Yıldızlararası / Interstellar ( 2014 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Fragman yüzünden bi olumsuzluk vardı film için, yorumlar fazlasıyla iyi.

Çoğu memnun gibi filmden.

Bi de ankamall IMAX tadilatta olmayaydı iyiydi.

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

film bitene kadar sıkılmadım, merakla izledim ancak birden cok soru isareti olustu. fizik ilgi alanım degil ancak kendi capımda kara delikleri, solucan deliklerin okumuslugum vardır, onları özellikle merak ediyordum, halen de ediyorum. bundan sonra yazacaklarım spoiler.

benim okudugum yazılara göre filmdeki mesafeye göre bir gezegenin kara deligin o kadar yakınında olması mümkün degil. bir de kara delige girilirse muazzam bir cekim kuvvetinin her türlü cismi atomlarına ayıracagının yazıldıgını hatırlıyorum. tabi bu noktada filmde tamamen mantık aramak dogru olmaz, yani senaryo o kara delige bir sekilde girilecegini söylediyse, en uygun yolu uydurulur, neticede belgesel degil bu, film.

bir de son sahnedeki kitapla mesaj yollama olayına biraz takıldım, adam hangi kitabı devirecegini nereden bildi, sonucta isimlerin yazdıgı taraf kızına dogru bakıyordu.

bunun dısında 3-4 soru daha sordum film boyunca ama hepsini hatırlamıyorum, hata aramak icin bastan izlemek lazım :)

sonuc olarak film güzel miydi ? evet. basyapıt olacak bir ürün mü ? bence hayır. acıkcası devreleri yakacak bir seyler umuyordum, pek öyle bir durum olmadı. ikisi bambaska filmler ama eglenme oranını göz önünde bulundurursak, inception daha eglenceli bir filmdi :)

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

bir de son sahnedeki kitapla mesaj yollama olayına biraz takıldım, adam hangi kitabı devirecegini nereden bildi, sonucta isimlerin yazdıgı taraf kızına dogru bakıyordu.

**************spoiler********************

hocam ordaki olay yazılar değil. binary sistemde mesajlaşmaydı. hani ilk tozda adam nasa üssünün koordinatları buluyordu ya tepeler 1 çukurlar 0 şeklinde mesajı çözüyordu. ordada aynısını yapıyordu

imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ugur0 bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

hocam ordaki olay yazılar değil. binary sistemde mesajlaşmaydı. hani ilk tozda adam nasa üssünün koordinatları buluyordu ya tepeler 1 çukurlar 0 şeklinde mesajı çözüyordu. ordada aynısını yapıyordu

binary olayı sadece toz icindi sanki de kitapları da mors icin kullanmıstı galiba, yanlıs hatırlamıyorsam. sen binary yazınca aklıma geldi. neden kitap isimleri gibi hatırladım durumu, cünkü son 2 günde 17 bölüm person of interest izledim, hatlar biraz karısmıs :D

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    ugur0 bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

binary olayı sadece toz icindi sanki de kitapları da mors icin kullanmıstı galiba, yanlıs hatırlamıyorsam. sen binary yazınca aklıma geldi. neden kitap isimleri gibi hatırladım durumu, cünkü son 2 günde 17 bölüm person of interest izledim, hatlar biraz karısmıs :D

aslında ikisindeki mantıkta aynı sayılır(belki bende yanlıs hatırlıyorumdur ismi lakin) mors alfabesinde de mesaj verirken ne yapıyordu çizgi boşluk çizgi vs. ki deftere bu çizgi ve noktaları not alıyordu kız, o şekilde mesaj gönderiyordu adam. yani demek istediğim ilk msjında dediğin gibi kitaptaki yazılarla bi mesaj vermeye calısmıyordu adam. 

ugur0 tarafından 15/Kas/14 02:24 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Googleda hep sinema çekimlerini buldum. Orjinal görüntü nete düştüyse link atabilirmisiniz ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Az once ciktim. 10 uzerinden 10 derim o kadar.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mercan
    mercan's avatar
    Erkek
    h0rtl4kk bunu yazdı

Googleda hep sinema çekimlerini buldum. Orjinal görüntü nete düştüyse link atabilirmisiniz ?

aynen varsa yollayın hocular.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

çizik askerden sonra izlerim :)

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

10 üzerinden 10 olmasa da filmi beğendim, eğer filmi izlerken daha fazla keyif almak istiyorsanız şu tanımları bilip bilmediğinizi gözden geçirin. Hepsine tam anlamıyla hakim olmanıza gerek yok zira o da çok zor bir şey zaten.

+ Binary sistem
    + Mors alfabesi
    + Kara delikler
    + Solucan delikleri
    + Kütleçekim fiziği
    + Einstein'ın Genel Görelilik Teorisi
    + Uzay-zaman düzlemi

**** kısmen spoiler ****
    en beğendiğim sahne aslında en ilkel olan sahnedir bir solucan deliğinin tanımını en basit iki materyalle anlattığı sahne sonrasında bunu "peki uzay düzleminde nasıl görünür" ün en basit cevabı şeklinde giden kısım.

Eğer bilim ile ilginiz varsa izlemeniz gerekenler arasında olsun.

Toplam Hit: 12573 Toplam Mesaj: 83