3500 YTL Harcadım PC Topladım, Performansın P’Sini Alamadım (Donanımcılar Buraya)
-
fearlessalien bunu yazdı:
-----------------------------
essan bunu yazdı:
-----------------------------gigabyte marka anakarta asus marka ekran kartı takılır mı hocam..
-----------------------------Böyle bir kaide mi var ki hoja? İlk kez duydum senden?
-----------------------------asus marka gibi dandik ekran kartı gigabyte anakarta takılmaz hocam tam performans sağlayamazsın onunla.. sen bu parçalarla tam performans alamadığına göre donanımlar birbirine uyuşmamış hocam.. fiyatlarını bilmiyorum ama bana göre biraz pahalı gibi geldi biraz fiyat araştırsaydın keşke mesela pentanın bayilerinden fiyat alabilirdin sitesindeki fiyatlar aynı değil ama bayi fiyatları düşük oluyor.
-
aldığın yer ne diyor bu konu hakkında
-
rene intel mi tavsiye etti :| :|
4gb ram az, 2tb disk kasar tabi a.k :) martech in dediği gibm OS için 250gb babalar gibi yeterdi..
vga artık bahsettiğin model eskidi.. xp ile o makinada bibok anlamazsın, vista X64 (64bit) kur - ultimate felan ondan sonra graifklerde gör performansı :)
ram'e 4GB Daha destek yap :) kasa gibi fazla süslü şeylere sırf süsünden dolayı çok para vermişsin.. yinede hayırlı olsun :) tbt ye 3500 ytl param var oyun canavarı
toplamak istiyorum diye konu açsaydın karlı çıkardın :)
-
xeren bunu yazdı:
essan bunu yazdı:
-----------------------------gigabyte marka anakarta asus marka ekran kartı takılır mı hocam..
-----------------------------* niye peki takılmazmı?
asus marka gibi dandik ekran kartı gigabyte anakarta takılmaz hocam tam performans alamazsın donanım birbirine uyuşmaz.. o ekran kartı asus markaya takılabilir hatta asus marka anakarta bile kingston marka ram bellek takılmaz asus markaya msi ram bellek uyumlu olur..
-
Haci oncelikle arkadaslarda soylemis ve benimde gozume ilk carpan o oldu.Ekran karti sorunu 8800GT almasaydin keske.Ben 4870 CF yani x2 olarak kullaniyorum.Boardum msi p35 platinum.Islemci q6600 3.7ghz de overclock lu calistiriyorum.Senin oyunlarda performans kaybina ugramanin nedenini ekran kartiyla aciklayabiliriz.
Ancak daha onemlisi ve gozunden kacirdigin nokta islemci gucu ve islem alani ortantisi.Sen 7200rpm hizindaki disklerden 2TB boyutunda disk takarsan islemci felc olur.Yani desktop mantigina aykiri.Ben 500gb disk taktigimda bile sistemde buyuk oranda performans kaybini gozlemleyebiliyorum.Tabi simdi senin bu performans sorunun asman icin 10.000 rpm hizinda seagate in falan 320-160 gb lik vb secenekleri olan disklerinden alacaksin.Isletim sistemini ve cok sik kullandigin uygulamalari bu disk uzerine kuracaksin.7200rpm ile 10.000rpmarasinda buyuk bir hiz farki var.Sen elindeki tb lik diskleride backup ve arsivlik kullanacaksin.7200rpm lik bir diskte ve 1tb boyuta sahipse o diske isletim sistemi kurmayacaksin haci.Yapacagin teksey dedigim gibi 10.000rpm ilk disklerden alacaksin, o diske sistemini kuracaksin.
Onun disinda anakartin olu yatirim.O kadar parayi anakarta bayilmasanda olabilirdi.Onun yerine dedigim gibi 200ytl civari bir kaliteli board alip 4870 ekran kartlarini cf yapabilirdin.
-
ExcellencE bunu yazdı:
Amd almazsan öyle olur :)
aynen katılıyorum:)ve ekliyorum. asusun daha iyi anakartları vardı ve uyumlu olması önemli. asus anakart, kingston ram... ve amd işlemci.. bu şekilde yapsaydın hızına yetişemezdin.
-
knuckleduster bunu yazdı:
hocam ya donanım uyuşmazlığı var ya da sen malsın. bu ikisinden biri. bence bi araştır.
ahahasktir :D
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Ancak daha onemlisi ve gozunden kacirdigin nokta islemci gucu ve islem alani ortantisi.Sen 7200rpm hizindaki disklerden 2TB boyutunda disk takarsan islemci felc olur.Yani desktop mantigina aykiri.Ben 500gb disk taktigimda bile sistemde buyuk oranda performans kaybini gozlemleyebiliyorum.Tabi simdi senin bu performans sorunun asman icin 10.000 rpm hizinda seagate in falan 320-160 gb lik vb secenekleri olan disklerinden alacaksin.Isletim sistemini ve cok sik kullandigin uygulamalari bu disk uzerine kuracaksin.7200rpm ile 10.000rpmarasinda buyuk bir hiz farki var.Sen elindeki tb lik diskleride backup ve arsivlik kullanacaksin.7200rpm lik bir diskte ve 1tb boyuta sahipse o diske isletim sistemi kurmayacaksin haci.Yapacagin teksey dedigim gibi 10.000rpm ilk disklerden alacaksin, o diske sistemini kuracaksin.
-----------------------------benim anlamadığım elimde büyük 1 tb lik bir hdd olsun bunu ben üzerine işletim sistemini kurmasam ama yedeklemek için kullansam bu hdd nasıl kullanmalım?
biraz acemi bir soru oldu :S
-
hariciye cevirmenin bi yolu vardır hocam
-
performans alamadım derken? ne bekliyodun bunu toplarken pc nin havada durmasını falan mı? 2 sene sonra anlarsın ne topladığını, sonuçta kullandığın işletim sistemi aynı, kullandığın programlar aynı, oynadığın oyunlar aynı, eski core2duo'na göre oyunlarda daha fazla fps alırsın, programların açılma süresi düşer işlem yapma hızı artar. ha core2duo ile kıyaslamışsın işlemcini, tutup da 4 çekirdek diye core2duo'dan daha performanslı olacak diye bi kural yok. yaptığın işleme göre değişir alacağın randıman. hatta geçenlerde stifler nickli üyeye işlemci ile ilgili uzunca bi yazı yazmıştım istersen sana da pm atayım... ama için rahat olsun uzun vadede senin başını ağrıtmayacak bi pc toplamışsın. ha bi de INTEL diye böle şikayet eder gibi yazmışsın da şu an uzunca bir zamandır INTEL AMD'nin a.koymuş durumda, internetten araştır biraz intel'lerle amd'lerin performans testlerini.