folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Anayasa Mahkemesi Açıkladı Seçim Geliyor..

Anayasa Mahkemesi Açıkladı Seçim Geliyor..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    oxily bunu yazdı:
    -----------------------------
    SpY-EaFw bunu yazdı:

amerikada 3 adımda yapılır seçim son 2 adımda 2 başkan adayı kalır doğal olarak %50 yi geçmesi gerekir birinin. israilde ilk adımda 2 kişi bırakılır onlar bi şekilde uzlaşır oy bütünlüğü ile başkan seçilir... avrupa'nın pek çok ülkesinde birden çok adımda yapılarak finale 2 parti bırakılır (:

Şimdiye kadar Türkiyemizde cumhurbaşkanı böyle seçilebilmişmidir. Meclisin %50 ne kadardır sence bence 275 Abdullah Gül de 257 den fazla oy aldığına göre bence %50 yi geçmiştir. Ordaki oy kullanan milletvekillerini ben mı seçtim :) halk seçti niçin seçti halkı temsil etsinler diye Ne demek oylamaya katılmama gidecen verilen görevi yerine getirecen halk demiş beni temsil et korkup kaçmak var mı böyle kabul edersin veya etmezsin evet veya red dersin boş kullanırsın. Bu böyle uzar gider..... (: benden bu kadar bu konu hakkında

hoca ben cumhurbaşknı hakkında konuşmadım... parti seçimleri ile ilgili konuşdum türkiyenin %70 inin istemediği partinin cumhurbaşkanı seçmesinin ne kadar demokratik olduğunu belirtmek için ): 

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Dünyanın en kötü secim sistemine sahip ülkelerden biriyiz çogunlugun degil azınlıgın oligarşine dönmektedir...O kadar kötüdürkü insanlar kendi kentlerini temsil edicek insanları bile tanımadan bir partiye bir insana oy vermektedirler.Bunun haricinde gecen secimde oylardaki dalgalanma ekonomik çöküntü sorunlar ve bir çok olayın üst üste gelmesi sonucudur bunun en büyük kanıtı 5 milyon secmenin sandıga hiç gitmemesidir... Bu koşulları bir kenara koyarsak mecliste tüm partiler dahil ülkenin sadece %40 temsil edilmektedir...sivil toplum örgütleri tepkilerini koyduklarında asıl bu demokrasiye karşıdır diyen insanlar hem kendi iktidarlarının ne kadar demokrasi üstüne kuruldugunu hemde "ben gerekirse papaz cübbesi giyerim" demelerini hatırlasınlar

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    nereye uzayıp gidio hocam ne dion sen :) yıllarca 1.tur tekrarlanıcakmı sanıyosun. 16nisana kadar 367 saglanmazsa meclis fes olucak secime gidilecek olucak biticek. 367 saglanamayacagına gore secime gidilicek bu kadar basit.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oxily
    oxily's avatar
    Erkek
    SpY-EaFw bunu yazdı:

hoca ben cumhurbaşknı hakkında konuşmadım... parti seçimleri ile ilgili konuşdum türkiyenin %70 inin istemediği partinin cumhurbaşkanı seçmesinin ne kadar demokratik olduğunu belirtmek için ): 

Biz hangi konu hakkında tartışıyoruz anlayamadım şimdi birde halk milletvekillerini seçmiş milletvekilleride cumhurbaşkanını seçecek bu bir zincirlemedir ayrı olarak görülemez. 

Zamanı gelir herşeyin belli olur akla kara.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    eğer o hukuçularda kabul etseydi hukukta abd'nin eline geçti diye düşünecektim neyse ki ABDdullah gül seçilmedi böylece babayı alırken bi de benimkini almaları dileğiyle asdasdasda :)) seçimlerden önce çewrenizdekileri örgütleyin akapeye oyy yok rulzz :)))

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

chp dyp anap ve de shp birleşmeme  gibi bir durum olursa   ak parti  en az 400 milletvekili ile gelecek ....en son gülen ii güler beyler...

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

o adam cumhurbaşkanı olmamalı ama eşinin başının kapalı olması da buna alet edilmemeli. asil olan onun kendi kafasının kapalı olması.

yani karısı başörtüsü takıyo die laf atmaya hakkımız yok benim annemin de başı örtülü 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Akpli arkadaşlara hak veriyorum gaz yaptılar ama popolarını vurunca bebeklerdeki gibi o gazlarını alıcaz... :)

Sadece şunu diorum Yaşasın Adalet,Yaşasın demokrasi... Yaşasın Turkiye Cumhuriyeti....

Not:Tek korkum bunlar Deniz fenerinden cukkaladıkları kalan parayıda milletvekillerine verip meclise Milletvekili sokturup zorla Abdullah gülü Cumhurbaşkanı yaparsalar o zaman işte Katliam çıkar :S 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Arkadaşlar çeşitli Anayasa Prof larının düşüncelerini içeren bir haber buldum,bilgilendirme açısından size sunayım,karara onay veren de var,karşı çıkanda,incelemkte yarar var...

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu Anayasa aykırı bularak yürürlüğünün durdurulmasının ardından adaylık sonrası sürecin yeniden başlayacağını söyledi.

Özden, yaptığı açıklamada, ''Anayasa'nın yorumlanmasında duraksamalar, başka türlü düşünceler olsa bile, karara katılsak da katılmasak da uymak zorunluluğu vardır. Bu karar herkese ışık tutmuştur'' diye konuştu.

Yekta Güngör Özden, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla adaylık sonrası sürecin yeniden başlayacağını bildirdi.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk da Anayasa Mahkemesi'nin toplantı yeter sayısını yeterli bulmadığını, sürecin yeniden başlayacağını ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin kararını yanlış bulduğunu belirten Selçuk, ''Yorum kurallarının çiğnendiği kanısındayım. Bu karar, yorum disiplinin olmadığını gösteriyor. Kesin bir şey söylemek için gerekçeli kararı beklemek gerekir ama ben yorum kurallarına uyulmadığı kanısındayım Şu anki hali ile Türkiye var olan süreci devam ettirme şansını kaybetmiştir. '' diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk ise Anayasa Mahkemesi'nin kararının hukuki bakımdan doğru olmadığını savundu.

Anayasa'da TBMM toplantı yeter sayısının tarif edildiğini ifade eden Türk, ''Anayasa Mahkemesi, Türkiye'nin sürüklendiği çıkmazdan çıkış için CHP'nin istemi doğrultusunda karar vermiştir'' diye konuştu.

''TARİHSEL ROL''

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum da Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu Anayasa aykırı bularak yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kararıyla demokrasinin algılanması açısından tarihsel bir rol oynadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan süreci sayısal bir sorun olmadığını kaydeden Batum, yaşananların, ''cumhurbaşkanı uzlaşmayla mı seçilmeli yoksa salt çoğunluğa sahip tek parti mi seçmeli?'' sorunu olduğunu ifade etti.

Batum, şöyle konuştu: ''Anayasa Mahkemesi sonunda hukuksal yönden kararını verdi. Ben çok memnun oldum. Türkiye'de siyasal sistemin oturmasında, en önemli ilkesi çoğulculuk olan, uzlaşma olan demokrasinin, daha iyi algılanması açısından Anayasa Mahkemesi tarihsel bir rol oynadı bence. Artık demokrasiyi 'benim çoğunluğum var, istediğimi yaparım' yerine 'demokrasi; çoğulcu ve uzlaşma rejimidir' diye algılayacağız.''

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Azrak da Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasını Anayasaya aykırı bularak, yürürlüğünü durdurduğunu ifade ederek, ''Bu durum karşısında esas karar verilinceye kadar seçim yapılamayacak'' dedi.

Yürürlüğü durdurma gerekçesinde, cumhurbaşkanı seçiminde TBMM Genel Kurulu'nda 367 kişinin hazır bulunması gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Azrak, gerekçede, bu kadar kişinin orada bulunmamasına rağmen seçimin yapılmasının, iç tüzük değişikliği anlamına geldiğini ve bunun da Anayasa'ya aykırı olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Azrak, ''Anayasa Mahkemesi, gerekçeli kararı hazırlayıp Resmi Gazete'de yayınlama imkanı olmadığı için yarınki seçimi durdurma kararı aldı. Esas karar da iptal yönünde bu doğrultuda çıkacaktır'' dedi.

Çekil,Önümden Çekil...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

vatana mmillete hayırlı olsun.

herşey olduğuna varır 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 12008 Toplam Mesaj: 96