Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?
-
abi öle saçma şey mi olur 40 gün bekle felan adam günah işledi Tövbe edecek. Gerisini ALLAH a bırakcaksın. Sen diyelim şeytan a uydum perşembe günü içki içdin sabah oldu et tövbe ni git namazına elin aklına bakma seni onlar deil ALLAH bağışlayacak...
Her kez kafasına göre bir şeyler söyler namazını aksatma... -
Tugrulbaba'nın dediği doğrumu bilmiyorum.Doğrudur belki çeşitli görüşler var.İçki içmenin günahı işte seni bırak bizi bile tartışmaya sürüklüo :)
-
abi bunun bi ayet'i veya hadis'i varmi?
a.q. ben bircok kez persembeleri disco/bar'da sabahlayip sonra cuma'ya gittigim olmustur. :/ -
emirreis demişki:
abi öle saçma şey mi olur 40 gün bekle felan
götten sallama yok yani. -
dengeee hocam şimdi şöyle bişide var gusül abdesti.
Dinimizde zina yasak bildiğin gibi hatta en büyük günah.
İçki içmek le arasında pek bir fark yok.
e hadi şimdi zina dan o pislikten gusül abdestinle yırtıyosun diyelim.(sadece dünyada)
içkidende gusülle temizlenip yine ayn gün tövbe edip Cuma'nın ön saflarında yer almak iyi bir temenni bence. -
bak arkadasım hangi alim söylemiş göster bana bir de bunu Kur "an da açıklasın kabul ederim.
Adamın birisi Efendimiz zamnında ölmüş bir kadına tecavüz ediyor ve sonra çok pişman olup efendimiz yanına gidip durumu anlatıyor.
Efendimiz onu makamından kovuyor sonra Rabbimiz de ona tövebeleri ben kabul ederim diyor.
Yani yalnız ALLAH kabul eder kardeşim.
"Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah"ın lütfundan isteyin. Allah"ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz."
"Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar."
Sen tövbeni et
Öyle bir zamandayız ki günah a girmemek imkansız.
Zaman şeriat dönemi değil zaman imanı kurtarma dönemi. -
Bu konu hakkinda Seyhimiz bir fetva yayinlamalim yoksa muridler arasinda mezhep ayrismalari ortaya cikacak :)
-
emirreis +
-
@ertan
Hz. Peygamber (sas) Efendimiz, "İçki bütün kötülüklerin anasıdır" buyurmuştur. En güzeli hiç içmemek. -
Alkolun etkisinden kurtulduktan sonra bilincin yerindeyse ve sağlıklı düsünebiliyorsan ibadetini yerine getirebilirsin bence.40 gün gibi bir süre beklemeyi hangi kaynaktan okudunuz öğrenebilirmiyim?
Toplam Hit: 14456 Toplam Mesaj: 95