folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

abi hemen muhammed kelime olarak geçiyor diye atlıyorsunuz da nasıl geçiyor bu da önemli değil mi sizce? ne diyor orda geçtiği yerin anlamı ne falan? millet de çok güzel araştırma, eline sağlık çok etkilendim diye atlamamış mı kafayı yedirticeniz bana en sonunda, az düşünün la düşünün!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

bir de utanmadan hristiytan ülkede yaşıyorum diyosun daha temellerini bilmvxiyosun. senin yazdıklarını değil de destekleyenleri gördükçe üzüldüm. araştırma ne demek ondan bihaber memleket.

yanlış söylediğim neymiş benim söyler misin? sen hayatında kaç tane hristiyanla konuştun? ya da bir kilisiye gidip ayin dinledin mi? putperestim diyip islam üzerine nutukların bittikten sonra bir de hristiyanlığa mı dadandın? 

dostum herkesi kendiniz gibi sanmaktan vazgeçin. önceki mesajlarıma bakarsan daha lisede bile hristiyan forumlarında uzun tartışmalara girdiğimi söyledim. sayı olarak çok olmasa da birebir de görüştüm, ayine katılmadım fakat birçok kiliseye gittim yurtdışında da gittim, inceledim. 

bak retret'in verdiği linkler var. onları bi oku da onlara cevap ver. ben daha fazlasını yazarım da hem hristiyanlığı savunacak değilim hem de hiçbir şekilde konuşma amacı olmayan sadece kendi görüşüne takım tutar gibi bağlanmış kişilere boşuna laf anlatarak kendimi yoramam. ne desem açığımı arıyonuz, dediğim esas şeylere değil demediğim şeylere cevap veriyonuz.

hristiyanlık konusuna gelince, islam hakkında bilgi paylaşsam (görüş bile değil, bilgi) senin ne alakan var diyonuz şimdi de hristiyanlığa olan bilgime mi ipotek koydun?

biliyorum yani sadece biliyorum. senin gibi "dur lan hristiyanlığın bozulduğunu nasıl kanıtlarım" diye yola çıkıp "araştırma!" yapmıyorum. sonuçtan araştırmaya değil araştırmadan sonuca gidiyorum.

incilden bişeyler cımbızlamışsın, ben kurandan anlamı bozulmayacak şekilde alıntı yapsam hepsini yazman lazım diye çemkirirsin, sen niye anlamı bozulacak şekilde alıntı yapıyosun?

http://inciswf.com/baamididinburayiterket.swf

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bugüne kadar senin bu dinlerle ilgili yazdığın tüm mesajların ortalığı karıştırma amaçlı hocam.. şuanki amacın da o.. yani kesinlikle bilgi paylaşımı ya da değerli bir söyleme değil.. çünkü uzun sürelerdir bu mesajlarını zaten okuyoruz ve niyetini bu yönde yorumluyorum..

beni bağnaz olarak göstermeye çalışmışsın oysa aynı şeyleri ben de senin için düşünüyorum.. Ben kendimce araştırmamı yapıyorum, her türden görüşü dinliyorum, bir şeyler öğrenmeye yanlışlarını-doğrularını çıkarmaya çalışıyorum. Araplarla da islamı tartışırım, ateistlerle de.. yine aynı şekilde hristiyanlığı da yahudiliği de diğer inançları da.. çünkü benim böyle şeylere amatör olarak ilgim var. Bu beni bağnaz değil araştırmacı yapar.. Ben bu konuyu açmadan önce, hristiyanların muhammed isminin geçmesi konusunda ne dediklerini de izledim. Mesela iki tane adam çıkmış bi video göstermişler, orada da bu benim paylaştığım mp3 deki muhammed lafzı geçiyor ve adam translate den örnek veriyor, onların cevabı da bağırarak hayır oradaki muhammed değil yok şöyle yok böyle,, ikisi de ibranice ile uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar ki çoğu hristiyanın zaten bilgisi bile yok.. ama benim kaynak olarak gösterdiğim ahmed deedat bu konuda uzman olarak görülüyor.. ve bu konuyu merak edenlerin, daha detay isteyenlerin bu adamın kitaplarını okumalarını ya da videolarını izlemelerini tavsiye ettim, benim yazdıklarımı yetersiz bulanlar için..

ben kendimce hristiyanlığı biliyorum, bunu müslümanlardan çok hristiyanlardan öğrendim.. çünkü evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşım hristiyandı ve mecburen onun dinini öğrenme gerekliliği duydum, daha önce bilgim vardı ama onunla birlikte daha iyi öğrenmek istedim. Sonra yine bir arkadaşım aracılığı ile budizmi araştırdım çünkü o da budist'di. Bana göre tuhaf tuhaf şeyler yapıyordu, üstümdeki kötü enerjileri atmaya çalışıyordu bi hareketlerle v.s. ben de saygı duydum, ooo salakça şeyler yapma demedim seansını bitirmesini bekledim ve hakkında kötü olumsuz bir şey söylemedim sadece neden böyle yaptığını anlamaya, öğrenmeye çalıştım..

bu şekil bir sürü örneğim var.. bunlar beni bağnaz yapıyorsa tamam ben bağnazım, sen de aydın olarak kal hocam...

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    g2k bunu yazdı

abi hemen muhammed kelime olarak geçiyor diye atlıyorsunuz da nasıl geçiyor bu da önemli değil mi sizce? ne diyor orda geçtiği yerin anlamı ne falan? millet de çok güzel araştırma, eline sağlık çok etkilendim diye atlamamış mı kafayı yedirticeniz bana en sonunda, az düşünün la düşünün!

hocam yazdıklarımı oku lütfen. oradaki muhammed in h.z. muhammed anlamına %100 gelmediğini, bunun böyle olamayacağını da söyledim.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Keşke bizim ülkede de ruhban okulları olsa da cenazelerin kırkına gitmekten öte bir vasfı olmayan güruhun yerine teolog yetişse.

+1

xxx
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Bandito bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

bir de utanmadan hristiytan ülkede yaşıyorum diyosun daha temellerini bilmvxiyosun. senin yazdıklarını değil de destekleyenleri gördükçe üzüldüm. araştırma ne demek ondan bihaber memleket.

yanlış söylediğim neymiş benim söyler misin? sen hayatında kaç tane hristiyanla konuştun? ya da bir kilisiye gidip ayin dinledin mi? putperestim diyip islam üzerine nutukların bittikten sonra bir de hristiyanlığa mı dadandın? 

dostum herkesi kendiniz gibi sanmaktan vazgeçin. önceki mesajlarıma bakarsan daha lisede bile hristiyan forumlarında uzun tartışmalara girdiğimi söyledim. sayı olarak çok olmasa da birebir de görüştüm, ayine katılmadım fakat birçok kiliseye gittim yurtdışında da gittim, inceledim. 

bak retret'in verdiği linkler var. onları bi oku da onlara cevap ver. ben daha fazlasını yazarım da hem hristiyanlığı savunacak değilim hem de hiçbir şekilde konuşma amacı olmayan sadece kendi görüşüne takım tutar gibi bağlanmış kişilere boşuna laf anlatarak kendimi yoramam. ne desem açığımı arıyonuz, dediğim esas şeylere değil demediğim şeylere cevap veriyonuz.

hristiyanlık konusuna gelince, islam hakkında bilgi paylaşsam (görüş bile değil, bilgi) senin ne alakan var diyonuz şimdi de hristiyanlığa olan bilgime mi ipotek koydun?

biliyorum yani sadece biliyorum. senin gibi "dur lan hristiyanlığın bozulduğunu nasıl kanıtlarım" diye yola çıkıp "araştırma!" yapmıyorum. sonuçtan araştırmaya değil araştırmadan sonuca gidiyorum.

incilden bişeyler cımbızlamışsın, ben kurandan anlamı bozulmayacak şekilde alıntı yapsam hepsini yazman lazım diye çemkirirsin, sen niye anlamı bozulacak şekilde alıntı yapıyosun?

desteğe falan mail atmadan direkt konu altından yazıyorum bu herifi şikayet ediyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

desteğe falan mail atmadan direkt konu altından yazıyorum bu herifi şikayet ediyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

2001den beri burdayım tek bir kez dahi tek bir kez ortalığı karıştırayım diyetiyle mesaj yazmadım. her zaman bilgi paylaştım. yorumlarım bile her zaman bilgiye dayalı oldu. şunu neye göre söylüyon diye sorulup da şu bilgiye göre diyemeyeceğim tek bir kelimem dahi yoktur. olmamıştır.

ortalığı karıştıran mesaj nedir biliyor musun? bilgiye yorumla karşılık vermektir, iddiayı cevaplamadan karşındakinin kişiliğine saldırmaktır. bu böyledir dendiğinde "senin ne ilgin var da cevap veriyon" demektir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

benim amacım kişiliğine saldırmak değil, sadece tespiti ortaya koymak.. hiç alakan olmayan dini konulara herkesten daha çok katılıp kavga çıkartıp konuları sildirtiyorsun.. (senin gibi bir kaç arkadaş daha var), bu sebepten dolayı provake ettiğini ima ettim.. niyetinin ciddi anlamda yazdığın gibi olduğunu düşünmüyorum, eminim benim gibi bir çok kişi de böyle düşünüyor. Bunun sebebi de senin imajın.. Yani böyle gördüğüm için böyle söylüyorum. Çünkü kendini öyle yansıttığını düşünüyorum.. Neyse hocam uzatmaya gerek yok...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    g2k bunu yazdı

hocam yazdıklarımı oku lütfen. oradaki muhammed in h.z. muhammed anlamına %100 gelmediğini, bunun böyle olamayacağını da söyledim.

tamamını okursanız birinin tahrif ettiğini anlarsınız diyorsun da tahrif edilmiş olsa bile öyle rastgele bazı kelimeler gidip bazı kelimeler gelerek aslında çok başka anlama gelen bi cümleden bazı kelimeler aynı kalıp çok başka bir anlam çıkacak şekilde tahrif edileceğini mi düşünüyorsunuz?

anca öyle bi anlamı olur çünkü yazdıklarının şu an ki anlamından öyle bi anlam çıkarmak imkansız.

g2k tarafından 27/May/14 13:15 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 19063 Toplam Mesaj: 131