folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

Cuma Namazı İle İlgili Bir Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Erkek
    Tuğrul baba, tamam konu tatlıya bağlandı ama benim söyleyecek son birkaç sözüm var, belli ki birşeyler bilen okuyan, araştırmayı seven birisin.. Ama benim bu konularda sana karşı söylemek istediğim birkaç şey var.. Şimdi soruna birde şurdan bakalım. Değişmeyen tek kitap Kurandır ve Kurandan başka bize yol gösterici yoktur. İnsanlar maalesef Kuran'ı okumuyor. Kuran okunsa orada '40 gün içki içilmez.' diye bir ibare bulunmayacağı anlaşılacaktır. Çünkü Kuran böyle direk madde madde kurallar yazan normal bir kitap değil. İlahi bir kitaptır. Meselenin köküne Allah aşkına ve ona ulaşmanın, insan sevgisinin değerinin anlatıldığı. yoldan çıkmanın ve Allah'a şirk koşmanın sonuçlarının yazıldığı (Geçmiş kavimlerin başına gelenler). Allahın insanları ve diğer şeytan, cin, ruh gibi bilmin kabul etmediği varlıkları anlatan ilahi bir kitaptır. Şimdi bizim için yol gösterici Kuran olmalıdır diyorum. Başka hiçbir şey onun kadar değerli olamaz. Eğer biz kendi başımıza Kuran'ı okursaydık, onu anlamaya çalışsaydık. Zaten böyle insanları dinden soğutacak tarikatlar, ben peygamberim diye ortaya atlayan insanlar olmayacaktı. Benim sonuç olarak demek istediğim, eğer biz Kuranı yol gösterici olarak kabul edersek başka hiçbir kitaba gerek kalmayacaktır. Tabii ki ben onları da okumayalım demiyorum ama yol gösterici olarak değil bilim için, ilim için. Zaten böyle olursa herkes tek çatı altında toplanacaktır. ne nurcu diye bir ayrım çıkacaktır, ne aslancı ne bilmem neyci. Sadece müslüman dediğimiz kavram kalıcaktır!

Dünya gözümde kerbeladır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuMBeRoNe
    NuMBeRoNe's avatar
    Erkek
    slm hocalar bu konuyu az araştırdım koku gidip sorhoşluğu gidince camiye gidebilir 40 gün en son gün yani 40 gün içerisinde gitmesse gidebilir anlamında antikky hocaya da bi lafım var bu kitapları araştırılcak kitaplar mantıkla bi ilgisi yok tugrul baba hangi kitaplardan bahsetti bilmiyorum lakin dini bi konuya bi hocanın fetva verebilmesi için yani kuranı kerimdeki ince manalardan hüküm çıkarabilmesi için usulü fıkıh,tefsir,hadis okuması gerekmektedir kendin araştırabilirsin ama hükmün sabit olması için hadis ayet icmaa neyse usule uygun olması lazımdır oyüzden dini bilmeyen birinin sözleri anca kendi düşüncesidir bi anlam ifade etmez..

|Tandır Tava Gedli Hamur Tükendi| Akıl Başa Geldi Ömür Tükendi |
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ulan 10 sayfa yazı yazdık hiç mi okumadın yok 40 gün felan uyan artık !

Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Erkek
    Sana bilen dediğin okumuş araştırmış adam dediklerinin yorumlarını gösterim mi??
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4948588.asp?m=1&gid=69&srid=3047&oid=2
    al bakalım bilen adam dedikleriniz elinden gelse kadınla erkeği bir araya getirmeyecek!

Dünya gözümde kerbeladır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irmak
    irmak's avatar
    Dişi
    ılk önce hepinizinmiraç kaldiller sonra 40 gun olayını banada bı hoca dedı dın hocası eger aranızda varsa barı son sozu o soylesın ben paylaşmak ıstedım gevher

insanları iyiy tanıyın, her insanı fena bilip kötülemeyin, her insanı övmeyin,anne ben aşka inanmam gözyaşlarıyla sulanmam istemiyorum pilav yapmakevlilik solmam demek şimdi benle kimler evlenmek ister!Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir ,Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuMBeRoNe
    NuMBeRoNe's avatar
    Erkek
    ben az çok bilirim bilmişlik yapmıyorum benim mesleğim hocalığa giden yol hafızım...

koku ve sarhoşluk gittikten sonra gidebilirsiniz..

40 gün en son gündür yani geçmedi kokusu en son 40 gün sonra mübah oluyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    ya böyle bi mantık olabilir mi arkadaslar?? yani içmeme kiçin hiç kendini zorlama sonra da camiye gitmek için bukadar zorla :) komik gelmiyor mu yani?? namazı ikame etmeye kararlı olan zaten içki içmez yaw.. yok kokunun gitmesini bekle yok bilmemneyi bekle namaza gitmek için.. namaz o kadar önemliyse hayatınızda içmeyin okadar basit yaw..

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek
    ertan hacı sözün biraz tezatlık var
    hem allah insana şah damarından yakın diyorlar hemde camide onun huzuruna çıkıyosun diyolar||

o zaman camiye gitmenin ne anlamı var?

Rakı şarap içiyorsam sana ne,
    Yoksa sana bir zararım, içerim,
    İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
    Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

hocam bide neyzen teyfik'in şöle bi şiir'i var
    buda içkili namaza cvbımdır

dipnot:bu cvbı polemik için yazmadım

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    numberone senin gibi hafızlar , biliyorum diye geçinen körcahiller yüzünden bu haldeyiz zaten !

uğraştığımız şeylere bak ya 40 günmüş , Allah ıslah eylesin...

Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuMBeRoNe
    NuMBeRoNe's avatar
    Erkek
    kreston yazımı okdunmu benim iyi bak koku ve sarhoşluk geçtikten sonra gide bilirler dedim iyi bak 40 gün olayı ise sarhoşluğun ve konun gitmemesi halinde devreye giren bi hüküm...

senin hafız mafız gördüğünü sanmıyorum bu dini benden fahamı iyi bileceksin körcahilmiş az kendi işine bak ve yazzzdıklarımı okumadan cvp verip yargılama

Toplam Hit: 14465 Toplam Mesaj: 95