Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)
-
abi artk diyecek bişey bulamıyrum yaa bu ve bunun gibi konular hakkında elli bin kere yorum yapılmıştr %100
artık ben bunların sadece hit ve ortalığı yaygaraya ermek için açıldığını sanıyorm kes öle..
arkadaşm sana sadece şunu dicem b.s.g :P
ayrıca eğer öğrenmek istiyosan varmı yokmu die bilimsel ispatları sitiretde şu dünya üzerindeki kalan hayatın boyunca işleyebildiin kadar günah işle yapabildiğin her kötülüğü yap. sonra zamann geldiğinde öldüğünde bak bakalm varmıymış yokmuymuş kabir azabı diye bişey eğer varsa bi konu aç bize kabir azabı varmış diye biz bare boka gitmeyelim senin bu ispatlarına inanarak..
-
Şimdi konuyu komple gözden geçirdim.
Konunun amacınıda anladım:D
ama ortada hala sonuç yok:d(Buradaki sonuç arkadaşımızın düşündesi yani?)(ister inan ister inanma)
Unutma kardeş bir şey varsa vardır.Yoksa yoktur.
Varsa banane...
Yoksa sanane....
-
xursi bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi konuyu komple gözden geçirdim.
Konunun amacınıda anladım:D
ama ortada hala sonuç yok:d(Buradaki sonuç arkadaşımızın düşündesi yani?)(ister inan ister inanma)
Unutma kardeş bir şey varsa vardır.Yoksa yoktur.
Varsa banane...
Yoksa sanane....
-----------------------------Canım Sonuç olmaz olurmu, Mutlaka Tartışmada Bulunanlar için bir Sonuç öyle yada Böyle Olmuştur bu tartışmayı takip edenede bişeyler çıkmıştır Cevap yazsın yada yazmasın, Sonuç Kendi fikirlerine tekrar inanmaktır kanaatimce Sıfıra Sıfır Elde var Sıfır, Amaç Yönlendirme ise tabi, Ama Her kesin fikrini Beyan etmesi Açısından Sonuç var, Tekrar Diyorum KAbir Azabı Vardır, Özellikle Sorumluluk Sahipleri Yöneticilere vede İftira etmişlere Kabir Melekleri tarafından Hissettirilen Sıkıntılı anlardır.
-
kıçından element uydurma hoca.
-
Degerli kardesim bence bu teorilerini kendine sakla.
Bir adam gibi bir seyler oku iyi arastir sonra bu sozu soyle...
Insanlarin basini bulandirma..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------Acı ama gerçek islamı yanlış öğrettiler bize.Buda aslen şamanizmden geçtiğini düşündüğüm bir URAFE dir.Çünkü kabre,mezara,türbeye saygı şamanizmde vardır.tabi geçiş başka türlüde olabilir ama sonuç acıdır.
Deliller :
1-Yargısız infaz olamaz:madem ceza kabirde verilmeye başlıyor o zaman kıyamet günü ve mizan terazisi hadisesini pasgeçmen lazım.
2-Benlik duygusunu nerde düşünüyorsunuz?: tabi ölen kişi 5-100 yıl içinde minarallerine ayrılıyor geldiği toprağa dönüşüyor.(parçalanarak ölümler daha hızlı tabi.burda kendim olma hissini(benliğinizi) nerde hissediyorsunuz?cevap vereyim ruh bedenden ayrılınca beden le alakası kalmaz.kendinizi ruhta hissedersiniz.
yani ölünce kendinizi cesedinizde hissetmezsiniz ruhlar alemi ise farklı bi konu araya girmiyorum yoksa hiç çıkamayız.bu insanların içine korku saldığı için hocalar tarafından açıksa ilan edilmeyen bir URAFE dir.
(konu başka bi konudan çıktı orayı kasmamak içiin açtım)
----------------------------- -
Yok anlamadığım şey bu arkadaş kabirde sorgu meleklerının gelip gelmediğini bilmiyormu. Biliyorsa nıye yargısız infaz diyor. Bilmiyorsa hala niye ısrar ediyor
-
sen eğer adam gibi adamsan, gerçekten müslümasan, zaten doğru dürüst günah işlemezsin. günahtan kastım namaz kılmamak falan değil, ne bileyim kul hakkı olur taciz olur tecavüz olur hırsızlık olur kahpelik olur şerefsizlik vs vs yani ahlaklı ve erdemli birinin yapmaması gereken hareketlerden bahsediyorum. sen bunlardan uzak durdukça dürüst ve mert oldukça sana zaten bişey olmaz o yüzden öyle bir azap olsa da olmasa da sorun olmaz senin için..
kaldı ki yıllardır bize Allah ı sadist, insanlara acı çektirmekten hoşlanan biriymiş gibi gösterdiler. öyle yaparsan insanlar ya dininden soğur ya da körkütük cehennem korkusuyla düşünmeye bile korkar..
yunus emre yi hepimiz böle Allah dostu,çok dindar vs vs biri olarak tanırız, ama yunus emrenin "ey Tanrı o kadar yiğitsen sen geç o kıldan köprüden de görelim" tarzında sözleri vardır.
şimdi bu adam evliya mı yoksa dinsiz mi? uzun lafın kısası Tanrı dan korkmayın, O nu sevin ve sadece O nu arzulayın, gerisi boş.. din bir araçtır amaç değil bunu da unutmayınız sevgili kardeşlerim..
-
kabir azabı vardır :)
-
bırakın beyler kasmanın anlamı yok bakara suresini bulup koyan adam onu da bulur kimseyi inandırmak zorunda değiliz atalar yanlış biliyordan adamın anladığı her türlü büyük kişiler yanlış biliyor a yorumlamış .. benm de ondan anladığım geçmişte yaşayan helak olan topluluklar halklardır ...
kişiye göre değişir sonuçta algılama ile alakalı...
-
Dostum birkaç kişi Kur'an-ı Kerimde sözkonusu tartışmanın sure ve ayetleri ile nerede geçtiğini ve bazı Hadis-i Şeriflerle açıklamış.Allah hepsinden razı olsun.İnansanda inanmasanda bu böyle.Bunun kimsenin değiştirmeye gücü yetmez bunu unutma sadece bazı kişilerin kafalarını bulandırmaktan ileri geçemezsin.
Size bir örnek vermek istiyorum.Başımdan geçen bir oley.Bundan birkaç sene önce muhterem yaşılı çok sevilen bir dedemiz büyüğümüz vardı.Çarşıda karşılaştık beraber eve gidiyorduk.Mezarlığın yanından geçiyorduk durdu 10-15 sn kadar dede noldu yürüsene dedim.
-Çığlık seslerini duyuyormusun? dedi.
-Hayır dede ne çığlığı? dedim.
-Şu an bu mezarlıkta yatanların çoğu (özür dilereyer söylüyorum) ayakta idrarını yapıp üzerine sıçratmaktan dolayı azap çekiyor dedi.
ben o an dondum kaldım ve tüylerim diken diken oldu.
Konuyu yaşadığım bir anı ile sizlerle paylaşmak istedim.