Türkiyede Askerlik Ve Şehit Üzerine...
-
La savasa gerek kalmadan amerikaya teslim olduk bile,amerika bizi isgal etti bile :) ne savasi :D
-
infrared kardesim seni kutluyorum delicesine...
Turk basina gelmeden anlamaz ama bunun sonuclari aci olacak...
-
savaş=sadece teknoloji diyen adam boş adamdır.amerika ırak gibi bölünmüş bir ülkede bile bi bk yapamıyo : ) .
aynı şekilde israilde silah teknolojisinin allahı var.ama hizbullah cümle devranları zitti : ) .
en tehlikeli silah inanmış insandır.teknoloji bizde de var kimse merak etmesn.
termal kameralı tankla mı onlar var.
ağır muharebe-transport araçlarının en üst düzeyde olanlarının üretimine Türkiyede başlandı.
dünyanın en büyük 2. f-16 filosu bizde.ayrıca şu an dünyanın en iyi savaş uçakları denen JSF'lerden kısa vadede 100 tane orduya katılıcak : ) .
en uzun menzilli obüsü TSK mühendisleri yaptı.Rus hava savunma sistemleri kuruluyo (patriotun rus yapımı ) .
asker mevzusuna gelince ;
Türk pilotları f-16larla radardan kurtulabiliyo.al sana teknoloji akm : )
teknoloji mevzusu insan üzerine kuruludur.o birimi yönetecek askerin olmadıktan sonra neye yarar ?
hadi onu da geçtim bir tank,bir kaç roketatarlı için kolay avdır.
ama aynısını özel birlikler için söyleyebilir misin?
ayrıca her iş teknolojiyle yapılmaz.
o dediğin teknolojik aletleri kullanarak baskın verebilir misin?
son olarak kardak krizini hatırlatırım.koca yunan donanmasının arasından çıkıp adaya TÜRK bayrağı diken SATları unutmayın ; ).(nokta)
-
askerlik sadece silah kullanmak için yapılması gereken bi görev deildir. çoğu insan, insanları askerlikten sora tanır oldum der... askerlik erkeği olgunlaştıran da bişeydir aynı zamanda. ha bugün baktıımız zaman ne kdr insan gücü kullanılıor savaşlarda, tabi ki çok az. adam uçakla 15 saatlik mesafeden bi bomba çakıp bitirio işini, olay tabi ki bu ama sonuçta kara harekatı olmadan bi ülkeyi tam fethetmek imkansıza eş değerdir, o yüzden kara ordusu da gereklidir. tabi ne var, abd şu anki türkiyeye bi ilaç ambargosu koysa, insanlar gripten ölür...
-
AgiL3 bunu yazdı:
----------------------------- askerlik sadece silah kullanmak için yapılması gereken bi görev deildir. çoğu insan, insanları askerlikten sora tanır oldum der... askerlik erkeği olgunlaştıran da bişeydir aynı zamanda. ha bugün baktıımız zaman ne kdr insan gücü kullanılıor savaşlarda, tabi ki çok az. adam uçakla 15 saatlik mesafeden bi bomba çakıp bitirio işini, olay tabi ki bu ama sonuçta kara harekatı olmadan bi ülkeyi tam fethetmek imkansıza eş değerdir, o yüzden kara ordusu da gereklidir. tabi ne var, abd şu anki türkiyeye bi ilaç ambargosu koysa, insanlar gripten ölür... -----------------------------o da göt ister.
türkiye üzerinde ki amerikan üsleri,amerikan şirketlerinin faaliyetleri vs vs.onlar grip ilacı vermezse biz de üsleri kullandırtmaız =) öle düşün bi de
-
Bağzıları lafı tersinden anlıyor. Askerliğe karşı değilim ben. Eger türkce konuşabiliyorsam, dinim islamsa, Dünyanın %80 inden daha iyi şartlarda adam gibi yaşamak hakkım varsa bunun nedeni ordudur. Eğer ordumuz olmassa köle oluruz köle. Bakınız ırak. Bakınız filistin. Bakınız bilmem ne. Örnek çok inanın.
Ama...
Aması şu ki şu andaki ordu, askerlik uygulaması saçmalık. İsteyen arkadaşlarla tartışırım bu konuyu ama saçmalıktan öte değil. İnsanlara sorun çıkaran, psikolojik olarak yıkan bir durum. En kötüsüde dünya gerçeklerinden uzak bir yapılanma. Evet kabul bundan 200 yıl önce elinize kılıç alıp Allah Allah nidalarıyla düşmana saldırmak sonuç getiriyordu ama şu anda getirmiyor. Teknolojiniz yoksa, eğitilmiş kalifiye personeliniz yoksa en önemliside arkanızda sanayi desteği yoksa hiç bir şey elde edemessiniz.
Öncelikle ülke savunması tarifi artık eskisi gibi değil. Eskiden düşmanı öldürmen yeterliydi. Şimdi ise öldürmek çare değil. Kaldıki çoğu zaman öldürecek düşmanda bulamıyorsun. Askerde görmeden atış diye birşey vardır. Yüzlerce kilometre uzaktaki hedefi vurabilirsin. Düşmanın isterse 1000 tane olsun sende bu silah varsa 4 kişi ile 1000 kişiyi öldürürsün. Veya yerli teknoloji lazım. Parasını verip tank almakla bitmiyor bu iş. Yanlış hatırlamıyorsam özal zamanı alınan F16 lar yunanlıları dost diye görüyordu. Aha parasını veripte aldık ne oldu? Foooos. GPR ile yön buluyorlar ve ABD bizim uçağın yerini bizden daha iyi biliyor.
Başka bir örnek. İngiltere-Arjantin savaşında Arjantin Parasına verip aldığı fransız füzeleriyle ingilizlere kök söktürdü. İngiltere askeri olarak bu füzeleri aşamayacağını farketti ve fransadan bu füzelerin radar frekanslarını ve konlarını içeren bilgileri satın aldı. Sonuçta firmanın amacı para kazanmaktı ve kimin öldüğü önemli değildi. Bu bilgilerle ingiltere neredeyse kaybettiği savaşı kazandı ve adaları aldı. Ne oldu a.q. parasını verip aldığınız, güvendiğiniz füzeler elinizde patladı.
Türkiyede öyle adamlar varki ve sayıları o kadar çokki askerlik yüzünden mahvolmuştur. Adam 20 kişi çalıştıran bir işletmenin patronu. Bir gün bir tebligat yapılıyor ve 18 ay (Gerçi şu an 15 ay) askere gideceksin deniyor. Bu devirde baba-oğluna güvenmesken kime bırakacak işletmeyi? Hiçkimseye bırakamıyor. Kaçıyor kaçıyor ama eninde sonunda askere gidiyor. Kapatıyor işletmeyi. Epey zarar ediyor, o 20 kişi ve aileleri işsiz parasız kalıyor. Şimdi sorarım dostlar size Bu askerlik faydamı getiriyor zararmı? sonrada işsiz adamların işlediği suçlarla mücadele etmek için askerdi polisdi uğraşıyoruz.
Bence devlet demeliki en az 10 kişiye iş sağlayan, vergisini kaçırmayan kişiler askerliğini daha kolay şartlarda yapsın. Aynen sporcular gibi yani. Veya kişi yüksek lisans yapmışsa bu adam askerlikten muaf olsun. Valla iyi bir beyinin 5 ayı bile önemlidir.
Askerlik bir bütündür, herkesi nizamiye ye veya sınıra nöbetci diye dikmek yanlıştır. Evet nöbet tutan tutsun ama adam iyi derecede C++ biyorsa bu özelliğinden faydanalınsın, İyi bir mekaniksi ise kendi alanında iş yapsın. Hem kişi sivildeki yaşantısından kopmaz hemde ordunun bu tür hizmetlere ihtiyacı var, kolayca ihtiyacını gidersin. Ama şunu demiyorum. Paralı askerliğe karşıyom ben. Pasası olanın parası,olmayanın canı zamanı hayatı. Çok yanlış bir uygulama.
Bizde erin söz hakkı yoktur. Rütbeli nederse o olur. Sonrada ortaya çıkar yok peygamber ocağı yok kutsallık deriz. Valla kimse yemiyor bunları. Okuyan kişi sorgulayan kişidir. Sorgulayan kişide yönetimin en büyük korkusudur. Eğitim düzeyi arttıkca askerlikle ilgili olumsuz görüşlerin çıkmasının nedeni de budur. Adam Yük.Müh. ama futbolcu kadar değer verilmiyor askerlikte.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
compü görüşlerine katılmadığımı söylemeliyim.
o yaşlarda değilde senin dediğin gibi 20lerin son demlerinde askere alınırsan fiziki kapasiten azalmış olur.
dağda bayırda gezemezsin ancak kırlarda papatya toplarsın malum oralara papatya toplamaya gidilmiyor.
2 Ben bu vatan için gideceğim askere ama bu hükümet için değil.
vatan ve hükümet farklı şeylerdir.
h
er metre^2 si dedelerimizin kanıyla suklanmış bu vatanı beklemicen de gidip elin emperyalistlerinin komünistlerinin faşitlerin vatanını mı beklicen?. bi anne çıktı ( ki kendilerinin siyasal ve dini görüşlerini fevkalade merak ediyorum )
"ben vatan sağolsun demiyorum" dedi deme a.q zaten senin demenle sağ olmuyor.orda ölen evlatlarla sağ oluyor. haa bu arada godamanların çocukları hala batıda askerlik yapıyor doğrudur. oda bizim otorite boşluğumuz.
saygılar sevgiler.
-----------------------------Kardeşim Sağ duyulu olmamız gerekmiyormu, Ben Vatan Sağolsun diyemiyorum diyen kişi Vatana Dağ gibi Yiğidini vermiş bir kişidir, YAzdıkların uygunsuz kaçmıyormu sence. Bunun yanı sıra Devletimizin Askeri Güce Yatırımı yapıyor Kenarda Barındırdığı Askerlere Sabah Akşam Öğlen Yemek ve Giyecek Masraflarını yapıyor, Bu büyük bi külfettir, Üretimin olmadığı bir alana Savunma Alanına Barış ortamında Böylesi bi yatırım bir ülke için pekde doğru olmasa gerek, Decameron Üstadıma Bu konuda Katılıyorum, Modernleşmeye yatırım yapması gerekmektedir, vede Zaten her hangi bir Savaş Halinde Seferberlik ilanı söz konusu oldumu koşan bir milletiz Memleketimizde Çok gereksiz işler le malesef çok yoğun ilgilenilmektedir. Ancak iş İcraat ile seviye atlamaya geldimi nedense Dikaaaaat Rahat Yerinde Say Komutu altında yaşamaktayız. Saygılar.
-
Şunu düşünün madem öyle askerlik olayı var.Türkiyede askeriye zorunlu askerlikle çok fazla kişiye ulaşılıyor savaş durumunda silah kullanmayı bilen hazır insanlar var.
Cumhur başkanı aşırı dinci biri seçilse.Daha sonra Türkiyeyi şeriata sürüklese kim dur diyecek?Askeriye diyecekse hangi birine yetişcek?Onu geçtik savaşta çok büyük savaşlarda ne olacak?Binlerce insan kaybetsek yerine kimler gidecek?
Yani birazcık büyük düşünün her 20 yaşına gelen askeriyeye başlarım böyle sistemi çok salakça sistem derse ne kadar doğrudur bu arkadaşlar?Bana kalırsa askeriye osmanlıdan beri kusursuz şekilde yapılaşmaya gidiyor.Askeriye gerçektende kusursuzluğa gidiyor.
Türkiyede atom bombası yapılmıyor, askeriyede nukleer çalışma var.Türkiyede teknoloji vasat durumda, askeriyede çok gelişmiş teknolojilerle silah yapılıyor ucaklara panller vs..
Kısacası askeriyede olmazsa günümüzde büyük sayılmak için nukleer çalışmaları kim yapacak?Tayyip erdoğanmı yatakta onlarca abli ne derse gelip onu yapıyor.Başka bir işe yaramaz.Peki kim yapacak ne yapacak?
Bizim amerikan ordusu yada başkası gibi mükemmel silahlarımız gece görüş dürbünlerimiz termal kameralarımız fazla yok.Öyle olsaydı tabi ki de zorunlu askerlik önemli değildi.Amerika hava saldırımızı anında bitirebilir.Peki bu durumda olayne?
Ucaklar iyi pilotlara ondna çok iyi teknolojiye bakar amerikada teknolji var.Peki kara savaşlarında?Çok mükemmel silahları var adamların.Onlar m16 yı eskimiş diye kullanmaz ken biz yeni silah diye plastik kabzalı m16 lara talip oluyoruz.
NE zaman teknolojimiz kral olur gelişiriz o zaman zorunlu askerliye ihtiyac yok.Askeriyeninde yapmak istediği bu teknolojiyi bari devlet geliştirmiyor umrunda değil %0.5 gibi komik bir devlet bütcesi ayrılıyor o zaman bana gelen bütceden ben yapayım diyor.
At gözlüklerinle bakmayalım arkadaşlar ilerleyin biraz.Askeriyeye muhtacız .
-
acemi birlikleri hele ..kimse adam yerine koymaz..eğitimde öldünmü eğitim zaiyatı olarak geçersin ufak bir parafla.askerimiz tam işi kapıyor tam asker oluyor eline tezkere alıyor.paralı asker olmalı .uzman asker yetişmeli.mevcut 600 bin askeride o zaman 100 bine indirmek yeterli olur.aynı hesaba gelir. rambo filminde soruyorlar,tek başına bu operasyonu yapamazsın diye.oda diyorki ,az adam az hata yapar.çok adam çok hata yapar.
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------
acemi birlikleri hele ..kimse adam yerine koymaz..eğitimde öldünmü eğitim zaiyatı olarak geçersin ufak bir parafla.askerimiz tam işi kapıyor tam asker oluyor eline tezkere alıyor.paralı asker olmalı .uzman asker yetişmeli.mevcut 600 bin askeride o zaman 100 bine indirmek yeterli olur.aynı hesaba gelir. rambo filminde soruyorlar,tek başına bu operasyonu yapamazsın diye.oda diyorki ,az adam az hata yapar.çok adam çok hata yapar.
-----------------------------aynen katyılıyorum.koredemiydi nerdeydi tam hatırlamıyorum paralı askerlik vardı.çocukluktan yetiştiriyolar adamları.onların bi tanesi bi başka ülkenin 10 askerine bedeldir donanım olarak.o şehit annesi diyodu ki ben oğluma oyuncak silah bile almadım.bencede askerlik isteğe bağlı olmalı.güneydoğuda ölen askerlerimiz halktan olan gariban kişilerdir.rütbelilerin çocukları batıda yapıyor.