folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)



Niçin Şeriat İstiyor Veya İstemiyorsunuz ? (Kaliteli Bir Tartışma Ortamı İçin...)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Eğer bazı insanlar ülkenin İslami yönetime göre yönetilmesini ve Kur'an-ı Kerim in baz alınmasını istemeye hakları varsa, bende kendi inancım gereği Uçan Spagetti Canavarı' nın kutsal kitabına göre yönetilmesini isteyebilirim. 

    İşte bu yüzden inançtan uzak, insanların fikirlerine göre değil de genel kanunlara göre yönetilmenin gerekli olduğu düşünülür. 

    Buraya kadar mantıkla hareket ettim.

    Ayrı kişisel görüşüm de şudur : 

    Sokakta heryeri simsiyah çarşaflı kadınları görmenin,  kolu gözüktü diye insanları taşlayıp öldürmenin,  yangında açık kıyafetliler diye 18 genç kızın yanarak ölmesini seyretmenin ne kadar sorunlu ve bozuk bir dinleşme olduğunu görebiliyorum. Ha diyceksiniz   normalde  sokakta kemer kadar etek giyen kıza, ahlaksız işler yapan insanlarla daha mı mutlusun ? 

    Buna da şöyle cevap vericem diycem ki  İnsan A nın yada B nin doğru olduğunu düşünmesiyle suçlu tutulamaz bu doğrudur. Ancak bir devletin başındakiler A düşüncesini benimsiyorsa bu devlette yaşayan B düşüncesine inananlar yada A düşüncesine inanmayan insanlar üzerine böylesine bir yaptırım uygulayamazlar ki bu ilk yazdığım paragrafa götürüyor bizi..

     


    http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    destanition bunu yazdı:
    -----------------------------

    RootB bunu yazdı:
    -----------------------------

    Çünkü zaten daha ileri bir yönetim biçimiyle idare ediliyoruz. (CUMHURİYET) Toplumlar ileri gitmek ister , geriye değil. Biz neden geriye gidelim peki?


    -----------------------------

     

    sen şeriatı gericilik mi zannediyorsun ?

     

    bi kere şeriat ne anlama geliyor biliyormusun ?

     

    şeriat arapçada "hakka giden yol" demektir. Diğer bir manası da "Allahın kuralları" anlamına gelir. buna göre düşün de ondan sonra gericilik de


    -----------------------------

    sen git hoca hak bildiğin yola tutan mı var ama şeriat dendiğinde hangi anlamında alırsan al gitmek istemeyenleri de sürüklemek zorla götürmek anlamına geliyor 

    insanın özel hayatına kişisel tercihlerine düşüncelerine müdahale anlamına geliyor , işte bu bardağı taşırıyor yoksa sen hak budur diyip kendi kendine git inancın gereği istersen şemsiye sok kıçına kimsenin "bu özgürlüğe" müdahale ettiği yok , ama taktir edersinki özgürlüğe müdahale özgürlüğü diye birşey de yok


    herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    Kuran insanlığın kullanım kılavuzu gibi çünkü bizi yaratanın kitabı insan davranış, yaşam ve biçimi kusursuzca burda anlatılıyor bu kitaba göre yönetilmek ama altını çizerek söylüyorum sadece bu kitaba uygun olarak yani diğer adet, gelenek ve görenekler hesaba katılmadan sadece bu kitaba göre yönetilmek isterdim.


    TBT'ye Mescit istiyoruz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    Bu arada şunu da belirtmek isterim, Israil şeriat'la yönetiliyor... (Tabi ki musevi inancına göre)

     


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuzZz
    BuzZz's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    destanition bunu yazdı:
    -----------------------------

    RootB bunu yazdı:
    -----------------------------

    Çünkü zaten daha ileri bir yönetim biçimiyle idare ediliyoruz. (CUMHURİYET) Toplumlar ileri gitmek ister , geriye değil. Biz neden geriye gidelim peki?


    -----------------------------

    sen şeriatı gericilik mi zannediyorsun ?

     

    bi kere şeriat ne anlama geliyor biliyormusun ?

     

    şeriat arapçada "hakka giden yol" demektir. Diğer bir manası da "Allahın kuralları" anlamına gelir. buna göre düşün de ondan sonra gericilik de


    -----------------------------

     

    bumu hakka giden yol?

     

    http://www.dailymotion.com/video/xcwwz9_bir-erkekle-dans-etti-diye-oldurdul_shortfilms


    her tırtılın göz yaşında bir kelebeğin mutluluğu saklanır..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Hiç bir ülke herhangi bir dinin kurallarıyla yönetilemez çünkü bir ülkede sadece hristiyanlar sadece müslümanlar sadece X ' ler yaşamaz.Herkesin keyfine göre kanunda hazırlanamayacağına göre ortak bir noktada buluşulması gerekir.Evet şeriat geri kalmışlıktır çünkü kendi dini hükümlerini başka insanlara zorla dikta etmek orta çağ zihniyetinde kalmış bir düşünce sistemidir.


    .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar konu çok önemli bir konu kişisel tartışmaya dökmeden birşeyler sunarak devam edersek güzel bi konu olur düşüncesindeyim


    http://yigitdemirag.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Şeriat kanunları müslümanları bağlar, şeriat kanunlarının olduğu yerde düşünce özgürlüğünden bahsedilemez.Müslüman bir aileden gelmiş benim gibi bir vatandaş şeriatı sorgulayamaz.

    Şeriat olan ortamda din ticareti engellenemez. İnsanlar koyun gibi güdülebilir, insanlar doğruyu ve yanlışı ayırt edemez.

    Bir ülkede uğur mumcu'nun dediği gibi ,dinci parti ve marksist parti bir arada olmazsa insanlar kendi doğrularını bulamazlar, doğal olarak koyun gibi yönetilebilecek bir halk kitlesi oluşur, sonuç olarak ülkenin geleceği, koyun sürüsünü en iyi yönetenin elinde olur, bu kişinin namuslu olup olmamasına kalır herşey.

    Şeriat ilerleme değil gerileme getirir, bunun en iyi örnekleri şeriat kanunlarını uygulayan ülkelerdir, şimdi diyebilirsiniz, şeriat kanunlarını yanlış uyguluyorlar gerçek şeriat bu değil, Zaten yukarıda vurguladığım nokta da bu, bu iş gerçek şeriat diye bir başlarsa ve serbest düşünce sorgulama ve insan hakları dini kanunlara kalırsa bunun sonucu tek tip düşünen koyun sürüsüdür.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ocak/2010
    Erkek

    xzxz bunu yazdı:
    -----------------------------

    şeriatını da al git buradan ... 


    -----------------------------

    adam konu açmış ve herkes görüşünü beyan etsin sınırları ihlal etmeden diye belirtmiş değil mi? nedir bu sitenin sencillerden çektiği? nedir bu her konuya girip ormancılık oynamak?

    şeriat ile ilgili görüşlerini beyan et ama kimse ile tartısmadan kimseye hakaret etmeden senin gibilerin temel özelliğidir kendisi ile aynı görüşlere sahip olmayanları direk etiketleyip hakaret etmek ulan bu dünyada herkes sizin gibi düşünmek zorundamı bu dünyayı senin o zındık fikirlerin mi yönetiyor ? her ne kadar fikirlerin ile zıt yönde görüşlerim olsada gelip ulan o fikirden feragat etmelisin lann ! demem buna hakkım yok empati kurarım aynısını biri bana yapsa nasıl bir savunma mekanizması ile hareket edeceğimi düşünür ona göre hareket ederim.

    neyse konu ile ilgili fikirlerime gelince bu ülkede kesinlikle şeriatin belli başlı hükümleri uygulanmalıdır misal ; hırsızlık, tecavüz, gasp, yolsuzluk vs. bu tür suçlarda kesinlikle şeriat uygulanmalıdır.


    Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2006
    Erkek

    Şeriat her ne kadar anlam olarak doğruysada iş pratiğe dökülünce amacından saptığı için şeriat istemiyorum. Bana göre Cumhuriyet şuan için en doğru yönetim biçimidir. Diğer bir hususa gelecek olursak ben müslümanım diyen birini sorgulamadan bizden diyerek başımıza getirebilecek ve milletin anasını ağlatmasına ses çıkarmayacak bir millet olduğumuz için şeriat bize gelmesin daha iyi. Bu başımıza gelen müslümanlığından şüphe ettiğim (kişisel görüşümdür) kişi şeriat kararlarını uyguluyorum diye kendi kararlarını bu sorgulamadan kabul eden millete yutturması en kolay olaydır diye düşündüğüm için şeriat bize ters.

     

    Ayrıca şeriat kuralları hiçbir ülkede düzgün uygulanmıyor bana göre. Kadına tecavüz ediliyor kadını taşlayıp öldürüyorlar nasıl iş anlamıyorum. (Diyeceksiniz ki bunun şeriatla alakası yok bende diyecem ki bizim ülkede aynı olayın olmayacağı ne malum? Üstteki başbakan örneğimi tekrar düşünün.) Bu nedenle şeriat doğru yönetimi doğru bir şekilde yürütülemeyecek ve sapmalar olacaktır bu nedenle şeriate karşıyım.


    Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
Toplam Hit: 22992 Toplam Mesaj: 174