Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)
-
oruç diye bişi yoktur
namaz diye bişi yoktur
cennet cehennem yoktur
ölümden sonra hayat yoktur
siz Kendinizi Bunları yapmadığınız için teselli etmeye çalışın :) ben yapmıyorum zaten şu kişi yoktur yazmış ama tek ben yapmıyorum içim rahat değil bi konu açayımda diğerleride yapmasın hiç değilse içim rahat etsin :)
İmzamı sana hitap ediyorum:P
-
Bu konudaki mesajların %90'ının kendilerini haklı çıkarmak isteyen ama ortaya iki-üç boş cümleden başka bir şey atmamış olan müritlerin olduğunu gözlemledim. Sevgili tanrı hepimize en süper bilgisayardan daha güçlü bir beyin vermiş diyen insanoğulları; sürekli HDD'yi değilde arada CPU'yu da kullansanız en azından anlamlı bir tartışma olacak. Şu, adama çömez deyip psikolojik orgasm yaşayan elemanları ayrıca kınıyorum. Bu konu ortaya pat diye atılmadı, başka bir konudan türedi. En azından beyinlerinizin ufak bir kısmını kullanıp, ilk mesajın en altındaki parantez içerisindeki cümleyi araştırıp, nereden türediğine baksaydınız. Burası aptal bir TV kanalının 'Reality Show'u mu? Adam neden ilgi çekmek istesin? Ayrıca adamın takma adının altında 'Çömez" yazması sizden daha salak olacağı anlamına gelmez. Eğer konuyla ilgili mantıklı bir açıklamanız, ya da yazılan bir mesaja cevap olabilecek mantıklı bir düşünceniz yoksa cevap vermeye çalışmayın. Ortaya, bir düşünceye, olaya dayalı fikir atan adama da, "Saçmaladın." deyip kenara çekilmeyin. Adamın fikrini çürütecek bir bildiğiniz varsa onu yazın. Bizim içinde okunabilecek kalitede, seviyede kalsın konu.
-
İlginç nasıl kendi yazdığımı alıntı yapıp, boş mesaj gönderebildim acaba. Kusura bakmayın.
-
karem bunu yazdı:
-----------------------------
Kabir azabı vardır ve kesindir. İspatı kefene girip mezarda derin ve sonsuz uykuya dalınca farkına varırsın. Ama temennim odurki o sonsuz ve ebedi olan kimileri için cennet bahçesi kimileri için cehennem çukurlarındaın bir çukur olan kabire girmezden önce kendini hazırlaman ve hüsrana uğrayanlardan olmamandır. İnşallah sen ve senin gibi kardeşlerimiz en kısa zamanda ıslah olur, gerçekleri görür ve hazırlıklarını yarına bırakmadan şimdiden başlar. Saygılar...
-----------------------------peki ya kefene girmediysek? mesala: naziler tarafından sabun yapıldıysak, hinduysak ve ölünce cesedimiz yakılıp küllerimiz ganj nehrine atılıyorsa, yada bi hayvan tarafından yenildiysek?kabir yaşamının olduğu bir kültürde eski mısırdır.bakınız ::mumyalar:: mumyada olsa ölü ölüdür.biz cansızlara ölü diye hitap ediyoruz.ve ölünün yaşamı olmaz.yaşıyor ise zaten ölü değildir.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Bu konudaki mesajların %90'ının kendilerini haklı çıkarmak isteyen ama ortaya iki-üç boş cümleden başka bir şey atmamış olan müritlerin olduğunu gözlemledim. Sevgili tanrı hepimize en süper bilgisayardan daha güçlü bir beyin vermiş diyan insanoğulları; sürekli HDD'yi değilde arada CPU'yu da kullansanız en azından anlamlı bir tartışma olacak. Şu, adama çömez deyip psikolojik orgasm yaşayan elemanları ayrıca kınıyorum. Bu konu ortaya pat diye atılmadı, başka bir konudan türedi. En azından beyinlerinizin ufak bir kısmını kullanıp, ilk mesajın en altındaki parantez içerisindeki cümleyi araştırıp, nereden türediğine baksaydınız. Burası aptal bir TV kanalının 'Reality Show'u mu? Adam neden ilgi çekmek istesin? Ayrıca adamın takma adının altında 'Çömez" yazması sizden daha salak olacağı anlamına gelmez. Eğer konuyla ilgili mantıklı bir açıklamanız, ya da yazılan bir mesaja cevap olabilecek mantıklı bir düşünceniz yoksa cevap vermeye çalışmayın. Ortaya, bir düşünceye, olaya dayalı fikir atan adama da, "Saçmaladın." deyip kenara çekilmeyin. Adamın fikrini çürütecek bir bildiğiniz varsa onu yazın. Bizim içinde okunabilecek kalitede, seviyede kalsın konu.
sen üç-beş cümleden çok şey yazmışın bu doğru ama o zaman soru şu ..konuyla alakalı cümlelerin hangisi ? ben pek cıkaramadım..nesin sen ? profesör fln mı..burda o kadar kişiye konuyla alakasız cümleler yazmış diye laf at sonra kocaman yazının içinde konuyla alakalı bi tek cümle bile geçmesin ? öylemi....
ilerle hoca yaaa...
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------peki ya kefene girmediysek? mesala: naziler tarafından sabun yapıldıysak, hinduysak ve ölünce cesedimiz yakılıp küllerimiz ganj nehrine atılıyorsa, yada bi hayvan tarafından yenildiysek?kabir yaşamının olduğu bir kültürde eski mısırdır.bakınız ::mumyalar:: mumyada olsa ölü ölüdür.biz cansızlara ölü diye hitap ediyoruz.ve ölünün yaşamı olmaz.yaşıyor ise zaten ölü değildir.
----------------------------- -
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------oruç diye bişi yoktur
namaz diye bişi yoktur
cennet cehennem yoktur
ölümden sonra hayat yoktur
siz Kendinizi Bunları yapmadığınız için teselli etmeye çalışın :) ben yapmıyorum zaten şu kişi yoktur yazmış ama tek ben yapmıyorum içim rahat değil bi konu açayımda diğerleride yapmasın hiç değilse içim rahat etsin :)
İmzamı sana hitap ediyorum:P
-----------------------------abi seni seviyorum yaaa yoruma bak çok harikasın diji alper :D:D:D
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------Ya diyer ayetler ve hadisler i neden almaan direk bu ayete takıldın sen anlamadım galiba söyleyecek şey bulamıyorsun ayrıca.Bu savını kanıtlayacak senin en ufak minik bir delilin yok. Firavunla ilgili ayetide iyice anla arkadaşım . Tek ayeti okuyup demişsin sen esas benim a sunduğum tek ayeti almış geçmişsin diğer leri nerde peki okadar cevap yazmışım ben.
Neyse sen aksini ispat et bekliyorum hadi :D
Bakara suresi âyet 28:
“Nasıl oluyor da Allah’ı inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti, sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O’na döndürüleceksiniz.”
Yasin suresi âyet 31:
“Görmüyorlar mı, kendilerinden önce nice nesilleri yıkıma uğrattık. Onlar bir daha kendilerine dönmemektedirler.”
Mü’minun suresi âyet 99, 100:
“Sonunda, onlardan birine ölüm geldiğinde, der ki:”Rabbim, beni geri çevirin,
ki, geride bıraktığımda salih amellerde bulunayım.” Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir berzah/engel vardır.”-----------------------------
burda verdiğin örnek ayetlerde, kulun öldükten sonra sevap yada günah kazanmak için dünyaya geri gidemeyaceğini, berza yani engel daha türkçe ifadeyle yasak olduğunu.hakem düdüğü çalınca maçın bittiğini anlatıyor.
lan bırak tamam benim yazdıklarımı sen aksini ispat et ben sana inanacam hadi bekliyorum başka cevap yazarsan tiye almam sadece kanıt cevabını kabul ederim. -
BiGGest bunu yazdı:
sen üç-beş cümleden çok şey yazmışın bu doğru ama o zaman soru şu ..konuyla alakalı cümlelerin hangisi ? ben pek cıkaramadım..nesin sen ? profesör fln mı..burda o kadar kişiye konuyla alakasız cümleler yazmış diye laf at sonra kocaman yazının içinde konuyla alakalı bi tek cümle bile geçmesin ? öylemi....
ilerle hoca yaaa...
-----------------------------1-Konuyla alakalı cümle yazmamışsınız demedim. Umarım birgün okuduğunu anlama kabiliyetin olur.
2-Evet konuyla alakalı cümlem yok ama 'Konu'yla alakalı cümlelerim var. Oturup tek tek herkese özel mesaj mı atsaydım eleştirilerim için?
3-Profesör falan değilim, üniversite öğrencisiyim. Yazdıklarımı düşünebilmek ya da başkasını eleştirmek için illa profesör mü olmak lazım?
4-Senin çember yolunda ilerleyeceğime. Kendi düz yolumda ilerlerim.
5-Daha başka sorun, sorunun varsa özel mesaj at.
-
bugrahan45 bunu yazdı:
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------Her insan ister ölerek toprağa gömülsün, ister boğularak denizin dibinde kalsın veya yırtıcı bir hayvan karnında bulunsun veya yanarak külü havaya karışsın, mutlaka kabir hayatı geçirecektir. İnsan öldükten sonra kabre konulunca, Münker ve Nekir adında iki melek, kendisine gelerek; "Rabbin kimdir? Peygamberin kimdir? Dinin nedir?" diye sorarlar. İman ve güzel amel sahipleri bu gibi sorulara doğru cevap verirler. Bu gibi ölülere cennet kapıları açılır ve Cennet kendilerine gösterilir. Kâfir veya münafık olanlar ise bu sorulara doğru cevap veremezler. Onlara da Cehennem kapıları açılır, oradaki azap kendilerine gösterilir. Müminler nimet içerisinde, sıkıntısız ve huzurlu yaşarken, kâfir ve münâfıklar ise kabirde azap göreceklerdir
-----------------------------1-bak bu konuyu topraktan başlayıp ele alıcam şimdi
sen ve ben çok değil bundan 30-40 yıl önce topraktık sonra no oldu ot olduk sonra kuş olduk sonra insan olduk sen otken yada kuşken kendini biliyomuydun?
hayır çünkü sen ne ot oldun nede kuş!sen insan doğdun insan ruhuna sahipsin, sen insansın
öldükten sonrada yine minerallerimize ayrılcaz belki gene ot olcaz kuş olcaz insan bedeninde olcaz ama o insan biz olmıycaz.
insan maddeden bişey değildir insan madde ötesidir.bu yüzden benlik duygusunu beyninin içini açıp gösteremezsin.
2-şimdi senle bir omurgalı canlıyı kafadan kopartalım.bu kafası kesik canlı kendini kafada mı hisseder vücutta mı?
dersen ki kafada kafayıda kuşbaşı yapalım.şimdi hangi parçada?
dersen ki tam ortadaki ben onu bi köpeğe attım.şimdi köpeğin kas yapısına karıştı.
şimdi canlı kendi benliğini köpekte hissediyor yada köpek bu canlının benliğini hissediyor diyebiliyor musun?
HAYIR cansız varlıklar ölüdür.ve ölüler yaşamaz.yaşasalar ölü olmazlar.