folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

İncil‘De Muhammed İsmi Üzerine Yaptığım Araştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

Telaffuzda Mahamad diye söyleniyor. Bunu ister Muhammed olarak algılayın ister Mehmet. O dilin gramer Mehmed ile ilgili bir kaç şey paylaşmak istiyorum.. Anadoluda insanlar, çocuklarına Muhammed ismini vermeye çekinirler, çünkü anne-babaları, çocuklara kızarsa Allah belanı versin Muhammed gibi.. hoş olmayacağından Mehmet olarak koyarlar. Bildiğiniz gibi askerlerimize de mehmetçik lafı da buradan gelir. Her asker birer küçük Muhammed'dir. Bu Türkler'in saygısını gösterir. Araplarda maalesef bu saygı kültürü pek gelişmemiş.. Camiilerine giderseniz ya da tv de falan görürsünüz, kur'an ı yastık gibi kafasının altına koyar v.s. Neyse

çok doğru hocam.. zaten şöyle bir söz vardı okuduğum bir kitapta.

edebiyat ezber bilgim iyi değildir bölümüm gereği o yüzden ilk türkçe- arapça sözlüğü yazılmasının sebebi olarak ;
    Araplara Türkçeyi öğretmek içindi. sebebi de bir Alimin "Türkçeyi öğrenin Türkler bu dinin bayrağını uzun süre taşıyacaklar." gibi bir söz seylemesinden dolayı olduğunu okumuştum. yeni nesil Arap halkında pek saygı kalmamış belki vahhabilik gibi islamiyeti sapıklaştırma fikirlerinin etkisi olabilir.. Türkler her zaman saygı göstermişler ve sahip çıkmışlar.. Buda bizim ne kadar vefalı olduğumuzu gösteriyor..
    tabi konu ile alakasız oldu ama ..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    RETRET bunu yazdı

Hristiyanlık bir kitap dini değildir bu bir.

iki;

Hristiyanlara göre çoklu ilah anlayışı yoktur hepsi bir bütünün farklı yansımalarıdır, islamdaki vahdeti vücut'un canlı halidir hristiyanlık. Kısa bir örnekle bir a4 kağıda tanrı diyelim, sen bu a4 kağıttan küçük bir parçayı koparır dışını etle sararsan ve buzluğa koyarsan bu a4 kağıt parçası kağıtlığından bir şey kaybetmez, etrafına sardığın eti aldığında o yine kağıttır ve a4 bütüne aittir yani hristiyanlık der ki tanrı yer yüzüne etiyle kemiğiyle inmek isterse iner.

üç;

hristiyanlıkta isa peygamber değildir, hem tanrı, hem mesih hem de havarilerinin (peygamberlerinin) eğiticisidir.

dört; hristiyanlar kuran'ın incillerden türetildiğine ve müslümanların kâfir olduğuna inanır.

------------------------------------------

hristiyan teolojisiyla islam teolojisi yakından uzaktan birbirine benzemez. hristiyanlıkta bütün ve amaç önemlidir, islamda kurallar önemlidir.

hocam su örneğini daha çok veriyorlar yanılmıyorsam. yani su hem sıvı hem buz hem buhar olur ama hepsi sudur. üçlü inancı ve açıkladığın bütünün farklı yansımalarını böyle daha iyi anlatabilirsin sanıyorum.

edit : tabi her türlü sadece kıvırma işidir bunlar. akla mantığa sığmayacak şeyleri kendilerince açıklamak için "alim"ler böyle şeyler türetir.

Prometheus tarafından 26/May/14 23:53 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

güzel araştırma yapmışsın hocam.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Kurtcebe bunu yazdı

edip yüksel ile bi irtibata geç dostum

edip yüksek mi :) hocam o adam ile konuşulmaz.. egoları tavan yapmış, hem biz biliriz modunda ilerliyorlar.. onun grubunda olan arkadaşlarım var onlar da aynı mantık.. hep aynı laf, biz yıllardır bunu araştırıyoruz, bizden daha iyi mi bileceksin .. 

bu bakış açısıyla bakanlarla konuşulamaz hocam, seni dinlemezler bile.. adam ilk mesajımda verdiğim ümmi peygamber lafını bile tevrat-incil okumamış diye çevirmiş... haklı olduğu konular var ama bu adamlar konuşulacak, tartışılacak adamlar değil.. 

Caner Taslaman, bu adamı tek geçerim, süper bir insandır keşke tanışma fırsatım sohbet etme fırsatım olsaydı

Araştırma için teşekkürler hocam. Yazmadan edemeyeceğim Caner Taslamanı bende takip ediyorum gerçekten çok başarılı ve bilgili birisi olduğunu düşünüyorum.

Caner talasmanı izlemeyen okumayanlar bence çok şey kaybeder :)

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Underground bunu yazdı

Caner talasmanı izlemeyen okumayanlar bence çok şey kaybeder :)

izlerseniz de vakit kaybedersiniz =) ömrümde toplam 2 saat kadar izlemişimdir boş bulunup. her saniyesinde ah ulan karşısında ben olacaktım deyip durdum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

islamiyet hristiyanlığı yayan isa nın şahidi olan azizleri tanıyor da onların öğretilerini neden tanımıyor  anlamıyorum , ayrıca bu milletin başına ne geldiyse islamiyet ten geldi , ne yazık ki ezan sesinin olduğu coğrafya da adaletsizliğin pisliğin ölümlerin ardı arkası kesilmiyor ki biz de bu güruh a dahiliz , allah kitap diye aptal gerizekalı göt kıllarını kışkırtıp kah üstümüze salıyor kah maddi manevi sömürü altında bırakıyorlar bizi , kısa bir süre önce filistinli vicdan sahibi bir hoca ne kadar pislik varsa bizim coğrafyamızda oluyor müslümanın müslümana yaptığını kimse yapmıyor diyerek allah bizi terketmiş olabilir diye fetva verdi diye biliyorum  ayrıca dinleri okuyarak değil sosyal araştırmalar yaparak ve din adamları ile sohbet ederek öğrenmeye çalışırsanız daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz , muhammed e niçin biad etmediklerini kilise eğitimi görmüş bir hristiyan arkadaşın var ise ona danışarak daha tutarlı bilgilere ulaşabilirsin . 

dont think twice its all right
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Underground bunu yazdı

izlerseniz de vakit kaybedersiniz =) ömrümde toplam 2 saat kadar izlemişimdir boş bulunup. her saniyesinde ah ulan karşısında ben olacaktım deyip durdum.

yuzde yuz katılıyorum. kendisi tam bir aptal amk.

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Hristiyanlık bir kitap dini değildir bu bir.

iki;

Hristiyanlara göre çoklu ilah anlayışı yoktur hepsi bir bütünün farklı yansımalarıdır, islamdaki vahdeti vücut'un canlı halidir hristiyanlık. Kısa bir örnekle bir a4 kağıda tanrı diyelim, sen bu a4 kağıttan küçük bir parçayı koparır dışını etle sararsan ve buzluğa koyarsan bu a4 kağıt parçası kağıtlığından bir şey kaybetmez, etrafına sardığın eti aldığında o yine kağıttır ve a4 bütüne aittir yani hristiyanlık der ki tanrı yer yüzüne etiyle kemiğiyle inmek isterse iner.

üç;

hristiyanlıkta isa peygamber değildir, hem tanrı, hem mesih hem de havarilerinin (peygamberlerinin) eğiticisidir.

dört; hristiyanlar kuran'ın incillerden türetildiğine ve müslümanların kâfir olduğuna inanır.

------------------------------------------

hristiyan teolojisiyla islam teolojisi yakından uzaktan birbirine benzemez. hristiyanlıkta bütün ve amaç önemlidir, islamda kurallar önemlidir.

hocam su örneğini daha çok veriyorlar yanılmıyorsam. yani su hem sıvı hem buz hem buhar olur ama hepsi sudur. üçlü inancı ve açıkladığın bütünün farklı yansımalarını böyle daha iyi anlatabilirsin sanıyorum.

edit : tabi her türlü sadece kıvırma işidir bunlar. akla mantığa sığmayacak şeyleri kendilerince açıklamak için "alim"ler böyle şeyler türetir.

Hristiyanlık benim inancım değil, fakat şunu söylemek gerekiyor her fırsatta da söylüyorum: hristiyanlık ve islam birbirine taban tabana terstir. Ömrünü hristiyanlığa adayan her hristiyanın peygamber mertebesine erişme fırsatı vardır, havarilerin her biri peygamber sıfatı taşır. İsa Bizzat kendi isteğiyle ete kemiğe bürünüp yer yüzünde yürümüş tanrıdır. Bir müslümanın teslis inancını anlayabilmesi için öncelikle hristiyan teolojisini baştan önyargısız yavaş yavaş okuması gerekir. Hristiyanlık inancında tanrı mutlak ve sonsuz kavramlarını kendinde taşır. Bakire bir kadından doğması, günahsız büyümesi, tüm insanlığa etini ve kanını sunup kendini insanlara kurban ettirmesi, ölmesi ve ölümden dirilip yeniden yükselmesi hristiyanlık inancında normaldir. Müslümanların inandığı isa ile hristiyanların inandığı isa dağlar kadar farklı :) 4 incil de birbiriyle çelişmez bu büyük bir hurafe, bunu söyleyenin çıkıp ispat etmesi lazım, 2 yılımı incil okuyarak geçirdim 4 havarinin incili arasında birbiriyle çelişen kısım göremedim. Hristiyan falan da değilim, nereden geldik, nereye gidiyoruz, bu dünyaya bir misyon için mi gönderildik yoksa sıradan memeli canlılar mıyız? Merak eden her insanın dinler tarihini ve dinleri, biyolojiyi, fiziği didik didik etmesi gerekir ki ömür boyu bu sorular kafasını kurcalamasın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı

islamiyet hristiyanlığı yayan isa nın şahidi olan azizleri tanıyor da onların öğretilerini neden tanımıyor  anlamıyorum , ayrıca bu milletin başına ne geldiyse islamiyet ten geldi , ne yazık ki ezan sesinin olduğu coğrafya da adaletsizliğin pisliğin ölümlerin ardı arkası kesilmiyor ki biz de bu güruh a dahiliz , allah kitap diye aptal gerizekalı göt kıllarını kışkırtıp kah üstümüze salıyor kah maddi manevi sömürü altında bırakıyorlar bizi , kısa bir süre önce filistinli vicdan sahibi bir hoca ne kadar pislik varsa bizim coğrafyamızda oluyor müslümanın müslümana yaptığını kimse yapmıyor diyerek allah bizi terketmiş olabilir diye fetva verdi diye biliyorum  ayrıca dinleri okuyarak değil sosyal araştırmalar yaparak ve din adamları ile sohbet ederek öğrenmeye çalışırsanız daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz , muhammed e niçin biad etmediklerini kilise eğitimi görmüş bir hristiyan arkadaşın var ise ona danışarak daha tutarlı bilgilere ulaşabilirsin . 

Ne zaman aişe camel savaşında tarafını belli etti işte o gün islamiyeti ikiye böldü.

Deden ölmeden git öğren olum bunları. :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    anarsistherif bunu yazdı

Bu basit internet çevirileriyle olacak iş değil ki?

Meal olarak çevirmek ile cümleyi anlam derinliği katmadan çevirmek farklı şeyler. Çeviri noktasını da aşabileceğini zannetmiyorum. dilimiz dünyamızın sınırlarıdır.

ingilizce mealinden yola çıkarak birinin tarif ettiği belli.. orada lovely diye çevrilmiş kelimenin karşılığı bu, okunuşunu da dinmişsen o.. bunun başka bir şeyi yok.. diğer insanlar diyor işte şöyle tarif edilmiş böyle tarif edilmiş diye.. ben o noktalara girmeden direk ismi bulmaya çalıştım.. elbette %100 bir şeyin ispatı değildir. En doğrusunu Allah bilir sadece söylenen bir söz üzerine araştırdım bu kadar basit iş yani.. 

edit: bu konuda detay istiyorsan sana dil bilgisiyle her şeyi anlatan ahmed deedat ın rahiplerle bu konudaki tartışmalarını izle.. o tarz videoların türkçe alt yazısı yok maalesef, ingilizce anlıyorsan izleyebilirsin, o adam daha detaya iniyor çünkü hem tevrat'a hem de incil'e hakim. 

dostum tarif değil tahrif, direk değil direkt olucak onları düzelt lütfen,alakasız bi forumda dahi görsem uyarmak için üye oluyorum 

Toplam Hit: 17285 Toplam Mesaj: 131