Arılar Peteğe Allah Yazdılar..
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------
bedüziman said nursinin işi... o yazdırdı arılara bunu...
-----------------------------garanti o yaptırmıştır namaz kılmıyom diye cemaat yurdun (babam yazdırmış bende babamı kıramadım gittim) dan da atmışlardı beni, gerçi namaza zorladıklarından sonra benim o yurtta yapmadıgım şey ipnelik kalmamıştı o ayrı mesele :D
o değilsede abiler yapmıştır :D
-
yok arının balı sineğin kanadıyla imanına ispat arıyan bi o var da...
-
VisualBoy bunu yazdı:
kapil bunu yazdı:
-----------------------------yorumlarını biraz daha dikkatli yazsan iyi olur Allahu teala hiç bi kökene benzemez yani arab kökenlimiş gibi demen yanlış art niyetin olmasa bile o tektir hiç bir varlıga benzetilemez. :)
-----------------------------bana ispatlatlasana kökensiz oldugunu
ben onu kendine eğlence arayan biri olarak görüyorum, madem hiç bişey e ihtiyacı yoktu seni yaratma amacı neydi?
şeytan ın Adem i yoldan çıkaracagını biliyordu, peki şeytanla neden böyle bi yarışa girildi? sonucunu bilsede...
neden dünya 7 günde yaratıldı? ol demesiyle olmayacak mıydı?
vb sorularla inançsızlığı mı savunurum...
-----------------------------ispatlansa ve herkeste bunu somut olarak görse seni neden sınamaya gerek duysun o zaman.. amaç sınamak değil mi? biz yaratılanları görüyoruz ve herşeyde gerçekten müthiş bi uyumluluğun olduğunu da görüyoruz ve mevcut ilimler gerçekten olanların tesadüfen oluşmadığınıda açıkca kanıtlıyor..o zaman gerçekten seni yaratan bir güç var kanısına varıyoruz...
Allah insanları kendi sıfatlarını görmesi ve göstermesi için yaratmıştır... sana bir örnek veriyim... hiç bir ders hocasının sınıfa girip sınav yapmadan sen şu, sen bu notu aldın diyebilir mi? sen böyle bir durumun adaletli bişey olduğunu düşünüyormusun.. işte önce sınav sonra notun, mesele bu...
Zaten Kur'an'da Allah diyor, istesem 1 günde de yaratabilirdim.. demek Yaradan böyle uygun görmüş ve yapmış... sanki 7 gün diyerek sen ve senin gibilerin aklında şüphe uyandıracağını bilmiyormuydu.. bir hile olsaydı birden yarattım ifadesi kullanılırdı Kur'an da dimi?.. demek böyle şeylere gerek duyulmamış...
-
TheOutlaw bunu yazdı:
-----------------------------ispatlansa ve herkeste bunu somut olarak görse seni neden sınamaya gerek duysun o zaman.. amaç sınamak değil mi? biz yaratılanları görüyoruz ve herşeyde gerçekten müthiş bi uyumluluğun olduğunu da görüyoruz ve mevcut ilimler gerçekten olanların tesadüfen oluşmadığınıda açıkca kanıtlıyor..o zaman gerçekten seni yaratan bir güç var kanısına varıyoruz...
Allah insanları kendi sıfatlarını görmesi ve göstermesi için yaratmıştır... sana bir örnek veriyim... hiç bir ders hocasının sınıfa girip sınav yapmadan sen şu, sen bu notu aldın diyebilir mi? sen böyle bir durumun adaletli bişey olduğunu düşünüyormusun.. işte önce sınav sonra notun, mesele bu...
Zaten Kur'an'da Allah diyor, istesem 1 günde de yaratabilirdim.. demek Yaradan böyle uygun görmüş ve yapmış... sanki 7 gün diyerek sen ve senin gibilerin aklında şüphe uyandıracağını bilmiyormuydu.. bir hile olsaydı birden yarattım ifadesi kullanılırdı Kur'an da dimi?.. demek böyle şeylere gerek duyulmamış...
-----------------------------o zaman ALlah ben ve benim gibi düşünenelerin cehenneme gitmesini istiyor,
hani Allahın adaleti tartışılmazdı, hani Allah tüm insanları severdi, merhamet gösterirdi???
-
Allah kullarının onu tanıyıp ona ibadet etmesini ister... Sana verdiği o kadar şeyden sonra sen kalkıp ona isyan edersen elbette ki cehennemi hakkedersin... örn: sen anne'nin ve baba'nın senin için verdiği emeklerden sonra onları tanımayıp onlara isyan edebilirmisin... bu nankörlük değilmidir?.. mantıklı olan kendisini kabul etmektir... çünkü sana sonsuz güzel bir hayattan haber vermektedir... nankörlük edince de cehennem azabından haber vermektedir..
-
şu orada burada çıkan yazılar allah yazıları bir kere de türkçe olsun be :D
ramazan pidesinde de çıkmıştı bir keresinde fırıncının teki çıkmıştı haberlere. al bir tel.büküp allah şekline getir . ateşe tut,kızınca bas pidenin üzerine oldu sana allah yazılı ramazan pidesi. bir de habercileri ara.oooh reklama geeeel...
-
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------malzemeler:
1 adet fenni petek
1 adet sulu boya fircasi
1 adet sekerli su olan tas
1 suru arihazirlanisi:
bos petege istediginiz yaziyi firca yardimi ile sekerli su ile yazip kovana koyuyorsunuz. arilar sekerli su olan yerleri hemen doldurmaya basliyorlar istediginiz yazi ortaya cikiyor.
her ramazan mutemadiyen bu petekler yurdun mutelif yerlerinde hortlar...
katılıyorum.. -
Bir kere cennet ve cehennem olayı başlıbaşına saçmalık.Fiziki olmayan bişeye nasıl zarar verebilirsin yav..Bunları yapmazsan cehenneme gidersin..Yok yaa herşey o kadar basitmi yani :D Bence sizin inandığınız Allah herşeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyo..En başında cehenneme gideceğim belliyse beni hangi yoldan oraya daha kısa sürede ulaşacağımı izlemek içinmi buraya gönderiyo..Habi irade varya iki yoldan birini seçersin sonrada seçtiğin yolun sonuçlarına katlanırsın.Ulan her yol aynı yere çıkıyosa hangi yolu seçtiğimin ne anlamı var birader...
Bir başka olayda Allah diye inandığınızı hala bir varlıkmış gibi algılamanız.Çünkü böyle olunca yazdıklarınız felsefeden öteye gitmiyo,içinizde araştırdığını söyleyenler var ama araştırmaları genelde taraflı...Allah dediğinizi bi varlık olarak algılarsanız diğer maddesel nesnelerde onun olabilmesinin imkanı yok..
Ben herşeyin hammaddesinin aynı olduğunu düşünüyorum..Böyle düşündüğüm içinde bir isme yada yaratıcıya ihtiyaç duymuyorum.Çünkü baktığım herhangi bir şeyin hammaddesinin benimle aynı olduğunu biliyorum..Bu şu demek oluyo; seninle ve etrafında gördüğün yada bilmemkaç milyar ışıkyılı uzakta olduğu için göremedin bir gezegenle hammadden aynı..
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Bir kere cennet ve cehennem olayı başlıbaşına saçmalık.Fiziki olmayan bişeye nasıl zarar verebilirsin yav..Bunları yapmazsan cehenneme gidersin..Yok yaa herşey o kadar basitmi yani :D Bence sizin inandığınız Allah herşeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyo..En başında cehenneme gideceğim belliyse beni hangi yoldan oraya daha kısa sürede ulaşacağımı izlemek içinmi buraya gönderiyo..Habi irade varya iki yoldan birini seçersin sonrada seçtiğin yolun sonuçlarına katlanırsın.Ulan her yol aynı yere çıkıyosa hangi yolu seçtiğimin ne anlamı var birader...
Bir başka olayda Allah diye inandığınızı hala bir varlıkmış gibi algılamanız.Çünkü böyle olunca yazdıklarınız felsefeden öteye gitmiyo,içinizde araştırdığını söyleyenler var ama araştırmaları genelde taraflı...Allah dediğinizi bi varlık olarak algılarsanız diğer maddesel nesnelerde onun olabilmesinin imkanı yok..
Ben herşeyin hammaddesinin aynı olduğunu düşünüyorum..Böyle düşündüğüm içinde bir isme yada yaratıcıya ihtiyaç duymuyorum.Çünkü baktığım herhangi bir şeyin hammaddesinin benimle aynı olduğunu biliyorum..Bu şu demek oluyo; seninle ve etrafında gördüğün yada bilmemkaç milyar ışıkyılı uzakta olduğu için göremedin bir gezegenle hammadden aynı..
ya abi rahat mı batıyor ya:Dçıkma konu dışına coşacak şimdi herkes:D...
-
Benim Allah'im anam ve babamdir.
Beni uyaran arkadas, senin herhalde Allah'la tanismisligin varki bu kadar emin konusuyorsun.