folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Anayasa mahkemesi haddini aşmıştır. Bu kararla birlikte yapılacak anayasa değişikliklerinin hepsi anayasa mahkemesine bağlı olacaktır. Dolasıyla tümüyle anayasa mahkemsine dayalı bir anayasa bu da anayasa mahkemesine yasama yetkisi vermektedir ki bu güçler ayrılığına aykırıdır. 550 milletvekilinden 540 tane kabul oyu olsa dahi anayasa mahkemesi Allah kesilecektir. Bundan saçma bir rejim yoktur. Atatürkçülük'le bağdaştıran arkadaşlara ise diyecek bir şey yok zaten. atatürk'ün kurduğu rejimin gerektirdiği sistemi bozuyorlar zaten. Atatürk'ün "Zor bir dönem geçirdik bundan böyle benden sonra bu ülke milletin temsil edildiği değil, benim getirdiğim rejimi kıçına göre yorumlayanların kararıla yönetilecektir." benzeri bir laf ettiğini duymadım. Duyan varsa kaynaksız belirtebilir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı:
    -----------------------------
    Anayasa mahkemesi haddini aşmıştır. Bu kararla birlikte yapılacak anayasa değişikliklerinin hepsi anayasa mahkemesine bağlı olacaktır. Dolasıyla tümüyle anayasa mahkemsine dayalı bir anayasa bu da anayasa mahkemesine yasama yetkisi vermektedir ki bu güçler ayrılığına aykırıdır. 550 milletvekilinden 540 tane kabul oyu olsa dahi anayasa mahkemesi Allah kesilecektir. Bundan saçma bir rejim yoktur. Atatürkçülük'le bağdaştıran arkadaşlara ise diyecek bir şey yok zaten. atatürk'ün kurduğu rejimin gerektirdiği sistemi bozuyorlar zaten. Atatürk'ün "Zor bir dönem geçirdik bundan böyle benden sonra bu ülke milletin temsil edildiği değil, benim getirdiğim rejimi kıçına göre yorumlayanların kararıla yönetilecektir." benzeri bir laf ettiğini duymadım. Duyan varsa kaynaksız belirtebilir.
    iyice saçmalamışsın.Haddini neden aşsın?
    İleride yaşanacak çekişmeleri gördüler çünkü.Kuvvetler ayrılığı ilkesi demişsin ama yaptığın yalnızca kelime oyunu ve kafa karıştırmaktan ibaret.
    Ayrıca dediğin SAÇMA!54o kişinin kabul etmesi birşeyin iyi olduğun anlamına gelmez.Bu bağldam örnek verecek olursak başımızda çok sayıda aynı konuda hem fikir insanın olması onların doğru yapması demek değildir.Bkz: Adolf Hitler.
    Ayrıca;
    ANAYASA mahkemesine kararı herkes götüremez.bUNU KİM Yapabiliyor bugn?CHP.Neden?Aldığı oy oranıyla alakalı.1o kişi çıkıp bir kararı anayasa mahkemesine taşıyamaz.Yani 54o kişi kabul etse 1o kişi istemiyor diye kabul edilmemesi mümkün değil,anayasa mahkemesine bile götüremiyorsun kararı zaten.Belli bir sayıda olmaları gerekir
    Bilgisizce ve saçma bir yorum olmuş senin ki
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    kuytul bunu yazdı:
    iyice saçmalamışsın.Haddini neden aşsın?
    İleride yaşanacak çekişmeleri gördüler çünkü.Kuvvetler ayrılığı ilkesi demişsin ama yaptığın yalnızca kelime oyunu ve kafa karıştırmaktan ibaret.
    Ayrıca dediğin SAÇMA!54o kişinin kabul etmesi birşeyin iyi olduğun anlamına gelmez.Bu bağldam örnek verecek olursak başımızda çok sayıda aynı konuda hem fikir insanın olması onların doğru yapması demek değildir.Bkz: Adolf Hitler.
    Ayrıca;
    ANAYASA mahkemesine kararı herkes götüremez.bUNU KİM Yapabiliyor bugn?CHP.Neden?Aldığı oy oranıyla alakalı.1o kişi çıkıp bir kararı anayasa mahkemesine taşıyamaz.Yani 54o kişi kabul etse 1o kişi istemiyor diye kabul edilmemesi mümkün değil,anayasa mahkemesine bile götüremiyorsun kararı zaten.Belli bir sayıda olmaları gerekir
    Bilgisizce ve saçma bir yorum olmuş senin ki

Öncelikle benim başlık hakkında yazdığıma saçmalamışsın diye yorum yapamazsın, bu hak sana kimse tarafından verilmedi. Benim bahsettiğim durum anayasa ihlalidir. anayasa mahkemsi şekil olarak bile kısıtlı müdahale edebiliyor anayasa değişikliklerine bkz 153.madde. Bu gidişle giderse anaysa mahkesine 10 milletiviklinin bile görütmesine gerek kalmadan müdahale edilebilecek anlamında söyledim. Çünkü anayasayı, anayasa mahkemesi ihlal etmiştir zaten. Bilgim ve yorumum yeterli. Seni de biliyorum ne kadar geçerliliği yüksek yorumlar yaptığını.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    orada zaten ayrı bir saçmalamışsın :)
    yok  durduk  anayasa mahkemesi elini atacak,şunu yapacak,bunu yapacak bla bla bla.
    mahkeme g.tnden element uydurmuyor.kanunun ona verdiği yetkiyi kullanıyor.
    karar battığında da birilerine haddini aşmış oluyor vesselam
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    orada zaten ayrı bir saçmalamışsın :)
    yok  durduk  anayasa mahkemesi elini atacak,şunu yapacak,bunu yapacak bla bla bla.
    mahkeme g.tnden element uydurmuyor.kanunun ona verdiği yetkiyi kullanıyor.
    karar battığında da birilerine haddini aşmış oluyor vesselam

karar her ne olursa olsun  tartışılır. Senin zihniyetinden dolayı anayasa mahkemesini savunduğun ortada. Senin istediğin yönde bir karar olabilir. Kararın yanlış olmasından çok karar alma yöntemi beni çekti. Dikkat edersen de bunun üzerine konuşuyorum. Ayrıca benim saçmalıklarım sana batmasın, rahat ol.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    Türkiye garip bir ülke Demokrasinin en basit tanımı çoğunluğun istediğinin olmasıdır.Ama kalkıp eski anayasa mahkemesi başkanı bunun aksini iddia ediyorsa gerçekten garip bir ülkede yaşıyoruz demektir.Haa tamamen haksızda sayılmaz.sokakta akp'ye oy veren insanların sosyal hayattaki duygu,düşünce ve davranışlarını incelediğinizde bir çok yanlış ve çelişkiyle dolu bir yaşam sürdürdüklerini,belli siyasi görüşe mensup gruplara nefret beslediğini görürsünüz.Ama laik,aydınım diye geçinenlerde çok mu iyi hayır.aynı bkun laciverti.kendi salt çoğunluklarını sağladıkları taktirde şu an yaptıkları DEMOKRASİ tanımının tam tersini yapma yüzsüzlüğünü göstereceklerine eminiz.bu yüzden bu ülkede demokrasi olmamalı.çoğunluğun dediği değil toplumun refahı için hayırlı olan kararların uygulanması gereken bir model olmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    portakal
    portakal's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

Ne milleti?utanmadan nasıl o milletin adını ağzınıza alıyorsunuz.Bu kadar hainliği,kahpeliği bu millete yaptıktan sonra.Sizin millet iradeniz ermeninin,arapın,kürtün iradesi.

sızın ıradenız derken??? bu ulkede ınananların hepsı arap ya da kurt mu..ayrıca arap,kurt ya da ermenıyse bu senı ne ılgılendırır..ınsanlar dogarken secemezler ırklarını,aıt oldukları mılletlerı..o yuzden sana kımse bu hakkı vermez..kımse senın turkulugune laf edemeyecegı gıbı sen de kımsenın araplıgına ya da ermenılıgıne laf edemezsın...

ayrıca buna da sukur, arap kurt yada ermenı de olsa bı ıradeye sahıpmısız..sız bız dıye ayırdıgına gore sızın hıc bı ıradenızın olmadıgı 3 5 tane zıhnıyetı bozuk adama ıtımat ettıgınızden bellı oluyo...

burası turkıye arkadasım..bu topraklarda yasayan ınsanlar yuzyıllar boyunca bagımsızlıklarına ve ımanlarına laf gelmemesı ıcın calıstılar...osmanlı da ve ondan sonra turkıye cumhurıyetınde yasayan hıc kımsenın manevı duygularına hakaret etmek kımseye dusmemıstır...

canakkalede benım bası ortulu atalarım da savastı..3 5 tane capulcuya dusmez onların basortusuyle ugrasmak...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:
    tugra bunu yazdı:

RevengeX bunu yazdı:
    laiklik devlettedir.. laiktir devlet çünkü her vatandaşına aynı yaklaşmak zorundadır ayrıca laiktir çünkü devlet bir şahıs değildir bu yüzdendir ki din ile alakası yoktur olmamalıdır..

ancak bu devletten hizmet alan gerçek şahısların ve vatandaşlarınında böyle olması gerektiği anlamına gelmez.. yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.. kaldı ki laikliğin amacı : herkese dinsel özgürlüğü tanımaktır.. yahudisine hristiyanına müslümanına ... salak salak konuşmayalım... devlet laik diyerekten ben devletin kurumlarına laik bir şekilde girmek zorunda değilim..

son olarakta devlet laikliktir çünkü belirli bir dine göre yönetilemez ilahi kurallar yerine bilimsel kurallar geçerlidir..bu karar ne kadar laik ?? laikliğin amacı her kesime özgürlüğün yanında belirli kesimi saf dışı bırakmak onları yoktan görmek değildir!!!

Ok hoca "yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.." demişsin..Bende diyorum ki; sen Laik değiLsin diye devLette Yobaz oLmak zorunda değiL..Aynı şey demi bak nasıLda benziyor birbirine...

yobaz kelimesi : sadece bir kesime hitap etmemelidir çünkü; sallasan yobaza değer, entellektüelim diye geçinen yobazlar, marjinaller, ateistler, solcular, çağdaş yobazlar vb. ile doludur etraf... beyinde çözülmesi gereken bi hadisedir, kendine göre etrafındaki insanlarla, konuşmadan, dinlemeden, anlayacak kapasitesi olmamasına rağmen anlamaya bile çalışmadan "yobaz" yaftası yapıştıran insanlar da asıl yobazlar, gericiler, kaz kafalılardır... (alıntıdır) çünkü senin gibi bi herif için parmaklarımı yoramam.. anlamını bilmediğin kelimeleri kullanma ..

bu kadar aptal bir cümleyi hangi ruh halinde yazabiliyorsun incelenmesi gerek.. ben diyorum ankara sen diyosun gel beni..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

1- İslam dini evrenseldir ve tamamı ile tüm zamanlar için gelmiştir. İnanmayan inanmama özgürlüğüne sahip olduğu gibi; inananın da inanma özgürlüğü şüphesiz ki olmalıdır. Fakat sorun inanmayanın ve bilmeyenin onun hakkında yorum yapma hakkını  "babasının tarlasıymış" gibi kendisinde hak bulmasıdır.

2- Allah'a şükür ki bu forum tartışmaları boş bir arazi de yapılmıyor. Yoksa acayip kan dökülürdü. Hepinizi seviyorum, hepiniz güzelsiniz, hepiniz doğrusunuz :)

kendinize ayığ olunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

boşuna tartışmayın nefes tüketmeyin arkadaşlar. bundan böyle Atatürk ün dediği '' Hakimyet kayıtsız ve şartsız milletindir''   sözünü zannedersem bir süreliğine unutmak ve unutturulmak  zorunda kalacağız...

%47 de olsa %80 de olsa demekki kıymeti yok...

Temel adalettir .
Toplam Hit: 20071 Toplam Mesaj: 166