Akp‘Nin 85 Kişilik Özel Torpil Listesi Açıklandı...
-
şu partisi bu partisi yok bu işin bilader bir şişli belediyesini araştirin emir sarıgülü araştirin başka partiden bir belediyeyi araştirin görün kimse lagaluga yapmasin bir yerde insan varsa orada torpil döner, burada popilizm yapmanin alemi yok eminim sizde elinizden gelse sizde yaptirirsiniz ki yaptiranlarda vardir aramizda.
ve böyle kritik yerlere alinacak adamlarin kpss ile alınmasida çok salakça olur.
alirsanizda böyle fuatavni kim diye içeride adam kovalayarak enerji harcarsin.
yNsr tarafından 14/Ara/14 19:48 tarihinde düzenlenmiştir -
@SerDar inan seninle hiç anlaşamıyoruz. Görmek istediğin kısmı isteklerine çeviriyorsun.
En basiti burada aşırı kuralcı gözüken (Yasalara uymalıyız diyenler) kişiler trafiğe çıktığında yaya geçidinde yayalara yol vereeklerini hiç sanmıyorum. Yalan mı?
Bak orada yasalara uymalıyız diyenler yani (Konuda Mutlak Kurallardan Bahseden RETRET arkadaşımız) bir kural olacak bu kuralımız nedir? Yaya geçicinde yayalara yol verilmesi öncelik tanınması. Kurallardan bahseden yüzde kaçınız gerçekten uyuyorsunuz? Çok basit bir şeyden bahsediyorum sen klasik tepkini yazıyorsun. Düzmantık.
Ufak bir kurala uymayan bir millet varken sen gelmişsin akrabalarınızı almam torpil yolsuzluk diyorsun. İnşallah böyle bir dünya bulabiliriz.
Yaşlılara soruyorum diyorsun bende soruyorum nedense sana göre tam tersini söylüyorlar. Dedemle konuştuklarımın hepsi ses kaydı ile elimde. İnönünün neler çektirdiği. İnsanların kendi mallarını nasıl çaldıklarını insanları nasıl aç bırakıldıklarını hepsi var merak etme. O zihniyetin nasıl falakaya yatırdıkları. Sen kendi hikayene inan ben de kendi gerçeklerime inanayım. Bütün darbeleri yaşamış birisi. üstelik 45 sene anamuhalefet partisini desteklemiş bir kişi. 94 yaşında şimdi onlara beddua okuyor. Doktora CHP liyim deyip yalan söyleyerek nenemi nasıl ameliyat ettirdiğini gözyaşları içinde anlattığını da unutamıyorum.
Neden mi beddua okuyor Son 10 senede bizzat kendi gördüklerimi yazıyım;
1-köyün bütün Elektrik Hatları yenilendi.
2-Su altyapısı yenilendi
3-Kanalizayon yapıldı 8 sene önce (Dikkat edin Muğla'da 2 sene önce kanalizasyon yoktu belki hala yoktur),
4-Köyün içi bütün parke taşı döşendi (Her yıl 1 km az bir yer kaldı)
5-Köylerarası Yol genişletilerek yeniden asflaltlandı.
6-Köy tarlalarına kapalı boru sistemi ile su getirildi. Aynı anda 600 den fazla fiskiye hiç bir pompaya ihtiyaç duymadan çalışıyor. Patates ekenler iyi bilir bu durumu. Boruyu bağla vanayı aç tamamdır.
7-Bayramda gittiğimde köy içmesuyu pompası için Güneş paneli koymuşlar. Masrafını çıkardıktan sonra su parası da cüzi bir şey olacak ufak tefek Masraflar için.
Sıradan bir köylü daha ne ister. Sen bu insanlara istediğin kadar yolsuzlukları anlat. 80 senede yapılmayan her şeyi bunlar yaptılar.
Çevresindeki köylere de 7. madde hariç aynısı yapıldı. İşte bunların hepsi yolsuzluklara rağmen yapıldı. Sen diyorsun ki bunlar kadar olmadı. Ben de diyorum yolsuzluk yapanın allah bin türlü belasını versin. Yolsuzlukları meşru göremem. Ama yapılanları da görmezden gelemem.
O zaman temel sorumuz şu bu hizmetleri diğerleri neden yapmadılar/ yapamadılar/ yapamıyorlar / Millet neden bunları getirmiyor?
Ben sana farazilerden bahsetmiyorum. Ortada yapılmış bir iş var. Diğer bir köy var mesela direk Cumhurbaşkanı tarafından Valiye, Kaymakama, Garnizon komutanına talimat verdi. Köyde ne ihtiyaç varsa çözülecek diye. Yapılanlardan daha fazlası yapıldı. Onlara farklı bir sulama sistemi yapıyorlar. Bütün borulara vanalara varana kadar Köyün ismi yazıyor. Sen şimdi bu insanlar neden destek veriyor diye hesap soruyorsun. Daha çok sorarsın.
Allah Razı Olsun o köylülerden Terör saldırısında askerimize sahip çıktılar. Bütün ihtiyaçlarını karşıladılar. Karşılığını da fazlası ile aldılar/alıyorlar. Lafı bile olmaz verdikleri hizmet karşılığında.
-
ulan tamam torpil yaparsın da
din kültürü öğretmeniyken, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine geçenler oldu bu ülkede
tabi ki herkes akrabalarına faydası dokunsun ister de
bu nası bi mantıktır, hiç konuyla alakası olmayan adamları bi seviyeye getirme ?
-
+ alo serdar merhaba ben amcan.
- merhaba amca.
+oğlum sen üniyi kazanamıyorsun . bende bilgi işlemde taşşak bir iş buldum sana . şartlar iyi.
-evet amca dinliyorum.
+diyorumki torpili yapalım seni şu işe sokalım 6700 liradan başlatıyorlar, efendi çocuksun kod filan yazıyorsun iyi bir şirkettir ben ayarladım herşeyi.
- yok amca sağol. ben asgari ücretle çalışırım. sekizyüzotuz lira yeter artar bana. torpil bana ters. torpil kötü birşey ben girmem o işe tezgahtarlığa devam amca.
+ oğlum trafik ceza yazmasın diye çorba parası verirken torpil olmuyormu ?
- yok amca o ayrı birşey. ben tbt de konu açacam birazdan .yakınlarına torpil yapmak çok kötü birşe.
+tamam :( haklısın.
-
Bana kimse diyemezdi hiç bir parti yapmıyor
İktidarda değilse belediyede alıyor chp mhp
-
imlegend bunu yazdı
@SerDar inan seninle hiç anlaşamıyoruz. Görmek istediğin kısmı isteklerine çeviriyorsun.
En basiti burada aşırı kuralcı gözüken (Yasalara uymalıyız diyenler) kişiler trafiğe çıktığında yaya geçidinde yayalara yol vereeklerini hiç sanmıyorum. Yalan mı?
Bak orada yasalara uymalıyız diyenler yani (Konuda Mutlak Kurallardan Bahseden RETRET arkadaşımız) bir kural olacak bu kuralımız nedir? Yaya geçicinde yayalara yol verilmesi öncelik tanınması. Kurallardan bahseden yüzde kaçınız gerçekten uyuyorsunuz? Çok basit bir şeyden bahsediyorum sen klasik tepkini yazıyorsun. Düzmantık.
Ufak bir kurala uymayan bir millet varken sen gelmişsin akrabalarınızı almam torpil yolsuzluk diyorsun. İnşallah böyle bir dünya bulabiliriz.
Yaşlılara soruyorum diyorsun bende soruyorum nedense sana göre tam tersini söylüyorlar. Dedemle konuştuklarımın hepsi ses kaydı ile elimde. İnönünün neler çektirdiği. İnsanların kendi mallarını nasıl çaldıklarını insanları nasıl aç bırakıldıklarını hepsi var merak etme. O zihniyetin nasıl falakaya yatırdıkları. Sen kendi hikayene inan ben de kendi gerçeklerime inanayım. Bütün darbeleri yaşamış birisi. üstelik 45 sene anamuhalefet partisini desteklemiş bir kişi. 94 yaşında şimdi onlara beddua okuyor. Doktora CHP liyim deyip yalan söyleyerek nenemi nasıl ameliyat ettirdiğini gözyaşları içinde anlattığını da unutamıyorum.
Neden mi beddua okuyor Son 10 senede bizzat kendi gördüklerimi yazıyım;
1-köyün bütün Elektrik Hatları yenilendi.
2-Su altyapısı yenilendi
3-Kanalizayon yapıldı 8 sene önce (Dikkat edin Muğla'da 2 sene önce kanalizasyon yoktu belki hala yoktur),
4-Köyün içi bütün parke taşı döşendi (Her yıl 1 km az bir yer kaldı)
5-Köylerarası Yol genişletilerek yeniden asflaltlandı.
6-Köy tarlalarına kapalı boru sistemi ile su getirildi. Aynı anda 600 den fazla fiskiye hiç bir pompaya ihtiyaç duymadan çalışıyor. Patates ekenler iyi bilir bu durumu. Boruyu bağla vanayı aç tamamdır.
7-Bayramda gittiğimde köy içmesuyu pompası için Güneş paneli koymuşlar. Masrafını çıkardıktan sonra su parası da cüzi bir şey olacak ufak tefek Masraflar için.
Sıradan bir köylü daha ne ister. Sen bu insanlara istediğin kadar yolsuzlukları anlat. 80 senede yapılmayan her şeyi bunlar yaptılar.
Çevresindeki köylere de 7. madde hariç aynısı yapıldı. İşte bunların hepsi yolsuzluklara rağmen yapıldı. Sen diyorsun ki bunlar kadar olmadı. Ben de diyorum yolsuzluk yapanın allah bin türlü belasını versin. Yolsuzlukları meşru göremem. Ama yapılanları da görmezden gelemem.
O zaman temel sorumuz şu bu hizmetleri diğerleri neden yapmadılar/ yapamadılar/ yapamıyorlar / Millet neden bunları getirmiyor?
Ben sana farazilerden bahsetmiyorum. Ortada yapılmış bir iş var. Diğer bir köy var mesela direk Cumhurbaşkanı tarafından Valiye, Kaymakama, Garnizon komutanına talimat verdi. Köyde ne ihtiyaç varsa çözülecek diye. Yapılanlardan daha fazlası yapıldı. Onlara farklı bir sulama sistemi yapıyorlar. Bütün borulara vanalara varana kadar Köyün ismi yazıyor. Sen şimdi bu insanlar neden destek veriyor diye hesap soruyorsun. Daha çok sorarsın.
Allah Razı Olsun o köylülerden Terör saldırısında askerimize sahip çıktılar. Bütün ihtiyaçlarını karşıladılar. Karşılığını da fazlası ile aldılar/alıyorlar. Lafı bile olmaz verdikleri hizmet karşılığında.
Hocam inönünün yolsuzlukları varsa buyur belgelerini gösterebilrsin konumuz yolsuzluksa eğer konumuz o iktidar bunun yaptı onu yaptıda değil her devrin kontjüktürü farklıdır bak yine savunmaya çalışıyorsun ama konuyu asıl sen başka yerlere çekiyorsun
SeRDaR tarafından 14/Ara/14 20:33 tarihinde düzenlenmiştir
savaşa girilme ihtimaline karşı alınana verginin fazlalalığı ve buğday ve hayvanlara askeriye için el konulmasından bahsediyorsan o mecburdir kaldı ki bu yolsuzluk değildir
ülkenin savaşa girme ihtimali var ve asker aç kalamaz savaşıyor köylü yenilir ot bile bulur kaynatır yer o zamanlar kıtlık var asker güçsüz düşemez
her neyse bu inönü mevzusu ap ayrı bir başlıkta incelenecek bir konu şuan konumuz bu değil ki bana yolsuzluklarla gel onları kıyasla
yalnız hala kalkıp yol yaptılar diyorsun yapoacaklar tabi görevleri bu onun için seçildiler ekstra eyvallah demek saçma diğerleri yapmadıysa bu onların yanlışı
burada eski hükümetle yeni hükümetin yaptıkları yapmadıklarını kıyaslamıyoruz yolsuzlukları kıyaslıyoruz kaldıki yolsuzluğun a partisi b partisi yok kim yaptıysa karşısında olmalıyız
yolsuzlukları görmezden gelemem diyorsun bana ama yok yol yaptı çeşme yaptı gibi laflarla yolsuzlukjları meşrulaştırmaya üstünü kapatmaya çalışıyorsun yol yapanın çeşme yapanın yolsuzluk torpil yapmaya hakkı var mı sen onu söyle bana
A partisi değil B partisi değil hangi parti olursa olsun hırsılıklık yolsuzluk varsa çıkar beraber konuşalım görüşelim tartışalım kanıtlayabilirsen kılıçdaroğlu gibi aynı bedduayı onlar içinde ederim aynı küfürleride bunun partisi yok çünkü
@zalimadam:
sen yapılan yandaş kayırmacılğını hoş görüyor herkes yapardı diyerek oumlu karşılıyorsan diyecek söz yok bu düşünceyle bu devran daha çok döner
kaldı ki özel sektör ayrı devlet mermurluğu üzerine yapıulan torpil ap ayrıdır ikisi çok farklı özel sektöre laf söylemezsin
özel sektörde adam deseki çorum osmancıklı olmayanları işe almıyorum diyecek lafın olmaz -
bütün bu tepkileriniz ezikliğinizin dışa vurumu vurun arkadaş vurun :)
hani bi söz vardır, ahlaktan bahseden en büyük ahlaksızdır diye sizinkide o hesap,bütün tepkiniz kıskançlık yüzünden onlara imkan sağlanırken sizi umursamamaları
zaten memlekette herkes ahlaklı,herkes dürüst
ben diyorum memeleketin anasını siktiler gıkın çıkmadı 85 kişiye torpil yapılmış buna mı tepki veriyosun, adamın bana dediğine bak :)
-
bende diyorum ki o kadar yolsuzluğa rağmen bir şeyler yapılabiliyor.
Madem görevi diğer yönetimler neden yapmamışlar bana bunu açıkla? Çalmamışlar çırpmamışlar ama yapmamışlar da öyleyse bu para nereye gitti güzel kardeşim bana bunu açıkla?
Demirağlarla ördük ana yurdu şarkısını anlat bana? Atatürk öldükten sonra döşemediğiniz rayları anlat?
Anlat bakayım Pozantı-Niğde-Kayseri- Nevşehir; Pozantı-Niğde-Ereğli otoyollarını neden bunlardan önce yapmadınız?
Marmarayı neden 30 sene önce yapmadınız? Hızlı tren hatlarını neden yapmadınız? Hani demir ağlarla örülmüştü. Belli oturmuşsunuz koltuğa elinizde ören bayan marka iğne iplik milletin başına çorap örmüşsünüz.
Dinliyorum.
Sabit kalmışsın yolsuzluk yapıyorlar yapıyorlar yapıyorlar yapıyorlar. Hukumetler çok masum değil ama diğerleri bir bok yapmazken bunlar yine ortaya bir şeyler çıkarabildiler. Nasıl bir göz kardeşim sizde allah aşkına muhalefet olacaksınız ya. Gözünüze mi sokalım bir şeyleri görmeniz için.
-
imlegend bunu yazdı
bende diyorum ki o kadar yolsuzluğa rağmen bir şeyler yapılabiliyor.
bu sözden sonra kimse bir şey yazmaz herhalde
-
beni bilen bilir bilmeyen bilmez ben esnafım bana zamanında akp millet vekilinin kardeşi askerden yeni gelmişdim dedi seni yeni yapılan büyük bi hastane var oraya bilgi işleme alalım dedim yok ya bana göre değil memurluk ben çalışamam sen bilirsin oğlum dedi ben esnaflık yapıyorum.
he şuna geleyim illaki adam kayırıyolar yani akp yapıyo chp hiç yokmu mhp de hiç yok mu neyin çamur atma cabası bu anlamadım
kk zamanında 7 sülalesini sigortalatmış işe almış beni almayacak ya amk akrabasını alacak
akp bakan kayınçosunu işe almış bilmem nerden nereye atamış senimi atayacaktı
hepsi tamamda özel kalem müdürü olarakda bi chp mhp yada hdp li çalıştıramaz ya adam bari buna laf etmeyin ya:)