folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    VEXTA bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    Hocam sene 2014 bu cagda cesitli aygitlarlarla sen bunu ancak dogrularken bundan 500 yil once yasayan adam bunu nerden bilsin. Soyle olamaz miydi. Ben geldim ama benden 571 sene sonra Muhammed gelecek denseydi hic kusku kalirmiydi. Ama cimbizla arayinca bulunuyor. Ha bide bu yazinin sonradan degistirilen kisimda olmadiginin garantisi var mi

kesinlikle katılıyorum. insan görmek istedini görüyor. Ya zaten hani bide mucize olayları war  ayı ikiye bölme olayı felan.  çinde yada avrupada millattan beri ayın şeklini konumu gözetleyen bilim adamı war .  Bunların bitanesi  şu falanca yıllarda ay ikiye bölündü şeklinde not düşmedi ? düşseydi şuan bende inanırdım derdim  birbirinden alaksız 3 ayrı kıtadan 3 gözlemci 1 mucizeyi görüyor. ama mucizeyi kim görüyor sadece peygamber ve yanındaki 30 arap. ki bencede o dönemlerde insanlar çok kötü bi durumda olduğu içinde hafiften iyilikten güzellikten bahseden bi insanın arkasından rahatça gitmiştir.

benim teorime gelince. bence o muhammed çok zeki bi insandı ve o zamanki insanların yaşayış biçiminden vede saçmalıklarından ötürü bir çare aramaya başladı . çevresini gözlemledi ve  dinin insanlar etkisindeki gördü. Bence oda insanlın yararına birşeyler yapıyım diyip islamı çıkardı. insanlar takip etsin güzeli örnek alsın diye. fakat zamanla islamda her dinde olduğu gibi insanların kendi kafasına göre deişti. yok kurallar yok yorumlar. belkide kuranda yazılı hiç bi ayet muhammedin yazdırdığı bi ayet bile olmayabilir.

belkide günümüzde yeni bi dinin çıkmama sebebi teknolojinin gelişmesi bide kameranın icat olması :E

Vexta, kimse ayı ikiye bölmedi. Kuran'da böyle bir şey yok. kulaktan doğma şeylerle düşünme lütfen. Kuran'da Muhammed peygamberin bir mucizesi olmadığı belirtiliyor. Hatta örneklendirmeler de "O da bizim gibi pazara gidiyor. Bu mu peygamber?" denilerek inanılmadığından bahsediliyor.

google da ararsan ağaçların yürüdüğünü taşların konuşup selam verdiğini falan okursun. bunların hepsi peygamberlere sidik yarışı yaptırmaya çalışan din alimlerin uydurmalarıdır. (din alimi diye bir yoktur. imam bile yoktur dinde.)

Kaynak bi tane arkadaşım: Kuran. Orayı oku. Oraya bakarsan 3-4 yerde peygamberin görevinin sadece tebliğ etmek olduğunu ve hiçbir peygamberi birbirinden ayırmaman gerektiğini görürsün.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    VEXTA bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    Hocam sene 2014 bu cagda cesitli aygitlarlarla sen bunu ancak dogrularken bundan 500 yil once yasayan adam bunu nerden bilsin. Soyle olamaz miydi. Ben geldim ama benden 571 sene sonra Muhammed gelecek denseydi hic kusku kalirmiydi. Ama cimbizla arayinca bulunuyor. Ha bide bu yazinin sonradan degistirilen kisimda olmadiginin garantisi var mi

kesinlikle katılıyorum. insan görmek istedini görüyor. Ya zaten hani bide mucize olayları war  ayı ikiye bölme olayı felan.  çinde yada avrupada millattan beri ayın şeklini konumu gözetleyen bilim adamı war .  Bunların bitanesi  şu falanca yıllarda ay ikiye bölündü şeklinde not düşmedi ? düşseydi şuan bende inanırdım derdim  birbirinden alaksız 3 ayrı kıtadan 3 gözlemci 1 mucizeyi görüyor. ama mucizeyi kim görüyor sadece peygamber ve yanındaki 30 arap. ki bencede o dönemlerde insanlar çok kötü bi durumda olduğu içinde hafiften iyilikten güzellikten bahseden bi insanın arkasından rahatça gitmiştir.

benim teorime gelince. bence o muhammed çok zeki bi insandı ve o zamanki insanların yaşayış biçiminden vede saçmalıklarından ötürü bir çare aramaya başladı . çevresini gözlemledi ve  dinin insanlar etkisindeki gördü. Bence oda insanlın yararına birşeyler yapıyım diyip islamı çıkardı. insanlar takip etsin güzeli örnek alsın diye. fakat zamanla islamda her dinde olduğu gibi insanların kendi kafasına göre deişti. yok kurallar yok yorumlar. belkide kuranda yazılı hiç bi ayet muhammedin yazdırdığı bi ayet bile olmayabilir.

belkide günümüzde yeni bi dinin çıkmama sebebi teknolojinin gelişmesi bide kameranın icat olması :E

Vexta, kimse ayı ikiye bölmedi. Kuran'da böyle bir şey yok. kulaktan doğma şeylerle düşünme lütfen. Kuran'da Muhammed peygamberin bir mucizesi olmadığı belirtiliyor. Hatta örneklendirmeler de "O da bizim gibi pazara gidiyor. Bu mu peygamber?" denilerek inanılmadığından bahsediliyor.

google da ararsan ağaçların yürüdüğünü taşların konuşup selam verdiğini falan okursun. bunların hepsi peygamberlere sidik yarışı yaptırmaya çalışan din alimlerin uydurmalarıdır. (din alimi diye bir yoktur. imam bile yoktur dinde.)

Kaynak bi tane arkadaşım: Kuran. Orayı oku. Oraya bakarsan 3-4 yerde peygamberin görevinin sadece tebliğ etmek olduğunu ve hiçbir peygamberi birbirinden ayırmaman gerektiğini görürsün.

Önce kendi içinizde bir mutabakata varın sonra tartışalım hocam kaç tane islam var ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

islam'ın asıl kaynağı kur'an-ı kerimdir. Allah bunu ayet ile belirtmiştir. Ancak hadisler işin içine girmiş ve bazı durumlarda çelişkili hal almıştır. Mesela Allah, yanlız bana kulluk etmeniz için diye sizi yarattım derken, hadislerde peygamberin yüzü suyu hürmetine yaratıldığından bahseder..  %100 olarak çelişki.. 

O yüzden hadisler benim açımdan güvenir değildir. Kur'an ile aynı paralellikte olanlar kabul edebilirim (tabi bunun için kur'an daki ayetleri bilmek gerek), onun dışındakileri kabul etmem. Cübbeli gibi adamlar, hadisler üzerinden kendilerine bu alanda bir yer açmış durumdalar, masallar anlatır gibi anlatıyor... Bu adamlar bazen o noktaya getiriyorlar ki işi, hristiyanlıktaki pederin tanrı ile araya girmesine dönüyor iş. (örnek: hocası mahmut un rızasını almadan cennete gidilirmiymiş? bu asrın alimi oymuş v.s. hatta daha ileri giderek ete kemiğe büründüm mahmud diye göründüm.. )

O yüzden hadislerin tutarlılığı gözden geçirilmeli.. Benim genel olarak tek kaynağım kur'an-ı kerimdir.

Ay yarılma olayına gelince, kur'an da kamer suresinde ay yarıldı ifadesi geçmekte. Ancak bazı bilginler bunu mecazi olarak ya da kıyamet yaklaştığnda ayın parçalanacağını işaret ettiğini düşündüler, bazıları da bir hadise dayanarak böyle bir şeyin olduğunu söylemektedirler. Hadisin gerçekliğini bilemiyoruz..

Ayın yarılması hiç önemli değil, bir şekilde yarılabilir ama daha zoru birleşmesi :) ve bu olayı bir arkadaşın 30 arap diye tabir ettiği kişilerden başka kimseye görünmemiş olması.. Mantıken düşündüğümüzde bunun olmadığı görüşü hakimdir. Hatırlayabildiğim kadarıyla Muhammed peygamberin (barış üstüne olsun) bir mucizesi yok kur'an da geçen. Bir ayette peygamberin de bir insan olduğu, sadece Allah ın elçisi olduğunu belirtmiştir Allah. Hatta, O'nun yanlış-yalan söyleme ihtimali olsaydı şah damarını koparabileceklerini söyleyerek bile peygamberi bile bu denli sınıra almıştır.

Velhasıl kelam, yazacak çok şey var ama yazıyla karşıdaki insanlara ne kadar anlatabilirsin.. ve de bunun için çoook zaman gerekli..  

Bir de turan dursun konusu geçmiş, kısaca o kişiye de değineyim; daha önce müftülük yapmış, trt de görev yapmış, önce peygamber inancı sonra Allah inancını yitirmiş ve birileri tarafından öldürülmüştür (muhtemelen mürted ilan edilip öldürülmüştür)

işte din bu isimli kitabını okumuştum, akıl almaz şeyler mevcuttu. Hatırladığım bir tanesi, peygamberin bilmem bi suçluyu, bacaklarından iki ata bağlatarak, ikiye yarılmasını emrettiğini yazmış, bir tane de, adam mı kadın mı neyse sıcağın altında kazığa çakmışlar bekletmişler, sonra su dökmüşler toprağa, adam da dişleriyle topraktan suyu kazıyarak içmeye çalışmış v.s. v.s.

bu denli yığınla safsata mevcut.. böyle insanlara zulm eden birini peygamber olarak kim kabul eder? 

Kitabında kur'an la ilgili çok çarpıtması vardı.. Komunist arkadaşla birlikte incelemiştim ilk olarak :) onun gözünün önünde bir ayetin yalan olduğunu çıkardım. Ayette kadınlarla ilgili bir şeyler vardı, arkadaşa dedim ki kur'an ı getir, (maalesef müslümanlardan çok ateistler kur'an ı daha çok okuyorlar), getirdi ve dediği ayete baktık hiç alakası yok.. yani kafasına göre çevirip koymuş.. kur'an ı açıp o ayete bakmayan adam böyle olduğunu düşünmesi normal ve sonra tabi ki "işte din bu" derler.

mürted konusuna açıklık getireyim, bazı alimler islam'dan dönenlerin öldürülmesine kadar cezalar verebiliyor. Dinde zorlama yoktur ayeti sabittir ki kimseye din için baskı uygulayamazsın. Yani hristiyansa birisi müslüman olmak zorundasın diyemezsin. O adama zorla bunu yaptırsan dahi zerre kıymeti yok. Çünkü dil ile ikrar, kalb (akıl-mantık) ile tastik önemlidir. Bu adam müslümanlıktan sonra ateist olmuş ama ondan sonra dini karalamaya başlamış, yukarıda yazdığım gibi şeyleri kullanarak bir sürü insanın dimağlarını karalamıştır ve islama büyük zarar vermiştir. Bana göre öldürülmesi doğru değil tabii ki ama öldürülmesinin araksında büyük ihtimalle islam'a verdiği zarar gelmekte..

yeter bu kadar :)  hoşçakalın

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek

Daniel-Koo

sen ateist değilmiydin yav ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Bandito bunu yazdı
    Daniel-Koo

hayır değildim.

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Hocam beni bağışla tüm mesajları okuyamadım ama şunu mu demek istedin yani özetle ''Eski Ahit'te anlamı farklı olan fakat telaffüzu  Muhammed olan bir kelime mi var?'' 

edit: anladım olayı fakat bence ibranice bilen biri bu konuya daha rahat açıklık getirir.

Kutengri tarafından 28/May/14 20:04 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

Hocam beni bağışla tüm mesajları okuyamadım ama şunu mu demek istedin yani özetle ''Eski Ahit'te anlamı farklı olan fakat telaffüzu  Muhammed olan bir kelime mi var?'' 

eski mesajlarımda bir kaç kere yazdım hocam. oradaki muhammed kelimesi h.z. muhammed anlamında kesinlikle kullanılmıştır demiyorum, belki o kelimenin anlamı aydınlıktır dedi başka bir şey de olabilir.. ben sadece böyle bir kelimenin geçtiğini, kur'an da da incil-tevratta isminin geçtiğini belirtmiş ve de o 5. bölümde bir kişiyi tarif ettiğini ve he is altogether lovely yerine he is altogether Muhammed lafının uyabileceğini söyledim.. Ama bu dediklerim olmayabilir de.. Yani bir kesinliği yok. Sadece bir tespit.. Çeviriler bu şekil çeviriyor.. ben de buna ihtimal veriyorum ama %100 kesinlikle böyledir diyemem. En doğrusunu ancak Allah bilir. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Herşeyin, bütün maddi varlığın sadece enerji+enerjinin yoğunlaşmış hali olan atomlardan ibaret olduğunu, uzun bi süreçte elverişli bi ortamda kimyasal tepkimeler ile bi gezegende biyolojik bi evrimle rastlantısal bi çeşitlenme yaşandığını son durakta ise insan beyni gibi bi şeyin meydana geldiğini tüm bu zincirleme olayların rastlantısal (bildiğimiz tesadüf değil zincirleme bi determine) bi süreç doğrultusunda meydana geldiğini  mantıksal olarak doğru bulup kabul etmek sanki benim işime gelmiyor amk.

Ahlak denen nerden geldiği, kökeni belli olmayan bişeyi kabul etmeden bi hayat sürüp gerçekliği istediğim gibi bükebilme, çalıp çırpma her türlü yoldan hazzın dibine vurma sanki benim işime gelmiyor.

Yani bende isterdim mananın maddenin bi ilizyonu olduğu teorisini ancak öyle değil hangi dine inanırsınız bilmem agnostiklikte mantıklı gelebilir ama ateizm insanlık tarihindeki en büyük dogmadır heleki bu yüzyılda. pagan dinlerden bile. yoksa dinler hakkında her türlü konuşuruz, gerçi dinler terimide neyse, tek bi tanrı varsa tek bi insan doğasına göre din olur.

Zodiac tarafından 28/May/14 20:11 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    Daniel-Koo

hayır değildim.

tamam ben seni ateist sanıyordumda ondan sordum :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Kutengri bunu yazdı

eski mesajlarımda bir kaç kere yazdım hocam. oradaki muhammed kelimesi h.z. muhammed anlamında kesinlikle kullanılmıştır demiyorum, belki o kelimenin anlamı aydınlıktır dedi başka bir şey de olabilir.. ben sadece böyle bir kelimenin geçtiğini, kur'an da da incil-tevratta isminin geçtiğini belirtmiş ve de o 5. bölümde bir kişiyi tarif ettiğini ve he is altogether lovely yerine he is altogether Muhammed lafının uyabileceğini söyledim.. Ama bu dediklerim olmayabilir de.. Yani bir kesinliği yok. Sadece bir tespit.. Çeviriler bu şekil çeviriyor.. ben de buna ihtimal veriyorum ama %100 kesinlikle böyledir diyemem. En doğrusunu ancak Allah bilir. 

anladım hocam. bu türkçe'den muhammed yazdığımda çıkan sonuç מוחמד

bu da senin verdiğin kelime מחמד'  

ortadaki bir harf dışında benziyorlar. ibranice ve arapça yakın diller olduğundan ben oradaki sıfatın muhammed kelimesine yakın, benzeri kökten türeyen bir sıfat olduğunu ve okunuşunda da bu sebeple bir yakınlık düşünüyorum. Dediğim gibi bu dile hakim birisini bulsaydık daha iyi inceleme yapardı. Ama yine de iyi yakalamışsın, tebrikler.

Toplam Hit: 19065 Toplam Mesaj: 131