Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?
-
İlk başta tövbe etmen gerekiyor.Sonra da 40 gün(iş günü değil)beklemen lazım.Bu süre içinde namaz... yapamazsın.Sonrada bidaaa içmeseniyi olur.
-
jamaican kardeşim bildiğim kadarıyla içki içtikten sonra en az 1 ay ne namaza gidebilirsin nede Kuran-ı Kerime 'e el sürebilirsin...yanlış biliyorsam uyarın
-
ben birazdan imama sormaya gidiyom..
-
devil krdş sanırsam senin bildiğin 1 ay şarap gibi ağır içkilerdendir ama biranın fazla tesiri olmaması nedeni ile cumaya gitmesinde bir sakınca yoktur yani krdşim cumaya gidebilirsin cuma kaçmaz cuma farzdır bunu unutma
-
ya remote bana garezin olduğunu neden düşüneyim;
ayrıca kaynakları ben yukarıda yazmışım zaten bir daha bir daha benden niye kaynak istiyorsunuz?
Kütübü sitteyi açın okuyun babam en kral kaynak 18 cilt kitap. Hangi sayfasında yazdığını şimdi nerden hatırlayım allaşkına? Ama iş inada binse ben tekrar bulurum o konuyu şüphen olmasın.
Ben eğerki yanlış bir şey hatırlıyorsam burda kalkarım ey tarikat ben yanlış hatırlıyormuşum, beni affedin yanlış bilgi verdiğim için derim. Bunuda yaparım.
İş şu cümleden sonra inada bindi ben 18 cilt kitabın alayını tarayacam şimdi.. Bulacam o hadisi şerifi burada yazacam kimin aktarımı kimin rivayeti hepsini yazacam..
---------------
yukarıdaki mesajı silmeden 40 gün hadisesi hakkındaki bilginin sahih olmadığı hakkında bilgi geçeyim dedim. Konu hakkındaki sabit duruşumdan dolayı özür dilerim. -
babamın arkadaşı cami hocası bi anısını anlatmıştı alkolik bi adam caminin önünde abdest alıyomuş cemaat adamı git burdan gibisinden terslemeye başlamış hocada cemaati uyarmış Allah'la kul arasına kimse giremez o adam belki tövbe edip dine yönelecek böyle yaparak bütün günahlarını siz alırsınız demiş paylaşayım dedim bence böyle insanları dinden soğutmamak lazım .tabiki bu benim görüşüm fetva verebilecek bilgiye sahip değilim.
-
birincisi dualarınız kabul olmaz , namazınız kabul olmaz gibi cümleler çok saçma geliyor
Allah ile kul arasına kim girebilir ? nerden bileceksiniz kabul olmadığnı ? ayrıca bu kabul olayı da nedir ne demek kabul ? ne kabul ediliyor ki ?
benim bildiğim namazda önemli olan niyettir. alkollüde olsan namaz kılmak istiyorsan bunun için bir engel olmamalı -
ARkadaslar ne yazıkki dinimizde de bölünmeler tarikatlar var..Ve ne yazıkki herbir tarikakatın üst düzey kişileri farklı bilgi veriyorlar artık...Hatta çoğu mal mülk peşinde oldugu icin yanlış bilgiler veriyorlar..Benim düşüncem önüne gelenin din adamıyım diye kitap yazması sonucu böyle bir karmaşa olduğudur...
Bu sorunun aynısını benşahsen başıma geldigi icin bizim lisedeki din hocasına sormuştum..Şimdi lisedeki din hocası çok sağlam blgi veremez diyeceksiniz ama bizimki öyle değil üniversitede doktarasnı yapmıs docent olmaya hak kazanmış biri..Ve bana adana müftülügünden onaylı bi kitabı kaynak göstererek açıkladı olayı..Dedigine gore permembe gecesi içip ..ertesi gun kalkıp cuma ya gideblirmişiz...Yani 40 gün felan demedi..Ama Ben tugrulbabaya yalancı felan demiorm...Okudum diyorsa okumuştur..Ama benim tahminim yanlış hatırlıyor..NEyse o da araştıracam demiş zaten.. -
herkese iyi günler.....
dostum günahların ibadeti engellememesi gerekir.. yani ikisinin yeri ayrıdır.. bu istediğini yap manasına gelmiyor.. din bir yaşam biçimidir.. islamiyet bir bütündür. hem içkimi içerim hem namazımı kılarım mantığı bugün (aramızda varsa bektaşi arkadaşlar onları tenzih ederim) bektaşi mantığı dediğimiz mantığın ortaya koyduğu yanlış bir düşünce tarzıdır.. bu yanlışı hepimiz yapıyoruz ben de dahil.. ama doğru değil..eğer amacın doğruyu bulmaksa doğrusu hiç içmemektir.. o namazı kılamamanın bizden götüreceklerin tasalanmak yerine o içkiyi içmenin bizden götüreceklerine tasalanmak daha yerinde bir düşünce olacaktır. ama amacın kendini rahatlatmaksa cevap şu ki ;
ikisinin birbiriyle bağlantısı kur'an mantığıa göre yoktur.. fakihlerin söyledikleri genelde öok uzak ihtimallerdir.. yani 40 gün filan falan gibi..
allah yanlışımız varsa bizi affetsin.
-
Kreston'a katılıyorum.
Toplam Hit: 14480 Toplam Mesaj: 95