Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
... (çok yer kapladı forumu zikti editledim : ))
-----------------------------Kardeşim Sağ duyulu olmamız gerekmiyormu, Ben Vatan Sağolsun diyemiyorum diyen kişi Vatana Dağ gibi Yiğidini vermiş bir kişidir, YAzdıkların uygunsuz kaçmıyormu sence. Bunun yanı sıra Devletimizin Askeri Güce Yatırımı yapıyor Kenarda Barındırdığı Askerlere Sabah Akşam Öğlen Yemek ve Giyecek Masraflarını yapıyor, Bu büyük bi külfettir, Üretimin olmadığı bir alana Savunma Alanına Barış ortamında Böylesi bi yatırım bir ülke için pekde doğru olmasa gerek, Decameron Üstadıma Bu konuda Katılıyorum, Modernleşmeye yatırım yapması gerekmektedir, vede Zaten her hangi bir Savaş Halinde Seferberlik ilanı söz konusu oldumu koşan bir milletiz Memleketimizde Çok gereksiz işler le malesef çok yoğun ilgilenilmektedir. Ancak iş İcraat ile seviye atlamaya geldimi nedense Dikaaaaat Rahat Yerinde Say Komutu altında yaşamaktayız. Saygılar.
-----------------------------kardeşim önceki postumda da belirttiğim gibi orası çiçek toplama yeri değil.
ha paralı askerlikten bahsediyorsun bence para inancın yerini alamaz.bizim askerimiz (çoğunluğu) inandığı için, borç bildiği için askerlik yapar.
ha süre uzun gerçekten 15 ay yerine (ki önceden 18 aydı daha evvel daha uzundu.sonra düştü tekrar 18 ay oldu bi daha düştü bi daha çıktı vs vs)
daha kısa tutulabilir ama eğitimler arttırılarak olabilir bu süreç
sen 1-3 ay arası acemilikte nizami kurallar dışında birşey öğretildiğini sanıyorsan yanılıyorsun askerlik ustalıkta başlıyor.
ancak 4 yanı düşmanla çevrili bir ülkede yaşadığımızı varsayarak usta askerlere ihtiyacımızın olduğu kaçınılmaz bir gerçektir benim gözümde.zaten 10 yıl süresince seferi görev emri var.
20 yaşında askere giden bir kişi için 30-32 yaş arası seferberlik olabilir ki buda o şahsa koymaz fazla( fiziki açıdan psikolojiye girmeyelim)
o ana ya geleyim tekrar
evladı en yüksek mertebeye erişmiş, şehit olmuş bu onun için gurur kaynağı olmalı.hükümeti eleştirebilirsin eyvallah derim.izledikleri politikayı bende beğenmiyorum çünkü. ancak vatan savunmasında öldü oğlu.o rahat uyusun diye öldü.
bence "vatan sağolsun demiyorum" gibi bir ifade provakatörlerin işine gelir.
şahsi fikrimce söylemi çok yalnıştır mevcut yapıya zarar verir.
saygılar tekrar umarım topic bu seviyede devam eder.