folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    yargı ve ordu Türk milletinin elinde kalan son iki kaledir.. ve bu ikisi diğerlerine haksızlık da yapsa, üstünlük de taslasa engellese de caizdir, onlar da elimizden çıkarsa türban yerine amerikan bayrağı takarsınız artık..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------
    Türkiye garip bir ülke Demokrasinin en basit tanımı çoğunluğun istediğinin olmasıdır.Ama kalkıp eski anayasa mahkemesi başkanı bunun aksini iddia ediyorsa gerçekten garip bir ülkede yaşıyoruz demektir.Haa tamamen haksızda sayılmaz.sokakta akp'ye oy veren insanların sosyal hayattaki duygu,düşünce ve davranışlarını incelediğinizde bir çok yanlış ve çelişkiyle dolu bir yaşam sürdürdüklerini,belli siyasi görüşe mensup gruplara nefret beslediğini görürsünüz.Ama laik,aydınım diye geçinenlerde çok mu iyi hayır.aynı bkun laciverti.kendi salt çoğunluklarını sağladıkları taktirde şu an yaptıkları DEMOKRASİ tanımının tam tersini yapma yüzsüzlüğünü göstereceklerine eminiz.bu yüzden bu ülkede demokrasi olmamalı.çoğunluğun dediği değil toplumun refahı için hayırlı olan kararların uygulanması gereken bir model olmalı.

O zaman toptan rejim değişir. Seçime gerek kalmaz mesela. Cumhuriyete sahip çıkacakların(!) oligarşisiyle yönetiliriz. Mesela CHP, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Genel kurmay'dan seçilecek 10 kişilik temsil heyetlerinden meclis kurulsun. Atatürk de isterdi eminim(!)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    yargıtayın g.kurmaydan seçilmesi iyi fikir bence süper olur.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:

1- İslam dini evrenseldir ve tamamı ile tüm zamanlar için gelmiştir. İnanmayan inanmama özgürlüğüne sahip olduğu gibi; inananın da inanma özgürlüğü şüphesiz ki olmalıdır. Fakat sorun inanmayanın ve bilmeyenin onun hakkında yorum yapma hakkını  "babasının tarlasıymış" gibi kendisinde hak bulmasıdır.

2- Allah'a şükür ki bu forum tartışmaları boş bir arazi de yapılmıyor. Yoksa acayip kan dökülürdü. Hepinizi seviyorum, hepiniz güzelsiniz, hepiniz doğrusunuz :)

klavye delikanlılğı yapılıyor tartışmalarda, bir de ergen buhranlığı :)

düzeltme: Tartışma yapılırken genel üslüptan bahsettim, kürdoya lafım yoktur :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

ama İslamda illa da türban diye bişey yoktur, saçların örtülmesi vardır. yani istersen poşet geçir farketmez. 

bu fetfandan oturu sana tesekkuru bir borc bilirim :S
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Demodor bunu yazdı:
    başka? Bu fikre katılan, attıran yok mu? Rejim değişiyor...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    tugra bunu yazdı:

RevengeX bunu yazdı:

LaikLik Bir eğitim Yuvasına BeLLi bir grubun semboLü oLan TürbanLa giriLmesine İzin vermek midir?

laiklik devlettedir.. laiktir devlet çünkü her vatandaşına aynı yaklaşmak zorundadır ayrıca laiktir çünkü devlet bir şahıs değildir bu yüzdendir ki din ile alakası yoktur olmamalıdır..

ancak bu devletten hizmet alan gerçek şahısların ve vatandaşlarınında böyle olması gerektiği anlamına gelmez.. yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.. kaldı ki laikliğin amacı : herkese dinsel özgürlüğü tanımaktır.. yahudisine hristiyanına müslümanına ... salak salak konuşmayalım... devlet laik diyerekten ben devletin kurumlarına laik bir şekilde girmek zorunda değilim..

son olarakta devlet laikliktir çünkü belirli bir dine göre yönetilemez ilahi kurallar yerine bilimsel kurallar geçerlidir..bu karar ne kadar laik ?? laikliğin amacı her kesime özgürlüğün yanında belirli kesimi saf dışı bırakmak onları yoktan görmek değildir!!!

Çelişki, çelişki ... Hatta  (Çelişki)^n, n sonsuza giderken limitini alırsak sonucunu verir. Peki, sence devlet ne kadar laik(!). Ateist, inançsız, hristiyan, yahudi, alevi .. vs camiler için vergi vermiyor mu? Hadi bunları da geçtik, inançsız insanın vergisi camiye gitmiyor mu? Hepsini geçtim, neden Diyanet işleri Başkanlığı diye sünni misyoner merkezi var?

senin dediğin konu ayrı bir platform güzel kardeşim konu bu değil ve ben bununla ilgili bir şeye değinmedim fikirlerimi merak ediyorsan aklından geçeni yorumlamak yerine bana sorabilirsin...ben laik bir devletin nasıl olacağını ve neden devletin laik olması gerektiğini anlatmaya çalıştım Kemal Atatürk ün düşüncesi ve sözleri de bunu anlatır benm kadar bildiğine eminim bunları... 

Millet gibi kulaktan dolma yapmıyorum çok şükür c/p gibi bir alışkanlığımda yok konuya bu ilkeyi Türklere kazandıran Ata nın sözlerini okumakla beraber katıldım.. not: bu konu için okumuşluğum yok onu da belirteyim 5 dk lık google araştırması değildir.. 1 haftadır araştırmaktayım...

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı:

boşuna tartışmayın nefes tüketmeyin arkadaşlar. bundan böyle Atatürk ün dediği '' Hakimyet kayıtsız ve şartsız milletindir'' sözünü zannedersem bir süreliğine unutmak ve unutturulmak zorunda kalacağız...

%47 de olsa %80 de olsa demekki kıymeti yok...

millete kalsaydı işimiz 1. dünya savaşında herkes kabullenmişti mandacılığı sömürgeciliği..

Atatürk de milletin kararı onun bunun iti olmaktır diyebilirdi, ama demedi.

milletin büyük kısmı ihanetler içindeyken bir avuç insanla yaptı o devrimi..

bugün de millet her ne kadar köpekliği kabul ediyor olsa da,  böyle bir halka ancak bu yakışırsa da,

gene de Türk adının kirlenmesi hoşumuza gitmiyor, ve sonuna kadar ırkımızı savunacağız.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    başörtüsüne kimsenin bişey dediği yok zaten neden illede türban diye tutturuluyo 50 sene önce türbanmı varmış.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:
    Demodor bunu yazdı:
    başka? Bu fikre katılan, attıran yok mu? Rejim değişiyor...

ne oldu g.kurmay diyince birden irkildinmi rahatsızmı oldun :)

Toplam Hit: 20034 Toplam Mesaj: 166