folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İzafiyet Teorisine Gore Zamanda Yolculuk Yapma Mumkunmu



İzafiyet Teorisine Gore Zamanda Yolculuk Yapma Mumkunmu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı

    Konunun 1 ve 2. sayfasını okudum daha sonra son sayfayı okudum  konu çorba olmuş :) 

     

    Kavganızı baltalamak istemem ama aklıma takıldı şu dünyaya çarptığı iddia neden sadece dinazorları yok etmiş. o devasa dinazorları yok edebilen göktaşı  aslanı kaplanı kediyi köpeği yok edecek güçte olamazmıydı

    Çünkü o göktaşı çarptığında dünyada kedi köpek ( bildiğimiz anlamda memeli) hayvanlar daha yoktu ;)


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2017
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı

    Konunun 1 ve 2. sayfasını okudum daha sonra son sayfayı okudum  konu çorba olmuş :) 

     

    Kavganızı baltalamak istemem ama aklıma takıldı şu dünyaya çarptığı iddia neden sadece dinazorları yok etmiş. o devasa dinazorları yok edebilen göktaşı  aslanı kaplanı kediyi köpeği yok edecek güçte olamazmıydı

    Ben biraz bilimsel birazda kendi fikirlerimden yola çıkarak bu sorunu yanıtlamak istedim, 

    Önce Dinozorlar neden dünyada vardı diye sormalıyız bunu yanıtlamak için, benim fikrimce, büyük cüsseli olan bu yaratıklar, dünya yaratılırken, bitkiler ve gereken ozon tabakasını oluşturmak için vardılar, ozon  oluşurken, gerek görülen hızlandırıcı etken olarak yer yüzüne yerleştirilmişlerdi, bu işin içinde her ne kadar ateistler bana karşı gelecek olsalarda meleklerin olduğuna inanıyorum, bu benim inancım çünkü akıllı bir serüven işin içinde seziyorum, Dinozorlar dünyayı gereken yapıya işte o çıkardıkları metan gazları ve bir çok etkilerle getirdiler. Bu sayede canlıların yaşayabileceği şekle gelen dünya gerçek anlamda bir cennet gibiydi.

    Evet 65 milyon yıl önce bir gün kıyamet geldi çattı, Dev bir gök taşı dünyaya çarptı ve Atmosferi kara bir toz kütlesi ile kapladı, güneş kayboldu, bilmediğim bir süre güneş dünyaya ulaşamadı ve büyük depremlerle yanardağ patlamaları birbirini izledi, Dünyada tam bir kaos hüküm sürmüştü, bitkilerin büyük kısmı çürümüş yada yanmıştı ve Dinozorlar için yeterli gıda artık sağlanamıyordu, otcul olanlarıda etcil olanlarıda açlıkla yüzyüze gelmişti, küçük olan yaratıklar ise, kedi kaplan gibi dediklerin ne bulsalar geçinip gidebiliyorlardı, boyları küçük olduğu için böyle büyük felaketlerde en az etkileniyorlardı, Dinozorların byük bir kısmı zaten taşın çarpması etkisi ile ölmüştü, ve bunda dev cüsseleri etkili olmuştu.

    Sonrasında buz devri gelmiş ve buzlu geçen çağlar başlamış.. benden bu kadar buzların arasında sağ kalmışlar demek, öldürmeyen Allah öldürmüyor. :)

     

    Kurtismail tarafından 19/Eki/17 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Işık Savaşçısı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    Atmosferin olmadığı yerde Dinozorlar da yaşayamaz. Onlar ilkel ve güce dayalı hayatta kalabilen yaratıklardı ve değişen şartlara uyum sağlayamadılar. Zor şartlarda uyum sağlayabilen, esnek ve daha zeki yaratıklar hayatta kalabildiler. O göktaşı dünyaya çarpmasaydı, bizim ve diğer memelile gibi yaşam için hiç bir şansları olmayacaktı. Ortam değiştiğinde, hayat şartları da değişir. Bu durum bugün de geçerli. Güçlü olan birden aciz olabiliyor.

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı

    Konunun 1 ve 2. sayfasını okudum daha sonra son sayfayı okudum  konu çorba olmuş :) 

     

    Kavganızı baltalamak istemem ama aklıma takıldı şu dünyaya çarptığı iddia neden sadece dinazorları yok etmiş. o devasa dinazorları yok edebilen göktaşı  aslanı kaplanı kediyi köpeği yok edecek güçte olamazmıydı

    Kratese tersiyer kitlesel yokolusunda dunyadaki canliligin yuzde 70 oldu.

    Kedi kopek dediklerin yani memeliler kratese de yeraltinda yasayan canlilardi geceleri avlanmaya cikarlardi cunku gunduz yerustu tehlikeliydi. Dinozorlarin olmesinin en buyuk sebebi beslenememeleridir. 

    Ozon tabakasi o donemde vardi. 

    Benzer kitlesel yokoluslar daha onceleride yasanmis olup en buyugu permiyen donemi kitlesel yokolusudur canliligin yuzde 90 olmustur.

    Melek gelip korumadi hayatta kalabilenler daha az besinle yasayabilecek kapasitede olanlardir.

    Daha detayli bilgiler isteyenler tarihsel jeoloji okuyabilirler. Bu soylediklerimin hepsini jeoloji muhendisligi okuyanlardan tarihsel jeolojiye ilgi duyanlardan ya da hic bir sey yapmayip ben tv izlemem sadece belgesel izlerim diyenlerden ogrenebilirsiniz.


    ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    olm biraz okuyayım dedimde gözlerimi yaşarttınız yine kitlesel yok oluşlar birtek 65 my önceki kretase - tersiyer değildir bundan daha ağırıylada dünya zki tutmuştur. Canlıların %90-95 i cörtlemiştir. Bu büyük yok oluşlar 5 tanedir şimdiki küresel ısınmayı falanda 6 sayıyorlar. Melekler falan başka konular bunlar. Bilimin bittiği yerde inanç başlarmış.

    konuyla ilgili güzel ve anlaşılır bir makale

    https://kurious.ku.edu.tr/tr/makaleler/buyuk-yokoluslar

    Siz hobi olarak yine yorun bişeylere ama açıp okuyunda arada. Ayrıca sayfada 10 numara makaleler var okumanızı şiddetle tavsiye ederim

    Hele kedi köpek falan soran olmuş töbe yarabbim :/  Kedi ne arar la bazarda T-rex te işi gücü bıraktı kedi kovalıyordu aq

    Pisibaliqi tarafından 20/Eki/17 05:58 tarihinde düzenlenmiştir

    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Felsefe için de aynısını söylerim hep. Kodumun salağının teki içmiş içmiş çekmiş kafayı 3-5  kişiye anlatmış onların da kafa güzel zaten bunlar bi inanmışlar fikre sonra akıllı geçinenlerde inanmış derken derken bugune kadar gelmiş. Neden sorunalrına cevap veremeyecekseniz biliyorumculuk yapmayacaksınız. Ha aklınıza takılan fikir izafiyet gibi taşaklı bir konu ise gider işin ehline sorarsınız. Burdaki kör dövüşünden başka bişey değil. 


    next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaKonda
    AnaKonda's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2017
    Erkek

    İlteriş 5 nisan 2017 de kayıtli bi kullanıcı.bunun açtığı konulara bakarmisiniz hep instagram hesabi üzerinden saçma sapan konular açmış.instagramdan takip edeni takip etme.yani bu kendi dedemin dedesinin adi ne dercesine sacmalamis bir konu.ben bir iddia attım ortaya Dinozorlar zaman yolculuğuna uğrayarak yokolmusta olabilirler dedim bu benim dusuncem.o zamanda ahmette yasamadigindan mehmet te yasamadigindan gerçekte ne oldu dinazorlara kimse bunu bilemez.İlteriş yazdigi mesajında kodugumun salagi diye yazmış.ben asla bu şahısa küfür edemem.Allahini seven bir mürit varsa bu İlteriş un kodugumun salagi diye yazdığı mesajını destek@tahribat.com veya mesajının üzerindeki şikayet butonunu tıklayarak şikayet etsin.ben şikayet ettim bu şahıs banlanmadi.Allahini seven mürit bana yardımcı olsun ve bu benim gibi yeni katilim yapmış kullanıcıyı şikayet edin.bana küfür ettiyse unutmayın bu şahıs tahribat kurallarını tam okumamış ve sizede ayni şekilde küfür edebilir.tahribatta mürit olarak bayanlarda mutlaka vardır.ve bi bayanın okuyacagini bilerek bu kodugumun Şalağı diye de yazması kuralları hiçe saymasindan başka birşey de değildir.en azından mürit bayanlara karşı daha dikkatli daha terbiyeli daha efendice yazabilir.benim fikrime uysun veya uymasını sonuçta kimsenin kimseye ağza alınmayacak küfürler yazmaya hakkida yoktur.


    Serdengecti
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    Adam Felsefenin nasıl türediğini kendi fikrince izah etmiş. Sen bir Filozof'musun ki üzerine alınıyorsun ? Burada çok okunan konulara para vermiyorlar. Madalya da takmıyorlar. Konuyu canlı tutmak için kendini bazen aptal, bazen de mağdur gösteriyorsun. Başkaları yutabilir, herkes yutmaz.
    emrah20 tarafından 21/Eki/17 21:01 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    Ben filozoflar konusunda aynı fikide değilim. Eskilerde kanun, anayasa, yönetim tecrübesi birikimi'nin olmadığı yada yetersiz olduğu dönemlerde filozoflar yöneticilerin veya yönetici kadrolarının yol göstericileriydiler. (Danışman diyelim geçelim)

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Kasım/2003
    Erkek

    AnaKonda; ben sana popüler bir sözlük üyeliği vereyim de canının istediğini söyle insanlara; tabi onlar da sana. Cümleleri keserek okursan ilterişin insan olan herkese küfrettiğini elbette iddia edebilirsin. Az sakın ol. 


    Errare Humanum Est
Toplam Hit: 24673 Toplam Mesaj: 162
zamanda yolculuk