Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti
-
Codißody bunu yazdı:
-----------------------------ya bırakın bu google 'den araştırma Ayaklarını diyorum ya kulaktan ondan bundan duyma bilgiler bunlar. Sen Söylesene Söylerkende Şerefin Namusun Üzerine yemit Etsene Hayatında Kac Kere Kuran okudun ? veyahutta kac kere namaz kıldın ? Ayrıca bu C/P yaptıklarının dogruluk payını nasıl ispatlıyacaksın bana ? bunlar göreceli şeyler öyle C/P yapıpta herşeyin kanıtı budur denilebilecek kadar kolay degil. yada ben ve benım gibi bir cok arkadasın anlayış - kavrayış biçimi bu. Demek istedigim şey şudur ; Kimseye niye türban takıyorsun demek zorunda degilim. sadece yaptıkları şeyi savunlamarı yanlış herkezin kendı inancı herkez istedigini yapabilir bu ülkede herkez hür. fakat yaptıklarını ALLAH için yapsınlar birileri kalkıp türban türban diye kıçını yırtacagına amerikanın ayaklarını yalamayı bıraksın. Son olarakta ; Kuran 'a madem inanıyorsun ayetlerini biliyorsun yeri geldiginde C/P 'de yapabiliyorsun ben sana bir soru sorayım ; Kuran Yeryüzüne inmeden önce (Milattan önce Yaşayan insanlar Neye İnanıyordu ? günah - sevapları ne olacak öbür tarafa gittikkleri zaman ne ile sorgulanacaklar ?
-----------------------------
kuranı defalarca okudum hem arapcasından hem de mealınden yeter mı...allaha cok sukur hergun namazımı da kılıyorum, allah saglık verdıgı surece kılmaya da devam edıcem..dıer soruna gelınce kuran ınmeden once ındırılen bır suru saıfe ve kutsal kıtaplar var..nasılkı kuranın temelı ıslamda obur ındırılen kıtapların temelı de ıslamdır..yanı hepsının bozulmamıs halı kurandır ztn..o yuzden herkes kendıne ındırılenden sorumludur...haa sunu dersen bılmem ne ulkenısının bılmem ne koyundekı adamın ne haberı olabılır bole bıseyden o zaman o nası yargılanıcak..allah herkese dusunerek kendı varlıgını bulabılme yetenegı ve zekası vermıstır..bı sekılde ıbadet etmeyı beceremeyebılır ınsanlar ya da namaz kılmak yerıne allaha sukretmek ve ıbadet etmek ıcın baska sekılde seyler yapabılırler bunu takdırı allahtadır ...ama hepımız ıman etmekle yukumluyuz...
-
mndlna bunu yazdı:
Codißody bunu yazdı:
-----------------------------ya bırakın bu google 'den araştırma Ayaklarını diyorum ya kulaktan ondan bundan duyma bilgiler bunlar. Sen Söylesene Söylerkende Şerefin Namusun Üzerine yemit Etsene Hayatında Kac Kere Kuran okudun ? veyahutta kac kere namaz kıldın ? Ayrıca bu C/P yaptıklarının dogruluk payını nasıl ispatlıyacaksın bana ? bunlar göreceli şeyler öyle C/P yapıpta herşeyin kanıtı budur denilebilecek kadar kolay degil. yada ben ve benım gibi bir cok arkadasın anlayış - kavrayış biçimi bu. Demek istedigim şey şudur ; Kimseye niye türban takıyorsun demek zorunda degilim. sadece yaptıkları şeyi savunlamarı yanlış herkezin kendı inancı herkez istedigini yapabilir bu ülkede herkez hür. fakat yaptıklarını ALLAH için yapsınlar birileri kalkıp türban türban diye kıçını yırtacagına amerikanın ayaklarını yalamayı bıraksın. Son olarakta ; Kuran 'a madem inanıyorsun ayetlerini biliyorsun yeri geldiginde C/P 'de yapabiliyorsun ben sana bir soru sorayım ; Kuran Yeryüzüne inmeden önce (Milattan önce Yaşayan insanlar Neye İnanıyordu ? günah - sevapları ne olacak öbür tarafa gittikkleri zaman ne ile sorgulanacaklar ?
kuranı defalarca okudum hem arapcasından hem de mealınden yeter mı...allaha cok sukur hergun namazımı da kılıyorum, allah saglık verdıgı surece kılmaya da devam edıcem..dıer soruna gelınce kuran ınmeden once ındırılen bır suru saıfe ve kutsal kıtaplar var..nasılkı kuranın temelı ıslamda obur ındırılen kıtapların temelı de ıslamdır..yanı hepsının bozulmamıs halı kurandır ztn..o yuzden herkes kendıne ındırılenden sorumludur...haa sunu dersen bılmem ne ulkenısının bılmem ne koyundekı adamın ne haberı olabılır bole bıseyden o zaman o nası yargılanıcak..allah herkese dusunerek kendı varlıgını bulabılme yetenegı ve zekası vermıstır..bı sekılde ıbadet etmeyı beceremeyebılır ınsanlar ya da namaz kılmak yerıne allaha sukretmek ve ıbadet etmek ıcın baska sekılde seyler yapabılırler bunu takdırı allahtadır ...ama hepımız ıman etmekle yukumluyuz...
Cok Saçma ve Batıl bence. Yanı sunu söylemek Sen Sacının gözükmemesiyle yada başının kapanmasıyla Allahın emirlerini yerine getirdiginimi sanıyorsun ? Bence bu sacmalık Hani derler ya ne gördügün degil ne düşündügün önemli. senın basındaki türban basında olsa kaç yazar olmasa kaç yazar benım ıcımdekı art niyet agır bastıktan sonra ? -
1.si Atatürk'ten bir anı anlatayım:
Atatürk İstiklal Savaşı'ndan sonra yurt turuna çıktı milletinin ayağına gitti.Sorunlarını dinlemeye...Ve bir köye gittiğinde kocası muhtar olan bir kadın kendisini karşıladı.Bildiğin köylü insanı başörtüsü şalvarı...Kocasının savaşta gazi olduğunu öğrendi Atatürk.Kadın öyle bir konuşuyordu ki Atatrük'le tam bir politikacı zihniyeti ile köyün ufak tefek sorunlarını anlattı, daha sonra Atatürk ve heyetine soğuk ayran ikramında bulundu ve her bir bardağa önceden saman çöpü atmış kadın.Bu saman çöpünü farkeden heyet sesini çıkarmadı ve saman çöpünü yutmamak için ayranlarını azar azar yudumlayarak içti.Sonrasında kadın attığı saman çöpünü sebebini açıkladı Atatürk'e:
-Eğer saman çöpü olmasaydı hızlı hızlı içecek ve hastalanacaktınız, o yüzden attım." dedi.
Ata Ankara'ya döndüğünde artık mecliste kadın milletvekillerinin bulunması gerektiğini düşündü.kim olabilir derken köyde kendilerini ağırlayan kadın geldi aklına ve yaverlerine o kadını buraya getirmelerini emretti.Kadın geldi öyle mahçup görünüyordu ki sanki karşıladığı adamdan çok daha büyük biri vardı karşısında.Atatürk kendisine durumu anlattı ve sonunda dedi ki:
-Yalnız başındaki örtüyü çıkarmak zorunda kalacaksın yine de kabul ediyormusn?" dedi.
cevap olarak:
-Haa bu bez parçası mı?Tabii ki Atam, siz ve askerleriniz canınız uğruna bizim namusumuzu, vatanımızı kurtarmışsınız bi şu bez parçası yüzünden vatanıma hizmet edemeyeceksem, Allah bana şşu kapıdan çıkmayı nasip eylemesin." deyip bir hamlede başındaki örtüyü çıkartıp atmıştır.Ve o kadın TBMM'nin ilk kadın milletvekillerindendir.adını hatırlayamadım.Fakat anıyı unutamam.
2.si hala diyorsunuz ki yok Egemenlik kayıtsız, şartsız YARGI'nındır. yok şöle yok böle.Öleyse yargıdan önce kimdeydi, millettemiydi?Yoo AKP her yasayı her kararı oldu bittiye getirip millet ne istiyor ne bekliyor demeden sadece kendi yandaşlarının ve destekçilerinin beklentilerini ve çıkarlarını gözeterek herşeyi oldu bittiye getirdi.Demekki egemenlik eskiden KAYITSIZ ŞARTSIZ AKP'ninmiş değil mi?yaptıkları yolsuzlukların haddi hesabı yok.Ama hesap soran da yok.Suç bu millette hala gözlerini kapatıp kendilerini din ile sömüren adamlara oy atıosan sen, cezanı da çekeceksin.Allah biliyo ya DARBE olmasını öle çok istiyorum ki.
3.sü sen bu ülkenin bayrağıyla türbanı eş mi sayıyosun ki Yok ingiliz bayrağıyla Türk bayrağı aynı işlevi görüo falan. O kadar şehit falan diosun da sen hala anlamamışsın.İngiliz ya da herhangi bi ülke egemen olsaydı sen müslüman olabilecekmiydin? bi düşün.Bu vatan için savaşan askerler arasında müslüman süryani hristiyan karışık yanyana omuz omuza gittiler.
edit: Ve ayrıca da bütün erkekler başı açık olan bütün kızlara cinsel dürtüyle mi yaklaşıo?kendini göstermek isteyen insan zaten onu öyle ya da böyle yapar.Ve amacı belli olan insanda onu öyle ya da böyle yapar.
-
eskiler derler ki büyüklenme padişahım senden büyük Allah var. RTE de iktidarın dibini görmeli, görecek. Çünkü demokrasi fazla geliyor bu zihniyete. yerinde bir karar.
-
savcı dava actı borsa çöktü dediler...
anayasa mahk. acıklama yaptı chp yi destekliyor dediler.
yargıtay anayasa mahk. arkasında durdu taraf tutuyor dediler.
ellerinden gelse ekmek zammını savcıya bağlayacaklar anayasa mahk bağlayacaklar.
ANAYASA MAHKEMESİ TARAFSIZDIR. ALDIĞI KARAR DA DOĞRUDUR...
-
valla aqp nin üstüne gide gide. adamları sonsuza dek ihtidar yapacaklar.
-
mndlna bunu yazdı:
-----------------------------TheLastWar bunu yazdı:
mantıklı açıklamaya bak ya :S !
-----------------------------bu ınananlar ve allaha ıman edenler ıcın yeterı kadar acık bı ıfadedır...bız allahtan gelen emırlerı sorgulamayız, sorgulanmasını da kabul etmeyız..dın ustunde tartısılabılecek bır konu dııldır...
bu gayet mantıklı bır cevaptır..cunku bızım ınancımızda allah ortunmeyı emretmıstır ve mumınlere de bunu uygulamak duser..bu ınanmayanların anlayabılecegı ya da tartısabılecegı turden bır konu dııldır kardesım uzgunum...
allah emretmıstır ve o yuzden basortuludur..turban ( bas ortususunu tercıh edıyorum) hakkındakı sorulara yok efendım nıye ortuolar, yok efendım kuranda var mı bole bısı gıbı olan butun sorulara cevap oldugunu sanıyorum...
-----------------------------Ben senin inancına saygı duyarım ama sende benim inancıma saygı duymalısın.. Sen Kuran da ne yazarsa onu sorgulamadan kabul ediyor olabilirsin ama aynı şeyi ne benden nede bir başkasından bekleyemezsin, hiçbir zorlama yapamassın. Burda üstüne alınma genel olarak bahsediyorum.
Türban konusu çok hassas ve sorunlu bir konu.. Sorunlu konu diyorum çünkü bunu sorun yapan toplumun ta kendisi..
Şöyleki; Türban laikliğin ve özgürlügun tam anlamda sağlanabilmesi için Unilerde serbest olması gerek. Neden ? Çünkü Unide herhangibir erkek yada kız öğrenci serbest giyinip okula girebiliyor, şapka, hızma vb aksesuarlar takabiliyorsa Türban da serbest olmalıdır.. Olmazsa bu ayrımcılık olur..Peki madem laikliği bu durum bozuyor neden laikliğe karşı bir tehlike olarak görülüyor ?
Çünkü Müslüman Türk Toplumumuz kendinden olmayanları dışlıyor, yakınlarında görmeye dayanamıyor, küçümsüyor vb.. Eğer Türban Unilerde serbestleşirse Türbansız gezen, açık gezen kızlar, bu zihniyetlerin baskıları yüzünden ya kendilerini zorla örtünmüş bulacaklar, yada bu gerici zihniyetin tacizlerine, şiddetlerine, saldırılarına açık olacaklar..Ben kendimce kıyaslama yaptıgımda Türbanın yasak olmasının, serbest olmasından daha iyi oldugu kanatindeyim..
En basit örnek: Okul otobüsünde gidiyodum önümdeki sıraya iki türbanlı bayan oturdu.. Doğal olarak her konustuklarnı rahatca duyabiliyorum. Otobüse mini etek giyen gayet şık bi kız bindi elinde defter, kitap. Önümdeki Bayanlar kızı görür görmez yorumlara başladı kendilerince.. Böyleleri yüzünden kıyamet gelio, bu kız kesin or..bu dur. Bunları yok bilmem nerelere kapatmalı gibisinden sayısız ve şuan aklıma gelmeyen biçok şey söylediler okula gidene kadar..
Saygı duymayı öğrenmeliyiz ki, bizede saygı duyulsun.. Kurandan alıntılar yapmakla , inanan inanır, siz zaten inanmıyorsunuz demekle olmuyor bu işler..
-
Türban serbest olursa,diğer ilahi veya ilahi olmayan dinlere inananlara da kendi dininin kıyafetiyle gezme hakkının verilmesi lazım.
Çoğunluk müslüman olabilir ama devlet laiktir.Her kesim eşit yaklaşır,böyle bir duruma da yani yahudisine,müslümanına,şamanistine,satanistine hepsine de izin verilemeyeceğine göre türban da üniversiteye giremez,kimseyi ezik durumda bırakamazsınız o yüzden türbanın serbest kalması laikliği zedeleyici birşeydir.
televizyonlarda üniversiteye türbanlı giremeyip sinir krizi geçiren kızlar önceden de giremiyorlardı üniverrsiteye bugünmü sinir krizi geçirdiler?
iki damla gözyaşı dökmek haklı olmak değildir -
AntiOksidan bunu yazdı:
Türban serbest olursa,diğer ilahi veya ilahi olmayan dinlere inananlara da kendi dininin kıyafetiyle gezme hakkının verilmesi lazım.
Çoğunluk müslüman olabilir ama devlet laiktir.Her kesim eşit yaklaşır,böyle bir duruma da yani yahudisine,müslümanına,şamanistine,satanistine hepsine de izin verilemeyeceğine göre türban da üniversiteye giremez,kimseyi ezik durumda bırakamazsınız o yüzden türbanın serbest kalması laikliği zedeleyici birşeydir.
televizyonlarda üniversiteye türbanlı giremeyip sinir krizi geçiren kızlar önceden de giremiyorlardı üniverrsiteye bugünmü sinir krizi geçirdiler?
iki damla gözyaşı dökmek haklı olmak değildir
helal anti helal :) -
akp işi gücü bırakmış bir şekilde türban savaşı veriyor.
cihad ilan etmiş durumdalar bu konuda.
olayın dini değil siyasi olduğu ortada, türbanın üniversiteye girmesi çatışmalara yol açacaktır, o yüzden giremez.
ve şu soruma şimdiye kadar cevap verebilen çıkmadı;
amaç gerçekten başı örtmekse neden şapka takmıyor bu insanlar?