Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?
-
hitbaytar noktayı koymuş zaten
-
aslında antikky de benim yazdıgımı söylüo ama bi ana bacı sövemedigi kalmıs millete :D onun için biraz sinirlendim bende...
-
İçki, kademeli olarak inen Ayet-i Kerimelerle haram kılınmıştır. "Sarhoş olduğunuz halde namaza yaklaşmayınız" mealindeki Ayet-i Celile, 3. olarak inen ayettir. En son inen ve içkinin kafi haramlığını bildiren Ayet, Sure-i Maide'nin 90-91. Ayetleridir. Meselenin incelenmesine nokta-i hareket olarak bu Ayetlerden başlamak gerekir. 3. olarak inen Ayeti ele alıp, dil dolaşmayacak ven namaza engel olmayacak kadar içki kullanmaya cevaz hükmünü çıkarmak, dine ve ilme ters düşen bir davranış olur. Mü'minin vazifesi, akşamcıya dini müsaade bulmak değil, ona İslâmi hükümleri anlatmaktır. İçkinin azı, çoğu, hatta damlası da haramdır.
alıntıdır,
40 gün meselesi hadisle ilgiliydi galiba , detaylı araştırdıktan sonra yazarım buraya , -
ne alakası var a.q saçmalamasın o bende dun cumaya gittim ama cuma gecesi bira içtim ne olcak şimdi.cumanın sevabını alırsın biranın da cezasını çekersin olay budur.hurafelere inanmayın!!
-
Ey iman edenler, sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (4 Nisa Suresi - 43)
Nisa suresindeki bu ayette ise içkili durumda olan bir insanın nasıl namaz kılabileceği anlatılmaktadır. Bir insan içki içebilir, sarhoş olabilir bu haramdır; fakat böyle olması onun namaz kılmayacağı anlamına gelmez. Bir insan bu haramı işlese de, ibadetlerini nasıl yapacağı anlatılmaktadır. Bu ayet sarhoş olan bir kişinin eğer namaz kılmak isterse kendini bilene kadar namaza yaklaşmamasını emreder. Yoksa içkinin helal kılınması diye bir şey söz konusu değildir.
Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. (5 Maide Suresi - 90)
Bu ayette de açıkça içkinin haram olduğu ifade edilir.
Sonuç olarak bu ayetlerin hiçbiri diğeriyle çelişmediği gibi, hiç biri diğerinin hükmünü ortadan kaldırmaz. Aksine birbirini tamamlayan ayetlerdir. Nesihe delil olarak gösterilmeye çalışılan tüm ayetler bu şekilde açıklaması çok basit olan ayetlerdir.
-
hitbaytar birader bak ben içki günah değildir demiyorum içki günah deildir demek Kuran-ı Kerimin ayetlerini inkar etmek olursa.sadece insanın sarhoş bulunmadığı süre içersinde her türlü ibadetini yapabileceğini sölüyorum.
-
ok hoca haklısın biraz agresif bi yazı oldu :D
-
Gel Geriiii Dönerek GellArkadaslar Adamlr acıklama yapıyor yaa oruç bozduktan sonra alkol alıp yarın oruç tutabilirsiniz diyor bence bi sakıncası yok ama şarap fermantasyon oldugu için vucutt uzun sure kalıyor diger içeceklerde o ozellık yok diye biliyorum Gunaha girmeyelım aksam aksam a.q
-
Bilinçsizlik , Cahillik , Fikir Sahibi olmak ancak bilgi yoksunu kalmak....
kendinize bir bakın , o günah mı bu günah mı ? hangisi sevap hangisi kabul olur... kuranda öyle yazıyo... bilim adamları öyle diyo abi....
ulan birazcık kendinize bakın ne yapıyorsunuz ?
cehennemden kaçmak için günah işlemiyorsunuz
cennet benim olsun diye sevap nerdeyse ona koşuyorsunuz...
sevap işleyen insan mutlu olmalı.. ancak aa evet bu sevap o halde mutlu olmalıyım diye değil !
bi bakalım şimdi farzedin ki 40 gün olayı gerçek , bunu benim kendim araştırıp bulmam daha mantıklı değil mi ? ya din adamı aptalsa ya yanlış yorumlamışsa ? hem din adamı da ne demek Allah aşkına bu adamın senden ne farkı var ? daha mı zeki ? Onun hissettiği Allah'ı sen de hissetmiyor musun ?
neyin günah neyin sevap olduğunu idrak edemeyecek kadar bilinçsiz miyiz ?
kuranı kerimi siz kurallar listesi gibi bişey mi zannettiniz ?
orda o kadar genel yargılar vardır ki içinden hangisini çekip alırsanız sizin için o gerçek olur. kuranda asla 40 gün içmeyeceksin şunu bunu yapmayacaksın diye geçmez (çünkü okuyorum)
bilinçlenmek diyorum , cahillik diyorum işte kastettiğim şey bu. okumadan bilmeden her türlü konuda yorum yapıyoruz sadece fikir sahibiyiz bilgi yok !
Oku ! -
bence yanlış düşünyosunuz.Allah affedicidir bunu düşünün ve inanın kalbinizle cuma namazınada daima gidin.Önemli olan hatayı anlamak yaptığınız yanlış ama olsun bidaha yapmayın ve namazınıza gidin 40 beklemenize gerek yok
Toplam Hit: 14462 Toplam Mesaj: 95