Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti
-
anayasa mahkemesi kararı %100 ün üstünde doğrudur.eğer türbana evt denilseydi aqp emellerine devam edecekti.
ve mahalle baskısı ortaya çıkacaktı.kızlarımız kapanmaya zorlanacaktı dışlancaktı.(gerçi hala da bu baskı var..)
ve eğer bi daha ki sefere aqp anayasanın değiştirilemez maddelerine dokunmaya kalkarsa karşısında orduyu bulur
-
üzüldüm..
-
bunlar şimdi Atatürkçü, laik insanlar mı oluyo?
-
ya bnm anlamadığım konu biz nie seçimlerde milletvekili seçios onlar bi işe yaramıoki ne deseler anayasa mahkemesi istediği gibi deiştirebilio oynya bilio bence biz anayasa mahkemesinde bulunan üyeleri seçelim weya bu seçim yalanı tamamen kalksın...
bu arada gazetenin birinde gördügüm başlık çok güzeldi: 9>411
-
eğer ben laik bir devletim diyosan, okullarda devlete bağlıysa hiç bir dini simgeyi okula sokamassın ( türbanın dini bir simge olduğunu düşünmüyorum aksine siyasi bir simge olarak görüyorum) ilkokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yerine seçmeli din dersi çıkarmalısın ve ilahiyat fakültelerinde sadece islam dinini değil bütün dinlerin yüksek öğrenimini vermelisin ve imhatipler gibi rahip, haham yetiştiren okullar açıp kendi ülkendeki ibadethanelere kendi imamını veya rahibini kendin atamalısın. ben laikim diyenler sıkıysa bu sonuncusunu yapsın haham veya rahip yetiştirip ibadethanelerine kendi atasın 3. dünya çıkmassa laik bir birey olurum.
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------@shockman
"Değiştiremeyeceğimiz Şeyleri neden tartışıyoruzki" demişsin
Zaten Şuanda Başarıya uLaşıp değiştirebiLdiğimiz için Türbanı DestekLeyenLerLe tartışıyoruz(!)(Fikir aLışverişi)..
Birde demişsin ki; "Bu halkı Beğenmiyor ise bir kısım çevre Özendikleri Avrupaya gitsinler"
Her üLkenin KuraLLarı YasaLarı vardır Türkiye Laik bir devLettir..Ve biz bu yasaLara Uyarak gayet moden bi şekiLde yaşıyoruz..
AsıL UymayanLar TürbanLıLarı savunanLardır.. Rahatmı etmek istiyosunuz Türban taktırarak.. Heryerde Kara çarşafLı görme Fantezinizmi var?..
Buyrun İran'a aLaLım sizi veya Suudi Arabistan'a,Irak'a..Kimse zorLa tutmuyor sizi orada istediğiniz kadar takın,taktırın...
"Kimse Tutmuyor" demişsin evet Kimse tutmuyor Yukarıda Dediğim gibi.. İsteyen dediğim yerLere gidip diLediği Fanteziyi YaşayabiLir..
-----------------------------Dediklerinle benimkiler Aynı kapıya Çıkıyor Hoca. O Zaman Memlekette Sanırım adam kalmayacak. :) Ben İrana Sen Avrupaya.
Şimdi Hocalar, Laiklik nedir Allahınızı Seversiniz, Modern yaşamı destekleyen bir Yönetim Alt Kriteri değilmidir. Bu Alt kriter Halkın isteği Doğrultusunda Pakala Halkın Seçtiği kişilerce Değiştirilmeliydi, yani Herkesin mutlu olacağı bir Ortamda Neden Şeriat Nal izleri Aranırki, Yahu Türbanlı diye Okulundan olan Onca Canım Kızlarımız Yazık değilmi Elinizi Kalbinize Koyup yazsanız başımıza taşmı yağacak.
Hem Türban Serbest Bırakıldı Diye Avrupaya Rezilmi Olduk yani, Kara kapkara Çarşaf olmadıktan sonra bayanlarımız Gayet Şık giyindikten sonra, Kılık Kıyafet İnkılabındaki Modernliğe Uygun Kriterlerde Yakalandıktan sonra, Halkının Müslüman olduğu Türkiyede Mutluluk Ülkenin ileri gitmesi demek değilmidir. Yani burada Laiklik Darbe yemiyorki boşuna Kızıyor bir kısım arkadaşlar kanaatimce.
-
Eskiden yobazlar dini kullanır kahpeyi taşlardı :|
Şimdiki yobazlar laikliği kullanıyorlar...
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Eskiden yobazlar dini kullanır kahpeyi taşlardı :|
Şimdiki yobazlar laikliği kullanıyorlar...
-----------------------------
yobazların ne kullandığının önemi yok, asıl soru yobazları kim kullanıyor ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------devam edin kuranı siz forumlarda yapıştırmaya günah gözülyle bakın.
Yalnız haberiniz olsun bir sürü incil ayeti orda burda dolaşıyor...
Birazcık misyon üstlenin..Ne adabı günahı olcak.Eğitici olduğu için bir sorun olmaz.Diyanete sorablirsin.
-----------------------------Benim bildiğim Mushaf evin en güzel ve yüksek köşesine konur ve her zaman orda oldugu bilindigi gibi saygı duyulur. Eger bu uygulamayıda diyanete sormak gerekiyorsa varsın ben böyle bileyim.
Elin adamı Dinini parayla pulla satıyor diye bendemi bunu yapmalıyım? Ayrıca İslamiyete örnek gösterdigin misyoner kesim gerçekten cuk diye oturmuş:l Ne alakaysa :S
Ayrıca misyonlarım bana yeterde artar bile. Diyanete sor bakalım Kuran- ı Kerim okumanın , yazmanın bi adabı varmıymış.
-
mndlna bunu yazdı:
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------mndlna bunu yazdı:
De ki: “Bizim için siz, (şehitlik veya zafer olmak üzere) ancak iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz. Biz de, Allah’ın kendi katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı bir azabı bekliyoruz. Haydi bekleyedurun. Şüphesiz biz de sizinle birlikte beklemekteyiz.” ( Tevbe Suresı 52. ayet)
-----------------------------Bana göre ; Su konuya su ayeti c/p etmen büyük bir hata ki Kuran-ı Kerim (bana göre) kutsaldır ve okumanın , yazmanın bir adabı vardır.
Simdi bazı arkadaslarımız anlam veremiyor olabilir fakat siyasete dinin karıstırılması bu posttan anlasılabilir. Bakın siyasi bir konu ve Kuran ayetleri.. İşte bu kişilerin vicdanlarına seslenir ve oradan güç alır. Kişiler 'din' kaygısı ile siyasi tercihlerinde hiçbir yararı olmayacak sadece vicdanlarını rahatlatacak tercihler yapabilir ve Laiklik bunu engellemek istemektedir. Yoksa herkes Ateist olsun demez!
Ayrıca herkesin karıstırdıgı birkaç nokta oldugunu düşünüyorum. Siyasi partileri halk kendi iradesiyle başa getirir fakat onları denetleyici bi organ olmalıdır. Bu yüzden güçler ayrılıgı sistemini kullanıyoruz ve denetim mekanizmalarını çalıştırıyoruz.Dikkat ederseniz adı üzerinde ANAYASA Mahkemesi . Her siyasetçi anayasayı ezbere bilmek zorunda degildir ve bu yüzden hata yapabilir! denetlemek içinde oluşturulan mekanizma budur.
Eger Anayasa Mahkemesi olmasa hangimiz Siyasilerin aptallıklarına dur diyebiliriz? Yüzyıllarca başta bi Padişahın olmasına alışmış bu millet artık 5 Yılda bir Padişah seçmiyormu ? Hangi birimiz gidip Başbakanın yakasına yapışıp yaptıklarını hesabını sorabiliriz ? Anamızıda alıp gitmemizi söyleyebilir... (Bknz. Ananı da Al git Lan!)
Bakın %47 oy oranıyla iktidar olan bir parti neler yapabiliyor. Sizce bu büyük bi tehditde içermiyor mu? Ya %47 ile başka bir parti gelseydi ve bu yasayı Haç takıcaklar , İstvroz çıkarıcaklar şeklinde onaylasaydı .O zaman Anayasa Mahkemesinin görevini yapmasını siz( iptale karsı olanlar ) beklemezmiydiniz?
Milletin Dininden , Degerlerinden ve Zaaflarından yararlanıp yapılan siyaset Ülkeyi ilerletmez , Halka hiçbirşey kazandırmaz. Bunun bilincinde olmak en ileri laiklik anlayışıdır!
T.C kurulurken düşünülen bu düzen ve Laiklik ilkesi gayet acık bi şekilde tanımlanmıştır. Anayasa Mahkemesi de yapması gereken şeyi yapmış ve gayet açık bi şekilde anayasaya ters düşen bu kanunu yok saymıştır. Keşke Türkiye de herkes görevini bu kadar hakkıyla yapabilse..
-----------------------------arkadasım bu sıyasetle dının karıstırılması dııldır.burda sızın yorumlarınız karsısında uzulen sınırlenen arkadaslara allahın da bı adaletı oldugunu ve er ya da gec bunun tecellı edecegını anlatmak ıcındır...
-----------------------------Bak işte ablacım orda o kadar yazı var ve sen sadece cvp olarak Dini kısma yorum getirmişsin. İşte bu yüzden Dinin kullanılması yanlış bi durum. İnsanlar başka kaygılarla hareket etmektedirler.
Ayrıca Allah ın adaletine ne senin ne benim aklım yeter. Belki adaleti bulmuşsundurda şer sanıyorsundur.