Türkiyeden Neden Taşındım
-
not aldım
-
"bizim ülkemizin her köşesi cennet cennet" temalı postları bekliyorum :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı
"bizim ülkemizin her köşesi cennet cennet" temalı postları bekliyorum :)
hmm

-
yav anlamıyorum her konuda futurist ablaya niye sarıyorsunuz ? her mesajında bir iğne bir alıntı bir şekilde laf atma ? dert ne yani ? ayrımcılık yapıyorsunuz tahribat ailesi, konuda sizden tanıdık biri olunca yorumunu beğenmesenizde birşey demiyorsunuz ama konu futurist gelince ayrı bir havadan esiyorsunuz. yakışmıyor.
-
futurist bunu yazdı
ben Türkiye süper yaşanası biryer demiyorum. tabiki kusurları var tabiki bende çoğu şeyini eleştiriyorum.
kızdığım verip veriştiridğim çok şey oluyor burada.
saydıklarınıza katılıyorum ama benim demek istediğim şey sadece kötülüyo kötülüyor kötülüyorsunuz.
başka bir yaptığınız yok kusura bakmayın.
bu ülkeden çıkıp buraları beğenmiyorsunuz. Bu ülkenin bir evladı gibi değil orada büyümüş gibisiniz.
benim sizlerden istediğim illa gitmişsiniz tebrik ediyorum.
bari gördüğünüz şeyler, deneyimleri , oranın medeniyetini buraya getirmek için ne yaptınız acaba.
çok beğendiğiniz insanlar neden bu kadar gelişmiş öyleyse , bunu karşılaştırmasını yaptınızmı
yaşayın demiyorum ama en azından bu kadar da ezmeyin.
evet oturduğum yerden ahkam kesiyorum ama sizin yaptığınızda bu.
100 yıl geride olabiliriz. Çünkü gidenler geri gelmiyor. ülkesini bırakıp gidenler geri gelseydi belkide bu 100 yıl 10 yıla düşerdi
benim kafayla hayallerimi yapamayabilirim ama
sizin kafaylada zaten böyle zihniyetler gelip ne yapacak ilk savaşta tarınız tarağınızı toplar kaçarsınız siz.
bize ülkesini seven adam lazım zaten.
yaşadığınız yerde size mutluluklar dilerim.
@u235 aklın fikirin siyaset.
beni ne kadar tanıyorsun da hakkımda fikir yürütebiliyorsun merak ediyorum.
Ben daha önce zaten y.dışında yaşıyordum ama türkiye ye döndüm ve orada bir iş kurmak istedim. Tahribatdan bir arkadaş da bize bu konuda çizim v.s. hazırladı sağolsun, ancak güzelim üstün zekalı devletin başına koymuş olduğu bir dangalak yüzünden aylarca hazırladığımız plan eften püften bir sebeple ve tamamen subjektif görüşle revize edildi. Ve yetmedi, iki gram bilgisiyle alay edip şöyle şöyle yapın dendi.
Oysa bizim yapacağımız şey, ülke ekonomisine ciddi katkısı olacak, y.dışına ihraç edebileceğimiz, üstün teknolojisi olan bir ürün olacaktı.. Bu olay benim için kopma noktası oldu zaten.
Ondan sonra bu ülkeye neden hizmet edeyim dedim. Çünkü o sıralar birileri gelip dediki biz bilmem ne kadar paraya projenizi onaylatabiliyoruz dediler. Düşün sözde ülkenin teknolojisini geliştirecek desteklerde bile para dönüyor.
Bu ülkenin bana katkısı ne oldu ne yaptıl benim için? İçimde var olan sevgiyi bile yok ettiler.. Ve ben de tekrar çıktım türkiye'den. Bir daha da gelmem..
Bir sürü insana bir çok konuda yardımcı oldum ama zihniyetin değişmesi lazım. Bu konuda benim yapabileceğim bir şey yok. Orası benim de vatanım ama bana yarar değil zarar veriyorsa kusura bakma ben öyle kendimi ezdiremem.
Şundan eminim ki, türkiye ye tekrar gelsem bir şeyler yapmaya çalışsam birileri yine önümüze engel koyacaktır. Devlet bana destek olmuyorsa kendi imkanlarımla ben nasıl bir şeyler yapayım? Eğer yüksek teknolojik ürünler geliştirilmek isteniyorsa AR-GE çalışması şart. Bunun için de kaynak lazım. Yurtdışında bu imkanlar fazlasıyla var, üniversiteler sana istediğin kaynağı sağlayabiliyorlar, yeter ki üstüne bir şeyler koy diyor adamlar. Ben ise üniversitede hocanın akademik kariyeri iyi olsun diye adama makale yazıyordum, 5-6 tane röle alacağız diye kaç ay uğraştık..
Bu ülkeden bi bok olmaz.. Bir arada başlatmışlardı bi akım tersine beyin göçü diye, sanki çalışma ortamı çok var da, destek var da.. Sürekli birbirlerinin ayaklarını kaydırma var, rant var ,çıkar var, pislik var, yalan var dolan var, particilik,adam kayırmacılık her şey var.
sonra gel de bu ülkeye katkıda bulun.. :) sen de haklısın ama kendine göre.. Türk'lerden kim yükselmişse, büyük şeyler başarmışsa dikkat et hep yabancı ülkelerden çıkmış. Sebep? Çünkü orada imkan var, olanak var, destek var, saygı var, yardım var.. Türkiye de olmayan her şey var. Ülkede kalıp da bir şeyler yapmak isteyenlere kolay gelsin ama benim tavsiyem, kendinizi köleleştirmeyin, bir yolunu bulup gidin size destek sağlayacak ülkelere başvurun.. Kendi donanımınızdan bilginizden eminseniz elbet de y.dışına çıkabilirsiniz ve orada istenilen desteği bulabilirsiniz. Rene'nin yaptığı avuç içi okuma sisteminde bile bir sürü tantana oldu.. Kim bilir ne kadar şeyle uğraştı ve uğraşıyor belki..Bu ülkede bir şeyler üretmek yasak, gavurun malını kullanmak gerek, mantık bu zaten adamlar yapmış sen neden yapıyorsun diyorlar. Eee sen bu kafada olursan, 3. dünya ülkesi olmayı hak ediyorsun demek. Ben de aptal değilim 3. dünya ülkesine geri dönmeye. Tüm mesele güneş,sahilse, yunanistan da var oraya gideriz kafanı takma sen :)
-
" Türkiye'nin şu konularda eksiği gediği çok, trafik kuralları dahi yerleşmemiş. Oysa Avrupa'da vaziyet şöyle şöyle, ne kadar ne kadar güzel. Ayrıca Türkiye'de emeğimin karşılığını alamıyor, işimi tam yapamıyordum" gibi makul şeyler yazsa konuşulur tartışılır da; herkes tüh kaka cahil moron, ben farklıyım kasıntıları işi çekilmez kılıyor. En kısa zamanda vatandaşlıktan da çıkar umarım.
-
-
Atakan bunu yazdı
yav anlamıyorum her konuda futurist ablaya niye sarıyorsunuz ? her mesajında bir iğne bir alıntı bir şekilde laf atma ? dert ne yani ? ayrımcılık yapıyorsunuz tahribat ailesi, konuda sizden tanıdık biri olunca yorumunu beğenmesenizde birşey demiyorsunuz ama konu futurist gelince ayrı bir havadan esiyorsunuz. yakışmıyor.
Çünkü her seferinde çıtayı daha da yükselterek saçmalıyor. Bu sayfadaki yazısına bak.
Abd zaten ibne, İngilizlerin ne olduğunu tüm dünya biliyor.
Rusya sıcak denizlere inmek istiyor. italya Apo'yu vermedi. Belçika suikastçi kızı sakladı vs.
Konu ülkede yaşam kalitesi. Ülkelerin Türkiye ile siyasi ilişkileri değil. İngilizlerin, Almanların yaşam kalitesini ortaya döksün bakalım. En basitinden vergiler. Adamlarda adaletli vergi dağılımı var. Herşeye Türkiye'deki gibi vergi bindirmiyorlar. Gelişmişlik konusunda bizden 50 yıl öndeler. Devlet yardımları vs sadece belirli bir zümreye değil, muhtaç olan herkese. Gelir seviyeleri arasında Türkiye'deki gibi über bir fark yok. En önemlisi de adamlarda gerçek anlamda demokrasi var. Hiçbir seçimde trafolara kedi girmiyor. İşçi ölümleri minimum seviyede. Ülkede terör yaratacak faşist/komünist vs kesimler anında bastırılıyor. Bir de dön kendi ülkene bak. İçler acısı haldeyiz. Sadece şu son 1 ayda yaşananlar bile Almanya'da İngiltere'de 1 yılda yaşanmaz. Sene içerisindeki olayları tartışmaya gerek bile yok.
-
Anadolu'da Islam, Arabistan usulu yasandikca bu ülkeden hic birsey olmaz.
-
Öyle postlar varki
Başka hiç bir ülkede göçük olmuyor sel olmuyor terör olayı olmuyor
siyasi olaylar olmuyor sokakta millet birbirini vurmuyor
Örnek aldığınız ülke hangisi söylesenize bi yakın tarihlerini araştıralım bugüne kadar insanlık yapmışlarmı diye?
Ama ben anlıyorum sizi. Dini islam olunca ülkenin gavurlar gibi Yobaz gözüyle bakıyorsunuz sizde .
Ama sizin kalbiniz yobazlaşmış..
Ülkeden neden taşındın ben cevabını vereyim.
Baktınki Bu ülkede para kazanacak kapasiteye sahip değilsi 80'lerdeki akılla yabancı bi ülkede karı bulayımda orda gidip simit satayım kafasında olduğun için taşındın.