Yıldızlararası / Interstellar ( 2014 )
-
filmi anlamak için azıcık bilimden anlamak gerekiyormuş. ne gibi diye bakıyorum ıvır zıvır sayıyorlar. o kadarcık anlamayan yaşamasın zaten. ben de bişey sandım. duyan sanacak ki higgs bozonunun matematiksel hesaplarını bilmen gerekiyor.
-
Prometheus bunu yazdı
filmi anlamak için azıcık bilimden anlamak gerekiyormuş. ne gibi diye bakıyorum ıvır zıvır sayıyorlar. o kadarcık anlamayan yaşamasın zaten. ben de bişey sandım. duyan sanacak ki higgs bozonunun matematiksel hesaplarını bilmen gerekiyor.
öyle deme hocam herkesin ilgi alanı farklı bana da kalsa bunları bilmeyen yaşamasın ama işte olmuyo öyle :)
-
Bu kadar yüksek puan aldığını görünce torrenti beklemeden direkt sinemada izledim. Gerçekten 10 numara 5 yıldız mükemmel bir film olmuş. Bazı arkadaşların başında soru işareti kalmış ama aşağıdaki siteye gözatabilirsiniz.. ;)
http://www.filmegitmedenonce.com/2014/11/interstellardan-aklda-kalan-sorular.html?m=1
essan tarafından 21/Kas/14 23:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
Abi populasyonun rahat yüzde 90'ı Einstein'ı sadece bir dahi olarak tanıyor ve E = mc2'yi biliyor.
krypt tarafından 22/Kas/14 00:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
hocam türkiyede yaşıyoruz ve türkiyedeki izleyenlerden bahsediyoruz filmde arkamda adam uyuyodu la... biz ablamla kitlenmişiz ways amk modundayız adamların umrunda bile değil yakalayamıyorlar cünkü ve krytp hoca demiş ki einstein herkez bilioo falan dogru dio einsteini herkez bilio ama izafiyet teorisini bilen sayısı sıkıntılı filmde modern bilimi içiçe geçirdikleri için filmin sonunda ya surası sacma olmus burası cok sıkıcıydı gibi kafada soru işareti kalmaması için az bucuk bi bok bilmek lazım...
-
Ben de aynı şeyi dedim işte hocam; herkes Einstein'ı süper zeki, deha, acar iq falan olarak biliyor ama çoğunun genel ve özel görelelik hakkında bir fikri yok. Ben de konunun uzmanı değilim tabi ama biliyorum. Kütleçekimsel zaman genişlemesi falan bana yabancı bir şey değil. Onlar için yer çekimi Newton'un kafasına düşen elma, zaman ise sabit. "Çok saçma" diyen adamı kendim duydum işte abi. Hepimiz klasik fizik eğitimi görerek büyüdük. Eğer bölümün veya ilgi alanın değilse göreleliği, ne bileyim kuantum dalga fonksiyonunu felan bilmemen normal. O yüzden milleti yadırgamayın bence. Eğitildiler mi ki eğitimli olsunlar?
krypt tarafından 22/Kas/14 00:32 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdı
Ben de aynı şeyi dedim işte hocam; herkes Einstein'ı süper zeki, deha, acar iq falan olarak biliyor ama çoğunun genel ve özel görelelik hakkında bir fikri yok. Ben de konunun uzmanı değilim tabi ama biliyorum. Kütleçekimsel zaman genişlemesi falan bana yabancı bir şey değil. Onlar için yer çekimi Newton'un kafasına düşen elma, zaman ise sabit. "Çok saçma" diyen adamı kendim duydum işte abi. Hepimiz klasik fizik eğitimi görerek büyüdük. Eğer bölümün veya ilgi alanın değilse göreleliği, ne bileyim kuantum dalga fonksiyonunu felan bilmemen normal. O yüzden milleti yadırgamayın bence. Eğitildiler mi ki eğitimli olsunlar?
prometheus a konular gayet basit konular olunca abartıoz sandı sanırım :)
krypt hocam ben sana kesinlikle katılıorum herkez herseyi bilick die bi sey yok ilgi alanı meselesi ama cidden istinye park da izledim filmi ki itünün yanıdır coguda öğrenciydi ama tenekeydi yani dediğim gibi filmin anlasması biraz zaman alabilir tr şartlarında herifler bildigin uyudu ya filmde :D:D:D -
İtülü olan herkes fizik bilecek ya da fiziğe ilgi duyacak diye bişey yok hocam. Benim notlarım hiç bir zaman iyi olmamasına rağmen bildiğim teş var derim her zaman o da fizik. Fİzik konusunda o kadar iyi olmama rağmen itü fiziğe giremiyorum eğitim politikamızdan dolayı.
-
http://www.radikal.com.tr/radikalist/interstellar_filmi_hakkinda_mini_bir_rehber-1237248
-
berkcanın merveyle ilişkisini bilenlerin kütleçekim zaman ilişkisini bilmemesi ne bileyim bana garip geliyor ya. bilgi çağı ayağı çekiyoruz da bu kadar bilginin içinde bence bu konular genel kültür seviyesinden bile aşağıda. en azından bir iki cümlelik tanımını yapabilmeli herkes. ben de fizik okumadım. ülkenin en sikindirik üniversitelerinden birinde iibfyi zar zor bitirdim. dolayısıyla "herkesin ilgi alanı değil" deyince kulağıma garip geliyor.