Yıldızlararası / Interstellar ( 2014 )
-
izledigim son bilim kurgu filmini gecen sene izlemistim : contact. sahaneydi o film benim icin ki psikolojik / gerilim dısında farklı türde pek film izlemezdim son yıllarda.
bu kadar övgüyü okuduktan sonra artık gitmemek ayıp olur. imax salonundan bir bilet aldım zorla, gece ben de yorumlarım artık.
-
Andrei bunu yazdı
izledigim son bilim kurgu filmini gecen sene izlemistim : contact. sahaneydi o film benim icin ki psikolojik / gerilim dısında farklı türde pek film izlemezdim son yıllarda.
bu kadar övgüyü okuduktan sonra artık gitmemek ayıp olur. imax salonundan bir bilet aldım zorla, gece ben de yorumlarım artık.
carl sagan'ın SETI projesinden esinlenen bi filmdi mükemmeldi contact bendeki yeri ayrı, çocukluğumdan beri benzer senaryoya sahip başka bi bilim kurgu filmi çekilmedi amk,
-
Andrei bunu yazdı
contact çok iyiydi hocam. onu sevdiysen bunu da seversin bence ama contack daha derin bi' film.
keşke izmir'de imax olsa, bir de onu denesek.
iyi seyirler.
-
RockZs bunu yazdıAndrei bunu yazdı
contact çok iyiydi hocam. onu sevdiysen bunu da seversin bence ama contack daha derin bi' film.
keşke izmir'de imax olsa, bir de onu denesek.
iyi seyirler.
forum bornova cinemaxımun ımax var diye hatırlıyorum
dznlme: xpan 3d ile karıştırmışım :)
piiiranha9242 tarafından 14/Kas/14 16:48 tarihinde düzenlenmiştir -
aptallar anlayamıyormuş diyolar
iq'um 65 gitsem anlarmıyım?
-
KAAMOS bunu yazdı
aptallık değil ama biraz modern populer fizik bilmek fena olmaz. memleketim kuantumcularının bilgisi bile işe yarar.
-
RockZs bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
aptallık değil ama biraz modern populer fizik bilmek fena olmaz. memleketim kuantumcularının bilgisi bile işe yarar.
Beyazperde yorumlarının birinde değinilmiş bu konuya , yapıştırdım buraya
Film on numara beş yıldız. Filmin ne anlatmak istediğini anlamak istiyorsanız dahada ötesi filmden tat almak istiyorsanız asgari düzeyde uzay hakkında bilginiz olmalı ve eğer bu bilgilerden yoksunsanız ve bu filmi gerçekten merak ediyorsanız önce bu bilgileri edinip sonra izleyin , örneğin yörüngeye oturmak, solucan deliğinin ne olduğu, yer çekimi nedir ve nerelerde nasıl farklılık gösterir, en yakın güneş ne kadar uzaktadır bir ışık yılı ne kadar bir süre veya yoldur bunları ufak bir araştırmadan sonra öğrenebilirsiniz ve film sizdende beş yıldızı alır.
-
burdaki sinemaya gelmiyor o yüzden torrent bekliycez tabi bu filmi sinemada izlemek isterdim ama nasip değilmiş
-
çizik yazmak ban sebebiydi dimi?
-
http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6706
Ayrıca, film gerçek bilimsel buluşlara da yol açmış.
http://www.askmen.com/news/tech/how-interstellar-made-an-actual-scientific-breakthrough.html
Filmi dün izledim, ben beğendim ama altyazısız izlediğim için bazı noktalar yarım kaldı. Tekrar izlerim.