1 Polisi Öldüresiye Döven Şerefsizler !
-
genelleme diyorsunda çoğunu biliyoruzki saldırıyolar :)
-
Ataköy de beraber görevde bulunduğum emekli polis bir abim vardı teşkilata girmeden önce şöyle polis olacağım böyle olacağım şöyle vatandaşın yanında olacağım rüşvet almayacağım alanı bilmemne yapacağım diye adeta süpermen edasıyla konuşurdum teşkilata girdikten sonra da sıkıysa o dediklerini yap derdi sike sike ayak uyduruyorsun demişti tartışmıştık ayak uyduracağım diye şerefimden haysiyetimden vaz geçemem bakıyorumda ne çok vazgeçen varmış
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Hiç bir Kürt bu toprakları sevmediğini iddia edemez. DTP'lisi, AKP'lisi, HAKPAR'lısı, TKP'lisi, CHP'lisi vb. her Kürd'ün yüreğinde bu ülkeye olan üzerine tazlikli su dökülmüşde olsa bir sevda ateşi hala vardır. Tek dert statükodur.
Bir ikinciz mevzu Kürtçe. Farsça, Arapça ve Türkçe'den toplama bir dilmiş öyle diyorlar kahvede ki abiler. Gittim vardım yanlarına geçende, dedim ki ağalar; Kürtçe Hint-Avrupa dil ailesine mensup, asırları aşmış sözlü bir edebiyatı olan, geçde olsa yine bir kaç asır öncesinden gelen yazılı bir edebiyatı da olan, bağrından destanlar çıkarma kabiliyetine sahip kadim Ortadoğu'nun kadim dillerinden biridir. Ağalarda sağolsun anlayış gösterdiler, haklısın cigerim dediler. Hatır alıp ayrıldım.
Ben Kürt'lüğümü soran herkese zerre çekinmeden dile getirebilen bir genç olarak; İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da, Mersin'de, Diyarbakır'da yeterince ikame etmiş biriyim. Son durağımda İç Anadolu'nun şirin bir şehri. Neden mi saydım bu şehirleri? Bu gezdiğim ve en az 5-6 ay en fazla 4-5 yıl ikame ettiğim şehirler ve daha fazlası, hatta Misak-ı Milli sınırlarından çok daha ötesi, hepsi bizim, hepsi senin, hepsi onun. Ne Kürt Şiwan'ın gücü yeter tek başına hepsine sahip olmaya, Ne Türk Mehmet'in gücü yeter, ne Fars Calal'ın gücü yeter, ne de Arap Abdullah'ın. Hepimizin bu topraklar, anlayın artık bunu, hepimizin! Yani sözün özü; ne kimse kimseyi kovacak kudrete sahip, ne de kimse kimseyi yok edecek. Biraz erkek olalım artık, bırakında dünya denen yuvarlak puştun her belalı mahallesinde Ortadoğu'nun bu kadim halkları olarak kol kola tesbih sallayarak volta atalım en kabadayısından. Anlatabildim mi?
-----------------------------
Utanmamış bu vatan hepimizin demişsin.hani nerdeyse kardeşiz hepimiz diyeceksin :)
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------genelleme diyorsunda çoğunu biliyoruzki saldırıyolar :)
rası öylede, yinede iyiler vardır içlerinde ;) -
SpoofU bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
-----------------------------genelleme diyorsunda çoğunu biliyoruzki saldırıyolar :)
rası öylede, yinede iyiler vardır içlerinde ;)
orası öyle kuşkusuz mesela askeriye askeriyenin geneli için iyi ama arada sırada çürükler çıkıyor ya polisler içinde tam tersi geçerli işte. -
Evet, bu konuda hemfikiriz.
-
SpoofU bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
rası öylede, yinede iyiler vardır içlerinde ;)
-----------------------------bir insan polis üniformasını üzerine geçirdiği andan itibaren düzenin maaşlı bekçisidir
Değişimi engellemek ve herşeyin oldugu gibi kalmasını sağlamaktır işi.
Eğer gidişattan memnunsanız bütün polisler iyidir, değilseniz kötüdür.
Mutlak kötü diye birşey vardır ^^