folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bedelli Askerlikte Son Durum?



Bedelli Askerlikte Son Durum?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Hala patates muhabbeti yapan dangolar varya Cem Yılmaz'ı izleyen gelmiş burada patates muhabbeti yapar olmuş 

    kulaktan dolma laflarla askerliğin a sonu bilmeden gelmiş konuşuyor 

    varsa da ne sivilde be başka yerde bir sike yaramayan bir lafı anlamayan hiç bir görevi beceremeyen ve angarya işlere verilmiş mal heriflerin askerlik anılarını dinlemişler askerlik bU sanıyorlar yazık 

    swordfish in fikir güzelmiş :)


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    swordfish bunu yazdı

    Aşağıdaki bannerı yapan adam gerizekalı herhalde.kesinlikle katılmıyorum.saçmalamış..

    Al içine bitsin bu çile vurdur bikere kurtul ne gerek var o kadar masraf edip cinsiyet değiştirmeye..

     

    Süpersin Abi Adamları bU kadar düşünme bunlara iyilik yapıyorsun 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Kasım/2007
    Erkek

    Top musunuz olm niye kaçıyorsunuz askerden hahhahaha :D . şaka bi yana gitmek istemiyorsanız gitmeyin ama senin verdiğin parayı da devlet alıp cebine atmasın askerdeki garibanlara harcasın en azından yapan adama bi yarar sağlasın.


    Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8e79-9f95-3250-8689-8032kodu ile teyit edilebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Gitmeyen gidene salak gerizekali demese gitmeyen de gidene vatan haini demese sikinti kalmayacak da iste nerde o kultur o saygi.

    Param yok gidecem amk bu yonunu hic dusunmuyosunuz. Ayrica bizimkiler genelde doguya gider hic mutfak anisi paspasanisi olan yok dagda bayirda sogukta sunu yaptik bunu yaptik. Biz olmasaydik o sinir gecilirdi cumleleri falan abartilar falan boyle hos geliyor bana.

    Ha bala ya giden de vardi ona da is yaptircaklarmis bala da ne askerligi yapacak da sanki. Yine de cavus falan oldu yata yata geldi. Fakat askerlikten donenler bana hep degismis gibi geldi.

    Ha siz simdi patetes olayini diyorsunuz e ne guzel iste bedelli cikti verin parayi gitmeyin ki oyle olacagina yuzde yuz emin olsam ben de gitmem

    Fakat para olmadigindan istemesem de gitmek zorundayim bence sikintisi bu.

    Giden salak degil gitmeyen de vatan haini degil ozetle.


    iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    :D amk oyle bi yazmıssınızki her askere giden ayak işleri yapıyo patates soyuyo. ben d.bakırda yedek subaydım. işe yaramayan adamlara o görevler verilirdi o sınıftaysanız zaten yapcak bişey yok.

     

    şehit haberi gelse pkkliler sokaklara dökülse mangalda kül bırakmazsınız, sosyal medyadan yardırırsınız , vatan bölünmez vs vs.

    he amk. he

    umit tarafından 04/Ara/14 09:47 tarihinde düzenlenmiştir

    le le le sakine
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Yakın tarihte kaçakların yargılanması yerine para cezası ödemelerine karar verilip belirli süreye belirli katsayı ile cezalar belirlendi. Malum, piyasada askerlik korkusundan yıllarca kaçan erkek dolu. Dün kaçakların da bedelliden faydalanacağına dair açıklama yapıldı. Peki; yıllarca kaçtığı halde bedelli tutan adam sadece bedelli ücreti 18k yı mı ödeyecek yoksa kaçtığı müddetin cezai miktarı da buna eklenecek mi?

    İlaveten; çevremde ne kadar okumamış ya da hırto insan varsa hepsinin askerliğinin çile olduğunu dinledim. Dayak yemekten, küfür yemeye skalanın her dallarından yorum geldi. Okumuş insan en çok harcadığı vakte yanıyor. Onun dışında kaba kuvvet ile karşılaştığına dair bir yorum duymadım. Bu birazda insanın karakterine, kişiliğine göre değil mi? Genellemek istemiyorum ama çıkıntı, karşı gelme gırla yürüyen adamların askerliği işkence gibi geçiyor, nedense bizim insanlarımız da en kötüyü örnek gösterip tüm şartların öyle olduğunu zannediyor. Askere herkes gidiyor. Aklın hayalinin alabileceği herkes. Sokakta tipinden, konuşmasından ötürü yanına yaklaşmayacağın adamlar da gidiyor okumuş, ünvanı olan adam da gidiyor. Nedense belirli bir kesimde bu işkence yönü daha ağır basıyor. Biraz düşünmek lazım. 

    Bir ilave daha; askerde böyle sürünmüş adamlar başkası da sürünecek, sürünmeli kafasıyla bu olaya şiddetle karşı çıkıyor. Bir nevi içten içten intikam alıyor, mutlu oluyor. Burada bile örnekleri var. Askere gidenin kutsanacağını, gitmeyenin "tarih tarafından lanetleneceğini" öne süren fantastik açıklamalar bile geldi.

    Austen tarafından 04/Ara/14 10:18 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    abi bundan 150 sene önce askere gitmesen tmm anlarım eyw da şu an bedelliye başvurmasam en önce amcaoğlu döver lan. sülaledekiler falan ana avrat söver mal mısın mk diye :D

    o ASKERlik eskide kaldı. gidip sikim sonik işlerle VATAN KURTARMA lafının altında ebem zikilip boku bokuna elin egosunu tatmin edeceğime, şortumu giyer balkonda otururum amk

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Askerliği bir bok sananlar ve salya saçarak verdikleri gerzek demeçleri arasındaki korelasyon gözlerden kaçmıyor. 


    while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Cuma günü tecili bozdurdum, yüksek lisans olmuş 3.5 sene, şubat ayında askere gitmek için başvurumu yaptım, salı günü de bedelli çıktı, şimdi ise bedelli yapacağım... Biz hangi kategoriye giriyoruz, vatan haini mi erkek mi hangisi olacağız...

    Yıllar önce lise de öss ye hazırlanmak için rapor alıyorduk, bizim sınıfta özel okuldan gelme ikiz vardı, bunların babası da doktor, babası bunlara heyet raporunu bir çaktı adamlar ikinci dönem okula gelmeden öss ye hazırlandılar.Ve bu adamlar şimdi eşitlik, adalet gibi kelimelerin baş savunucusu...

    Diyeceğim o ki ben ve bir çok arkadaşım o elemanlara kızmışlardı çünkü biz öyle yapamamıştık, şimdi de durum bu... 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2008
    Erkek

    İnsan yapamadığının sofusudur.  Askerliği gelipte elinde 18000 lirası olan  herkes bundan faydalanır. Ben sanmıyorum bir kişi de çıkıp ben bu memleket için gönüllü olarak askerlik yapıcam desin.  Bekleyen anneler , kardeşler, çocuklar , eşler varken  Türkiyede askerlik yapmanın iyice cılkı çıkmışken. Parası olan verip kurtulur. Olmayan vatan millet edebiyatıyla kendini avutur. Bu durumun eşiktili veya adeletle bağdaşan tarafı varmı yok.


    Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
Toplam Hit: 23641 Toplam Mesaj: 232