Türkiyeden Neden Taşındım
-
pcdoktor636 bunu yazdı
İsviçre'de böyle bir şey var mı bilmiyorum, ama İsveç'te zamanında yapılmış büyük bir olay.
http://www.independent.co.uk/news/world/sweden-admits-to-racial-purification-1247261.html
http://www.dagmedya.net/2012/03/10/bati-kulturunun-karanlik-bir-yuzu-irkci-kisirlastirma/
62.000 ise şu an bilinen sayı. Şu an nüfuslarının da 9 milyon olduğunu düşünürseniz o dönemde İsveç sağlam bir etnik temizlik yapmış. O yüzden adamlar şu an üstün ırk gibi geziyor.
Kendi vatandaşını soyma konusunda ise Türkiye bir numaradır.
http://www.milliyet.com.tr/gelir-dagiliminda-ucurum/ekonomi/ydetay/1901730/default.htm
http://www.dunya.com/turkiye-gelir-esitsizliginde-oecd-birincisi-192030h.htm
http://www.baskahaber.org/2014/06/esitsizlik-derinlesiyor-turkiye-gelir.html
"Oecd gelir adaletsizliği" yazınca çıkan sonuçlardan.
hocam bu olaylar eskide olmuş 1900 lü yıllara bu hitlerin öncülüğündeki üstün ırk yaratma çabalarından dolayı.. evet isviçre de de bir ırkçılık var ama bana göre haklılar. bugün nasıl türkiyedekiler suriyedekileri ya da afrikalıları kendi ülkelerinde istemiyorlarsa bunlar da yabancıları istemiyor.. bir sürü arap, türk dolmuş doluşturmuş.. hadi eğitim için gelseler neyse çoğunluğu kendi ülkelerindeki rejimlerden, siyasi sebeplerden kaçıp gelmişler.
hepsinde büyük bir cehalet ve tembellik var. elin arnavutu bile dalga geçiyordu, tembel türkler para kazanamaz, kendilerine de karılarına da bakamaz diye.
bir türkle tanıştım 12 yıldır burda, hala fransızca öğrenememiş, ben geçen yıl bir kursa gittim devletin vermiş olduğu, o da oradan yeni kurs alıyordu :) düşün halini sen.. entegrasyon olayı yok. iletişim kuramıyo, adamlar neden istesinler ki kendi ülkelerinde?
bir de kavga, hırsızlık olayları falan yok, hala evlerini kilitlemeyen bölgeler var. bisikletleri de koyarlar genlde kilitlemezler, çünkü insanların maddi kaygıları yok ki.. biz müslümanız kul hakkı deriz ama .. neyse
ırkçılığa dönersem, isviçre baya katı bu konuda yani ırkçılık yapıldığını dünyaya belli etmezler ama başları büyük dertte. Bu adamlar arap-türk ve diğer müslüman unsurlara değil ab ülkelerinden gelenlere bile karşılar. geçen aylarda referandum oldu, bu sonuca göre artık AB den çalışmaya gelenlere bile kota var. Yani adamlar önceliği isviçre vatandaşına verecek, AB den gelseler bile işe almayacaklar, belirli bir oranda sadece. Ama diğer AB ülkelrinde böyle bir kısıtlama yok.
Bunu hükümet kendi kafsına göre yapmıyor tabi halk böyle karar verdi.. Neyse bunun sonucundada isviçre yi erasmus programından tek taraflı çıkardılar. Yani isviçreden bir öğrenci erasmusla başka ülkeye gidemez. Ama isviçre ye okumaya gelebilir..
-
Keyr00t bunu yazdı
Bir vatandaşımız daha kendi zihninde çok yukarılara koyduğu bütün güzelliklerin ve iyiye dair herseyin kaynağı gördügü batısına biricik avrupasina kavuşmuş mutluluklar dileriz:)
Tespitlerine katiliyorum fakat bu insanlarin bu hale gelmesinde o biricik mükemmel batı insanının ne kadar parmağı olduğuna hiç değinmemiş. İnsanlari yozlastiran canavarlastiran o kapitalist sistemi sanki babam krup buyutup tüm dunyayi hakimiyetine aldı. Sanki hiç insanlari somürerek refah icinde her turlu egitime kavusan toplum o yüce batı insani degilmis gibi karsimiza geçip onlari öven ce özenen insanları 5 para etmez varliklar olarak goruyorum. Bizdende bi bok olmaz ama cahilsekte yozlasmissakta o pic kurulari gibi yuzyillarca baska toplumlari sömürüp öldürüp refaha kavusamadigimiz icin butun olumsuzluklara ragmen bunun gururuyla bu vatani sevmeye devam edecegim.
hocam bide şöle düşün neden bazı ülkeler sömürürken bazılarıda sömürülüyor ? bu adamlar bu sistemi kurduda sen neden yanlarında degildin yada sen neden gelişmeyi bıraktın onlar gibi ?sen refaha kavuşmuyorsun sen öldürmüyorsun ama sen sömürülüp öldürülüyorsun
-
unbalanced bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Başka yerde yaşamak istemene saygı duyuyorum.
gidersin yaşarsın ama gidip arkadan kötülemek değilde ,
öğrendiklerini geri dönüp anlatabilmektir medeni olmak,
cahil cahildir bilmediğinden birşey yapamaz ama kültürlü de hiçbirşey yapmazsa cahille aynı durumda oluyor.
bu sözlerim sadece sana değil kendimede aslında. hiçbirşeyi değiştiremeden yaşamak benimde suçum aslına bakarsan
tek taraflı eleştirmiyorum.
ama avrupaya giden geri dönüp beğenmemezlik yapıyor. haklı yanlarınızda olsa haksızlık yapıyorsunuz.
Sizin bayılıp öldüğünüz ülkeler senin ülken için ölümcül planlar yapıyorlar.
fransa ermeni meselesini onayladı, amerka zaten ibnenin önde gideni, italya zamanında apoyu vermemişti, isvçmi belçikamı unuttum şu meşhur suikastçi kızı kaçırdı, Almanyanın zaten dinlediğ ortaya çıktı, ingiltere nin ne mal olduğu zaten bütün dünyaca biliniyor.
Rusya denizlerin derdinde zaten rüşvet kadın- organ ticareti almış başını gidiyor,
güneydeki arap kesimi zaten etnik olarak hiç bizimle uyumlu değil, biraz işte sanki doğu ülkeleri belki biraz iş görsede onlardada prüzler var.
söylermsiniz neresi medeni düzgün
terör bunlardan birtanesi. Türk tarihindeki birçok ayaklanmada yabancı güçlerinde parmağı var denilir ki inanırım zaten.
şimdi pkk yada işidi kendinden doğduğunada inamıyorum.
hangi avrupa ülkesi böyle birşeylerle boğuşuyor bizi bize bıraktılarmı ki ilerleme bekliyorsunuz.
Türkün tek dostu yine Türktür.
Tatile falan da gelmeyin bizim güneşimiz bizim sahilimiz.
kusura bakma ama ilkokul çocuğu mantığıyla yazmışsın komediden öteye gitmemiş.. iki gram mantık yok yazında
tatile gelmeyi ngüneş sizin sahil sizinmiş.. 12 saat eşek gibi çalışan, haftada 6 gün hatta 7 gün çalışan, çıktığı taktirde tazminat alamayan, çocuklarını, karısını göremeyen adamın mı bu sahil? türkiyenin yüzde kaçı sahil kesimlerine gidiyor söyler misin? Adamlar yemek bulamıyor bizim sahilimiz diyorsun..
Avrupada her insanın sosyal hakları vardır. Aldıkları para insanca yaşamaya yetiyor, kimselere muhtaç değiller ve o parayla rahatça ailecek tatillere gidebiliyorlar.
Düşman diyorsun, türk'ün türkten başka dostu yok diyorsun .. hala azerbaycan a vizeyle girip, japonya ya, rusya ya vizeyle gitmiyorsun..
avrupayı bir birlik içinde mi sanıyorsun sen? ne fransız almanı sever, ne alman ingilizi ama ortak çıkarlar neyse onu yaparlar.. bu ülkelerde 50-100 yıl önce birbiriyle savaşan ülkelerdi, yarın savaşmayacaklarının bir garantisi yok. Ortak çıkarları neyse herkes onun gerekliliğini yerine getirir. İşine geldiğinde de restini çeker, mesela ingiltere schengenden ayrı bir ülke, işine gelmiyor, göç olayını engelliyorlar AB den gelenlerin. Ayrıca AB den de çıkmayı konuşuyorlar.. Çünkü adamları daha aşağı çeken bir şey neden birlik olsun? Avrupa ülkesi diye avrupalılar birlik değil ki hep.
ben isviçre'de yaşıyorum ve burada gayet rahatım. Ailemin olmaması biraz zorluyor onun dışında sorunum yok şükür, bir çok işi aynı anda yapabiliyorum. Tanımayan insanlar birbirlerine sürekli selam verir güler yüz gösterir, karşıdan karşıya geçtiğinde, sürücüler durur, kavga gürültü patırdı yoktur. Yalan söyleme, hırsızlık yapma, birilerinin ihaleye fesat karıştırma, rüşvet olayları yoktur. Devlet halkı çok düşünür ve her şeyi halk için yapar. Gıdada en ufak bir hileye gözyummazlar, direk kapatırlar zaten bunları yapanlar da türklerdir. bir sürü kebap salonunda domuz eti satıp helal diyecek kadar orospu çocuklarıdır, vergi kaçırana hapis cezası verirler. insanlar her zaman en iyisini yerler, en kaliteli ürünleri kendi ülkelerine alırlar. Kendi vatandaşlarının çalışma hakkını korumak için, dışardan işçi getirmeye kota koyarlar. bunun gibi sana türkiyede olmayan yüzlerce şey sayabilirim
Gidip görmemiş, yaşamamışsın ama herkesten çok ahkam kesiyorsun.. Bir git yıllarca yaşa bak bakalım ülken bu ülkeler karşısında ne kadar geri. türkiye bu ülkelere yetişmesi için 100 yıldan fazla zaman geçmesi lazım.. Sizin hayalleriniz bile erişemez bu kafayla gidersen
uncabaled ne yazmışsa doğrudur. fransaya gittim 1 hafta kaldım. türk ustalarla takıldım arada
kaygusuz tarafından 29/Eki/14 01:20 tarihinde düzenlenmiştir
adamın yarısı çürümüş hastaneye gidiyor her gün 3 defa 1 kuruş para vermiyor. devlet vatandaşına sahip çıkıyor.ambulans evine geliyor yatağından seni alıyor hastaneye götürüyor ve para almıyor
Avrupa diyorum başka bişey demiyorum. biz avrupanın 20 yıl gerisindeyiz. otun bokun içinde yaşıyoruz diyeyim öyle anlayın.
çoluk çocuk yorumları yapmayı bırakın sktir gidin a. koyim paranız varsa avrupayı gezin sonra konuşun.
memleketimiz cennet memleket ama yönetilmesini beceremedik. yapamadık. hep devletçe sömürüldük rahat yaşatılmadık.
sen burda asgari 1000 TL çalışırsın elektrik su tel kira gıda
gavur orda 1000 euro çalışır ek ücretler hariç devlet ev verir elektrik su internet ucuzdur çoğu devlet karşılar
sen burda benzine 5 tl verirsin
gavur orda 4 tl verir
kapiş.
elin gavuru halkını korudu halkına yardım etti herşeyde yardımcı oldu biz çok çalışmalıyız çok
biz burda istanbulun bi semtini daha beğenmeyiz adamlar mahallesini semt şehir yapmış. mahalle tren istasyonu düşünün.mahalle belediye yani düşünün.
bizim bu çarşıda yürürken yolda bi araç gelirde beni ezer diye düşünüyorum ama avrupada bana kırmızı ışık yansa o şekilde bile karşıya geçsem otobüs beni görünce duruyor. ki durmuştu otobüs :))) göz işaretiyle geç kanka demişti. adamlar relax. ne hızlı gitme derdi var ne bişey tamamen herşey insana saygı
Memlekette kimse kimseye selam vermiyor işi düşmeyince. avrupada herkes mutlu gelecekten endişe etme durumu pek yok. bağımsızlar yani. eee biz burda borç gırtlağında ne bağımsızlığımız varmıi ? bağımsız olmayan köledir derler.
müridlere ricam önce bi avrupayı ziyaret edin sonra gelin burda yorum yapın.
daha dün bi haritada Türkiye devleti tekstil ihrac ediyor diyor araştırmalarda Ne petrol ne makina araç imalat çok az. belki avrupaya gittim gezdim gördüm para harcadım ama ordan bakınca memlekette yaşayan insanlarımın beyin düşüncelerini daha iyi anladım.
hani marmaray diyoruz sonra hava atıyoruz. ulan adamlar 20 belki 30 sene önce marmarayın 50 katı metrosunu yapmışlar daha başka bişey demiyorum -
Abi adamın anlatmak istediği olay anlayana gayet net. Özünü ana fikrini anlamak lazım o kadar.
Forumda birçok konuda dahil burada yaptığımızı yapıyoruz.
Katılmadığımız fikri kendi düşündüğümüz noktaya taşımak için siz bilmiyorsunuz, sizinki kötü, elin adamı öyle yapmış, bizimki böyle yapmış o yanlış bu doğru edebiyatına çevirip işimize gelen yanları alıp-görüp boş muhabbet yapıyoruz.
Örnek konudaki futurist abla (kızmasın) ve diğer çoğunluk.
Konu derin ve uzun, bir sonuca varacağı da yok. Herkese Saygılar.
-
@unbalanced iyi özet geçmiş bence katılıyorum söylediklerine.Bence imkanı olan arkadaşlar gidip avrupanın farklı farklı şehirlerinde kalmalı ama bi 15 gün falan kalınmalı bence günübirlik gezmelerde analiz yapılması daha zor.O zaman aradaki fark daha iyi anlaşılır bence.
Benim yaptığım analiz şudur; Avrupada devlet kavramı insanlar için var.İnsanların daha rahat yaşamaları için var.Türkiyede tam tersi sen devlet için yaşıyosun bence.
-
Tüm yorumları hem keyif ile(çok güzel medeni bir şekilde yorumlandığı için) hemde üzülerek okudum(güzel ülkemin ne halde olduğunu gördüğüm için).
Tüm yorumlar için hepinize teşekkür ederim,iyiki varsınız.
-
bide hocam viyanaya gittim 4 sefer.adamlar ulaşımı çözmüşler.her yere metro gidio.annem gelmişti budapesteye sonrada viyanaya gittik.1 bilet aldık günlük, viyananın tamamını metroyla dolaşabildik.nüfus patlamasıda yok, yani sorun kalmamış ulaşıma dair.bizdekide 3 çocuk diyor :D
zaten kürtler 5-6 tane yapıyorlar bize gerek kalmıo.bide orda senelerdir yaşayan bi kaç tanıdıkla konuştuk.
evler gerçekten küçük.yani bizdeki gibi dev daireler yok.(macaristanda da evler gerçekten çok küçük)adam evlenmiş 1 çocuğu olmuş devlete başvurmuş.devlet sıraya koyuyormuş daha büyük daireye çıkması için.nası yani dedim; devlet bir yerleşim yerinin alt yapılarını bitirmeden oraya taşınmaya izin vermiyor.
bi başka tanıdıkta ilk geldiklerinde çok fakirlermiş viyanaya ilk mermer döşeyen adammış bunlar baya bi para kaldırmışlar.sanırsam şimdi ankaraya döndüler.bu paralarla ankaradan 6-7 tane ev aldılar.biraz özümsemeyle ilgili aslında.bide şu andaki hükümeti destekliyorlardı.
birde almanyadaki türklerle kaldım.bi aileydi.çocukarı doğma büyüme almanyalıydı ve hem türk kültürü hemde alman kültürü arasında abuk subuk bişi olmuştu.onun arkadaşlarıda öle.çok garip özentileri vardı.
onların kaldıgı yer bir köydü(villa köylerden) mesela evinin önünü sigortalatmışlardı.eğer birisi karda kayıp düşerse sorumlulardı :D.o yüzden arada bir karları kürüyorlardı.bide çöpleri ayırıp bundan para kazanıolardı :D
adamlar nelerle uğraşıyor biz neyle...
-
RETRET bunu yazdı
İyi yapmışsın fırsatı olan gençler gitmeli, gidin.
Edit: benim tercihim burada kalıp iş iç savaş başladığında ölene kadar savaşmak, muhtemelen kafamı kesip sırtımın üzerine koyacaklardır fakat kolay lokma olmayacağım, hedefim en az 300 kişiyi götürmek.
helal abi eger bolucu kurt dusmaniysan ekip olabiliriz:)
-
hayatinda edirne'den öteye gitmemis kimse gelip burda "süper ülkeyiz, harikayiz" demesin hocalar.
saygının, sevginin, yasam standardının olmadıgı hic bi yer guzel olamaz.
isvicre, usa, almanya sizin eksisozlukte okudugunuz yorumlardan ibaret degil, gidin gorun gelin sonra burda yorum yapın bence, farklı dunyalar yasıyoruz, yasanıyor.
-
nurk bunu yazdı
hayatinda edirne'den öteye gitmemis kimse gelip burda "süper ülkeyiz, harikayiz" demesin hocalar.
saygının, sevginin, yasam standardının olmadıgı hic bi yer guzel olamaz.
isvicre, usa, almanya sizin eksisozlukte okudugunuz yorumlardan ibaret degil, gidin gorun gelin sonra burda yorum yapın bence, farklı dunyalar yasıyoruz, yasanıyor.
Bazen düşündüm orda; ulen bu gavurlar müslüman olsaydı cennetlikti dediğim oldu.