Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?
-
tosun kardeşim içtiğin biraya bağlı oda (: ama dediğin gibi de osla eninde sonunda bünyende alkol var yalan olamayalım da (:
-
dostum vutkubay..
burada dikkatimi bişey çekti. burada cumaya gidmek için içki içilmemesinin şart olmadığı vurgulanmaya çalışılsa da sanki içki içilebilirmiş gibi cümle kurmuş bahsedilen şahıs.. aslında direk içki içilemez deseydi.. bunun haram olduğunu söyleseydi daha yerinde olurdu..
burada bir misal aklıma geldi müsadenizle size de ileteyim. çakalları hiç düşündünüz mü? belgesel filan izlemişsinizdir..
leşin etrafına toparlanıp dalarlar el ayak çene kulak kaniçinde kalır leşi yerlerken.. hertarafları kandır.. sonra yiyecek bişey kalmadığında bir kenara geçerek işeyeceklerinde bir ayaklarını kaldırırlar üzerlerine idrarları bulaşmasın diye.. halbuki boğazlarına kadar batmışlardır .. ama onlar idrarlarından sakınırlar.. selametle...
-
yazilarin hepsini okumadim ama icki haram.
sigarada haram degilmi ? -
yahu 40 gün olayına bi açıklık getirelim bu tip kanımda BÜZÜKten uydurma şeylerle insanları dinden uzaklaştırıyorsunuz.
40 gün namaz kılamamak ne demek siz biliyormusunuz bu tip saçma sapan bi şey olamamaz.
Belki benim bünyem alkolu daha çabuk sindiriyor Turulbaba ne biliyorsun metobolizmam daha hızlı çalışıyor seninkinden 14 günde kalmıyor alkol falan o zaman ne olacak ha?
Eğer kafan kıyak değilse kanındaki Alkol önemli falan değildir.
Bunu dien zihniyet Resim günahtır o zaman televizyonda günahtır dien zihniyetle aynıdırki resim günah değildir resmi tabınma aracı put olarak kulanıyorsan günahtır..
40 gün insanı namazdan uzaklaştırmak en büyük günahtır.
Tamam inancı sağlam bi adam değilim ama işte sırf bu yüzden sizden daha mantıklı düşünüyorum arkadaş yazmış mevlana gel dior ne olursan ol gel ama bazı zihtinetler odun kafalı bi zihniyet bilmeyerek belkide insanları dinden soğutuyor korkulacak bi şe olarak gösteriyor.
O gün tv de izledim allahın salağı her bok günah dior herkez yanacak cayır cayır dior bariz insanların gözlerini korkutuyor elinize insanları din ile korkutarak bi bok geçmez insanları mantık yolu ile yanlışların neden yanlış olduğunu anlatırsanız inançları dahada kuvetlenir dahada sağlam olur.
yahu erken değil geç çalışıorsa benim metobolizmam 55 günde gidecek belki alkol sizin hesapla 15 gün kılacağım namaz geçersiz hatta ertanın hesabı ile öle allahın huzuruna çıkacağım için dahada büyük günah
nası bi hesapır benim aklım almadı bu işi?
Aslında alkol göstergesi yapmak lazım 1 bira 7 gün 1 duble rakı 8 gün falan 1 büyük rakı 40 gün bence 1 büyük rakı 40 gün olsun küçük içersen 20 yapar ama çila 1 kutu bira atarsan o zaman başka ha? -
hayatımız haramlarla dolu dostlarım.. bu konular okadar derin ki.. araştırmaya kalksak günler alır..
ama şunu biliyorum.. bize bugün dinimizi anlatan insanların buna yetecek kadar ehil olduklarına inanmıyorum..
yani bugün yüksek öğrenim kurumlarında akademik kariyeri olan insanlara bir bakın.. belki bir çok şeyi biliyorlar ama alim olamamışlar.. neye göre ??
şuna göre Allah diyor ki kur'an'da " allahtan ancak layıkıyla alimler korkar".. başka bir ayette de bildiklerini yapmayanlar "ciltlerle kitaplar yüklü eşşeklerdir" diyor.. bugün akademilerimizde bir eşekleştirme süreci vardır.. Dr. olunca %25, yardımcı doç olunca %50 doç olunca %75, prof olunca %100 eşekleşmiş oluyor.. sistem kendisine insan yetiştiriyor.. bugün birsürü prof var milletin iplemediği bunun sebebi budur.. yani güvenmiyorum.. bence bize anlatılanların hepsini bi gözden geçirmek gerek dine ait.. -
antikky katılıyorum sana "40 gün insanı namazdan uzaklaştırmak en büyük günahtır."
-
Konu nereden nereye geldi be,şaraptan biraya,biradan rakıya, seviyorum Tarikatı : )
En güzeli Allah ile kul arasına girmemek, derim ben,günahıda sevabıda kişinin boynuna vebal. -
ya antikky sacmalamısın yine... ya bilmiosan böle dini konularda yorum yaparak rezil olma! kendi kafandan yorum yapamazsın kardesim, içki haramdır , utanmasan içki haram deildir, Allah ile kul arasına böyle seyler giremez gibi saçma sapan seyler söyleyeceniz. Yani bunları bahane edeceksiniz..Ya insan patronun karsısına , saygı duydugu insanın karsısına cıkarken bile elini yüzünü temizlio bilmem ne yapıo ama Yaradanın karşısına cıkarken bi problem yok,Söyleyincede sacmalayan biz oluoruz, ha tamam bazı insanlar biliorm adam haftanın her günü içio ama sadece cuma günü mübarek gündür die içmio saygısı var adamın, cumaya gitmio ama içmio, nefsine hakim oluo...
-
Sual: Bir arkadaşım geçen gün içki içmiş ve içki vücuttan 40 gün çıkmayacağı için 40 gün ibadetlerin kabul olmayacağını duymuş. Şimdi namaz kılmayı bıraktı. Bu durum doğru mu?
CEVAP
Namazı bırakmak çok büyük günah. İçki vücuttan kırk gün çıkmaz diye bir şey yok. Kur"an-ı kerimde sarhoş iken kılmayın deniliyor, okuduğunu anlarsa kılması lazım. Ayıkken kılması lazım. Derhal namaza başlasın. Ne günah işlenirse işlensin namaz terk edilmemelidir. İçki içenin namazı sahihtir, yani borç ödenmiş olur ama, SEVABA KAVUŞAMAZ.
---------------------------------------
sanırım bu yeterlidir... -
Kardeş ben şöyle biliyorum 40 gün boyunca yaptığın ibadetler sayılmıyo ama sen kılmak zorundasın yine yani yapınca sevap kazanmıyosun ama yapmayınca günah. yapman lazım 40 gün sonra normale dönüyo
Toplam Hit: 14477 Toplam Mesaj: 95