folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ee peki madem insan maddeden öte..neden sabun olsak kabir azabı çekmeyiz gibi bir önerme ile kendinle çelişiyorsun?

sen neyi, neden savunduğunun farkında mısın?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

ee peki madem insan maddeden öte..neden sabun olsak kabir azabı çekmeyiz gibi bir önerme ile kendinle çelişiyorsun?

savunduğum

1-insan maddeden bağımsız bir ruh(benlik,kendini hisseden)tur.

2-ölüm ruhunda hissizleşmesidir.hissetse zaten ölüm olmaz.hala insan yaşıyor olur.

3-ta ki bir gün tekrar dirilsin(kendini hissetsin,bilsin)

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:

peki ya kefene girmediysek? mesala: naziler tarafından sabun yapıldıysak, hinduysak ve ölünce cesedimiz yakılıp küllerimiz ganj nehrine atılıyorsa, yada bi hayvan tarafından yenildiysek?kabir yaşamının olduğu bir kültürde eski mısırdır.bakınız ::mumyalar:: mumyada olsa ölü ölüdür.biz cansızlara ölü diye hitap ediyoruz.ve ölünün yaşamı olmaz.yaşıyor ise zaten ölü değildir.

arkadaşım bak insanın omur iliğinin bulunduğu bölgede mikroskopla bile göremeyeceğin bir yapı vardır. kemik gibi yuvarlak insanın can parçası denilen yerdir ve bu dünyaya gelen hiçbir insanda bu kaybolmaz

ayet der ki bu parça hakkında onu dünyada ve evrende yok edebilecek hiçbir güç kuvvet bulunmamaktadır.. yani ister öldükten sonra sabun ol ister çimento içinde duvar ol farketmez israfil sur u üflediği zaman o parçadan tüm ruhlar dirilecektir .. yani hiçbir insanın cesedi yok edilemez sadece sen öyle zannedersin

araştır diye sana tavsiye de bulununca 3. şahıs krypt gibi arkadaşlar da yok siz bişey bilmiyorsunuz adama saldırıp gidiyorsunuz demiş arkadaş burda bişey bilmeyen adamın işi olmaz ok?? burası tbt bişey bilmiyorsan zaten eline voltanı verirler

bunlar çok basit bilgiler dostum araştır dendiğinde alınmana gerek yok  hazır bilgi .. uçaarrr giderrr ..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    amele_2 bunu yazdı:

savunduğum

1-insan maddeden bağımsız bir ruh(benlik,kendini hisseden)tur.

2-ölüm ruhunda hissizleşmesidir.hissetse zaten ölüm olmaz.hala insan yaşıyor olur.

3-ta ki bir gün tekrar dirilsin(kendini hissetsin,bilsin)

sormadan edemeyeceğim :)

daha önce öldün mü (de ruhun da hissizleşeceğini savunuyorsun)hissetse ölüm olmaz diyorsun neyi hissediyorsun ruhsun da işin gücün yok tbt ye mi takılıyorsun? server daki hayaletmisin?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:
    --------------------

arkadaşım bak insanın omur iliğinin bulunduğu bölgede mikroskopla bile göremeyeceğin bir yapı vardır. kemik gibi yuvarlak insanın can parçası denilen yerdir ve bu dünyaya gelen hiçbir insanda bu kaybolmaz

---------------------

dediğime yakın bişey söylemişsiniz.ayRıldığımız kısım:

1-bu kaybolmaz dediğinin can parçası değil candır.can benliktir.yani kendimdir.

2- bu mikroskopluk bi madde değildir. madde hiç değildir.atom, nötron, proton, elektron

veyahut Higgs parçacığı veyahut kara maddde değildir.yani madde ötesidir derken...

zaten canı buralarda(^yukarki maddelerde^) aramayın can sizsiniz

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

arkadaşım bak insanın omur iliğinin bulunduğu bölgede mikroskopla bile göremeyeceğin bir yapı vardır. kemik gibi yuvarlak insanın can parçası denilen yerdir ve bu dünyaya gelen hiçbir insanda bu kaybolmaz

ayet der ki bu parça hakkında onu dünyada ve evrende yok edebilecek hiçbir güç kuvvet bulunmamaktadır.. yani ister öldükten sonra sabun ol ister çimento içinde duvar ol farketmez israfil sur u üflediği zaman o parçadan tüm ruhlar dirilecektir .. yani hiçbir insanın cesedi yok edilemez sadece sen öyle zannedersin

araştır diye sana tavsiye de bulununca 3. şahıs krypt gibi arkadaşlar da yok siz bişey bilmiyorsunuz adama saldırıp gidiyorsunuz demiş arkadaş burda bişey bilmeyen adamın işi olmaz ok?? burası tbt bişey bilmiyorsan zaten eline voltanı verirler

bunlar çok basit bilgiler dostum araştır dendiğinde alınmana gerek yok hazır bilgi .. uçaarrr giderrr ..

Mikroskopla bile görünmeyen bir yapının orada olduğunu nereden biliyorsunuz?

Araştırın diyene siz bir şey bilmiyorsunuz demedim ki kimseye siz bir şey bilmiyorsunuz demedim. Ayrıca yazımda hepiniz şöylesinin hepiniz böylesiniz de demedim, genelleme yapmayı sevmem, yapmadım da. Ama işte eleştiriyi, eleştiri yapanı sevmeyen yurdum insanı daha ne yazdığımı anlamadan direk geri saldırı pskiolojisine girince ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. Belirttiğim kısma girdiğini düşünüp bana cevap yazıyorsan orası ayrı. Bir şey bilmeyen adam demişsin, o bahsettiğin bir şey ilgili konuya göre değişir. Foruma giren herkesin illa her boktan anlaması gerektiğini, anlamıyorsa burada işi olmadığını belirtmek istediysen yanılıyorsun. O zaman bu foruma ihtiyaç kalmazdı. Senin de varsa bana vereceğin cevapları buradan değil Özel mesaj yolundan iletmeni rica ediyorum.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtmad
    tbtmad's avatar
    Erkek
    Omnuarliti bunu yazdı:
    tbtmad bunu yazdı:

21 yaşında hoca olmaz dini bilgin ne ki böyle bir koonuda açıklama yapıyorsun ?

Bizim bildiklerimize yanlıştır diyorsan hurafe diyorsan bunu bir ayetler sabitlemen lazım sade lafla bir şey olmaz.

İslam dini akıl dininidir.İslamda akıl dışı hiçbirşey bulamazsınız.bunda hepimiz hemfikirmiyiz.EVET

Şimdi benim annem babam ve dahi 7 sülalem müslüman.banada küçüklüğümden beri gerek okulda din dersinde, gerek kuran kursunda, gerek ise dindar birkaç büyüğüm hep bana arapça sureleri ezberlettiler.ben dedim ki ne yazıyor burda onuda öğrensek ya.onlar: tabi yavrum sen onlarıda araştır öğren tabi yavrum ama bak bu daha sevap:)

Velhasıl biraz daha büyüdük sormaya başladık :ben Türkiye de doğdum annem babam bana müslümanlığı öğrettiler.ya Fransa da doğsaydım?

Sonra kendimi fransız çocuğun yerine koyup sordum: ben Fransa da doğdum ve annem babam hıristiyan bana bunu öğrettiler peki ya Çinli doğsaydım?

bu böyle gider sonra dedim ki kendime sorgulamayan insan doğruyu nasıl bula?ve araştırdım daha ziyade kafa patlatıp düşündüm.ilk önce tanrı var mı yok mu diye kesin karar vermeliydim.düşünerek Tanrının varlığına deliller aradım ve buldum ama ilkokulun din kitaplarında ki gibi yoğurdun içinde deği.Sonra dinleri taradım nerde hangi din ne diyor?kalmadı tarikatları mezhepleri ve din dışı felsefeleri araştırdım.sonunda hepsini akıl süzgecinden geçirip ırmakta altın arayan misali değersiz taşlları altından ayıkladım.

Ama o fransız çocuğun sorduğu soruyu hiç aklımdan çıkarmadım: anne biz pekinde olsaydık dinimiz olimpiyatmı olacaktı?

bana ataist diyenler bilsin ki değil dünyanın diyar-ı masivanın neresinde olursanız olun benim gözümde ataizm çocuğun anne babasından duyduğuna düşünmeden inanmasıdır.

yazdıın bu koca yazını benim yazdıgımla bir alakasını göremedim :|

Ama madem yazmışsın sylim madem akılla herşey halloluyor neden kuran var ? 

Benmi sana dediğim şu akılsız birşey olmaz ama gözün görme mesafesi gibi aklında düşünme mesafesi var bu noktada işe kuran girer kuransız hiç bir noktaya varılmaz..Kuransoz inanamak,bir şleyleri çözmeye çalışmak demek rotasız gemide gitmek demektir gidersin ama nereye ?.. 

Şimdi sana şunu sylüyorum madem böyle bir kanaate vardın bunu kurandan bir ayetle sabitle kuranda var olanda yok diyorsan..:)

Kod yazmakla adam olunmaz:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:
    Triumph bunu yazdı:

bla bla bla...

Dı meytriks hez yu.

@geniuss
    Önce üç nokta kullanmayı öğren sonra başkasının görüşlerine katıl. Görüşlerine katıldığın insan da, önce "sonra" sonra "hoca efendi" yazmayı öğrensin sonra aydınlansın sdfdsfsdf

Edit:

Açıklama gereği hissettim;

Ne takılırmışsınız harflere, kelimelere. Yazıya değil yazıdaki anlama bakın :/ 

önce kendi yazdıklarına bakarsan sevinmiş bi hal alırız, benim demek istedigime sanırım vakıf olamamışsın, senin dedigin o anlamları geçtik imlasına bakıyoruz artık, konuyu açan arkadaş dikkatimi çekti ısrarla "URAFE" demekten kendini alamıyor ve kaldı ki bize bu "URAFE" ler hakkında fetva verecek. takıldıgım nokta o.

Edit:

Açıklama gereği hissettim

all this pain is an illusion...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

tamam arkadaşlar kabul ediyorum artık siz ne derseniz vardır.zaten bence de konu saçma sapandı.aslında evet evet doğruyu söyliyim ki konuyu meşhur olmak ve hit almak adına açmıştım.ama tövbe ediyorum bakın.şimdi hemen gidip devletten aldığı para yetmiyormuş gibi katıldığı cenaze,v.b. cemiyetlerden ek ücret alan, az verincede yüzünü çeviren, bir büyük hocadan işimdeki cini çıkarmasını istiycem.hem bunların urafe olduğunu biz nerden bilicez.büyük alimler varken biz niye düşünelim.onlar neyin urafe olup olmadığını söylerler bize.bize düşen onların anlattığına iman etmek.

fransız çocukta varsın saçma sapan sorularına devam etsin.belki düşünürde bir gün oda hak dinin olimpiyat değil islam olduğunu bulur..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    zora geldin mi kaç :D

Toplam Hit: 24000 Toplam Mesaj: 150