folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    İnsan üstü insanı kamil olmayı anlat gerçek insan olmayı öğretici ve ustasını bulması için yol gösterici bir kitab tavsiye ettim demin.

Kulağımızdan bizi kimler yönetiyor ..

Gayet açık .. kulağımızdan yönetiliyoruz bende sizde ve bir başkasıda ..

İlgilenmek isteyenlerde
    http://www.ozdengazetesi.com.tr/kitap.php

burdan kaynaklara bakıp gerçek düzeye çıkmak için ilerleye bilir ..

Allaha Emanet olun ..

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuMBeRoNe
    NuMBeRoNe's avatar
    Erkek
    Kuranı kerimde herşey açıkça geçiyor yanlız bu açıkca geçmeleri usulu fıkıh usulu tefsir kitapları okuyan kişiler anlayabiliyor ben okadar okudum halen tam vakıg deilim içki içen kimse mecside ibadet yerlerine 40 gün yaklaşamaz bunun hükmü böyledir kaynak ver diyen olursa ben 8 senedir kuran kursunda okuyorum kaynak gibi duruyorum :d benden söylemesi tuğrul hoca çok güzel söylmeiş git araştır diye hack sorsan git arştır derler din işine gelince direk cvp istiyorlar zone-h istiyorsanız en güzel kitap olarak diyanet işlerinin hazırladığı yaz kurslarında okutulan seyfettin diye birinin kitabında mevcut ordan bakabilirsiniz

|Tandır Tava Gedli Hamur Tükendi| Akıl Başa Geldi Ömür Tükendi |
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lost_dream
    lost_dream's avatar
    Erkek
    Günahlar karşısında nasıl bir tavır takınmalıyız?

İnsanın, günahtan bütün bütün hâlî kalması mümkün değildir. Zaten o, temelde melekler gibi günahtan masun tutulmamıştır. Bu açıdan o her zaman hata işlemekle yüz yüzedir. İnsan için asıl önemli olan, sürçüp düştükten sonra tekrar ayağa kalkmak ve eskisinden daha bir temkinle yoluna devam edebilmektir. İşte, onu meleklerden daha yüksek seviyeye ulaştıracak şey de budur.

Evet, günümüz dünyası çarşısıyla, pazarıyla âdeta bir günah deryası haline gelmiş ya da getirilmiştir. Bugün şeytan ve onun avanesi her yerde kol gezmekte, her köşe başında kendi ağına düşecek kurbanlarını beklemektedir. Her mümin, böyle bir toplum içinde "her günah içinde küfre giden bir yol vardır" anlayışıyla hareket etmek zorundadır. O, beyninin bütün fakülteleriyle Allah'a müteveccih olmalı, duygu ve düşüncelerinde günaha asla yol vermemelidir. Yanlışlıkla gözüne, kulağına birşey iliştiği zaman, hemen tevbe ve istiğfarla Rabbine yönelmeli ve: "Allah'ım, bunu nasıl yaptım bilemiyorum! Böyle bir günah işlemekten dolayı Senden çok utanıyorum" deyip o günahtan duyduğu üzüntüyü dile getirmelidir. Öyle ki bu pişmanlıktan kaynaklanan hüzün, onun bütün benliğini sarmalı ve kalbinin ritmini değiştirmelidir. Aksine böyle bir yakarış ve hüzünle pişmanlığın dile getirilmemesi, o günaha giden yollann açık bırakılması demektir ki, şeytanın o kapıdan tekrar girmesi her zaman mümkündür.

Bu hususta yapılacak olan diğer birşey de, işlenen günaha hiç mi hiç hakk-ı hayat tanınmamasıdır. Mümin, herhangi bir hata karşısında, ya bir iyilik yapmak suretiyle onu izale etmeli ya da hemen secdeye kapanıp gözyaşlarıyla o günahın kirlerinden arınmalıdır. Bunu yapma adına da hiç vakit fevtetmemelidir. Zira ecel gizlidir. Her an gelebilir.

Tüneli kaçmak içinmi kazmışlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    40 gun hadisesine takılmak değil niyetim ama kulaktan dolma bilgi mevzuuna tek lafım var.
    Valla arkadaş ister inanın ister inanmayın ben bu konularla ilgili bir araba kitap okudum. Hani eşşek yüküyle derler ya. Bildiğim konuda konuşuyorsam bildiğimdendir. Yoksa bileni dinlerim ha tamam der çekilirim.
    Şimdi de baktım hrkes biliyor. Buyrun siz çok iyi biliyorsunuz. Devam edin diyorum. Ne diyeyim başka?
    +3
    +5
    herkesin yorumuna gitti buyrun herkese katılıyorum. Herkes çok iyi biliyor ahkamı. Bizim okuduklarımız öğrendiklerimiz onca emeklerimiz 3 sayfada boşa gitti.
    Kahra mı vuruyom. Hayır!

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    tugrulbabanın dediği doğrudur arkadaşlar..içki vücuda işlenince 40 gün sonra çıkıyor ki bu 40 güne haftasonları resmi ve bayram tatilleri de dahildir..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek
    Hojalar kulakdan dolma laflara ınanmayın siz biz hocoya sorduk zamanında ama inanmayan arkadaşlar şehir müftülükleri ve cami imam hocalarına sora bilir

Sen şimdi içki içtin akşam eve git bir boy abdest al aklın yerınde olsun sonra yıne gundelık namazlarını kıl yok 40 gun haramsında namaz kılmıyacakmısın oyle şey olmaz içkinin yeri ayrı namazın yerı ayrı namaz ınsana farz gelmış hergun hemde sen bunu kulaktan dolma bılgılerle red edemezsin diyeceksiniz adam hem içjki içiyor hemde namaz kılıyor orası sizi ilgilendirmez namaz kıldığı için sevabı alacak içki içtiği için gunahını alacak yok benım fıkrıme katılmıyorsanız Diyanet İşlerine Mail atın veya il müftülüklerine sorun araştırın fıkıh kıtaplarını okuyun oturupta mılletın ağzındaki bilgilerle beynınızı doldurmayın..

CeLeKatireJeotuzbeş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ladre
    ladre's avatar
    Erkek
    öle bişey yok eger konustugunu anlayacak kadar aklın basında ise her türlü ibadeti yapabilirsin ,ayrıca ibaddet yapmama islamda dinden cıkma sebebi deildir kaldıki sadece tehvid i reddedersen dinden cıkarsın.insanlar zaten bu karmakarısık ortamda din den uzaklasıyo bide böle sacma sapan engeller var içki içen namaz kılamaz addestsiz o yapılamaz bu yapılamaz yapılar arkadaslar yapılır akıl basta oldugu sürece her sey yapılıribadet konusunda engel koymayın insanların önüne.saygılar

bildiklerini hayatla yüzleştir ve sınamaktan korkma , dogruyla yanlışı ancak o zaman ayırtedebilirsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberJihad
    CyberJihad's avatar
    Erkek
    Zararın neresinden dönülse kardır hoca.
    Sarhoşken yaklaşılmaz bildiğim kadarıyla.
    Yani Çarşamba ile Cuma arasını etkilemez sanırsam.

Da abicim bunu niçin buraya soruyorsun ki?

İslami sitelere sorsana :D

Bana kefendir yatak,sana tabuttur havuz//Sen kıvrıl ben gideyim son Peygamber kılavuz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Tugrulbaba kanyak göster bana kuran dan da 40 gün mevzuna inanayım ..

Ben kibirci değilim bende okudum allaha şükür kuranı kaç kere .. hiç rastlamadım ..

acaba kuran damı değiştirildi ..
    tövbe ya . .

O kadar yazı yazana kadar benim dediğim doğru arkadaşım al buda ispatı diyebilirdin . öyle sitem edermiş gibi kibirci tavırlara takılmana gerek yok ..

Sana Garezimin olduğunu düşünüyorsan
    Yok sakın aklına öyle bişey gelmesin ..

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    yok hocam 40 iş günü dualarınız kabul olmaz ama ettiğiniz ibadetler kabul olunur.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 14459 Toplam Mesaj: 95