Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Hem kadere inanmamızı isterler hemde günah işlemek veya işlememeği bizim irademize bırakılar saçmalığa bakın :)))))
Madem kaderimize göre 5 dk sonra günah yapcağımız veya yapmacağımız belli ise niçin bekliyoruz? Herşey belliyse direk cezamızı çekelim niye bekletiyor =))
Kaderimiz zaten belliyse niye bize fırsat tanınmış:) Ya kader diye bişi yok, yada öbür taraf yok. İkisnden beri ayrıca kabir azabı diye bişi olamazki:))
Biyolojik olarak Ruh diye bişi yok:) İnsan ölünce organik halden inorganik hale geçip bakteriler vasıtasıyla doğaya karışıyor.Fiziksel olarakda kader diye bişi yoktur
1926'da kuantum fizikçisi Werner Heisenberg belirsizlik ilkesini ortaya atarak, "Evrendeki
bir atomun yerini ve hareketliliğini aynı anda bilmek imkansızdır" dedi. Bu özetle şu anlama
geliyordu; "Eğer aynı anda bir atomun konumu ve hareketleri ölçülemiyorsa, bu atomun gelecekte
nerede olacağı ve nasıl hareket edeceği bilinemez." Yani Heisenberg'e göre atomlardan oluşan
kainattaki nesnelerin hareketleri önceden belli değilse, o zaman kader kavramı da bilimsel verilerle
açıklanamaz. Şimdi bunlara karışılık bazıları Ayetlerle cevaplamaya çalışcak :)) Dogmatik dar bakış açısı ile sorgulamadan kabul ettikleri şeyin ne oldugunu anlayamaya çalışmadılar hiçbir zaman ve çalışmayacaklar.ABD çizmesi altında yurdum yola devam ...... :(
-----------------------------
Kabir Azabını Yeterince iyi anlatılmış bence inanmak istemeyen ne yapsan inanmaz. ama sein bu Laflarına cevap verme ihtiyacı duydum. Senden sonraki mesajlara bakmadım belki başka birisi cevap vermiş olabilir.Kader'de senin ne günah işleyeceğin yoktur yada ne sevap işleyeceğin. Kader'de Senin nerede doğacağın, kimlerin çocuğu olacağın, ne zaman öleceğin nasıl öleceğin gibi temel bilgiler vardır. Fırsatlar bizim elimizde ama Allah gaybı görür ve senin neyi seçeceğini doğru yolumu yanlış yolumu seçeceğini bilir ama bunu kaderde yazmaz. Tercihleri senin eline vermiştir.
kuantum fizikçisi Werner Heisenberg'in dediği gibi Evrendeki
bir atomun yeri ve hareketliliği aynı anda bilinemez ama insanlar için. ;)Ha zaten seninde inanmayacağın belli. kendin de demişsin zaten:
-Şimdi bunlara karışılık bazıları Ayetlerle cevaplamaya çalışcak :)) Dogmatik dar bakış açısı ile sorgulamadan kabul ettikleri şeyin ne oldugunu anlayamaya çalışmadılar hiçbir zaman ve çalışmayacaklar.ABD çizmesi altında yurdum yola devam ...... :(
Onun için bir nevi kendimi boşa yazmış hissediyorum. Sadece inanmıyosan bile Neye inanmadığını bil diye yazdım gibi birsey oldu. Gerçi Pek İyi yazamadım cafedeyim biras işim var. Haftasonuna kadarda int.e giremeyecem. Haftasonu hele daha bu tartışma devam ediyosa daha iyi bişeler yazarım.
-
kaderi yazan allah yazdıransa insandır..
-
Bizim mahalleden çok güvenilir bir abimiz geçen gün kendini peygamber ilan etti! devamlı tanrının kendisine birşeyler fısıldadığını söylüyor. Mucizeleri de varmış. Kurduğu dinin temeli önceki dinlerin işlevini yitirdiği yönünde. Hatta derki Tevrat, İncil, Kuran değişikliğe uğramış.Son peygamberin kendisi olduğunu söylüyor amca. Kitapta gayet güzel yazılmış. Şiirsel bir tat var kitapta. Ne yapsak biraz dinlesekmi Kadir amcayı! kabir azabı değil, kadir azabı çekileceğini söylüyor mezarda ayrıca.
-
Abi kabir azabı var yada yok..Hadi yok diyelim..Noldu? Ne değişti?Ne kaybetcem ben kabir azabına inanarak?
Sen istemiyosan inanma kabir azabına.Öldüğünde bi tarafların tutuşunca görürüm ben seni :D
-
be_cool bunu yazdı:
Omnuarliti bunu yazdı:
be_cool bunu yazdı:
-----------------------------birnevi seni anlamaya basladim sanirim tepki cekmen tamifade edememenden kaynaklana bilir
son din islam bunu sorgulamaya gerek yok ha ailenden cevrenden bir hurafa gectiyse yok dilekdir faldir ufurukcudur bunu sorgula cunki kurani okuyunca bu turseylerin hurafe oldugunu anliyorsun ve bunun yanlis oldugunu mantiginla bula biliyorsun bu ne guzel birseydir su turbelere gidip duanin yani sira acayip acayip seyler yapanlar agaclara bez baglayip birseyler isteyenlerde dusunse ah ne guzel olur bak burda hakli ola bilirsin ALLAH tan meded bul dile o herseyi goren duyandir agactan kuyudan bir mezardan dilemekte din disi birseydir bence iste dedigingibi kulturden aileden cevreden gecmis coguda yargilamamis dusunmemis
kisacasi herseyin cevabi kuranda kardesim bu hiristiyanlara filan gelincede suan ilmim bilgim aciklamaya yetmez neden dusunmezler yargilamazlar islami kabul etmezler aslin anlamaya yeterde bambaska bir kinu olusur neyse kal sagilacakla
-----------------------------Çok şükür anlaştığımız ortak bir noktaya varabildik.bunun üstüne hala
gercek bir mumin bence sorgulamaz inanirdiye düşünen varsa onlara Kuran-ı Kerim i tekrar tekrar okumalaraını tavsiye edeceğim:BAKARA SURESİ:
170. Ne zaman onlara: "Allah'ın indirdiklerine uyun" denilse, onlar: "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız" derler. Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler?
171. İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip haykıran ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.
-
Yaw arkadaşım benim şahsi görüşüm vardır ama böyle bir konu varsada yoksada pek iyi niyetle açılmaz seni bişeyle suçlamıyorum sadece soruyorum sen bu konuyu neden açtın
-
bambam66 bunu yazdı:
Yaw arkadaşım benim şahsi görüşüm vardır ama böyle bir konu varsada yoksada pek iyi niyetle açılmaz seni bişeyle suçlamıyorum sadece soruyorum sen bu konuyu neden açtın
-----------------------------Gerçi bu konunun ilk mesajında en altta parantez içinde (bu konu bu başka bi konudan çıktı orayı kasmamak için açtım) dedim ama sende aklısın hangi konu olduğunu yazmadım.
Bu konu ''esir patlatma'' konusuna yazdığım mesajlara istinaden açılmıştır..
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------Acı ama gerçek islamı yanlış öğrettiler bize.Buda aslen şamanizmden geçtiğini düşündüğüm bir URAFE dir.Çünkü kabre,mezara,türbeye saygı şamanizmde vardır.tabi geçiş başka türlüde olabilir ama sonuç acıdır.
Hacı merak etme gidince görürsün var mı yok mu!
-
KrypT bunu yazdı:
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------bana kalırsa hiçbirşey yok din yok,ben yokum,tahribat yok şu anda monitörümün üzerinde gezen skilmiş sivrisinek bile yok
edit : sivrisinek varmış lan monitörün camına yapışmış kanlı cesediyle bana el sallıyor şu anda.
extra edit : biri vodka mı dedi.vodka yok ama köpeköldüren var şerefee dostlar:)
Dı meytriks hez yu.
@geniuss
Önce üç nokta kullanmayı öğren sonra başkasının görüşlerine katıl. Görüşlerine katıldığın insan da, önce "sonra" sonra "hoca efendi" yazmayı öğrensin sonra aydınlansın sdfdsfsdfEdit:
Açıklama gereği hissettim;
Ne takılırmışsınız harflere, kelimelere. Yazıya değil yazıdaki anlama bakın :/
-----------------------------biri 3 nokta kullanmayi da ogretirmirmis :| bide ustune mesajini da editlermis :)
-
avatarımın altında seninle aynı yazıyı taşımktan utanıyorum(aslında o yazıyı taşımaktan zaten utanıyorumda)