Vücut Geliştirme Hakkında
-
KrypT bunu yazdımclaren bunu yazdıKrypT bunu yazdı
2 seneye yaklaşıyor heralde artık.
Sen mi yazdin programini yoksa hocanmi yazdi.. Platodamisin (Gelisme surecinin durmasi) ?
2 senedir on off mu yapiyorsun yoksa 2 senedir surekli mi yapiyorsun?
Ben yazdım. 4 aylık 5x5 kuvvet programından sonra geçtim split rutine. Yaklaşık 3 aydır split çalışıyorum. Genelde antreman programını değiştirdiğimde vücudum olumlu tepki veriyor. Bu programa daha bu hafta başladım en az 2 ay gitmeden gelişme süreciyle ilgili bir şey söyleyemem.
2 senede sadece bir ara verdim 2 ay kadar gidemedim. Dönüşte 5x5'e başladım işte.
Soyle bir seye nedersin senin programin uzerinde kucuk degisiklikler yapmaya calistim. Bir bak begenirsen kullan.
Pazartesi:
Incline Dumbbell Press(12.10.10.8 piramit),
incline fly (4x12),
bench press (3x8),
decline bench press (3*8) Makine varsa onda da yapilabilir
Cable Iron Cross (4x10) hafif agirlik
Salı:
Deadlift(5 reps, gittiği kadar set, ağırlığı arttırarak),
assisted pull ups (12.10.10.8),
underhand pull dows (4x12),
bent over rows (4x12)
cable rows (4x12),
weighted crunch (4x12),
cable woodchoppers (4x12),
leg raises (4x12)
Çarşamba: boş
Perşembe:
Standing shoulder press (12.10.10.8),
cable veya dumbbell lateral raises (4x12),
Super Set dumbbell front raises, reverse fly (4x10),
Smithe gecmeden 4-5 dk dinlenme
smith machine shrugs(4x12)
Superset ez bar curls (2x10) bar curls (2x10) (Donusumlu 2z 2 normalbar) Bar superset close grip bench press (4x10),
hammer curls superset lying triceps extensions (4x10),
cable curls superset cable pushdown (4x25)
Cuma:
Squat (12.10.10.8),
leg curls superset leg extensions (4x12),
calf raises (4x12),
Palms-Down Wrist Curl 3x yapabildigin kadar
Palms-Up Wrist Curl 3x yapabildigin kadar
cable crunch (4x12),
cable woodchoppers (4x12),
leg raises (4x12)
Her seferinde salondan cikmadan 10-15 dk stretch
mclaren tarafından 12/Nis/14 02:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ön kol hareketlerini ve hareketlerdeki değişiklikleri değerlendireceğim ama Salı gününe de abdominal koymak çok zorlar beni.
-
Karin kaslari kendini cok cabuk toparlar. Ondan dolayin haftada iki kez koydum. Ama sen vucudunu daha iyi taniyorsun eger zorlanacagini dusunuyorsan atla . Iyi calismalar.
-
NaZi_ bunu yazdıEasx bunu yazdı
Hojucuk ortalıkta yok hocam. Hayırdır ?
Sana hayırdır hocam orda seninle alakalı birşey yazdığımı görmedim :) ne bu heyecan
-
Geçen yıl Eylül ayından beri vücut geliştirme ile uğraşıyorum.
haftada bazen 2 bazen 3 gün gidebiliyorum okul yoğunluğumdan dolayı.bu düzensizlik de antrenmalara motive olmamı zorlaştırır oldu.antrenman kaçırmak artık bana koymuyor,göğüs gelişimim yavaş olduğu için göğüs,omuzda fazla verim alamadığım omuz antrenmanlarından soğudum.
en sevdiğim bölge sırt,onda da hala geniş tutuş barfiks çekemiyorum.
motivasyon açısından bana ne önerirsiniz ? supplement kullanarak motive olma olayı 2 hafta kadar sürüyor.sonra bi anda vize dönemi başlıyor,yine hava gidiyor benden.