Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?
-
valla kardeş bizden ispat isteyeceğine git araştır derim, araştırmaya da kütübü sitte, emanet ve ehliyet, fizilal-il kurandan başla istersen..
-
Ani videolumu istersin?
-
Kuran da 40 gün diye bişey yazmıyor ..
Ayetler aklıma geldiyi gibi söyleyeyim tam olarak siz açar bakarsınız .
alkölün direk yasaklanması gibi bişey yok ..
Peygamber Efendimize gelen ilk ayet ..
Ey Muhammet Ümmetine Söyle alköllüyken camii ye girmesinler yaklaşmasınlar ..
camii yasaklanıyor önce ondan sonra da ...
Ey Muhammet Ümmetine söyle bundan sonra alkölü haram kıldım diyor ...
alköl hakkında başkada ayet yok ..
Kulağımızdan yönetilmeye devam ettiğimiz sürece bütün insanlık bu dünyadada öteki dünyadada acı çekicektir ..
Kulağımızdan yönetiliyoruz artık kendinize gelin ..
-
Sana içki ve kumarı soruyorlar. Deki:
-O ikisinde büyük günah ve insanlara bazı faydalar vardır.Günahları faydasından daha büyüktür.
Ne sarfedeceklerini sana soruyorlar.Deki:
-ihtiyaçtan fazlasını!İşte Allah,size düşünesiniz diye ayetleri(böyle)açıklıyor.
(Bakara Sûresi,219)
Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Sarhoşluk veren her içki haramdır."
Buhârî, Eşribe 4, Vudü 71; Müslim, Eşribe 67-68, (2001); Muvatta, Eşribe 9, (2, 845); Ebü Dâvud, Eşribe 5, (3682, 3687); Tirmizî, Eşribe 2, 3, (1864,1867); Nesâî, Eşribe 23, 8,
Bir diğer rivâyette şöyle gelmiştir: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a bal şerbetinden sunulmuştu:
"Sarhoşluk veren her içki haramdır!" diye cevap verdi."
Buhârî, Eşribe 4, Vudü 71; Müslim, Eşribe 67-68, (2001); Muvatta, Eşribe 9, (2, 845); Ebü Dâvud, Eşribe 5, (3682, 3687); Tirmizî, Eşribe 2, 3, (1864,1867); Nesâî, Eşribe 23, 8, (298).
-
__
Alıntıdır.
__
Doç. Dr. Ali Kaya: (Uludağ Ü. İlahiyat Fak.):
Şuuru yerindeyse bir sakıncası yok
Alkollü namaz diye bir şey yok zaten. Sarhoşun tanımını yapmak lazım. Sarhoşluk alkolle, uyuşturucu ya da başka maddeyle de olabilir. Namaz kılmak için kişi belli akla sahip olmalı. İbadetin kurallarını, şekillerini uygulayabilmeli. Kişi alkolle, uyuşturucu ya da herhangi bir maddeyle ibadet yapabilir, ancak ibadet için gerekli olan akıl gücü şarttır. Akıl gücü varsa isterse bir fıçı şarap içmiş olsun. Bu, "Din buna izin veriyor" diye anlaşılmamalı. Diyanet tabii ki buna izin vermiyor. "Alkollüyken namaz kılınabilir" diye bir sonuç çıkmıyor.
-
tabiki içmemek en iyisi ama...
içtikten sonra da yapılcak bişey yok denemez...
ben bu gün namaz kılmamalıyım diye bişey asla olamaz,çünkü biliyorsunuz namazdan kaçılmaz, her türlü durumda her zaman namaz farzdır...
40 gün vücuttan haramın çıkmadığı doğru,, ama bu 40 gün namaz kılınmaz manasına gelmiyor...
abdest alınıp namaz kılınabilir...ama heralde bu gece bardan gelip yatsıyı kılmak gibi bişey değil...bi kaç gün sonrasından,, ayık olduğu bi zaman...kabul olur olmaz..onu allah bilir...bizim normal kıldıpımız namazlar kabul oluyo mu ki??nerden biliyoruz...
söylencek tek bişey var...
ALLAH KABUL ETSİN...ve içenleri bu kötü şeyden kurtarsın inş...
(sadece kendi düşüncem değil, başkalarına da sordum da yazdım...) -
RemotE ye bak seyhulislam kesildi basimiza...ogut verene bak kokoin,esrar,hap,sarap,icki,ot,bok, ne ararsan icer ceker bu adam...gelmis burada Alkol haram diyor :).Adamin ıstanbul piyasasinda adi gecer...hatta BeyazRemo derler ..
-
Çarşamba gününden cuma günene midede kankada hiç bişey kalmaz ..
Yapmıştır bişey tövbe eder .. Cumasınada paşalar gibi gider.. Cuma Şarttır Farzdır ölüm döşeğinde olmadığın sürece gitmek mecburidir ..
insanları namazdan soğutmak için neler yapılmış neler ey anam ey ..
Git Kıl Hocam Şirk koşma Rabbine tövbe et yinede onun huzuruna çık ..
af dile Allah af dileyen kulunu her zaman mukafatlandırmıştır ..
burdaki murit kardeşlerimede bu kitabı tavsiye ederim ..
http://www.ozdengazetesi.com.tr/kitapgo.php?no=14
KULAĞIMIZDAN BİZİ KİMLER YÖNETİYOR
-
Comp :D 8 ay oldu herşeyi bırakalı ben onları kullanırkende inançım yerindeydi .. başka nedenler vardı ..
+ lan ne reklam ediyon bizi ala ala .. :D -
Remote +1
Kur'an da benim bildiğim kadarıylada 40 gün gibi bir süre zarfı geçmiyor.(Belkide ben yanlış hatırlıyorumdur :))
Bilinç yerinde olduktan sonra insan niye 40 gün gibi bir süre beklesin ki hiç mantıklı gelmiyor.
Yaşar Nuri bu konu hakkında şuur yerinde olduktan sonra ibadet etmenin bir sakıncası olmadığını söylemişti.
Ortaya madem bir iddaa attınız kanıtlaması gerekende sizsiniz.Çünkü benim araştırdıklarım ve vardığım sonuçlarla sizin söyledikleriniz çelişiyor isterseniz siz bildiklerinizi bir daha gözden geçirin.
Toplam Hit: 14469 Toplam Mesaj: 95