Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti
-
gizli-kod bunu yazdı:
-----------------------------anayasa mahkemesi kararı %100 ün üstünde doğrudur.eğer türbana evt denilseydi aqp emellerine devam edecekti.
ve mahalle baskısı ortaya çıkacaktı.kızlarımız kapanmaya zorlanacaktı dışlancaktı.(gerçi hala da bu baskı var..)
ve eğer bi daha ki sefere aqp anayasanın değiştirilemez maddelerine dokunmaya kalkarsa karşısında orduyu bulur
-----------------------------
mahalle baskısı ortaya çıkacaktı öylemi? hep faraziyet üzerine mi hesaplar yaparsınız? peki şimdiye dek örtün diye bir baskı yada bir zorlama olmuşmu? peki örtülü olanlara açın diye baskı yapılıyorduda sizmi görmediniz kardeşim.?hristiyan avrupa ülkelrinde bile yok böyle bir şey. ama bizde rektörlerin çoğunun hristiyan ve ermeni asıllı olduğu bir ülkede var.
kendi inançlarına ,kendi geçmişine bu denli düşman olan bir vatandaş kitlesi ,hatırladığım kadarıyla hiç bir ülkede yok.
-
@zigana
"kendi inançlarına ,kendi geçmişine bu denli düşman olan bir vatandaş kitlesi ,hatırladığım kadarıyla hiç bir ülkede yok."=iLkLer GeneLde Türkiye'de Yaşanır..Buarada Türban Bir İnanç mıdır? Kuran-ı Kerim'de Türban Takın İnançLı oLun diye bir ayet varda bizmi biLmiyoruz?
" hristiyan avrupa ülkelrinde bile yok böyle bir şey."= AdamLarın Başında Bi Tayyeap Yokta Ondan..
"ama bizde rektörlerin çoğunun hristiyan ve ermeni asıllı olduğu bir ülkede var." = O RektörLerin Dini iLe Irk'ı iLe ne aLakası var Konunun?TürbanLıLarı okuLa aLmamaLarını Diyorsan AdamLar İşini Yaptı Sadece..
"peki şimdiye dek örtün diye bir baskı yada bir zorlama olmuşmu?" =BayanLarı Başı Açık Diye Taksiye aLmayan 100mt iLerdeki Rus'u aLıp Kapısını biLe Kendisi açan zihniyettir yapan..
Son oLarak Geçin BunLarı Artık Geniş oLun Kasmayın ArkadaşLar..Yada Kasın NasıLoLsa Boşa Kürek saLLıyorsunuz..
-
Benim çok yakın tanıdığım biri Üni okumak için yaklasık bir 10 sene önce Trabzona gitmişdi. inancı islam dini olduğu halde Türban / Başörtüsü takma gereksinimi duymazdı. Trabzonda gittiginin yaklaşık ikinci ayında türban takması için çevresi tarafından zorlandı. Bu zorlamayı şöyle anlatmışdı bana : " Gittiğim her yerde başım açık diye herkes kötü gözlerle bakıyor bana, Kirada kaldığımız evin sahibi kadın türban takmazsam bizi evden çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. Geçengün de okulda türban takmayan bir kıza taciz etmişler.. Kendimi bu geri kafalı insanlardan korumak, dikkatlerini üzerime çekmemek için bende türban takıyorum artık." Demişdi..
Toplumun Baskısı yok, herkes hürdür diyenler bu olaylardan nekadar haberdar tartışılır.. Sen üniversite gibi bir kurumda Türban Takılabilir, Yasak Olamaz Dersen.. Toplumun Gerici Şahsiyetleri gerek baskıyla, gerek korkutmayla, gerek tacizle Kızlarımızı Kapanmaya zorlayacaktır.. Kim ne isterse desin Bu belkide Kimsenin KABULEDEMEDIGI bir gerçektir..
Türbanı takanlar kendilerini dine daha çok bağlı olarak görebilirler belki, bu kendilerinin inancı.. Ama kimse benim anama, bacıma, karıma sen türban takmıyorsun dinsizsiz.. sen türban takmıyorsun kötüsün.. Deme Hakkına Kesinlikle Sahip Değildir..
Bu anlamda Türban değişikliginin iptali bence çok dogru bir karardır..
Hem merak etmeyin.. ben bu güne kadar bir kızın sacını görüp tahrik olan erkek tanımadım.. (Sırf erkekleri tahrik etmemekse olay) Varsa öyle biri onunda nekadar insan oldugu tartisilir kanatimce.
-
Türban ve Savunucularına sonuna kadar karşıyım. Savunucuların Mantıklı bir Acıkalamasını görebilmiş degilim bu zamana kadar Hep babadan ogula kulaktan dolma bilgiler ve Cahilce İçerikler taşıyan yorumlara rastladım bugüne kadar. bence güzel ve yerinde bir karar.
-
Codißody bunu yazdı:
Türban ve Savunucularına sonuna kadar karşıyım. Savunucuların Mantıklı bir Acıkalamasını görebilmiş degilim bu zamana kadar Hep babadan ogula kulaktan dolma bilgiler ve Cahilce İçerikler taşıyan yorumlara rastladım bugüne kadar. bence güzel ve yerinde bir karar.
-----------------------------Malesef Seninde sunabildiğin Mantıklı bir şey yok. İnanmıyorum demenin dışında inancıma ters demenin dışında ben yazdığından hiç bir şey anlamadım, O Halde Türbana İnanan insanların inancı neden batıyo gözüne birader dersem, Büyük ihtimal laga luga cevap vereceksin bana.
Bu Memleketin İnsanları Burada Bir birilerinin Düşüncelerine Saygılı olmayı, Herşeyde Bir Toplumda yaşadıkları ve o Toplumun Ortalama Normlarında Adil kararlar almasını Bilmediği Sürece Daha Çok Birbirimizi Kamçılar Geridikçe Geri Gideriz.
Türkiye Genelinde Vatandaşa Sorarlarsa Türbana Evet Olsun diyenlerin Sayısı Olmasın diyenlerin Sayısına Kat kat ezici iken Halkının İnancına Bu kadar Fransız Kalıp Her konuda Çözümsüz kalmayı Tercih eden Yönetim, burada da Çözümsüz kalmasının Altında Yatan Sebep ne olabilir acaba.?
E Şimdi Biri Fırlar Senin dediklerin Laiklik Temelleri ile Çelişkilidir diyecek tahmin ediyorum, Arkadaşlar Laiklik Temellerine Aykırı olan Çoğunluğun inancına İnat etmektir, ve bu bizi hiç bir yere Götürmez. Doğru olanı yapmaktan kaçmaya ne kadar devam edeceğiz. Vede Sakın Kimse Şeriat Sisteme Bulaşır gibide Saçma Sapan bişey demesin Lütfen, Türban ile Şeriat Heleki Sistemleşmesinin Türbanla Sağlanacağı Çok Akla Mantığa Ters bir Söylemdir.
Laik vede Modern Türbanlı Canım Kızlarımız neden iş ve sosyal hayatın Dışına İtiliyor, Türban Denildimi Anayasa Koruyucusu Kesilen Hödülerimiz Görmek istedikleri tip insanı yaratmak gayesi ile Daha ne Kadar Bu Ülkenin Kaderi ile Oynamaya devam edecekler.
Vede Bu Yönetici Hödü Sayısı ilginçtirki Diğer Hödülerden Sayıca az olduğu halde Bu Direniş niye. Ve Yine İlginçtirki Yönetim sisteminin Ana Motorunu elinde Tutan bu Hödüler kime hizmet ediyor. Halkamı xxx Yerleremi. Bırakın arkadaşlar Bu tartışmada Görüyorumki kimse kimseyi anlamıyor, anlayamayacakta.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Codißody bunu yazdı:
-----------------------------Malesef Seninde sunabildiğin Mantıklı bir şey yok. İnanmıyorum demenin dışında inancıma ters demenin dışında ben yazdığından hiç bir şey anlamadım, O Halde Türbana İnanan insanların inancı neden batıyo gözüne birader dersem, Büyük ihtimal laga luga cevap vereceksin bana.
Bu Memleketin İnsanları Burada Bir birilerinin Düşüncelerine Saygılı olmayı, Herşeyde Bir Toplumda yaşadıkları ve o Toplumun Ortalama Normlarında Adil kararlar almasını Bilmediği Sürece Daha Çok Birbirimizi Kamçılar Geridikçe Geri Gideriz.
Türkiye Genelinde Vatandaşa Sorarlarsa Türbana Evet Olsun diyenlerin Sayısı Olmasın diyenlerin Sayısına Kat kat ezici iken Halkının İnancına Bu kadar Fransız Kalıp Her konuda Çözümsüz kalmayı Tercih eden Yönetim, burada da Çözümsüz kalmasının Altında Yatan Sebep ne olabilir acaba.?
E Şimdi Biri Fırlar Senin dediklerin Laiklik Temelleri ile Çelişkilidir diyecek tahmin ediyorum, Arkadaşlar Laiklik Temellerine Aykırı olan Çoğunluğun inancına İnat etmektir, ve bu bizi hiç bir yere Götürmez. Doğru olanı yapmaktan kaçmaya ne kadar devam edeceğiz. Vede Sakın Kimse Şeriat Sisteme Bulaşır gibide Saçma Sapan bişey demesin Lütfen, Türban ile Şeriat Heleki Sistemleşmesinin Türbanla Sağlanacağı Çok Akla Mantığa Ters bir Söylemdir.
Laik vede Modern Türbanlı Canım Kızlarımız neden iş ve sosyal hayatın Dışına İtiliyor, Türban Denildimi Anayasa Koruyucusu Kesilen Hödülerimiz Görmek istedikleri tip insanı yaratmak gayesi ile Daha ne Kadar Bu Ülkenin Kaderi ile Oynamaya devam edecekler.
Vede Bu Yönetici Hödü Sayısı ilginçtirki Diğer Hödülerden Sayıca az olduğu halde Bu Direniş niye. Ve Yine İlginçtirki Yönetim sisteminin Ana Motorunu elinde Tutan bu Hödüler kime hizmet ediyor. Halkamı xxx Yerleremi. Bırakın arkadaşlar Bu tartışmada Görüyorumki kimse kimseyi anlamıyor, anlayamayacakta.
-----------------------------Benim Laga Luga Yapacagımdan Şüphe Duyuyorsun ve Yazdıklarıma Karsılık birde Kendı Yazdıklarını göz Önünlde Bulundur. Haklı yada Mantıklı bir Acıklama yapmıs Olsaydın Kısa ve Öz Cevap verirdin Sen Resmen İçini Dökmüşsün be Aga. Bu Arada Türbana evet diyenlerdensin; O Halde Sana Açık ve Net bir Soru. Türbanın Mantıklı Bir Açıklamasını yap bize?
-
Codißody bunu yazdı:
--------------------------Benim Laga Luga Yapacagımdan Şüphe Duyuyorsun ve Yazdıklarıma Karsılık birde Kendı Yazdıklarını göz Önünlde Bulundur. Haklı yada Mantıklı bir Acıklama yapmıs Olsaydın Kısa ve Öz Cevap verirdin Sen Resmen İçini Dökmüşsün be Aga. Bu Arada Türbana evet diyenlerdensin; O Halde Sana Açık ve Net bir Soru. Türbanın Mantıklı Bir Açıklamasını yap bize?
-----------------------------mantıklı bı acıklama ıstemıssın ya kardesım hanı..al sana emınım bundan daha ıyı bır acıklama olamaz eger ınanansan tabıkı de...
Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! -
mndlna bunu yazdı:
Codißody bunu yazdı:
--------------------------Benim Laga Luga Yapacagımdan Şüphe Duyuyorsun ve Yazdıklarıma Karsılık birde Kendı Yazdıklarını göz Önünlde Bulundur. Haklı yada Mantıklı bir Acıklama yapmıs Olsaydın Kısa ve Öz Cevap verirdin Sen Resmen İçini Dökmüşsün be Aga. Bu Arada Türbana evet diyenlerdensin; O Halde Sana Açık ve Net bir Soru. Türbanın Mantıklı Bir Açıklamasını yap bize?
-----------------------------mantıklı bı acıklama ıstemıssın ya kardesım hanı..al sana emınım bundan daha ıyı bır acıklama olamaz eger ınanansan tabıkı de...
Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
mantıklı açıklamaya bak ya :S ! -
TheLastWar bunu yazdı:
mantıklı açıklamaya bak ya :S !
-----------------------------bu ınananlar ve allaha ıman edenler ıcın yeterı kadar acık bı ıfadedır...bız allahtan gelen emırlerı sorgulamayız, sorgulanmasını da kabul etmeyız..dın ustunde tartısılabılecek bır konu dııldır...
bu gayet mantıklı bır cevaptır..cunku bızım ınancımızda allah ortunmeyı emretmıstır ve mumınlere de bunu uygulamak duser..bu ınanmayanların anlayabılecegı ya da tartısabılecegı turden bır konu dııldır kardesım uzgunum...
allah emretmıstır ve o yuzden basortuludur..turban ( bas ortususunu tercıh edıyorum) hakkındakı sorulara yok efendım nıye ortuolar, yok efendım kuranda var mı bole bısı gıbı olan butun sorulara cevap oldugunu sanıyorum...
-
mndlna bunu yazdı:
Codißody bunu yazdı:
Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
-----------------------------ya bırakın bu google 'den araştırma Ayaklarını diyorum ya kulaktan ondan bundan duyma bilgiler bunlar. Sen Söylesene Söylerkende Şerefin Namusun Üzerine yemin Etsene Hayatında Kac Kere Kuran okudun ? veyahutta kac kere namaz kıldın ? Ayrıca bu C/P yaptıklarının dogruluk payını nasıl ispatlıyacaksın bana ? bunlar göreceli şeyler öyle C/P yapıpta herşeyin kanıtı budur denilebilecek kadar kolay degil. yada ben ve benım gibi bir cok arkadasın anlayış - kavrayış biçimi bu. Demek istedigim şey şudur ; Kimseye niye türban takıyorsun demek zorunda degilim. sadece yaptıkları şeyi savunlamarı yanlış herkezin kendı inancı herkez istedigini yapabilir bu ülkede herkez hür. fakat yaptıklarını ALLAH için yapsınlar birileri kalkıp türban türban diye kıçını yırtacagına amerikanın ayaklarını yalamayı bıraksın. Son olarakta ; Kuran 'a madem inanıyorsun ayetlerini biliyorsun yeri geldiginde C/P 'de yapabiliyorsun ben sana bir soru sorayım ; Kuran Yeryüzüne inmeden önce (Milattan önce Yaşayan insanlar Neye İnanıyordu ? günah - sevapları ne olacak öbür tarafa gittikkleri zaman ne ile sorgulanacaklar ?