Yeşil Lazer Pointer - 10 Km Etki Alanı! (100 Mw)
-
metalkolik bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
Konuyu zikmek gibi olmasın da..
Meraklı muritler burdadır diye yazıyorum,
dvd yazıcının lazerini sökün, 1.5volt diyot lazer, onun önüne de basit bir mercek koyun(1liralık lazerlerinkinden)
uzağa gitmez, ama 50cm'den pet bardağı delmiştim.. sonra 3volt verdim yanlışlıkla elime yapıştı :D
sıkıntı yok hocam sen bu yorumla konuyu deil anca elini zikersin :)
ha ha haaaa
ne güldüm amk gece gece
-
5 tane başlığı oluyormuş galiba onlar var mı 200lüğün kutusunda?
-
kaanstain bunu yazdımetalkolik bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
dvd yazıcının lazerini sökün, 1.5volt diyot lazer, onun önüne de basit bir mercek koyun(1liralık lazerlerinkinden)
uzağa gitmez, ama 50cm'den pet bardağı delmiştim.. sonra 3volt verdim yanlışlıkla elime yapıştı :D
ha ha haaaa
ne güldüm amk gece gece
-
valla aslında nezamandır istediğim alette, tam sıkışık zamanıma denk geldi. inş. bir dahakine alırım.
çizik olsunda daha sonra kalırsa pm atarım
-
Buremba bunu yazdıkaanstain bunu yazdımetalkolik bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
ha ha haaaa
ne güldüm amk gece gece
-
buruksu bunu yazdı
aklıma geldi ....???? buna bi aparat taksakta uzaga istedigimiz yazıyı yazdırabilsek mümkünatı varmıdır acaba yazının büyüklügü önemli degil örnek veriyorum 1 km uzaktaki birinin yanına ttuttugumuzda istedigimiz bir kaç kelime yazıyı okuyabilsin , optik bilgisimi gerekir nedir , içinde ekran kartı kullanılan projektör tv ler var onlar gibi mesela yada öyle olmak zorunda degil eski batman filmindeki gibi önüne nesne koyup ışık gölge ilişkisi kurdurulabilir mümkünmüdür
bilgisi olan varsa fikirlerini döksün bakalım ortaya :D
Bende merak ettim bilen yok mu ya?
Bide hacı şimdi bu kağıt falan yakıyo mu ben orasını anlayamadım :s
-
ibrahimeren bunu yazdıBuremba bunu yazdıkaanstain bunu yazdımetalkolik bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
ha ha haaaa
ne güldüm amk gece gece
-
MiqRoP bunu yazdıburuksu bunu yazdı
aklıma geldi ....???? buna bi aparat taksakta uzaga istedigimiz yazıyı yazdırabilsek mümkünatı varmıdır acaba yazının büyüklügü önemli degil örnek veriyorum 1 km uzaktaki birinin yanına ttuttugumuzda istedigimiz bir kaç kelime yazıyı okuyabilsin , optik bilgisimi gerekir nedir , içinde ekran kartı kullanılan projektör tv ler var onlar gibi mesela yada öyle olmak zorunda degil eski batman filmindeki gibi önüne nesne koyup ışık gölge ilişkisi kurdurulabilir mümkünmüdür
bilgisi olan varsa fikirlerini döksün bakalım ortaya :D
Bende merak ettim bilen yok mu ya?
Bide hacı şimdi bu kağıt falan yakıyo mu ben orasını anlayamadım :s
Önceki postlari okumaissiniz belli bakın bunun kağıt yakanlari tenide yakar şakayı kakaya çevirirsiniz başıma kalır die bn satışını yapmiyorm 200luk bile tehlikeli iken daha yukseini satamam
bide başlık isteyen arkadaşlar başlıkları satiliyo ama bndekiler basliksiz Laserler hakkında biraz bilgi vereyim bari
*50mw ve üstü lazer kullanıcılarının dikkat etmesi gereken noktalardan biride "Amperi Yüksek Şarjlı Piller" tercih etmesi önem teşkil eder.Lazerlerin yanında verilen ya da piyasadaki piller ürünün güç değerlerini net karşılayamadığı için; Güçsüz ışık, ilk basışta güçlü ardından azalma ve yakıcılık etksinin az olması gibi benzer performans düşüklüğü yaşatabilir.Bazı bozuk piller ise yüksek mw'li lazerlerde voltaj dengesizliği sebebi ile lazere zarar verir.
*Güçlü lazerlerde Kibrit Yakabilir,Balon ya da balonları patlatavbilir,Koyu renkli poşet vb. ürünleri yakma & delme özellikleri bulundurur.100mw ve üstü lazerlerin karşılıklı iki aynaya tutulduğunda sonsuz yansıma olabilidiği söylenir.Yeşil lazerlerin ışık ve dalga boyuna bağlı olarak suyun kırmasını engellemesinden dolayı denize tutulduğunda bazı balık türlerinin dikkatini çektiği ve en dipteki canlının bile yukarıya çıkmasını sağladığı kullanıcılardan gelen deneyimlerdir.Bu şekilde balık tutmakta kolaylaşıyor.
metalkolik tarafından 15/Kas/12 08:20 tarihinde düzenlenmiştir -
100luk lazer, kibrit yakmiyorsa sahtedir 15lik falandir
-
alicem bunu yazdı100luk lazer, kibrit yakmiyorsa sahtedir 15lik falandir
Ne alaksi var hocam konu hakkında bilgin yoksa laf olsn die post atma