Cinler Hakkında Biraz Bilgi (Bilimsel Bir Derleme)
-
harun yahyaya beni ilgilendirmior ayrica fanatik dinci biri degilim ama gercek su ki bazi modern bilimleri kendim kuranin tercümesinde kendim okudum ve gördüm.
sonra DÜSÜNMEYE BASLADIM ;)
-
filiz bunu yazdı:
-----------------------------harun yahyaya beni ilgilendirmior ayrica fanatik dinci biri degilim ama gercek su ki bazi modern bilimleri kendim kuranin tercümesinde kendim okudum ve gördüm.
sonra DÜSÜNMEYE BASLADIM ;)
-----------------------------
zariyat suresinn tercumesinide okudun mu:dordaki "ben" yerine "biz" leri?
51. ayeti?
51. ayet: o halde allaha koşun şphesz bn onn trfndan gonderilmiş apaçık bir yol gostericiim.
km soluo bu ayeti hz muhammedmi allah mı :s -
cinler insanlarla aynı boyutta değildir.
Nasılki maddeyi 4 halde(katı sıvı gaz plazma) incelersek ve buna zaman boyutunu da ilave edersek cinleri görmeyişimize cevap olması gereken hususun da boyut farklılığından kaynaklandığını söylemek yanlış olmaz.
Farklı ritüeller, değişik varyasyonlarla okunan dualar, yada bedensel disiplinler hepsi çağlar boyunca irtibat kurabilme adına geliştirilmiş ikincil, üçüncül yollardır.
Halbuki bu işin bir temel kuramı var. Kitabın ismi ***** ******* ******** ve toplam ** ciltlik bir eser.
(öm yoluyla kitabın adı hakkındaki sorularınız cevapsız kalacaktır denemeyin)
daha fazla anltmak istemiyorum.
Eklemek istedğim diğer bir şeyse, müslümanım diyen herkes amentüye inanmalıdır. Amentüde cinlerin varlığına iman etmek ele alınmıştır. Ha ben müslüman değilim derseniz o başka. Diğer güruha "inanmayın yok öyle şey" demek inançsızım diyen insanların yapacağı bir şey olmamalı.
Madem inançsızsın başkalarının inancına dokunma. Madem inançsızsın misyonerlik yapmak hangi davanın güdümüdür bir anla.
İnançsız insan kendi inançsızlık anlayışını aşılamak,yaymak zorunda değil.
-
partal bunu yazdı:
-----------------------------zariyat suresinn tercumesinide okudun mu:d
ordaki "ben" yerine "biz" leri?
51. ayeti?
51. ayet: o halde allaha koşun şphesz bn onn trfndan gonderilmiş apaçık bir yol gostericiim.
km soluo bu ayeti hz muhammedmi allah mı :s
-----------------------------tipik bir yaşar nuri öztürk bakış açısı klasiği
-
holywood bunu yazdı:
-----------------------------bi cümlenin başını okumadan ortadan başlarsan verdigi anlamı algılayamazsın.ayetlerde böledir öncesini de okuman gerekir.
zariyat suresi :
50:Ey Muhammed! de ki: "Öyleyse Allah'a koşun, gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.
51:Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın (O'na ortak koşmayın). Gerçekten ben size O'nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım."
dostum kuran önümde uydurma, tipik bir dinci, bağnaz, bakış açısı.
50. ayette ey muhammed fln yok dikkat et.edit: http://www.kurantefsiri.org/hidayet.aspx?sID=51&aID=50
edit 2 : yemek yiyim devam ederiz.
-
51. ayeti?
-----------------------------pek bisey anlamadim ama sanirimki kuranda gecen ben siz biz ayirmakta pek zor degil.
biz - melekler
ben-allah
hz, muhammedin sözlerinide bu ara ayirmakda zor degildir.
-
filiz bunu yazdı:
-----------------------------51. ayeti?
-----------------------------pek bisey anlamadim ama sanirimki kuranda gecen ben siz biz ayirmakta pek zor degil.
biz - melekler
ben-allah
hz, muhammedin sözlerinide bu ara ayirmakda zor degildir.
neden anlamadın pek bişey? 51. ayet allahın soyleyeceği birşey diil yani allah soylememişmi kuranda yazanları, hem allahın asistanlara mı ihtiyacı var ki melekleri yarattı? -
holywood bunu yazdı:
partal neden herşeye muhalefetsin?
farkettiysen aynı konulara yasıors sende denniscilik oynuosn o zmn. -
la_brasil bunu yazdı:
-----------------------------shockman dodo kayboldu ( gayb oldu) bence mesajları okuduktan sonra daha detaylı bilgiye kavuşur.
konu uzadıkça uzuyor. talep olursa cinlerle ilgili daha detaylı bilgi de verebilirim.bu bilgiler onlar hakkında ki bir çok bilinmeyen sorunun cevabı niteliğinde olacaktır.
kaybolmadım mesajları okuyorum :) ama ben cinlerle bilimsel olarak ilgileniyorum. siz daha üstad sınız. bu arada bir arkadaş cinlerin hücrelerden oluştugunu soylemiş. bu kesinlikle yanlıştır.zaten biraz düşününce boyle bir şeyin olamayacağını anlarsınız. -
kaybolmadım mesajları okuyorum :) ama ben cinlerle bilimsel olarak ilgileniyorum. siz daha üstad sınız. bu arada bir arkadaş cinlerin hücrelerden oluştugunu soylemiş. bu kesinlikle yanlıştır.zaten biraz düşününce boyle bir şeyin olamayacağını anlarsınız.
-----------------------------hem bilimsel olarak ilgilendigini yaziosun öteki tarafdan cinlerin varolusun hücrelerden olabilecegini zannetmiosun.
kusura bakma ama biraz celiskili oldu.