Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)
-
21 yaşında hoca olmaz dini bilgin ne ki böyle bir koonuda açıklama yapıyorsun ?
Bizim bildiklerimize yanlıştır diyorsan hurafe diyorsan bunu bir ayetler sabitlemen lazım sade lafla bir şey olmaz.
-
Ölünce o anı yaşar bizede anlatırsın o zaman. Bence yok öle beleşe kıyamete kadar cehennemin dibini beklemek. Günahı olan kıyamete kadar azap çekerek bekleyecek. Sende bunun aksini idda et.
-
sana bana göre dogru olan şeyler sevap olanlardır ayrıca tek dın olan muslumanlıktır ve bunun gercegıne karsı kurulmus tum hrşey kıyamet alametıdır ve kıyamet alametlerı basladıgı vakıtten sonra neler olucagını bılemeyız ama su vakıtten sonra dunya asla duzelmeyecek bunu unutma : ) kıyamet yaklasıyor buız ınandıggımızla onlarda yedıklerı haltın hesabını nasıl verıceklerını dusunmekle dursunlar :D
-
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi çok bilmişlik taslayan dinine bok sürdürmeye kalkmayacak bir sürü mürid gelir buraya saçma sapan konuşur seni sıkıştırmaya çalışır Omnuarliti hazır ol bak biraz sonra saçma sapan mesajlarla dolacak bura
-----------------------------Bozacının şahidi şıracı
-
Urafe mi ? Hurafe mi ?
-
İnanmıyosan inanmıyosundur kardeş.Kendini kasmanın bir anlamı yok.Böyle sıradışı sorularla kendi egolarını tatmin etme çabasında bulunma bence.Bekle öldüğünde görürsün varmı yokmu.Başka işlerle uğraş ;)
-
İşin ilginci arayada o kadar çok alakasız konu sokulmaya çalışılmış kı konunun buraya kadar dağılmadan gelmesi mucize.
-
Mumin kardeşlerim hadi elamanı anladık,kabir azabı yoktur diyerek dikkatileri uzerine cekmiş olabilir ama benimde kafamda bir kac soru var ;
1Simdi Tanrı bizleri özgür irade ile yaratmıs yada o iradeyi bize vermiş ama bir seyin özgür,heleki bu irade ise,karşısında iki yol olmalı bu iyi ve kötü,ancak ozaman irade özgür olabilir.Tanrı cennet yahut cehenneme gidecegimizide bizim özgür irademizin sonucları ile belirlecegine göre irademizin vasfıları çok,ama dedigim gibi iradenin özgür olabilmesi için iyi ve kötü olmak zorundadır.Kötülük belirtildigi üzere seytandır yani seytan bizleri kandırır yada biz seytana uyarız bu yüzden kötuluk insandan degil seytandan dogar yani bizler irademizle seytana ya uyar kötü ya uymaz iyi oluruz.Bu noktada iradenin özgür ve Tanrının bizleri sınaması için gecerli olan kötülük mutlak suret ile gerekli ise Şeytan ve ona uyanlar olmak zorundadır aksi takdirde irade özgür olamaz.Peki bizleri insan ve degerli yapan sey olan özgür irade seytana muhtacsa bizler neden iyiler kadar kötulerin olmasına karsı cıkarız sonucta biz seytanı görmeyiz ama insanı göruruz insanı seytan kandırackki kötulugu ondan görup irademizi sınamalıyız yoksa kimse hırsızlıgı kendi kendine ögrenmez yada birisne zarar vermeyi baskasından seytanın kandırdıklarından görmek zorundadır.
2-Tanrı bizlere korkun der ama korkuyuda sevincide sevgiyide yine kendisi yaratmıstır.Bizlere size bir cehennem yarattım der ve kötuluk ederseniz burda yanıcaksınız der bizleri ilk önce korku ile kendine baglamaya calısan din bunu sevgi ile yapamamaz mı.Şükür etmek tessekur dur bir nevi,fakat bizler hangimiz bu dunyaya istiyerek geldik ki Tanrıya şükredelim.Simdi Tanrı butun evreni yaratıyor ve sonra bizi yaratıyor ve ardından bize kendisine şükretmemizi istiyor neden Tanrı egoist mi ? Sonra intihar ederseniz cehennemde yanarsınız diyor neden ? Belki adam bu dünyaya gelmek istemiyor Tanrı hem onu yaratıp hemde sukretmesini ama kendisini öldurmemesini istiyor simdi filistinde ki bir çocuk annesi,babası öldugu için mi Tanrıya şükrettsin yaşıtları avrupada gununu gun ederken misal fakir fukara bir cocukda sukredip ibadet ediyor çok zengin bir çocukta simdi bu ikisi cennete giderse Tanrı haksızlık yapmıs olmaz mı ?cevaplanırsa siz din kardeşlerim su fani dünyada bir sevap daha kazanmıs olup bu yolda bir adım daha ilerlemiş olursunuz selam ve dua ile
Huzur islamda.
-
konuyu açan eleman , kuranı kaç kere okudun ? bana bunu söylesene sen ?
-
tbtmad bunu yazdı:
-----------------------------21 yaşında hoca olmaz dini bilgin ne ki böyle bir koonuda açıklama yapıyorsun ?
Bizim bildiklerimize yanlıştır diyorsan hurafe diyorsan bunu bir ayetler sabitlemen lazım sade lafla bir şey olmaz.
-----------------------------İslam dini akıl dininidir.İslamda akıl dışı hiçbirşey bulamazsınız.bunda hepimiz hemfikirmiyiz.EVET
Şimdi benim annem babam ve dahi 7 sülalem müslüman.banada küçüklüğümden beri gerek okulda din dersinde, gerek kuran kursunda, gerek ise dindar birkaç büyüğüm hep bana arapça sureleri ezberlettiler.ben dedim ki ne yazıyor burda onuda öğrensek ya.onlar: tabi yavrum sen onlarıda araştır öğren tabi yavrum ama bak bu daha sevap:)
Velhasıl biraz daha büyüdük sormaya başladık :ben Türkiye de doğdum annem babam bana müslümanlığı öğrettiler.ya Fransa da doğsaydım?
Sonra kendimi fransız çocuğun yerine koyup sordum: ben Fransa da doğdum ve annem babam hıristiyan bana bunu öğrettiler peki ya Çinli doğsaydım?
bu böyle gider sonra dedim ki kendime sorgulamayan insan doğruyu nasıl bula?ve araştırdım daha ziyade kafa patlatıp düşündüm.ilk önce tanrı var mı yok mu diye kesin karar vermeliydim.düşünerek Tanrının varlığına deliller aradım ve buldum ama ilkokulun din kitaplarında ki gibi yoğurdun içinde deği.Sonra dinleri taradım nerde hangi din ne diyor?kalmadı tarikatları mezhepleri ve din dışı felsefeleri araştırdım.sonunda hepsini akıl süzgecinden geçirip ırmakta altın arayan misali değersiz taşlları altından ayıkladım.
Ama o fransız çocuğun sorduğu soruyu hiç aklımdan çıkarmadım: anne biz pekinde olsaydık dinimiz olimpiyatmı olacaktı?
bana ataist diyenler bilsin ki değil dünyanın diyar-ı masivanın neresinde olursanız olun benim gözümde ataizm çocuğun anne babasından duyduğuna düşünmeden inanmasıdır.