Kabir Azabı Yoktur (Var Diyenleri İspata Davet Ediyorum)
-
Hem kadere inanmamızı isterler hemde günah işlemek veya işlememeği bizim irademize bırakılar saçmalığa bakın :)))))
Madem kaderimize göre 5 dk sonra günah yapcağımız veya yapmacağımız belli ise niçin bekliyoruz? Herşey belliyse direk cezamızı çekelim niye bekletiyor =))
Kaderimiz zaten belliyse niye bize fırsat tanınmış:) Ya kader diye bişi yok, yada öbür taraf yok. İkisnden beri ayrıca kabir azabı diye bişi olamazki:))
Biyolojik olarak Ruh diye bişi yok:) İnsan ölünce organik halden inorganik hale geçip bakteriler vasıtasıyla doğaya karışıyor.Fiziksel olarakda kader diye bişi yoktur
1926'da kuantum fizikçisi Werner Heisenberg belirsizlik ilkesini ortaya atarak, "Evrendeki
bir atomun yerini ve hareketliliğini aynı anda bilmek imkansızdır" dedi. Bu özetle şu anlama
geliyordu; "Eğer aynı anda bir atomun konumu ve hareketleri ölçülemiyorsa, bu atomun gelecekte
nerede olacağı ve nasıl hareket edeceği bilinemez." Yani Heisenberg'e göre atomlardan oluşan
kainattaki nesnelerin hareketleri önceden belli değilse, o zaman kader kavramı da bilimsel verilerle
açıklanamaz. Şimdi bunlara karışılık bazıları Ayetlerle cevaplamaya çalışcak :)) Dogmatik dar bakış açısı ile sorgulamadan kabul ettikleri şeyin ne oldugunu anlayamaya çalışmadılar hiçbir zaman ve çalışmayacaklar.ABD çizmesi altında yurdum yola devam ...... :(
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Hem kadere inanmamızı isterler hemde günah işlemek veya işlememeği bizim irademize bırakılar saçmalığa bakın :)))))
Madem kaderimize göre 5 dk sonra günah yapcağımız veya yapmacağımız belli ise niçin bekliyoruz? Herşey belliyse direk cezamızı çekelim niye bekletiyor =))
Kaderimiz zaten belliyse niye bize fırsat tanınmış:) Ya kader diye bişi yok, yada öbür taraf yok. İkisnden beri ayrıca kabir azabı diye bişi olamazki:))
Biyolojik olarak Ruh diye bişi yok:) İnsan ölünce organik halden inorganik hale geçip bakteriler vasıtasıyla doğaya karışıyor.Fiziksel olarakda kader diye bişi yoktur
1926'da kuantum fizikçisi Werner Heisenberg belirsizlik ilkesini ortaya atarak, "Evrendeki
bir atomun yerini ve hareketliliğini aynı anda bilmek imkansızdır" dedi. Bu özetle şu anlama
geliyordu; "Eğer aynı anda bir atomun konumu ve hareketleri ölçülemiyorsa, bu atomun gelecekte
nerede olacağı ve nasıl hareket edeceği bilinemez." Yani Heisenberg'e göre atomlardan oluşan
kainattaki nesnelerin hareketleri önceden belli değilse, o zaman kader kavramı da bilimsel verilerle
açıklanamaz. Şimdi bunlara karışılık bazıları Ayetlerle cevaplamaya çalışcak :)) Dogmatik dar bakış açısı ile sorgulamadan kabul ettikleri şeyin ne oldugunu anlayamaya çalışmadılar hiçbir zaman ve çalışmayacaklar.ABD çizmesi altında yurdum yola devam ...... :(
-----------------------------
işte aklını kullan o yalnışları yapma düzelt buda senin elinde canım benim kadere iman etmek senin yapacaklarını değiştirme düzeltme dua ile kendini yüceltme vs ile olur canım benim. -
Omnuarliti bunu yazdı:
NetBABA bunu yazdı:-----------------------------
Mü’min 46. âyette Firavun’a yönelik “Onlar sabah akşam ateşe arzolunurlar..” ifadesi ve akabinde “Kıyametin kopacağı gün de Firavun ve ailesini azabın en çetinine sokun.” İbareleri kabir Azabına delil gösterilmekte...
geldi senin için aramalarımı yapmaya devam edeceğim sayende bazı konulara daha hakim oluyoruz sağol:D
----------------------
birdaha söylüyorum:
40/46. Onlar, sabah aksam atese sunulurlar. Kiyamet cattigi gun, "Firavun'un adamlarini azabin en agirina sokun"denir.
40/47. Atesin icinde birbirleriyle tartisirlarken, gucsuzler, buyukluk taslayanlara: "Dogrusu biz size uymustuk, simdi atesin bir parcasini olsun bizden savabilir misiniz?" derler.
Kuran-ı Kerim in bi edebi anlatım tarzı var.Kuran-ı Kerim in tamamını baştan sona okursanız daha iyi anlayacaksınız bu dediğimi.
tek ayeti okuyup tek başına anlamaya çalıştığınız için yanılsıyorsunuz. Onlar, sabah aksam atese sunulurlar cümlesi cehennemde geçiyor.
Ya diyer ayetler ve hadisler i neden almaan direk bu ayete takıldın sen anlamadım galiba söyleyecek şey bulamıyorsun ayrıca.Bu savını kanıtlayacak senin en ufak minik bir delilin yok. Firavunla ilgili ayetide iyice anla arkadaşım . Tek ayeti okuyup demişsin sen esas benim a sunduğum tek ayeti almış geçmişsin diğer leri nerde peki okadar cevap yazmışım ben.Neyse sen aksini ispat et bekliyorum hadi :D
-
Ben din konusunda şahsen yani kendi şahsiyetim olarak hiç bir insan kaynağına güvenmem, okurum bakarım ama güvenmem..Kur'an'ı Kerim'de şöyle bir ayet vardı tam olarak hangi süredeydi hatrlamıyorum ama şöyle diyordu; "İnsanlar nankördür!!" ve benim bu konuda güvenebileceğim tek kaynak Kur'an'ı Kerim'dir..Orda gereken herşey açıklanıyo zaten bilmemiz gerekenler..Çünkü fazlası zaten bizi ilgilendirmiyor bizi ilgilendiren kısımlar bize bildirilmiş ve ilerde okumamız unutmamamız içinde yazılmış ve Allah katından, Allah'ın aracılığı ile Resülüne yani Hz.Muhammed(S.A.V.) e gönderilmiştir ki bizler bunu bilelim..Şimdi güzel kardeşim benim diyeceğim şey şu;
SEN BİR KULSUN..VE O'NUN GÜCÜNDEN, ONUN RAHMETİNDEN, ONUN AZABINDAN ŞÜPHEN Mİ VAR ????????
-
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------Ya diyer ayetler ve hadisler i neden almaan direk bu ayete takıldın sen anlamadım galiba söyleyecek şey bulamıyorsun ayrıca.Bu savını kanıtlayacak senin en ufak minik bir delilin yok. Firavunla ilgili ayetide iyice anla arkadaşım . Tek ayeti okuyup demişsin sen esas benim a sunduğum tek ayeti almış geçmişsin diğer leri nerde peki okadar cevap yazmışım ben.
Neyse sen aksini ispat et bekliyorum hadi :D
Bakara suresi âyet 28:
“Nasıl oluyor da Allah’ı inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti, sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O’na döndürüleceksiniz.”
Yasin suresi âyet 31:
“Görmüyorlar mı, kendilerinden önce nice nesilleri yıkıma uğrattık. Onlar bir daha kendilerine dönmemektedirler.”
Mü’minun suresi âyet 99, 100:
“Sonunda, onlardan birine ölüm geldiğinde, der ki:”Rabbim, beni geri çevirin,
ki, geride bıraktığımda salih amellerde bulunayım.” Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir berzah/engel vardır.”-----------------------------
burda verdiğin örnek ayetlerde, kulun öldükten sonra sevap yada günah kazanmak için dünyaya geri gidemeyaceğini, berza yani engel daha türkçe ifadeyle yasak olduğunu.hakem düdüğü çalınca maçın bittiğini anlatıyor.
-
Kabir azabı vardır ve kesindir. İspatı kefene girip mezarda derin ve sonsuz uykuya dalınca farkına varırsın. Ama temennim odurki o sonsuz ve ebedi olan kimileri için cennet bahçesi kimileri için cehennem çukurlarındaın bir çukur olan kabire girmezden önce kendini hazırlaman ve hüsrana uğrayanlardan olmamandır. İnşallah sen ve senin gibi kardeşlerimiz en kısa zamanda ıslah olur, gerçekleri görür ve hazırlıklarını yarına bırakmadan şimdiden başlar. Saygılar...
-
Sanırım yeni gelen çömez sadece ilgi istiyo :D..
gerçi bende çoktandır takılmıyorum ama neise :D
-
kabir azabı yoksa sen ona göre yaşa ozaman. milletin kafasını niye bulandırmaya çalışıyorsun. herkesin inancı kendisine. niye ispatlamaya çalışmaya çalışıyorsun. kendini çözememiş, ezilmiş zavallı birimisin ?
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Hem kadere inanmamızı isterler hemde günah işlemek veya işlememeği bizim irademize bırakılar saçmalığa bakın :)))))
-----------------------------aha bi tane daha numune :) yukarda kalınlaştırdıgım yeri söylemendeki amaç şu olmalı... : ben saçmaladım gidiyorum..sizin göstericeğiniz kanıtların ne olduğunu biliyorum ama anlamamakta ısrar ediyorum cünki bnm sorunlarım var..
bunu direk yazsan o bekledigin seyi kalkıp kimse yazmaz sana..Zira insanlar kendi seviyesine uygun kisilerle tartısmak ister.. kapiş ;)
-
Şimdi Dostum Benim Buraya ne bir ayet yazmama gerek vardır nede Seni KAbir azabına inandırmak için Uzun uzun yazmama.... Hiç de umrumda değil..HErkez kendi hayatını yasıyor.. Öyle değilmi ? Öbür tarafta Görürsün varmı yokmu..( Çok merak ediyorsan Yapmanı gerekeni biliyorsun )
Hadi kolay gelsin..
Yok varmıs yok yokmus varmı yokmu arada kalıcana git bak varmı yok mu ? :)