folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Olaylat Türbandan baslamıs kendi aramızda iç çekişmeye kadar girmiş..Tabi tartısma bu olacak.. YanLız...

Bakın Bakalım Hava Kuvvetleri Komutanı ne Demiş.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da bir gazetecinin,
    "Anayasa Mahkemesinin kararı gökyüzünden nasıl görünüyor?" sorusuna,
    "İyi görünüyor. Malumu ilan ettiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin,
    Anayasa Mahkemesinin kararları var. Başka bir şey çıkması anormal
    olurdu" karşılığını verdi. ( Paşam Doğru Dememişmi Başka birsey çıkması anormal olurdu )

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Asker_182471_1&tarih=05.06.2008&Newsid=182471&Categoryid=1

Buda En Çok beğendiğim Bir Şiir Diyeyim..

Burada Çok Şeyler anlatılıyor ama Anlayana..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

en bastan akpye ve sevgili akp sempatizani arkadaslara,  kur-an dan ikidebir ayetler verip kutsal saydigimiz olgulari bile siyasilestiren bireylere bu karar kapak olsun...

malesef sistemimiz kendi kendine koruma mekanizmasi ile calismaktadir.. istersen %100 oy al. demokrasi özgürlük deyi bagir cagir.. sistem kendini korumak icin daha önceden yapilandirildi.. hatta gecmis  ihtilallerin anayasayi  iyice bicimlendirerek sistemin kendini korumasini daha dayanikli kildi.. önce rejimdir.. devlettir... vatandir..  zannediyorsunuz ki türban sapka takmak gibi dogal bir vasif.. özgürce kullanilip özgürce istediginiz yere gitmek demek.  ama degil iste.. resmen siyasi bir simge.. Siyasi diyorum. dinsel demiyorum.. dinsel bir simge olamaz zaten türban.. ama bunu dinsellestirip sonrada siyasilestirirseniz.. anayasa mahkemesini birak ordu bile öyle bir tokat atarki özüne dönersiniz:) bu resmen relax olun demektir.. meclis herzaman dogru karari alacak diye bir tabir mi var? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

ByALeX bunu yazdı:
    Bacımın başörtüsü batmakta kafirin gözüne, tükürsem değmez namertlerin yüzüne.

Mehmet Akif ERSOY

Başörtüsü iLe Türban farkLıdır arkadaşım..

Başörtüsü başı örter.
    saçLarı yağmurdan korur, kafayı rüzgardan korur... üretim ortamLarında üretiLen mamuLLeri saçtan korur...

Türban; zekayı, ruhu ve hür iradeyi örter...

Nakkadar da büyük fark varmış ya??? Çok az gülen bir insanım, beni güldürdün eyw. Mehmet Afif ERSOY'un ne demek istediği açık açık ortada. 1.Sınıf çocuğundan bu sözün açıklamasını isteseydim herhalde senden daha iyi bir açıklama yapardı sanırım.

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Neyzen Tevfik'in şiir süpermiş...

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek
    ByALeX bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

ByALeX bunu yazdı:
    Bacımın başörtüsü batmakta kafirin gözüne, tükürsem değmez namertlerin yüzüne.

Mehmet Akif ERSOY

Başörtüsü iLe Türban farkLıdır arkadaşım..

Başörtüsü başı örter.
    saçLarı yağmurdan korur, kafayı rüzgardan korur... üretim ortamLarında üretiLen mamuLLeri saçtan korur...

Türban; zekayı, ruhu ve hür iradeyi örter...

Nakkadar da büyük fark varmış ya??? Çok az gülen bir insanım, beni güldürdün eyw. Mehmet Afif ERSOY'un ne demek istediği açık açık ortada. 1.Sınıf çocuğundan bu sözün açıklamasını isteseydim herhalde senden daha iyi bir açıklama yapardı sanırım.

GüLdürebiLdiğime Sevindim daha çok akLında kaLır o yazdıkLarım bak fazLada güLmüyormuşsun güLdükce beni hatırLarsın..

Bu arada benimde ne demek istediğim açık açık ortada ama anLayamadın gaLiba..Bak şöyLe yapaLım Sen bu yazdığım 5 cümLeyi 5'er defa daha oku..Baktın Yine anLamadın Git bi 1. sınıf çocuğuna sor burada ne diyor diye eminim o senden daha hızLı anLar ve gereken açıkLamayı yapar sana..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Junior
    Junior's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı:

Olaylat Türbandan baslamıs kendi aramızda iç çekişmeye kadar girmiş..Tabi tartısma bu olacak.. YanLız...

Bakın Bakalım Hava Kuvvetleri Komutanı ne Demiş.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da bir gazetecinin,
    "Anayasa Mahkemesinin kararı gökyüzünden nasıl görünüyor?" sorusuna,
    "İyi görünüyor. Malumu ilan ettiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin,
    Anayasa Mahkemesinin kararları var. Başka bir şey çıkması anormal
    olurdu" karşılığını verdi. ( Paşam Doğru Dememişmi Başka birsey çıkması anormal olurdu )

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Asker_182471_1&tarih=05.06.2008&Newsid=182471&Categoryid=1

Buda En Çok beğendiğim Bir Şiir Diyeyim..

Burada Çok Şeyler anlatılıyor ama Anlayana..

Anlayana 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suiQast54
    suiQast54's avatar
    Erkek

Türkiyenin Bölünmesi Hızlanır_

X
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

mndlna bunu yazdı:
    De ki: “Bizim için siz, (şehitlik veya zafer olmak üzere) ancak iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz. Biz de, Allah’ın kendi katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı bir azabı bekliyoruz. Haydi bekleyedurun. Şüphesiz biz de sizinle birlikte beklemekteyiz.”  ( Tevbe Suresı 52. ayet)

Bana göre ; Su konuya su ayeti c/p etmen büyük bir hata ki Kuran-ı Kerim (bana göre) kutsaldır ve okumanın , yazmanın bir adabı vardır.

Simdi bazı arkadaslarımız anlam veremiyor olabilir fakat siyasete dinin karıstırılması bu posttan anlasılabilir. Bakın siyasi bir konu ve Kuran ayetleri.. İşte bu kişilerin vicdanlarına seslenir ve oradan güç alır. Kişiler 'din' kaygısı ile siyasi tercihlerinde hiçbir yararı olmayacak sadece vicdanlarını rahatlatacak tercihler yapabilir ve Laiklik bunu engellemek istemektedir. Yoksa herkes Ateist olsun demez!

Ayrıca herkesin karıstırdıgı birkaç nokta oldugunu düşünüyorum. Siyasi partileri halk kendi iradesiyle başa getirir fakat onları denetleyici bi organ olmalıdır. Bu yüzden güçler ayrılıgı sistemini kullanıyoruz ve denetim mekanizmalarını çalıştırıyoruz.Dikkat ederseniz adı üzerinde ANAYASA Mahkemesi . Her siyasetçi anayasayı ezbere bilmek zorunda degildir ve bu yüzden hata yapabilir! denetlemek içinde oluşturulan mekanizma budur.

Eger Anayasa Mahkemesi olmasa hangimiz Siyasilerin aptallıklarına dur diyebiliriz? Yüzyıllarca başta bi Padişahın olmasına alışmış bu millet artık 5 Yılda bir Padişah seçmiyormu ? Hangi birimiz gidip Başbakanın yakasına yapışıp yaptıklarını hesabını sorabiliriz ? Anamızıda alıp gitmemizi söyleyebilir... (Bknz.  Ananı da Al git Lan!)

Bakın %47 oy oranıyla iktidar olan bir parti neler yapabiliyor. Sizce bu büyük bi tehditde içermiyor mu? Ya %47 ile başka bir parti gelseydi ve bu yasayı Haç takıcaklar , İstvroz çıkarıcaklar şeklinde onaylasaydı .O zaman Anayasa Mahkemesinin görevini yapmasını siz( iptale karsı olanlar ) beklemezmiydiniz? 

Milletin Dininden , Degerlerinden ve Zaaflarından yararlanıp yapılan siyaset Ülkeyi ilerletmez , Halka hiçbirşey kazandırmaz. Bunun bilincinde olmak en ileri laiklik anlayışıdır! 

T.C kurulurken düşünülen bu düzen ve Laiklik ilkesi gayet acık bi şekilde tanımlanmıştır. Anayasa Mahkemesi de yapması gereken şeyi yapmış ve gayet açık bi şekilde anayasaya ters düşen bu kanunu yok saymıştır. Keşke Türkiye de herkes görevini bu kadar hakkıyla yapabilse.. 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    portakal
    portakal's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:

mndlna bunu yazdı:
    De ki: “Bizim için siz, (şehitlik veya zafer olmak üzere) ancak iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz. Biz de, Allah’ın kendi katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı bir azabı bekliyoruz. Haydi bekleyedurun. Şüphesiz biz de sizinle birlikte beklemekteyiz.”  ( Tevbe Suresı 52. ayet)

Bana göre ; Su konuya su ayeti c/p etmen büyük bir hata ki Kuran-ı Kerim (bana göre) kutsaldır ve okumanın , yazmanın bir adabı vardır.

Simdi bazı arkadaslarımız anlam veremiyor olabilir fakat siyasete dinin karıstırılması bu posttan anlasılabilir. Bakın siyasi bir konu ve Kuran ayetleri.. İşte bu kişilerin vicdanlarına seslenir ve oradan güç alır. Kişiler 'din' kaygısı ile siyasi tercihlerinde hiçbir yararı olmayacak sadece vicdanlarını rahatlatacak tercihler yapabilir ve Laiklik bunu engellemek istemektedir. Yoksa herkes Ateist olsun demez!

Ayrıca herkesin karıstırdıgı birkaç nokta oldugunu düşünüyorum. Siyasi partileri halk kendi iradesiyle başa getirir fakat onları denetleyici bi organ olmalıdır. Bu yüzden güçler ayrılıgı sistemini kullanıyoruz ve denetim mekanizmalarını çalıştırıyoruz.Dikkat ederseniz adı üzerinde ANAYASA Mahkemesi . Her siyasetçi anayasayı ezbere bilmek zorunda degildir ve bu yüzden hata yapabilir! denetlemek içinde oluşturulan mekanizma budur.

Eger Anayasa Mahkemesi olmasa hangimiz Siyasilerin aptallıklarına dur diyebiliriz? Yüzyıllarca başta bi Padişahın olmasına alışmış bu millet artık 5 Yılda bir Padişah seçmiyormu ? Hangi birimiz gidip Başbakanın yakasına yapışıp yaptıklarını hesabını sorabiliriz ? Anamızıda alıp gitmemizi söyleyebilir... (Bknz.  Ananı da Al git Lan!)

Bakın %47 oy oranıyla iktidar olan bir parti neler yapabiliyor. Sizce bu büyük bi tehditde içermiyor mu? Ya %47 ile başka bir parti gelseydi ve bu yasayı Haç takıcaklar , İstvroz çıkarıcaklar şeklinde onaylasaydı .O zaman Anayasa Mahkemesinin görevini yapmasını siz( iptale karsı olanlar ) beklemezmiydiniz? 

Milletin Dininden , Degerlerinden ve Zaaflarından yararlanıp yapılan siyaset Ülkeyi ilerletmez , Halka hiçbirşey kazandırmaz. Bunun bilincinde olmak en ileri laiklik anlayışıdır! 

T.C kurulurken düşünülen bu düzen ve Laiklik ilkesi gayet acık bi şekilde tanımlanmıştır. Anayasa Mahkemesi de yapması gereken şeyi yapmış ve gayet açık bi şekilde anayasaya ters düşen bu kanunu yok saymıştır. Keşke Türkiye de herkes görevini bu kadar hakkıyla yapabilse.. 

arkadasım bu sıyasetle dının karıstırılması dııldır.burda sızın yorumlarınız karsısında uzulen sınırlenen arkadaslara allahın da bı adaletı oldugunu ve er ya da gec bunun tecellı edecegını anlatmak ıcındır...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

devam edin kuranı siz forumlarda yapıştırmaya günah gözülyle bakın.

Yalnız haberiniz olsun bir sürü incil ayeti orda burda dolaşıyor...

Birazcık misyon üstlenin..Ne adabı günahı olcak.Eğitici olduğu için bir sorun olmaz.Diyanete sorablirsin.

Toplam Hit: 21687 Toplam Mesaj: 166