folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    ByALeX bunu yazdı:
    -----------------------------
    RevengeX bunu yazdı:

ByALeX bunu yazdı:
    Bacımın başörtüsü batmakta kafirin gözüne, tükürsem değmez namertlerin yüzüne.

Mehmet Akif ERSOY

Başörtüsü iLe Türban farkLıdır arkadaşım..

Başörtüsü başı örter.
    saçLarı yağmurdan korur, kafayı rüzgardan korur... üretim ortamLarında üretiLen mamuLLeri saçtan korur...

Türban; zekayı, ruhu ve hür iradeyi örter...

Nakkadar da büyük fark varmış ya??? Çok az gülen bir insanım, beni güldürdün eyw. Mehmet Afif ERSOY'un ne demek istediği açık açık ortada. 1.Sınıf çocuğundan bu sözün açıklamasını isteseydim herhalde senden daha iyi bir açıklama yapardı sanırım.

:):) iradesi örtülmüş, gerçeklere cevap bulamayan bir arkadaş...

Başörtüsünün siyasal hali türbandır.Benim anneannemde takıyor başörtüsünü öyle askeriyeye de giriyor hadi sıkıysa türbanla girin.Askerler türbana karşı başörtüsüne değil...Siz kendinizi  kandırın türban başörtü diye.

Oku..oku.okuuu belki bildiğin yalnışlar düzelir..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7921304.asp?yazarid=72

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Milletin taktığı İnancım dediği Başörtüsünü Yasalar la Törpülemek, Laiklik ise Ben Laik Değilim Olamam Olmam. Cumhuriyet Rejimine bile Ters bir Kuramdır. Asla Halkın inancına Dil uzatan bir Devlet Anlayışı olamaz, Olan olay Misyoner Ab nin Dayatmaları ile Satılık liderlerin Güdümüyle Gerçekleşen bir İhanet bir Haysiyetsizce Rejime bile ters düşmesine bakılmaksızın, Uygulanan Zulümdür.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

Hocam önce başörtüsü hangi dinin inancıdır? onu bi çözmek gerek.

Kuranda bırak türbanı, başörtüsü bile yok.

hadi başörtüsü osla bile, bu illa türban takacağı anlamına gelmez.

şimdi biri bana cevap versin;

dinin gereği olan şey sizin inancınıza göre başı örtmek midir? yoksa illa türban takmak mıdır?

eğer başı örtmek ise niye arap modeli türbanda inat ediliyor?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

Hocam önce başörtüsü hangi dinin inancıdır? onu bi çözmek gerek.

Kuranda bırak türbanı, başörtüsü bile yok.

hadi başörtüsü osla bile, bu illa türban takacağı anlamına gelmez.

şimdi biri bana cevap versin;

dinin gereği olan şey sizin inancınıza göre başı örtmek midir? yoksa illa türban takmak mıdır?

eğer başı örtmek ise niye arap modeli türbanda inat ediliyor?

Hoca Kuranda Geçmiyor, Geçmeside gerekmiyor, Sahaberlerin Yaşadıkları Olaylar Peygamberin emirleri var bu hususta. Halkta bu hususa riayet etmektedir, Yani Tabusal bir Kutsallıktaki yaşam tarzını Tartışıyoruz burada farkındamısınız, Değiştiremeyeceğimiz Şeyleri neden tartışıyoruzki. Sonuca gidilemez böyle. Halkımızın yaşam tarzı bu Saygı duymak gerekir, Bu halkı Beğenmiyor ise bir kısım çevre Özendikleri Avrupaya gitsinler Orada Başörtülü göremezler. Rahat ederler.

Alın bir çözüm. Kovmuyorum Hem ne haddime İsterse gidebilir, Kimse tutmuyor Hocam. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

@shockman  

"Değiştiremeyeceğimiz Şeyleri neden tartışıyoruzki"  demişsin

Zaten Şuanda Başarıya uLaşıp değiştirebiLdiğimiz için Türbanı DestekLeyenLerLe tartışıyoruz(!)(Fikir aLışverişi)..

Birde demişsin ki; "Bu halkı Beğenmiyor ise bir kısım çevre Özendikleri Avrupaya gitsinler"

Her üLkenin KuraLLarı YasaLarı vardır Türkiye Laik bir devLettir..Ve biz bu yasaLara Uyarak gayet moden bi şekiLde yaşıyoruz..

AsıL UymayanLar TürbanLıLarı savunanLardır.. Rahatmı etmek istiyosunuz Türban taktırarak.. Heryerde Kara çarşafLı görme Fantezinizmi var?..

Buyrun İran'a aLaLım sizi veya Suudi Arabistan'a,Irak'a..Kimse zorLa tutmuyor sizi orada istediğiniz kadar takın,taktırın...

"Kimse Tutmuyor" demişsin evet Kimse tutmuyor Yukarıda Dediğim gibi.. İsteyen dediğim yerLere gidip diLediği Fanteziyi YaşayabiLir..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    Beklenen bişeydi zaten.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    bunu niye sorun yapıyorsunuz kardeşim ? kimse türban yakmıyor diye ölmez  , zorla takmasıda gerekmiyor okumasın kardeşim ya herkez eşit bir şekilde okusun yada hiç okumasınlar ünilerde kamuda ayrım olacak buyüzden ılımlı islam diye başlar şeriata gider malezya bına örnektir istemiyoruz kardeşim insan hakları herkeze eşit davranılmasıdır gelsin bakalım eşit bir şekilde bana yanlış davranıyorlar desin her şeyin bir giyniş adabı vardır biz donla cami ge girmiyorsak adam gibi giyiniorsak onlarda üniversiteye adam gibi girecekler yada hiç gelmeyecekler bu böledir her yerin bir adabı vardır üni versite bir din yaşama ibadet yeri deildir. !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:

@shockman  

"Değiştiremeyeceğimiz Şeyleri neden tartışıyoruzki"  demişsin

Zaten Şuanda Başarıya uLaşıp değiştirebiLdiğimiz için Türbanı DestekLeyenLerLe tartışıyoruz(!)(Fikir aLışverişi)..

Birde demişsin ki; "Bu halkı Beğenmiyor ise bir kısım çevre Özendikleri Avrupaya gitsinler"

Her üLkenin KuraLLarı YasaLarı vardır Türkiye Laik bir devLettir..Ve biz bu yasaLara Uyarak gayet moden bi şekiLde yaşıyoruz..

AsıL UymayanLar TürbanLıLarı savunanLardır.. Rahatmı etmek istiyosunuz Türban taktırarak.. Heryerde Kara çarşafLı görme Fantezinizmi var?..

Buyrun İran'a aLaLım sizi veya Suudi Arabistan'a,Irak'a..Kimse zorLa tutmuyor sizi orada istediğiniz kadar takın,taktırın...

"Kimse Tutmuyor" demişsin evet Kimse tutmuyor Yukarıda Dediğim gibi.. İsteyen dediğim yerLere gidip diLediği Fanteziyi YaşayabiLir..

Tamamen katılıyorum sana. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

yiyeceğim ban umrumda değil;

Atatürk ün adını kullanıp buralarda biraz daha yükseğe çıkmaya çalışan zihniyete çok "acıdım" ve tiksindim hepsinden...

mantıklı bir şekilde tartışma yürütülürse zaten kararın doğru olduğu ortada...

hayatımda gördüğüm en saçma tartışmada bile Atamın ismini görmek rahatsız etti...

kimileri demiş; "yok Atatürk yaşasaydı, gelseydi olsaydı..." evet size söyleyeyim; ATATÜRK yaşasaydı şimdi bu gereksiz tartışma yerine daha bilimsel şeyler konuşuyor olurduk...

Ve unutmadan Atatürk ün bıraktığı gibi dinimizi reklam yapmaya çalışmadan yaşardık...

dip not; ya herkese eşitlik ya da herkese "kısıtlama"...

dip not 2: vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    YesTERFoX bunu yazdı:

yiyeceğim ban umrumda değil;

Atatürk ün adını kullanıp buralarda biraz daha yükseğe çıkmaya çalışan zihniyete çok "acıdım" ve tiksindim hepsinden...

mantıklı bir şekilde tartışma yürütülürse zaten kararın doğru olduğu ortada...

hayatımda gördüğüm en saçma tartışmada bile Atamın ismini görmek rahatsız etti...

kimileri demiş; "yok Atatürk yaşasaydı, gelseydi olsaydı..." evet size söyleyeyim; ATATÜRK yaşasaydı şimdi bu gereksiz tartışma yerine daha bilimsel şeyler konuşuyor olurduk...

Ve unutmadan Atatürk ün bıraktığı gibi dinimizi reklam yapmaya çalışmadan yaşardık...

dip not; ya herkese eşitlik ya da herkese "kısıtlama"...

dip not 2: vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır...

dip not da dediğin gibi ya herkez eşit yada herkez sıkıtlanır o üniversitenin kuralı oludr öle girilir ancak bazıları kendilerine torpil istiyor... 

Toplam Hit: 21694 Toplam Mesaj: 166