Yıldızlararası / Interstellar ( 2014 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    HowL bunu yazdı

Seedersi çok kötü.  Ayrıca alt yazısı yokki.

O yüzden sordum ama gerek yok :D LG IMAX'de gidip izleyeceğim sdkjfg

Daniel-Koo tarafından 13/Ara/14 11:41 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

yeni izledim (vurmayın abiler)

keşke sinemada izleseymişim dedim. film nasıl derseniz bakış açınıza göre çok güzel veya hayal kırıklığı olabilir. şöyle ki şimdiye kadar gördüğüm ve belki de göreceğim tüm bilimkurgulardan daha gerçekçi ve bize daha yakın. yani kimse starwars'da veya startrek'te bilimsellik aramıyor o yüzden de güzel geliyor fakat buralardaki teknolojiler tamamen hayalden ibaret. birgün yapılacak diye umut ediyoruz fakat nasıl yapılacağı konusunda en ufak bi fikrimiz bile yok çoğu zaman. warp motorları en dandik uzay kapsüllerinde bile kullanılır da nasıl çalışır buna dair sallamasyon bilgi/diyalog bile zor bulursunuz. interstellar gerçekçilik konusunda şimdiye kadar görmediğimiz bir seviye veriyor. neyin nasıl çalıştığını detaylı açıklayan diyaloglar olmasa dahi bunlar zaten halihazırda artık herkesin aşina olduğu kavramlar olduğundan ilkokul çocuğu bile "aaa aynştayn bunu keşfetmiş" falan diyebilir. özetle "gravity" ve pek ilgi çekmeyen birkaç bilimkurguyu es geçersek gerçekçilikte şimdiye dek yapılmış en ciddi yapım diyebilitemiz mevcuttur. gravity'deki senaryo ile burdaki arasındaki dağlar kadar fark da, ikisini aynı kategoride bile değerlendirmeyi engelleyebilir.

hayalkırıklığı olmasına sebebiyet verecek yönü de şöyle oluyor, şimdi gerçeğe yakınlık olayı bu kadar üst seviye olunca ister istemez insanda herşeyin gerçek olması gerektiği hissini doğuruyor. insan belgesel izleme moduna girebiliyor. çoğu bilim meraklısı bunu yaşıyor ki "bu belgesel değil" şeklinde savunmalar çokça boy gösteriyor. oysa ışın kılıçları falan olsa "kurgu işte ya" diyip keyifle izleyecektik. şimdi ise karadeliğin çevresindeki ışık yansımasını bile sorguladık.

bana sorarsanız (ben olsam sormazdım ama neyse) bu tür belgesel-bilimkurgu karışımı yapımlar artıyor. bakınız vikings dizisi de benzer bir yapımdır. ve belki duymamışsınızdır ama çokça eleştiriye maruz kalmıştır aman da şurası hatalı burası sadece efsane diye. insanlar "eğlenirken öğrenmeyi" seçiyor artık. (bu son cümleye kadar iyi gibiydim) ve tahminimde benzer yapımlar ciddi miktarda artacaktır. zaten uzunca süredir belgeselleri daha izlenilir daha çekici hâle getirme çabaları vardı. filmlerde de gerçeğe yaklaşma çabaları gözden kaçmıyor. en fantastik dc, marvel filmlerinde bile ufak ufak bilimsel açıklamalara girişmeler olsun adam havada uçarken bile aerodinamik hareket yaptıralımlar...

öyle böyle güzel film. şahsen bilimsel bilgisi az-çok mevcut biri olarak üstelik de buna takıntılı biri olarak filmi izlerken "karadeliğe girilir mi lan cahiller" diye düşünmedim. bunları düşünmeyi filmin sonuna bıraktım ve keyifle izledim. zaten bu gibi birkaç mantıksızlığı da beşinci boyuta bağlayarak kafanızdan atabilirsiniz. zira sonuçta izlediğiniz şey eğlence sektörünün bir unsuru olan sinema.

beşinci boyut derken filmdeki beşinci boyuttan bahsediyorum

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 12584 Toplam Mesaj: 83