Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...
-
hah bak kaptan doğru söylemiş.
madem 40-50 yıl diyoruz bu zamana karşılık 1,5 yıl çok ufak bi zaman aralığı.
okucaksa illa askerden sonra da okuyabilir. yeter ki içinde okuma şevki hevesi olsun.
yok okuduktan sonra askere gidip kendini çok iyi bir şekilde yetiştirebilir. yeter ki içinde (yine) heves olsun -
Askerliği reddetmek ve yapmak istememek, hiçbir özel nedeni gerektirmeyen apaçık bir talep ve haktır. Kişiyi silahlı eğitime zorlamak, onun özgür iradesini körelterek ölmeye ve öldürtmeye mecbur kılmak, insan onurunun ve değerinin apaçık bir şekilde ayaklar altına alınmasıdır ve asıl hesabı verilmesi gereken budur...
Ne var ki, günümüzün politik coğrafyasına egemen olan ulus devletler, itaatsizlere ve uymak istemeyenlere yaşam hakkı tanımamak, onları ezmek ve yıldırmak için aşılması güç kontrol ve denetim mekanizmaları kurmuşlardır.
Merak edenlere askere gitmeme rehberi...
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=2 -
compu:
Evet abi bende Bilisim alanina yonelik calismalarimdan dolayi askerlik konusunda kaygi duyuyorum gelecegimden
ben bunu anlamiyorum,arkadasim isinde iyiysen 1 senede neyi unutabilirsinki,zaten gerekli sertifikalarin falan varsa pc basin da yaparsin askerliini,istediin halti da yersin pratigini kaybetmezsin.bizim gibi bi ulkede askerlik konusu bencede simdi olduu gibi devam etmesi gerekio,sadece dis tehditler diil icerdede bizim sectiimiz insanlar ne haltlar yio baksaniza.devletten maas alip teror estiriolar.yas konusuna gelince en verimli caginda 1 sene ulkene hizmet etmissin cokmu yani?hayatinin sadakasi olarak gor bence karsilik bekleme zira vatan sevgisi ana sevgisinden de yucedir.
-
elinde askere gitmeden önce kurduğu bir işi varsa bir kaç kişiye iş sağlıyorsa ve yaptığı işide bırakıp gidemiyosa askerliği hiç olmazsa kısa dönem yapmalı ama işi gücü yoksa boş gezenin boş kalfasıysa bi işten anlamıyosa askere alınıp hem görevini yapsın hemde askerde bi iş öğretilebilir oto tamirciliği berberlik duvarcılık boyacılık gibi ondan sonrada diploma verilebilir çevremizde bu işleri anlayarak yapan insanlar çok az böylece bi mesleği olmayanlar hem meslek kazanır hem normal olarak askerliklerini tamamlarlar...
-
tecil, mecil hikaye. ben çifte vatandaş olduğum için Türk vatandaşlığından çıkabilirim, yada şansıma denk gelirde bedelli olursa öder bedelini 3 haftada alrıım teskereyi. gerçi bizim yurtdışında textile firmamız var, orada 3 yıl çalışır ve bunu kanıtlarsam yine bedelli hakkım doğuyor, Holy nin verdiği sitede bunu belirtmemişler. uzun lafın kısası, askere gitme taraftarı değilim. 3 ay fln olsa neyse ama, 15 ay değmez. şavaş var , vatan elden gidiyor desek amenna. diyeceklerim çok uzun olmakla birlikte, fazlası akla fikre zarar olduğundan kısa kesiyorum ;)
-
Böyle İşin Ben Te A.k Yaş 20 Zort Diye Bişey Çıkıyor Hadii Askere Askere Gidiyorsun Söylenmedik Laf Etmedikleri Küfür Kalmıyor Karşılık Verdiğin Zaman Vatan Haini Oluyorsun Üstüne Üstük Bide Dayak Yiyorsun Yatak Desen Dogru Düzgün Yok Yemek Desen Salça Bir Yanda Taneleri Bir Yanda Saçmalık Bitmiyor Sanki Salakmışız Gibi Bide Kağıt İmzalatıyorlar Yok Kaygan Zeminde Koşmayacagım Koşsam Dahi Arkdasıma Saka Yapmayacagın Sanki Koşarken Komutana Umtaka Çekeçem Saçma A.k Türk Silahlı Kuvvetlerinin Her Yeri Saçma.Kürtsün Diye Sana Yapmadıklarını Bırakmıyorlar Lafa Geldiginde Hepimiz Bu Ülke İçin Varız Derleer
Zamanında Heves Ediyorduk Yok Subay Olcam Asker Olcam Falan Ama İnsanın Yaşı Büyüdükçe Fikir Ve Görüslerinde Değişiyor
Ama Elden Gelen Bişey Yok Seve Seve Degilse Sike Sike Gidecen Maalesef Agustostta Bende turkishmydonoz askeriz
-
badmad sacmalamissin ha,gerci konu compunun actii doorultudan cikti gibi ama sana sunu soleyim
1.kurtsun diye yapmadiklarini birakmiolar demissin.YANLIS.kardes orda turk kurt yok,bu vatan bizim vatanimiz.konuyu saptirma,bi de yatak yorgan techizat kotu falan demissin,butun acemilere simdi gore tex bot verilio,butun uniformalar bir de hareketli bir birlikte isen hep polar,rahatin icin hersey dusunulmus,sadece baba ocagi diil biraz daha kati ve disiplinli olmasi gerektii gibi yani.
-
evt arkadaşlar hakklısınız tamam askerliğede bişey dediğimiz yok sonuçta birileri koruyacak bu vatanı eyv. diyelim ama compunun dediği gibi hiç paşa çocuğunun öldüğünü görmedik...
albayın oğlunun askerlik yapıyormuş gibi gösterilipte askeriyeye hiç uğramadığını ben biliyorum :) nerde adalet o zaman ne anladık o işten herneyse en azından 15 ay askerlik düşse cacık gibi olur neden yurt dışında çok kısa sürelide Türkiyede 15 ay ? ben bunu anlamıyorum... 15 ay abi ya bir insan ömründe 15 ay ne demek birde askeriye için harcanan gelir 3/1 oranındaymış askerliğe yöneleceğinize teknolojiye yönelseniz terör merör kalmaz zaten diye düşünüuorum.
-
öncelikle 20 li yaşlarda askere alınma olyaına ben karşıyım.en verimli bilgili öğrenmeye başlama dönemimde askere alınıyo ve robotlaştırılıyo çocuklar. askere gidenler bu demek istediğimi daha iyi kavrarlar. paralı sisteme geçiş yapmak lazım ülknein bilinçli akıllı gençlere ihtiyacı var.dönüm noktası askerde olan bi gençaskerden geldikten sonra bocalama dönemine giriyo bu yanlış.ikiniciside zaten bütçenin %60 ı askeriyeye gidiyo bide buna ailelerin çocuklara harcadığı parayı düşünürsek bence saçma 15 ay askerde tutmak.eskisi gibi meydan savalşarı kalmadı artık o yüzden kalabalık olmak bişey ifade etmiyo daha bilinçli bi askeriye kurabiliriz 12 ordumuz var bu dünyaya kafa tutan abd de bile yok.
şehadet olayına bişley diyemicem bu konuda çok şey söyleniyo ama dini islam olan bi ülkede yaşıyoruz müslümanız bu ülke ölmek bence şehitliktir.
-
MaviBere bunu yazdı:
badmad sacmalamissin ha,gerci konu compunun actii doorultudan cikti gibi ama sana sunu soleyim
1.kurtsun diye yapmadiklarini birakmiolar demissin.YANLIS.kardes orda turk kurt yok,bu vatan bizim vatanimiz.konuyu saptirma,bi de yatak yorgan techizat kotu falan demissin,butun acemilere simdi gore tex bot verilio,butun uniformalar bir de hareketli bir birlikte isen hep polar,rahatin icin hersey dusunulmus,sadece baba ocagi diil biraz daha kati ve disiplinli olmasi gerektii gibi yani.
Tabii Canım Bazı Rivayetlere Göre Ordunun 5 Yıldızlı Otelden Farkı Yok 45 Numara Ayakkabı XXL Üniforma Sabahları Bir Manken Eşliğinde Spor Falan Sonra Ailenle İstedigin Zaman Görüsebiiyorsun Mektupların Hiç Açılmıyor Açılsa Dahi Sadece Göz Gezdiriliyor