folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gece Gece Biraz Korkalim (Kendi Yasamis Oldugum Bir Olay)

Gece Gece Biraz Korkalim (Kendi Yasamis Oldugum Bir Olay)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

algıladıklarımız ve gerçekte var olanlar birbirinden farklıdır. Gördüğümüzü sandıklarımızı herzaman gerçek olarak nitelendirmemeliyiz bence ya da aynı şekilde görmediğimiz şeyleri de yok kabul edemeyiz. Arkadaşın gördüğününün ne olduğu konusunda tahmin yürütemem tabi ama ucube bir yarasa yada nadir görülen bir canlı da olabilir. Daha önce gördüğü ama hatırlamadığı bir rüyadan kalma tahayülün boş bir anında gözünün önünde belirmesi de olabilir.  Algılarımızı çoğunlukla biliçaltımızla biz yönlediririz ,  örneğin birini beklerken her yaklaşan suratta beklediğin kişiyi görmek gibi,  aynı şekilde inanmadığı ya da görmek istemediği birşeyi de baksa bile görmemek gibi.Algılar kesinlikle güvenilmezdir , gözlerimiz var olan ışığın %14 ünü görür ve bu kadar ışığın yansıttığı nesneleri ve kulaklarımız var olan sesin , ses dalgasının yaklaşık %5 kadarını duyar. Öte yandan algıladıklarına verdiğin anlamlar, ne sandığın da  kafanın içinde olanlarla, sandığın inandığın şeylerle ilgilidir.Büyük çoğunlukla da gerçekte olan ile zayıf bir ilgisi vardır hatta yoktur. Derler ya dediklerin karşındakinin anladığı kadardır. 

Bu kadar ürkünç(!) olmasada gördüğüm bir örümcekten bahsetmek istiyorum. Bir arkadaş ile alkol almışız evlere yollanmaya çalışıyoruz adam durdu ve örümcek diyerek kaldırımı gösterdi orada gerçekten anormal  boyutlarda siyah renkli bir örümcek gördüm bir kaç saniye de olsa ve tekrar bakınca öyle birşey elbette yoktu. kafamızın boş olduğu bir anda aynı tahayyülü paylaştık sanırım. - olmayan şeyleri algılamak -  Diğer bir örnek ise , kızarkadaşımla biyerde oturuyorduk, sonra eve gitmesi gerekti malum ebeveynler fln birsüre gitcem gitmicen tartışmasından sonra durağa kadar götürdüm bırakıp aynı yere geri döndüm ama arada başka biryere uğradım , dönüp yine aynı masaya oturdum ve uzun süre hatununda aynı masada oturduğunu farketmedim, konuşana kadar yani , birden tam karşımda belirdi ki o anda bir şok yaşadım beynimin tüm hücreleri ayrı titredi , meğer bu arkadaş gitmekten vazgeçmiş ve aynı yere geri dönmüş ancak ben onun orada olmadığına inandığım için kafaya bunu yazdığım için burnumun ucundakini göremedim. - olan şeyleri algılayamamak - 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 17199 Toplam Mesaj: 142