folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Kıyamet Hakkında ( Kıyametle Evren Yok Olacak Mı ? )



Kıyamet Hakkında ( Kıyametle Evren Yok Olacak Mı ? )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    Efendi bunu yazdı

    Lafı dolandırmanın ne alemi var? Gerçek diye bir tabir kullanıyorsun o zaman insanın yıldız tozundan meydana geldiğini kanıtlayacak bilimsel bir kanun göstereceksin bana. Big Bang bile hâlâ bir teori iken sen kalkmış bana onun içinde şu var e bizde de bu var o zaman gerçek bu gibi cümleler kullanıyorsun. Sana tavsiyem önce bir  iddianın gelişim evrelerini iyice bir incele. Tez neymiş, anti tez neymiş, ne zaman bu kanun oluyor da biz buna gerçek bu diyormuşuz? Öyle ben fizikten konuştum gerçek bu gibi cümlelerle, sen şaka mısın filanla olacak işler değil bunlar. Bir siz okuyorsunuz zaten gerisi hep yobaz...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_fusion

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stellar_nucleosynthesis

    ayrıca kütle çekimi hala teori dir


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek

    TA TA TA OLDUNUZ CIKIN NIYE HEP BU TARZ KONULAR MUSLUMAN ATEIST KAVGASINA DONUYOR?

     


    Converse giyen uzaylı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2010
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    obie bunu yazdı

    Mr.Nobody filminde bir sahne vardı.Evren sürekli genişliyor.Elbet bir yerde duracak ve daralmaya başlayacak.Belki de son böyle olur.Orada şu soruyu çok beğenmiştim ; peki zamanda mı daralmaya başlayacak ?

    daralmaya başlayacağı sadece bir düşünce. teori bie demiyorum bakınız. düşünce. yani çok farklı birşey de olabilir. hatta bir ihtimal evren genişlemiyor bile olabilir. esas merak ettiğim yarın biri çıkıp evren stabilmiş diye ispatlasa bigbang kuranda var diyenler ne diyecek

    hocam bak kıyamet kelimesi bile aslında türkçe haliyle dahi kuranda geçiyor bak şimdi "kıyam" "et" yani diyor ki kıyamet yani bütün evren bütün bu canlılar gelmişiniz geçmişiniz bütün ölüler dirilecek ayağa kalkacak. sende artık bu ateist tavrını değiştir imana gel.

    hacı sen ciddimisin gçenlerde hristiyan oluyordun makaramı yapıyon ciddimisin ?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek

    Yasamak Buysa Tanrim Kim Bilir Olmek Nasil o_0


    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    obie bunu yazdı

    Mr.Nobody filminde bir sahne vardı.Evren sürekli genişliyor.Elbet bir yerde duracak ve daralmaya başlayacak.Belki de son böyle olur.Orada şu soruyu çok beğenmiştim ; peki zamanda mı daralmaya başlayacak ?

    daralmaya başlayacağı sadece bir düşünce. teori bie demiyorum bakınız. düşünce. yani çok farklı birşey de olabilir. hatta bir ihtimal evren genişlemiyor bile olabilir. esas merak ettiğim yarın biri çıkıp evren stabilmiş diye ispatlasa bigbang kuranda var diyenler ne diyecek

    Bu modern bilimin bokluğudur işte.

    O haberleri hatırlıyorsunuzdur diye düşünüyorum,10 yıl kadar önce anne sütü bebeğin sağlığına zararlı,uzmanlar tavsiye etmiyor ebesinin nikahı vs. haberler çıkıyordu. 10 yıl önce bunu ispatlayan modern bilim ile şimdiki modern bilime bakabilirmiyiz? Modern bilimin dediği şeylere mutlak doğru gözüyle bakamıyoruz.

    Bugün tartışmasız şekilde doğru gelen,hatta aksi komik gelen şeylere 1 yıl sonra belki de çok daha farklı gözle bakacağız,ama 10 yıl sonrasında ise aslında ilk "ispat"ladığımız şeyin doğru olduğu kanısına varacağız.

    Herşeyi bi kenara bırakıp ponzi şeması gibi düşündüğümüzde bile daralacak sonucuna ulaşabiliyoruz,ama böyle olmayadabilir kesin gözüyle bakamıyorum.

    Ayrıca kuran konusunda michael sikkofield'ın "İnsan,Din ve Kuran" yazısını önerebilirim(Kendisine katılmadığım konular olduğunuda belirteyim).

    Ama genel olarak Kuran'ın bilim konusunda nasıl olaylardan bahsettiğini güzelce anlatmış.

    Kısacası en hoşuma giden konulardan biri şu oldu: Kuran evrenin başlangıcı olup olmaması konusunda inanmayanlar açısından çok büyük bir kumar oynuyor.

    O dönemde de evren hep vardı,ne başımız ne sonumuz var gibi düşünceler mevcuttu. Ama Kuran bu konuda çok kesin bir şekilde evrenin bir başlangıcı olduğunu ve sonunun da olacağını anlatıyor.

    1400 yıl öncesinin şartlarıyla 14 milyar yıllık evren hakkında böyle kesin bir kanıya varmak.. Düşününce insana birşeyler anlatması gerek. O koskoca uçsuz bucaksız evrenin belli bir zaman önce olmadığı,hiçlik kavramının dahi olmadığını söylemek çok büyük cesaret değilmi? Ve gene inanmayacak birinin tabiriyle Kuran bu ihtimali tutturuyor. Bunun gibi birçok olay var,bakmanızı tavsiye ederim.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    o kumar değil, yaratıcının varlığını iddia etmenin kaçınılmaz sonucu. evren hep vardı diyip herşeyyi allah yarattı diyemezsin. üstelik 600lü yılların arap toplumunda evrenin başına sonuna kafa yorduklarını hiç sanmıyorum. yunanistan, anadolu desen tamam derim de arap yarımadasında evrenin başı var sonu var demek kesinlikle kumar değil hele ki bir din oluşturmak için bunu söylemek mecburi. zira tehdit etmek için bir korkutma aracına ihtiyacınız var ki insanlar korkup imana gelsin.

    sikkofieldin yazılar güzel ama tarafsız bakamıyor. yakaladığı ufak birşeyi çok uzatıyor, resmin bütününü göremiyor. üstelik dünyada dönenleri yazarak kazandığı ünü, dini düşüncelerini yaymak için kullanıyor. basit bir mantık hatasından faydalanıyor o da şu; insanlar belli bi konudaki söylediklerine inandıysa, diğer döylediklerini de doğru kabul eder. yani "sikkofield illimunati diyor her şarkıda illimunati var o zaman kuran hakkında söyledikelri de doğru." yanlışına gidiyor olay. hatalı bir düşünce.

    neyse toparlarsak, kuran bir mucizeler kitabı değildir. geleceği haber vermez. ki bu konuda ilahiyatçılar da bana katılacaktır diye düşünüyorum. aksini ispatlamanın yolu ise çok basit, tek bir konu söyleyin ki hiç bilinmiyorken kuranda bilgi versin ve insanlar sonradan keşfetsin. ama öyle olmuyor, önce keşfediliyor sonra kuranda vardı al bak deniliyor. örneğin şöyle bir haber görmek isteriz : http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=8150 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2006
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı

    TA TA TA OLDUNUZ CIKIN NIYE HEP BU TARZ KONULAR MUSLUMAN ATEIST KAVGASINA DONUYOR?

     

     


    artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    smok3 bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

    Big bang'in en büyük kanıtlarından birisi de evrenin sürekli genişliyor olmasıdır.

    Ama evrenin genişlemesi sürekli aynı hızda değil,yani ilk patlama anındaki hızı ile şimdiki hızı aynı değil.

    Git gide yavaşlıyor bu genişleme,ve belli bir değeri geçtiğinde evren tekrar içine çökmeye başlayacak,kısacası bilimsel olarak ortada tüm evrenin bir kıyameti var zaten. Evren belli bir büyüklükten sonra tekrar ilk andaki haline doğru çökmeye başlayacak.

    yanlışın var hocam evrenin genişlemesi gittikçe hızlanıyor. hatta bunu keşfeden fizikçiler nobel aldı: http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15165371

    o değil de bigbang hakkında evrimden daha az delil var diyolar onu napıcaz?

    Herhangi birşey yapılması gerekmiyor? Ayrıca üzerinde allah yazan karpuz ne kadar islamı ispatlıyorsa,evrim de o derece ateizmin destekleyicisidir gözümde.

    Evrim konusunda ateistlerin de oldukça yobaz davrandığını düşünüyorum,sanki mutlak bir şekilde yaratıcı olmadığının ispatıymış gibi konuşuyorlar.

    Richard dawkins'i evrim konusunda daha iyi dinlemenizi tavsiye ederim,kendisi olaya mantıklı açıklama bulamadığından ilk hücreleri uzaylılar yaratmış olabilir demekle yetiniyor.

    Evrim'in incelediği konu ilk canlının nasıl oluştuğu değil, mevcut canlının nasıl evrildiği. Dolayısıyla evrime bir mantıklı açıklama bulamadığı için böyle birşey söylediği söylenemez.

    Avatarımın hatrına yazayım dedim.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

    ben yazidaki eksilemeyin kismina takildim.

    cunku sozluklerin birinden alinti

    bu yazı bana ait, ve hocam.com da aratıp bulabilirsiniz :)


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    biz demiride indirdik ayetini aciklarmisiniz

Toplam Hit: 10021 Toplam Mesaj: 101