Yıldızlararası / Interstellar ( 2014 )
-
Yıllar sonra sırf şu imax'i merak ettiğim için hatunu alıp gideyim dedim sinemaya.
Yarın izleyeceğim, heyecanlandım yorumları okuyunca.
Durduk durduk, turnayı gözünden vurduk heral.
-
Filmi izleyenler arasında iki uç nokta var. Kabul edilmeli ki filmin ana konusunu olmasa da, dönen onayları algılayabilmek için modern fizik bilgisi gerekli. Konuya uzak olan adamlar film esnasında bir şey anlamadım falan diyorlardı ben izlerken. Sonlara doğru iyice sıkılıp sohbet etmeye başlayan denyolar bile vardı. Öte yandan bazı insanlar da işin eğlence kısmını göz ardı ediyor. Filmdeki bazı hatalara dikkat çekiyorlar. Beğenip, beğenmemeye yorum yapılamaz tabi ama sonuçta bilim-kurgu filmi. Kurguyu çıkarsak Cosmos olacak zaten. Kara delik mesela içinde neler döndüğünü bilmediğimiz bir olay. Yönetmenin ya da senaristin götten bir şeyler uydurmasına çok müsait. Lakin Nolan ne kadar kurgulasa bile bilimsel temelden uzaklaşmamaya çalışmış. En çok bunu sevdim ben. Kara deliğin içerisindeki üst boyut tasfiri belki bu kadar iyi yansıtılamazdı. Atıyorum yer çekimini kullanarak haberleşme konusunda, kara deliğin içerisindeki o ipler yer çekimini doğal olarak bünyesinde barındıran Sicim Teorisindeki ipliklere yapılan bir atıf. Tabi benim de aklıma yatmayan bir ton şey var; ne bileyim event horizon'ın dibindeki bir gezegende kara delik zamanı bile etkilerken, fiziksel etkileri sadece devasa gel-gitler ya da dünyadan çıkarken dev gibi roketle çıkıyorsun, dünyanın %130'u oranında yer çekimine sahip gezegenden podla rahatla çıkabiliyorsun gibi... Bu tarz hatalar (1) her filmde olabilir hatalar, (2) işin kurgu kısmı ise bir bilim kurgu filminde gayet normal bence. Bu kadar takılmamak lazım.
-
güzeldi
-
sonunda filmin müzikleri çıkmış.
ARTiST.........: Hans Zimmer ALBUM..........: Interstellar RELEASE........: November 18, 2014 iNFO...........: https://itunes.apple.com/us/album/interstellar-original-motion/id932220056 LABEL..........: Warner Bros. GENRE..........: Soundtrack FORMAT.........: 320 kbps / CBR / Stereo / 2 Channels / Joint Stereo iNCLUDED.......: Album Cover SiZE...........: 165 MB ============================================================================= :::T R A C K L i S T::: 01. Dreaming Of The Crash 02. Cornfield Chase 03. Dust 04. Day One 05. Stay 06. Message From Home 07. The Wormhole 08. Mountains 09. Afraid Of Time 10. A Place Among The Stars 11. Running Out 12. I'm Going Home 13. Coward 14. Detach 15. S.T.A.Y. 16. Where We're Going Seed!:::::Enjoy!:::::Share! Support Artist! Buy Their Music!
-
RockZs bunu yazdı
sonunda filmin müzikleri çıkmış.
ARTiST.........: Hans Zimmer ALBUM..........: Interstellar RELEASE........: November 18, 2014 iNFO...........: https://itunes.apple.com/us/album/interstellar-original-motion/id932220056 LABEL..........: Warner Bros. GENRE..........: Soundtrack FORMAT.........: 320 kbps / CBR / Stereo / 2 Channels / Joint Stereo iNCLUDED.......: Album Cover SiZE...........: 165 MB ============================================================================= :::T R A C K L i S T::: 01. Dreaming Of The Crash 02. Cornfield Chase 03. Dust 04. Day One 05. Stay 06. Message From Home 07. The Wormhole 08. Mountains 09. Afraid Of Time 10. A Place Among The Stars 11. Running Out 12. I'm Going Home 13. Coward 14. Detach 15. S.T.A.Y. 16. Where We're Going Seed!:::::Enjoy!:::::Share! Support Artist! Buy Their Music!
Teşekkürler filmi izlediğim zaman müziklerini aradım bulamadım,
-
her film ismi alıyorum daha birini izlmek nasip olmadı .
bunuda alayım barim.
-
elminster bunu yazdı
Fragman yüzünden bi olumsuzluk vardı film için, yorumlar fazlasıyla iyi.
Çoğu memnun gibi filmden.
Bi de ankamall IMAX tadilatta olmayaydı iyiydi.
aynen hocam hiç sorma AnkaMall' a kadar gidip tadilatta olduğunu görmek zoruma gitti :)) Natavega da izledim bende
Not: filme de arkadaşıma: afişi güzelmiş lan buna girek mi ? diye teklif sundum oda, benim de aklımdan bu geçiyodu hadi girelim dedi ve girdik :):))
ruhi tarafından 18/Kas/14 20:23 tarihinde düzenlenmiştir -
480 de olur benim için netbook sonuçta. yok mu torrent.
-
Kaan bunu yazdı
Yıllar sonra sırf şu imax'i merak ettiğim için hatunu alıp gideyim dedim sinemaya.
Yarın izleyeceğim, heyecanlandım yorumları okuyunca.
Durduk durduk, turnayı gözünden vurduk heral.
Alışıldık filmlerden değil.
Filmde astronot ısrarla Onlar yok. biz varız yani insanlar diyerek izleyiciye mesajı vermeye çalışıyor.. Herşeyi de insanların yaptığını şeyetmeye çalışıyor vs.
Neyse, güzel film sonuçta. tavsiye ederim.
-
film mükemmel.bilim kurgu sevipte anlamayan varsa biraz modern bilimlerin fizik falan araştırmasını yapsın incelesin ondan sonra tekrardan izlesin yoksa bos bos bakar sonra filmin ortasında bi bok anlamadım amk diyip uyuklar. zaten bu Nolanın tüm filmlerine hastayim adam cok başarılı bir adam oyuncularda gayet başarılıydı kısaca gidin.