Yaşamak İçin En Güzel İl Neresidir.
-
SerYolcu bunu yazdı:
-----------------------------Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------kilis'e bi bak bu aralar kafamda orası var küçük güzel bi yer diyorlar
eğer uyarsa karadeniz bölgesi güzeldir ordu yada samsun
-----------------------------
Kilis te su şebekesinin bulunmadığını,
ve koskoca şehrin hala taşıma su ile ihtiyaçlarını
giderdiğini biliyorum...
--------------------
Yaşanacak şehir için
Antalya tavsiyemdir...
Ya da Antalya nın ilçeleri, mesela Alanya...
-----------------------------alanya güzel değil hoca..
-
zeyrekli bunu yazdı:
-----------------------------Olgunisik bunu yazdı:
sayıyı 4 y kadar indirdim. Başlık altına yazanlar sağolsun. Tekirdağ, Kocaeli, Aydın ve Muğla. şu anda zihnimde Tekirdağ ve aydın kafaya oynuyor.
-----------------------------Üstat kısmen aynı durumdayız, aynı düşüncelerle bende yer arıyorum göçecek, hiç gittinmi bilmiyorum ama Mersin hem ucuzluk açısından, hemde ferah bir il olması açısından yıllardır aklımda olan bir yer ve sürekli araştırıyorum. Eksi puan olarak Mersin' in son yıllarda yaşanan bir nüfus kayması olayı ve aldığı göç var ve tabii ki yüksek nem oranı. Aydın, Muğla, Tekirdağ ve Kocaeli güzel yerler, güzel iller ama üstat bu illerin hepsinde hayat pahalı buna emin ol. Her türlü doğal güzelliğine rağmen asla gitmemem gereken illerin arasında Balıkesir ve Çanakkale var üstat. Konuyu takipteyim Mersin ile ilgili detaylı bilgi verecek arkadaşlar varsa özellikle Mezitli gibi yeni yerleşim bölgeleri ile ilgili faydası olacağını düşünüyorum.
-----------------------------hocam emin ol ki aydın kadar cep dostu yaşanılası başka bir il var mıdır bilmiyorum,Atalarımız boşuna dememiş dağlarından yağ ovalarından bal akan şehir diye herşey ucuz daha önceki postlarda da demiştim 20-25 liraya git pazar masrafını rahatlıkla görürsün tercihe göre 400 - 500 arası oturulası evler aydına gelen memurlar emekli olduktan sonra bir çoğu kendi memleketlerine geri dönmüyorlar yaşam ucuz kolay diye,yalnız mersinin almış olduğu göçü aydında son 10 yılda türkiyenin uç ilerrindne aldı
-
kabadayi09 bunu yazdı:
-----------------------------zeyrekli bunu yazdı:
-----------------------------Olgunisik bunu yazdı:
sayıyı 4 y kadar indirdim. Başlık altına yazanlar sağolsun. Tekirdağ, Kocaeli, Aydın ve Muğla. şu anda zihnimde Tekirdağ ve aydın kafaya oynuyor.
-----------------------------Üstat kısmen aynı durumdayız, aynı düşüncelerle bende yer arıyorum göçecek, hiç gittinmi bilmiyorum ama Mersin hem ucuzluk açısından, hemde ferah bir il olması açısından yıllardır aklımda olan bir yer ve sürekli araştırıyorum. Eksi puan olarak Mersin' in son yıllarda yaşanan bir nüfus kayması olayı ve aldığı göç var ve tabii ki yüksek nem oranı. Aydın, Muğla, Tekirdağ ve Kocaeli güzel yerler, güzel iller ama üstat bu illerin hepsinde hayat pahalı buna emin ol. Her türlü doğal güzelliğine rağmen asla gitmemem gereken illerin arasında Balıkesir ve Çanakkale var üstat. Konuyu takipteyim Mersin ile ilgili detaylı bilgi verecek arkadaşlar varsa özellikle Mezitli gibi yeni yerleşim bölgeleri ile ilgili faydası olacağını düşünüyorum.
-----------------------------hocam emin ol ki aydın kadar cep dostu yaşanılası başka bir il var mıdır bilmiyorum,Atalarımız boşuna dememiş dağlarından yağ ovalarından bal akan şehir diye herşey ucuz daha önceki postlarda da demiştim 20-25 liraya git pazar masrafını rahatlıkla görürsün tercihe göre 400 - 500 arası oturulası evler aydına gelen memurlar emekli olduktan sonra bir çoğu kendi memleketlerine geri dönmüyorlar yaşam ucuz kolay diye,yalnız mersinin almış olduğu göçü aydında son 10 yılda türkiyenin uç ilerrindne aldı
-----------------------------Hımm kayda aldım dostum söylediklerini, açıkçası ben farklı düşünüyordum Aydın' ı. Göç elbette ki sorun değil bu konuda bir zıt görüşüm yok zaten ki nihayetinde bizde göç düşüncesindeyiz, ancak bazı arkadaşlar yanlış anlamasın, bazı kültür farklılıkları oluyor, İzmir' de sitelerde oturuyorum, sitelerin içerisinde her hafta sonu sokaklarda 3-4 düğün var, yav buda kafa be kardeşim o düğünlerden ne anlıyorsunuzu sokak arsında göbek ataktan anlamıyorum valla. köy ortamı değilki yav koca koca siteler. demem oki kafa dinlemek istiyorum ben sakinlik sessizlik doğa istiyorum! Kongo' ya filanmı gitsem acaba??
-
Bence Adana gibisi yok ya hocam :) bi araştır derim :) ha doğuda yaşarım diyorsan tatvan da iyidir :) karşında Van gölü olur :)
-
cennet :)
-
tunceli :)
-
cuneyd bunu yazdı:
Bence Adana gibisi yok ya hocam :) bi araştır derim :) ha doğuda yaşarım diyorsan tatvan da iyidir :) karşında Van gölü olur :)
-----------------------------adana mı yanıyok hacı:)
soruya gelirsek muğla datça gitmedim ama gidenler hayran..
-
rocketadam bunu yazdı:
-----------------------------cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------adana mı yanıyok hacı:)
soruya gelirsek muğla datça gitmedim ama gidenler hayran..
-----------------------------Haberlerde kavga gürültü haberleri diğerlerine göre en çok olan il adanadır herhalde. Ayrıca sıcak kısmına hiiiç girmiyorum.
-
Muritcan bunu yazdı:
-----------------------------Mardin Merkez'de Eski Mardin'de bir ev alacaksın kendine.. sabah uyandığın eşsiz o mezopotamya ovasına karşı balkonunda kaçak çayını yudumlayacaksın.. sonra sabahları attığın her adımda kendini farklı bir Dinden farklı bir Dilden yada mezhepten insanlarla karşılaşacaksın.. sen olumlu baktıkça MARDİN sana daha çok yakınlaşacak.. Mardin'den otobüsle hemen hemen 70ile ulaşım, havayolu ile de İzmir, İstanbul ve Ankara'ya günde 2-3 sefer vardır. hayat şartları yeterince uygundur. Eski Mardin'de yeni yapı bulamazsın zaten. en yeni ev 200-300 Yıllık ev.. onlarda çok az zaten.. eski Mardin'de tutmanı önerdiğim evler ortalama 1500 yıllık evlerdir. en pahalı en kirası 250 TL'dir. o da fazla büyüktür.. 4-5 kişi yaşayabilecek bir ev ort 150 liraya falan ev bulabilirsin.. ama eğer diyorsan ben yeni şehirde ev tutacağım oralarda evlerin kiraları 300-450 civarıdır.. Kültür, Medeniyet, Farklı Dinler Farklı Diller, araban varsa sosyal hayat! en basitinden şunu sorayım şu açık hava sinemasına bak http://www.mardinsinemadernegi.org/suncinema.asp?Kategori=Sun%20Cinema türkiye'de kaç tane böyle açık havasineması var? ha bizde öyle herşey ticarete dökülmez söylim haftada 2 gün film gösterimi var sınırsız kontejan olaraktan :) ve ücretsiz.. neyse çok uzattım sanırm yarın 2 vize sınavım var :D
-----------------------------Mardine gittim. İlk kez bir manzarada apışıp kaldığım yer mardindir. Allahım bu kadarmı düz olur bir ova. Eski Mardini gezdim. Süper yerler. Ama bence oralar yaşamak için değilde gezmek için.Denizi yok ve güvenlik problemi var. Her yıl 1 haftalığına gitsem yinede doyamam Mardine.
-
kayseri ye gelmede neretye gelirsen gel.