüştür. Kuşların müziğinin yerini ise, sağır edici makine sesleri almıştır. Artık büyük zaferler ya da efsanelerle ilgili hikâyeler de dinleyemeyiz çünkü annelerimizin öyküleri acı, göz yaşı ve kederi anlatmaktadır.

O halde, nedir vatanseverlik? "Vatansever, efendim, adi ve alçakların son sığınağıdır," demişti Dr. Johnson. Zamanımızın en büyük milliyetçilik karşıtı Leo Tolstoy, vatanseverliği bütün katillerin eğitimini tatmin edecek bir prensip olarak tanımlar; hayatın gereklilikleri olan ayakkabı, kıyafet ve ev yapımından çok insan öldürmek için daha iyi ekipmanı bulunan bir iş; averaj çalışan adamınkinden daha üstün kârları ve zaferleri garantileyen bir iş.

askerlik aslında güzel bir olay ; anadolumun çocuguyla büyükşehirin jonjonu altlı üstlü kalıp aynı tastan su içiyor..bu açıdan güzel ama zorla askerlik olmamalı ..vatanseverlik nidalarıyla senelerce üstümüze bindiler zaten...

bassinyourface
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Yok kokam ne kizmasi,hepimiz dusuncelerimizi belirtecez. Askerlik durumuna karsi degilim aksine gerekli .

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 8880 Toplam Mesaj: 72